Hvad søger du?

Bulgarien rundrejse

Det bedste af landet

Bulgarien byder på smukke høje bjerge, store skove, søer og floder. Her opstod nogle af de ældste civilisationer i verden, hvilket ses i de tusinder af monumenter lige fra antikken, gennem middelalderen til moderne tid.

Rejsen kombinerer storslået natur og historie med traditionel lokal kultur og det enestående bulgarske køkken.

Vi besøger middelalderbyer med forte, kirker, klostre og klippekirker. Fra oldtidens thrakere oplever vi gravkamre og forte. Vi går endnu længere tilbage i tiden, når vi besøger Plovdiv, hvis historie strækker sig 6.000 år tilbage i tiden. Nutiden oplever vi i Sofia, der dog samtidig er en af de ældste hovedstæder i Europa.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Bulgarien rundrejse
Regioner: Balkan Europa
Lande: Bulgarien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vi kører gennem de smukke Rhodopibjerge, vandrer gennem kløfter og grotter med underjordiske vandfald og drypsten samt ser 150 meter høje sandstens-søjler.

Vores måltider spiser vi ofte på traditionelle restauranter og tavernaer, og vi smager på den gode lokale rødvin.

På rejsen oplever vi intet mindre end det bedste af Bulgarien.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi besøger de største højdepunkter i Bulgarien
  • Stort set alle måltider er inkluderet
  • Vi i Bulgariens vinhovedstad smager nogle af de udsøgte lokale rødvine
  • Vi besøger en lokal bulgarsk familie og får et indblik i deres dagligliv
  • Vi besøger Rosernes Dal, hvor halvdelen af verdens rosenolie produceres

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter vores flyrejse ankommer vi til hovedstaden Sofia. Vi kører til vores hotel i centrum af byen, og tager herefter på byrundtur.

Sofia er med sine 1,5 millioner indbyggere Bulgariens største by og landets hovedstad. Byen er desuden en af de ældste hovedstæder i Europa og kan datere sin historie helt tilbage til det 8. århundrede f.Kr., hvor den blev grundlagt af trakiske bosættere. Sofia har haft flere navne i denne periode, og rester af byens tusindårige historie kan ses spredt rundt om i byen ved siden af de mange moderne bygninger.

Vi besøger naturligvis den mægtige russiskortodokse Alexander Nevski-katedral fra 1912, der har plads til ikke mindre end 7.000 mennesker. Vi kigger også forbi det bulgarske præsidentpalads, Banya Bashi moskeen, Sofia synagogen, nationalteatret og det tidligere kongepalads, der nu er nationalt kunstgalleri. Om aftenen mødes vi til middag på en lokal restaurant.

Vi har en overnatning i Sofia.

Måltider: Aftensmad

Formiddagen er sat af til at udforske Sofia på egen hånd.

Vi spiser frokost på en traditionel taverne, og herefter kører vi mod Arbanasi, lidt uden for Veliko Tarnovo, der er Bulgariens middelalderhovedstad. På vejen stopper vi ved det betagende kloster Troyan, der er det tredje største kloster i Bulgarien. Det blev grundlagt omkring år 1600. Klostrets relikvie er det mirakuløse ikon for Den Trehåndede Jomfru Maria. Landsbyerne omkring Troyan er berømte for deres mange keramikværksteder.

Vi fortsætter til landsbyen Arbanasi, lidt uden for Veliko Tarnovo. Byen er kendt for et stort antal historiske monumenter og kirker samt dens smukke bulgarske renæssancearkitektur.

Vi har to overnatninger i Arbanasi.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen ud med at udforske Veliko Tarnovo.

Det Andet bulgarske Rige var en middelalderlig bulgarsk stat, der eksisterede mellem 1185 og 1396. Det var den dominerende magt på Balkan og besejrede det byzantinske imperium i flere store slag. På trods af stærk byzantinsk indflydelse skabte bulgarske kunstnere og arkitekter deres egen karakteristiske stil. I det 14. århundrede, i perioden kendt som den anden gyldne tidsalder for bulgarsk kultur, blomstrede litteratur, kunst og arkitektur. Veliko Tarnovo blev betragtet som det nye Konstantinopel, og blev landets vigtigste kulturelle knudepunkt.

Vi tager på byrundtur og hører om byens dramatiske historie. Vi ser blandt andet det imponerende fort Tsaravets, som blev opført i det 12. århundrede. Fortet var del af et større kompleks, der også rummede et stort palads og flere kirker, som alle var beskyttet af den store ringmur, der omkredsede hele området. Inden for murene levede op mod 1.500 mennesker i byens storhedstid, og i dag findes her nogle hyggelige handelsgader.

Herefter kører vi til den nordvestlige del af Bulgarien. I byen Ruse spiser vi frokost på en lokal restaurant med udsigt over Donau-floden.

