Hvad søger du?

Montenegro

Storslået natur på Balkan

Montenegro er en glemt perle i Europa. Det lille land, der kan være i bukselommen på Jylland, er klemt ind mellem Kroatien, Serbien og Albanien, og har meget forskelligt at byde på: Safirblåt Adriaterhav, gule sandstrande og grønne bjerge. Selv om landets navn egentligt betyder ”det sorte bjerg”.

Byer som Budva og Kotor er charmerende, med små torve, bymure og middelalderstemning. På hele rejsen bor vi på et 4-stjernet hotel ved Adriaterhavskysten, hvor vi blandt andet sejler langs med kysten og går i land ved et kloster og i en gammel fiskerlandsby.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Montenegro
Regioner: Balkan
Lande: Montenegro
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Montenegrinerne har formået at tage vare på deres lille land gennem historien. Blandt andet holdt de stand mod tyrkerne i 500 år. Efter 2. verdenskrig blev landet indlemmet i Jugoslavien. For få år siden blev det selvstændigt igen, og vil gerne knyttes til Europa. For eksempel bruger de euroen som ny valuta.

Sydeuropas eneste fjord og Balkans største sø findes i Montenegro. Vi sejler på begge. Det fantastiske område Tara er verdens næst-dybeste canyon, kun overgået af Grand Canyon. På en dagsudflugt vandrer vi i Tara. Et andet højdepunkt er en køretur til bjergene i nationalparken Lovcen. Især strækningen ned til byen Kotor er enestående smuk.

I Montenegro er der meget at se indenfor korte afstande. En enkelt dag smutter vi dog over grænsen og snuser til Albanien.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København til Montenegro. Under velkomstmiddag på en lokal restaurant fortæller rejselederen lidt om de næste dages forløb. Kørsel til vores hotel (4*) i Budva, hvor vi bor under hele opholdet i Montenegro.

Måltider: Aftensmad

Vi tager på en vandretur i den gamle del af Budva, der ligger på en lille halvø. Både venetianerne og habsburgerne har regeret her. Budva er en af de ældste bebyggelser ved Adriaterhavet. Byen har en smuk beliggenhed på en landtange og der er mange middelalderlige bygningsværker.

Efter byrundturen tager vi på en afslappende sejltur. Vi kommer forbi øen St. Stefan og går i land på en anden, St. Nikolaus. Her er fine motiver for fotograferne.

Vi besøger Reszevici-klostret, hvor munkene gennem flere hundrede år har fremstillet koldpresset olivenolie af høj kvalitet. Vi har også tid i den tidligere fiskerlandsby Petrovac, der ligger i en smuk bugt med rosafarvet sand.

Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til hotellet. Middagsmaden spiser vi på en hyggelig lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Fra Budva går en af de mest spektakulære ruter ind i baglandet. Vi får imponerende bjergudsigter ud over Adriaterhavet. Vi når frem til Cetinje, der er Montenegros gamle hovedstad, og besøger det berømte kloster samt Nationalmuseet, der bl.a. huser en af landets ældste ikoner.

Efter besøget i Cetinje kører vi ad endnu en smuk bjergvej til landsbyen Njegusi. Vejen går langs med nationalparken Lovcen, der for montenegrinerne er et historisk fyrtårn. Man kan næsten sammenligne områdets betydning med Olympens betydning for græsk identitet. Prins Petar 2. var en af Monetenregos helte, og hans mausolæum står på toppen af bjerget Lovcen. Herfra er der en overdådig udsigt over halvdelen af landet – på klare dage helt til Albanien og Kroatien.

I Njegusi får vi en typisk frokost, hvor vi smager den specielle skinke, som landsbyen er kendt for. Hertil ost, tomater, oliven og hjemmebagt brød.

Om eftermiddagen kommer vi til turens næste highlight, den fantastiske køretur nedad til vi når Kotor.

