Logo

Montenegro

En lille perle i Europa

Det er ikke for ingenting, Montenegro kaldes den glemte perle i Europa. Det lille land, der kan være i bukselommen på Jylland, har meget forskelligt at byde på: Safirblåt Adriaterhav, grønne bjerge og 117 gule sandstrande. Rejsen er lagt på samme tidspunkt som fodboldlandskampen Montenegro-Danmark. Vi overværer denne kvalifikationskamp til VM, inden vi spiser afskedsmiddag. Montenegrinerne har formået at tage vare på deres lille land gennem historien. Blandt andet holdt de stand mod tyrkerne i 500 år. Efter 2. verdenskrig blev landet indlemmet i Jugoslavien. For få år siden blev det selvstændigt igen, og vil gerne knyttes til Europa. For eksempel bruger de Euroen som ny valuta. Byerne er charmerende, med små torve, bymure og middelalderstemning.

Regioner: Balkan
Lande: Montenegro
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

De første 5 nætter bor vi ved Adriaterhavskysten, hvor vi blandt andet sejler langs med kysten og går i land ved et kloster og i en gammel fiskerlandsby. Et højdepunkt er køreturen til en landsby, hvor vi nyder en frokost med en skinke, som byen er berømt for.

Vi vandrer og spiser picnic i det fantastiske område Tara, der er verdens næst-dybeste canyon. Kun overgået af Grand Canyon. Sydeuropas eneste fjord og Balkans største sø findes i Montenegro. Vi sejler på begge. Verdens ældste oliventræ findes også i Montenegro, hvor der er utroligt meget at se indenfor korte afstande. En enkelt dag smutter vi dog over grænsen og snuser til Albanien.

De sidste 2 nætter bor vi i hovedstaden Podgorica.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Balkan her

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København. Ankomst til Montenegro. Kørsel til vores hotel (4*), hvor vi skal bo de første 5 nætter i Montenegro. Vores hotel ligger ved kysten ca. 5 km fra Budva.

Under velkomstmiddag på hotellet fortæller rejselederen lidt om de næste dages forløb.

Vi tager på en vandretur i Budva, der ligger på en lille halvø. Både venetianerne og habsburgerne har regeret her. Budva er en af de ældste bebyggelser ved Adriaterhavet, ca. 3500 år gammel. Byen har en smuk beliggenhed på en landtange og der er mange middelalderlige bygningsværker.

Efter byrundturen tager vi på en afslappende sejltur. Vi kommer forbi St. Stefan øen, og vi går i land på St. Nikolaus Øen. Her er fine motiver for fotograferne. Vi besøger Reszevici-klostret, hvor munkene gennem flere hundrede år har fremstillet koldpresset olivenolie af høj kvalitet.

Vi besøger den tidligere fiskerlandsby Petrovac, der ligger i en smuk bugt med rosafarvet sand.

Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til vores hotel for middag og overnatning.

Vi forlader vores hotel ved kysten og kører ind i landet ad en af de mest spektakulære ruter. Her er imponerende bjergudsigter.

Vi når frem til landets gamle hovedstad, Cetinje.

Vi besøger det berømte kloster samt Nationalmuseet, der bl.a. huser en af landets ældste ikoner.

Efter besøget i Cetinje kører vi ad endnu en smuk bjergvej til landsbyen Njegusi. Vejen går langs med Lovcen National Park. Her får vi en typisk frokost, hvor vi smager den specielle skinke, som landsbyen er kendt for. Hertil ost, tomater, oliven og hjemmebagt brød.

Om eftermiddagen kommer vi til turens næste highlight, den fantastiske køretur nedad til vi når Kotor.

Hvis tiden tillader det, vil vi aflægge besøg i den lille by Risan, der er kendt for sine romerske mosaikker. To romerske veje gik igennem byerne her, og der blev bygget store og flotte romerske villaer i 1. og. 2. årh. På det tidspunkt havde Risan ca. 10.000 indbyggere. Fem af de bevarede romerske mosaikker, er helt enestående for landet.

Efter en kaffepause skal vi på en drømmeagtig bådtur på Kotor Bugten. Vi går i land på klosterøen Perast.

Denne aften spiser vi middag på en hyggelig lokal restaurant i Budva.

Dagens udflugt går sydpå, til kystbyen Bar. Byen er i dag en dynamisk by i vældig udvikling, men det er også en by med rige historiske og kulturelle traditioner. Forskellige højdepunkter indenfor Montenegros civilisation har rod i Bar. F.eks. er de ældste skrevne dokumenter og de vigtigste litterære værker i landets middelalderlitteratur fundet her. Byen har været biskopsæde. Og som en sjov biting: Verdens ældste oliventræ gror her, ”the Old Olive of Mirovica”, et mere end 2000 år gammelt træ.

Byens mest bemærkelsesværdige bygning er Kong Nikola’s Palads fra 19. årh. Paladset ligger ned til kysten og det var en gave fra Kong Nikola til hans datter prinsesse Zorka og hendes mand, prins Petar. Det bestod dengang af et stort palads, et lille palads, et kapel, et vagthus og en vinterhave. Som en del af paladset er der en park med mange forskellige slags vegetation fra Middelhavsområdet, deriblandt en korkeg.

Paladset bliver i dag anvendt som bymuseum, og der afholdes koncerter og udstillinger her.

Stari Bar er en endnu ældre by ved Bar. Her er ruiner af et stort befæstet område, smukt beliggende ved foden af bjerget Rumija. Her er rester af mange af de civilisationer, der har hersket i området. Kirker, middelalder-paladser, huse, som engang var fyld med liv. Men til forskel fra andre byer i Montenegro har Stari Bar ikke været beboet i en lang ubrudt årrække. Det betyder, at moderne tider ikke har bragt forandringer til dette sted. Foruden denne gamle by, så er der en stor velbevaret aquadukt, bygget i 16. og 17. årh.

Efter besøget i Stari Bar kører vi til Nationalparken Skadar Lake. Sceneriet her omkring Balkans største sø er meget smukt. Vi spiser frokost på en restaurant ved søen.

Vi sejler ud til en ø, hvor det tidligere statsfængsel ”Montenegrin Alcatraz” ligger. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel i Budva. Middage på egen hånd.

Efter morgenmaden starter kørslen til Albanien, der grænser op til Skadar Søen. Den gamle kommercielle by Shkodra har en meget smukt restaureret gammel bydel og en imponerende fæstning, Rozafa. Her får man et indtryk af landets historie, en historie fyldt med forandringer. Lige fra legenderne om dronning Teuta, der kæmpede mod romerne og til revolterne i det katolske Nordalbanien imod den ottomanske overmagt.

Denne fæstning beliggende ved søen udgør et meget smukt syn.

Vi holder spiser frokost i Shkodra, en typisk albansk frokost med hjemmelavede specialiteter.

Tilbage i Montenegro besøger vi landets sydligste by, Ulcinj. Her var der under det ottomanske herredømme et berømt slavemarked. En af de mest kendte slaver var den spanske forfatter Miguel Cervantes.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel for middag og overnatning.

Denne dag står der en helt unik oplevelse på programmet. Vi kører til Tara Canyon, den næst-dybeste canyon i verden efter Grand Canyon. Der bliver mange fotostop og også en vandretur i dette fantastiske område med klipper og floder.

Vi spiser picnic et naturskønt sted, hvorefter vi kører til Montenegros hovedstad, Podgorica. Her har vi to overnatninger.

Denne dag får vi et indtryk af Montenegros hovedstad, og vi overværer kvalifikationskampen mellem Danmark og Montenegro. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Vi kører til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede