Hvad søger du?

Carmens Rumænien

Bondegårdsferie i Transsylvanien og Maramures

Tænk hjemmelavet syltetøj, nystakket hø, hestetrukne vogne og en fornemmelse af, at tiden står stille. Så er du ved at være ved essensen af denne rejse: Sommerferie med forkælelse af sanser, smagsløg – og sjæl. Ude på landet. I Rumænien.

Egnene Transsylvanien og Maramures har traditioner, der går langt tilbage, og som stadig holdes i hævd. Pløjning og høstarbejde foregår ofte ved håndkraft. Landskabet er romantisk, smukt og bjergrigt. Vejene er smalle, husene i typisk landstil, og der er store træ-kirker. 

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Carmens Rumænien
Regioner: Balkan Europa
Lande: Rumænien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vi besøger en familie, der baserer deres tilværelse på vandkraft. Og en træskærer, der må have verdens mindste værksted. Og en familie, hvor mor og datter syr folkedragter. Og en anden familie, der tilhører det ungarske mindretal. Og flere endnu.

Overalt møder vi gæstfriheden.

Vi er egentligt også gæster hos Carmen Vele. Rumænske Carmen taler flydende dansk, hun er både guide og rejseleder, og skaber med sine personlige kontakter en helt igennem usædvanlig rejse. Vi bor på charmerende, små pensioner og spiser frokoster hos familier, der disker op med ikke blot hjemmelavede småretter, men også de drikkevarer, der akkompagnerer maden. Og det er inkluderet i rejsens pris. Selv et alderdomshjem inviterer os på frokost.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vores rejseleder og guide Carmen Vele bor i Rumænien og har skræddersyet denne unikke rejse
  • På rejsen bliver vores sanser, smagsløg og sjæl forkælet
  • Vi bor på charmerende, små pensioner
  • Vi kommer helt tæt på lokalbefolkningen med måltider i private hjem
  • Vi oplever romantiske, smukke og bjergrige landskaber

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Med en enkelt mellemlanding flyver vi til byen Cluj i det nordøstlige Rumænien. Vi lander lidt over middag, og møder vores rejseleder og guide Carmen Vele.

Vi sætter straks kursen mod Sibiel.  Den lille landsby ligger i nærheden af den lidt større by Sibiu. Her er den sakser-tyske byggestil, kultur og mentalitet meget tydelig. Vi indkvarteres på et pensionat, hvor familien også har drevet bondegårdsferie i kommunisttiden. I denne landsby var der nogle få familier, som fik tilladelse til at have feriegæster fra de store byer, så de kunne opleve den specielle atmosfære på landet.

Måltider: Aftensmad

Vi starter dagen med at se et meget specielt museum med Europas - måske - største samling af glasikoner. Det ligger i vores lille landsby.

I området ligger mange smukke sakser-tyske landsbyer. Vi gør holdt i nogle af landsbyerne og besøger bl.a. en fårehyrde og hans familie.

Vi kører ind i midtbyen i Sibiu, hvor vi tager en lille rundvisning og viser nogle af de gamle og flotte bygninger i byen. Sibiu blev i 2019 udnævnt til Europæisk Gastronomisk Region Center, og er en meget spændende by.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi besøger først en glaskunstner, hvor vi oplever værkstedet, hvor de forskellige glas bliver mundblæst og malet. Frokost indtager vi på et pensionat med dejlig udsigt ud over bjergene.

Vi kører herefter op i Sydkarpaterne – en af de smukkeste ture, som SKAL opleves. Vi kommer op i 2035 m højde, hvor man føler sig som konge med hele verden for sine fødder. Vi er meget tæt på det højeste bjerg i landet, Moldoveanu på 2544 m højde.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi siger farvel til vores vært i landsbyen Sibiel og kører videre på vores færd. Vi forlader det sakser-tyske område i Transsylvanien og kommer til en lille ungarsk landsby, Sancrai.

Undervejs holder vi i byen Alba Iulia og ser et historisk sted, som betyder noget for de fleste i Transsylvanien. Netop her blev det for 100 år siden bestemt, at Transsylvanien skulle være en del af Rumænien. Vi kører til frokost hos en familie, hvor vi oplever en fantastisk gæstfrihed.

Hen på eftermiddagen kommer vi til den lille landsby Sancrai, hvor de fleste indbyggere tilhører det ungarske mindretal. Her bliver vi fordelt på rigtige bondegårde, hvor vi indtager morgenmad hos de familier, hvor vi bor. Aftensmad spiser vi sammen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi en dejlig tur igennem de charmerende landsbyer. Vi besøger en af de ældste trækirker i Transsylvanien, og præsten er vært med frokost.

Derefter er der planlagt besøg hos landsbyens smed, hvor vi kan høre om hans liv og arbejde. Det bliver hyggeligt.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter at have sagt farvel til vores familier, kører vi videre på vores tur til landsbyen Vadu Izei i området Maramures – en ægte rumænsk landsby.

Undervejs får vi frokost hos en dejlig familie, hvor konen og datteren gør meget i bevaring af folkedragter fra forskellige egne. De syr selv folkedragter, og deres hjem er lavet om til et museum, der fortæller om de forskellige mønstre i rumænske folkedragter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi oplever først et af de smukkeste nonneklostre i området.

Vi er nu i den del af Rumænien, hvor de stadig holder på de gamle traditioner. Vi kører til landsbyen Sâcel, hvor vi møder en kunstner, som er stolt af sit træskærerarbejde. Han er landmand, men også billedskærer. Han har verdens mindste værksted, hvor vi vil se og evt. købe nogle af hans værker. En verdensmand i små kår.

Derefter videre til en oplevelse ud over det sædvanlige. – Vi skal se en familievirksomhed, der nu ejes af tredje generation. I 2012 havde de 100-års jubilæum. Ved vandkraft driver virksomheden et vaskeri, mølleri, karter uld og laver brændevin, vi får måske lov at smage.  Det vil sige 4 værksteder, hvor maskinerne er trukket af vand. Her får I en lille overraskelse!

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører tidligt til lufthavnen i Cluj og er tilbage i København hen under aften.

Måltider: Morgenmad.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os