I sidste halvdel af 1800-tallet byggede den rumænske kong Carol 1. et nyt slot i Sinaia, som yderligere gjorde byen kendt. Kong Carol 1. var en prins fra fyrstehuset Hohenzollern-Sigmaringen. Han blev tilbudt den rumænske trone i 1866 på anbefaling af den franske kejser Napoleon 3. Det siges, at hans første reaktion efter tilbuddet var at slå ”Rumænien” op i et atlas. Men konge blev han, og han ville gerne efterligne stilarterne fra sit hjemland, Bayern. Det må man sige lykkedes med slottet Peles, som blev familiens sommerresidens.
Med 160 værelser, krystal fra Murano i Italien, læder fra Cordoba, blyindfattede vinduer fra Tyskland, teak fra Indien og silke fra Tyrkiet er slottet et af de mest eventyrlige i Europa. Det var desuden det første slot i Europa, der blev oplyst udelukkende af strøm.
Vi ser Peles, og derefter fortsætter vi til klostret i Sinaia. Klostret stammer helt tilbage fra 1695, og er grundlagt af hærføreren Mihail Cantacuzino, der på en pilgrimsrejse til Mellemøsten blev betaget af klostret Sankt Katarina, der lå for foden af Sinai-bjerget.
Den danske kunstner Aage Exner udsmykkede klosterkirken i sidste halvdel af 1800-tallet.
Derefter er der dømt hygge med en dejlig frokost og vinsmagning på en lille vingård, som kun producerer mousserende vin. Denne lille vingård er kendt for at have leveret mousserende vin til kongehuset i Rumænien, samt for at være en af de ældste vingårde, som stadig producerer mousserende vin efter den gamle, traditionelle metode.
Resten af dagen er fri. Man kan gå en tur i byen, tage liften til over 2.000 m højde - eller nyde en kop kaffe på en af de mange restauranter og kaffebarer i byen.
Måltider: Morgenmad, frokost, middag