Hvis tiden tillader det, aflægger vi besøg i den lille by Risan, der er kendt for sine romerske mosaikker. To romerske veje gik igennem byen, og der blev bygget store og flotte romerske villaer i 1. og. 2. årh. På det tidspunkt havde Risan ca. 10.000 indbyggere. Fem af de bevarede romerske mosaikker, er helt enestående for landet.

Efter en kaffepause skal vi på en drømmeagtig bådtur på Kotor Bugten. Vi går i land på klosterøen Perast. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dagens udflugt går sydpå, til kystbyen Bar. Byen er i dag i en dynamisk udvikling, men det er også en by med rige historiske og kulturelle traditioner. Forskellige højdepunkter i Montenegros civilisation har rod i Bar. F.eks. er de ældste skrevne dokumenter og de vigtigste litterære værker i landets middelalderlitteratur fundet her. Byen har også været bispesæde. Og som en sjov biting: Verdens ældste oliventræ gror her, ”the Old Olive of Mirovica”, et mere end 2000 år gammelt træ.

Byens mest bemærkelsesværdige bygning er Kong Nikola’s Palads fra 19. årh. Paladset ligger ned til kysten og det var en gave fra Kong Nikola til hans datter og svigersøn. Det bestod dengang af et stort og et lille palads, et kapel, et vagthus og en vinterhave. Som en del af komplekset er der en park med mange forskellige slags vegetation fra Middelhavsområdet, deriblandt en korkeg.
Paladset anvendes i dag som bymuseum, og der afholdes både koncerter og udstillinger her.

Stari Bar er en endnu ældre by ved Bar. Her er ruiner af et stort befæstet område, smukt beliggende ved foden af bjerget Rumija. Her er rester af mange af de civilisationer, der har hersket i området. Kirker, middelalder-paladser, huse, som engang var fyld med liv. Men til forskel fra andre byer i Montenegro har Stari Bar ikke været beboet i en lang årrække. Det betyder, at moderne tider ikke har bragt forandringer til stedet. Foruden denne gamle by, så er der en stor velbevaret akvædukt, færdigbygget i det 17. århundrede.

Efter besøget i Stari Bar kører vi til Nationalparken Skadar Lake. Sceneriet omkring Balkans største sø er meget smukt. Vi holder en times frokostpause her, og der er mulighed for at spise frokost på en restaurant der ligger direkte på søbredden. Vi sejler ud til en ø, hvor det tidligere statsfængsel ”Montenegrin Alcatraz” ligger.

Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores hotel i Budva.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden starter kørslen til Albanien, der grænser op til Skadar-søen. Den gamle kommercielle by Shkodra har en meget smukt restaureret gammel bydel og en imponerende fæstning, Rozafa. Denne fæstning ved søen udgør et meget smukt syn.

Her får man et indtryk af landets historie, en historie fyldt med forandringer. Lige fra legenderne om dronning Teuta, der kæmpede mod romerne og til revolterne i det katolske Nordalbanien imod den ottomanske overmagt.

Vi holder frokostpause i Shkodra, og her er gode muligheder for at nyde en typisk albansk frokost med hjemmelavede specialiteter.

Tilbage i Montenegro besøger vi landets sydligste by, Ulcinj. Under det ottomanske herredømme var her et berømt slavemarked. En af de mest kendte slaver var den spanske forfatter Miguel Cervantes.

Vi spiser middag i Ulcinj, før vi kører tilbage til hotellet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag får vi en helt unik oplevelse: Vi kører til Tara Canyon, den næst-dybeste canyon i verden efter Grand Canyon. Der bliver mange fotostop og også en vandretur i dette fantastiske område med klipper og floder.

Vi medbringer hver især lidt mad til picnic, som vi vil nyde et naturskønt sted, hvorefter vi besøger Montenegros hovedstad, Podgorica.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er til fri disposition, afslapning eller flere oplevelser i det smukke område.

Om aftenen samles vi til afskedsmiddag på en hyggelig lokal restaurant.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os