Om eftermiddagen besøger vi klippekirkerne ved Ivanovo, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Det ortodokse klosterkompleks var aktiv i det 13. til 17. århundrede. Komplekset består af kirker, kapeller og huleklostre hugget ud af klipperne og rummer enestående kalkmalerier.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med at køre til Shipka templet, der er en af de smukkeste russiske kirker i verden. Herefter fortsætter vi til Den thrakiske grav i Kazanlak. Graven er en del af en stor kongelig thrakisk necropolis nær thrakernes antikke hovedstad Seuthopolis. I regionen findes der mere end tusind grave, hvor medlemmer af det thrakiske aristokrati ligger begravet. Graven består af en snæver korridor og et rundt gravkammer. Begge er dekoreret med vægmalerier, der forestiller et thrarisk par ved en rituel begravelsesceremoni. Monumentet stammer fra 4. århundrede f.Kr. og er på UNESCOs liste over verdensarv. Vægmalerierne inkluderer afbildninger af heste og et ridende par. Kazanlak ligger i Rosendalen, og som følge heraf har byen en stor produktion af rosenolie, der har givet byen tilnavnet "Rosebyen". Dalen rosendyrkningsindustri har eksisteret i flere hundrede år og producerer ca. halvdelen af verdensproduktionen af rosenolie. Vi besøger rosemuseet, hvor vi får et indblik i historien samt produktionen af rosenolie.

Herefter spiser vi frokost i en traditionel taverna i Kazanlak.

I den nærliggende by Kalofer besøger vi en lokal bulgarsk familie og hører om deres liv. Vi fortsætter til Bulgariens andenstørste by, Plovdiv. Plovdiv, Europæisk Kulturhovedstad i 2019, var hovedstad under det romerske imperium. Byen ligger ned til Maritsa-flodens bred og hører til en af de ældste byer i Europa med en historie på over 6.000 år.

Vi har tre overnatninger i Plovdiv.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kigger forbi byens mange smukke romerske ruiner, der alle er samlet i byens gamle bymidte. Her finder vi således både et imponerende teater og stadium, samt en del mindre romerske kirkebyggerier og smukke hyggelige huse. Der er desuden ruinerne af et thrarisk fort fra det 5. århundrede. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Om eftermiddagen besøger vi en lokal vinproducent, hvor vi skal høre om og smage på Mavrud vinen. Vi spiser aftensmad på et lokalt spisested.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi spiser morgenmad på hotellet. Herefter er dagen er fri til udforskning af Plovdiv på egen hånd.

Måltider: Morgenmad

Vi kører til bjergmassivet Rhodopibjergene. På vejen besøger vi middelalderfortet Asen, der ligger på en klipperyg 279 moh. Inden for fortet findes den smukke og velbevarende kirke Church of the Holy Mother of God, der er bygget i det 12. århundrede. Vi fortsætter til Bachkovo klostret, der er bygget i år 1083. Klostret er det andenstørste kloster i Bulgarien og rummer fine freskoer. Vi kører herefter via skiresortbyen Pamporovo til landsbyen Shiroka Laka i de centrale Rhodopibjerge. Byen er kendt for de smukke autentiske rhodopi-huse. Vi spiser en traditionel rhodopi-frokost i en taverna, inden vi fortsætter gennem bjergene til den smukke by Trigrad, der ligger midt i bjergkæden.

Vi har en overnatning i Trigrad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med at besøge Trigrad kløften og grotten Devil’s throat”, der rummer Balkans største underjordiske vandfald. Herefter besøger vi grotten Yagodina, der er en af Bulgariens længste og smukkeste drypstensgrotter. Gåturen gennem grotten tager en time, og vi skal have de varme trøjer frem, for der er kun 6 grader derinde. Grotten er en stor oplevelse, med fantastiske drypstensformationer. Området og hulen er knyttet til sagnet om Orefeus og Eurodike.

Vi fortsætter til den charmerende gamle by Melnik, Bulgariens vinhovedstad, beliggende i den sydvestlige del af landet. Efter at have besøgt de op til 150 meter høje Melnik sandstens-søjler, besøger vi en vinkælder og smager nogle af de udsøgte lokale rødvine. Om aftenen spiser vi middag på en traditionel restaurant.

Vi har én overnatning i Melnik.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi sætter kursen nord på mod Rila bjergene. Vores første stop er Rila Klostret, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er det største og mest berømte kloster i Bulgarien, og har en 1000 år gammel historie. Selve klostret var oprindeligt omgivet at en op til 24 m høj bymur, der skulle beskytte mod plyndrende røverbander. Selve klosteranlægget ligger som en rundkreds, der omfatter klostergården, med kirken i midten. I 1800-tallet brændte klostret ned, og man byggede et nyt. Kirken blev i det store og hele skånet, men man besluttede alligevel at bygge en ny og større kirke, da der på det tidspunkt kom mange valfartsgæster til klostret. Kirken stod færdig i 1837, og derefter skulle alle kalkmalerierne males. Det var de dygtigste mestre i landet der blev antaget til at male, og resultatet er enestående. Det er en slags tegneserie, der fortæller bibelens historie, og dertil malerier der anviser, hvordan man lever et kristent og sædeligt liv. Der er fantastiske kalkmalerier både uden på og inde i kirken.

Efter frokost kører vi til Sofias lufthavn for at flyve retur til Danmark.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os