Logo

Rumænien og Moldova

Højdepunkter i det gamle og nye Østeuropa

Rumænien er genopstået efter kommunisttiden og kan i dag opleves med alle dets storslåede seværdigheder. Gamle tyske ridderbyer, Draculas fødehjem, smukke klostre og velsmagende kvalitetsvin er blot nogle af højdepunkterne på denne 10-dages rundrejse.

Vi rejser gennem ungarske og tyrkiske provinser, nabolandet Moldova med romaer/ sigøjnere, der lever et luksusliv. Vi oplever også det de facto selvstændige land Transnistrien, hvor livet stadig leves som i det tidligere Sovjetunionen.

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vi besøger et verdensberømt ægmuseum og møder kunstneren bag de smukt dekorerede æg. Til sidst kører vi rundt i verdens største vinkælder.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer til den rumænske hovedstad Bukarest. Afhentning i lufthavnen og kørsel til hotellet. Vi har to overnatninger i Bukarest.

Bukarest er en grøn by med brede boulevarder. Arkitekturen er meget forskelligartet, fra gotisk til barok, fra fransk og italiensk renaissance til Art Deco. Og så er der den helt moderne arkitektur i byens administrative center. Vi får denne dag tid til et besøg på kunstmuseet, der har til huse i et tidligere kongeligt palads. Vi slentrer en tur i det gamle handelsdistrikt Lipscani, hvor vi ser resterne af Vurtea Veche, den første fæstning, der blev bygget, hovedsædet for landets regenter.

Efter morgenmaden kører vi en kort bytur og derefter direkte til Sinaia, der var vinterresort for den kongelig familie og overklassen i slutningen af det 19. årh.

Vi besøger Sinaia Klostret og Peles National Museum, der har til huse i et eventyragtigt slot, der tidligere var residens for den rumænske kongefamilie. Her er fornemt udsmykkede sale samt en meget fin malerisamling og våbensamling.

Vi fortsætter til slottet i Bran, som har fået tilnavnet Dracula Slottet. Det er dog tvivlsomt, om den rumænske prins Dracula, født Vlad Tepes, som har været inspirationskilden for den irske forfatter Bram Stoker og hans roman Dracula, overhovedet har besøgt slottet.

Vi overnatter på hotel i Brasov.

Vi begynder dagen med byrundtur i Brasov, en af de stærkeste middelalderbyer i Transylvanien. Brasov er en gammel tysk by, grundlagt i 1200 tallet af riddere fra Den tyske Orden. Brasov domineres i dag af betonhuse fra kommunisttiden, men byens gamle bydel, herunder byens Sorte Kirke, er delvis bevaret. Vi besøger den sorte kirke og ser os omkring i den gamle del af byen.

Vi kører videre til byen Viscri, kendt for sin gamle kirke fra 1100 tallet, men især for byens forbindelse til den engelske prins af Wales, Charles, som i 2006 købte og senere restaurerede to gamle huse fra 1800 tallet.

Efter besøget her sætter vi kursen mod middelalderbyen Sighisoara. Sighisoaras historiske centrum er opført på UNESCO’s verdensarvsliste.

Vi tager på byrundtur og ser blandt andet huset, hvor Dracula, alias Vlad Tepes, blev født i 1431, og som siden er blevet forvandlet til en kvalitetsrestaurant.

Vi kører en smuk panoramatur, før vi kører mod Bukovina, som især er kendt for sine malede klostre og kirker.

Vi kører i gennem Székely land, med en stor ungarsk befolkning. Denne rute fører os gennem nogle af de mest fantastiske landskaber i Karpaterne: Bicaz Canyon og Red Lake. Vi gør holdt ved Neamt Fæstningen, et imponerende bygningsværk.

Endestationen er Gura Humor. Vi nyder en traditionel rumænsk middag. Overnatning 2 nætter på hotel i Gura Humor.

På denne heldagstur udforsker vi Bukovinas malede kirker og klostre og besøger blandt andet Voronet og Moldovita, begge opført på UNESCO’s verdensarvliste. Klostrenes kirker er kendt for deres helt fantastiske udvendige freskoer.

Voronet Klostret er kendt som ”Østeuropas sixtinske kapel”, på grund af de udvendige billeder af religiøs karakter.

En times kørsel herfra finder vi Moldovita, der er et af de fineste malede klostre, færdiggjort i 1532.

Vi kører over Obcina Mare Bjerget og finder her Sucevita Klostret fra 16. årh., der har den nyeste af de malede kirker.

Vi besøger vi Lucia Condrea, som har viet sit liv til Bukovinas verdenskendte ægdekoration, og som har indrettet et stort ægmuseum i sit hjem. Lucia Condrea vil vise sine mange æg og fortælle om kunsten at dekorere et æg.

Vi kører mod grænsen til Moldova og videre til byen Soroca i det nordlige Moldova. Byen er især kendt for sin fæstning og for sin roma population, som til forskel fra andre steder i verden, lever i luksus i Soroca. Vi besøger romaenes kvarter og får et indtryk af hvordan de bor.

Efter at vi har spist frokost i Soroca sætter vi kurs mod Moldovas hovedstad Chisinau, hvor vi har 3 overnatninger.

Vi kører til landets største vinproducent Cricova, som ud over sin vin, er kendt for at have verdens største vinkælder, hvor man kan køre rundt i bil og besøge de enkelte afdelinger. Kælderens veje måler i alt 120 kilometer. Det er en hel underjordisk vinby, hvor gaderne har vinnavne som f.eks. ”Cabernet Sauvignon”. Vi smager på Cricovas produkter.

Derefter besøger vi Old Orhei, et museumskompleks, der viser levn fra de forskellige civilisationer, der har været mellem floderne Prut og Nistru.

Om eftermiddagen er der byvandring i Chisinau.

Et besøg i Transnistriens hovedstad Tiraspol er som et besøg tilbage i tiden.

Transnistrien er Moldovas udbryderprovins, som i 1990 deklarerede sin uafhængighed af Moldova, og som fungerer som et de facto selvstændigt land. Transnistrien har sine egne penge, grænseovergange, politi og militær. Har man ikke i sin tid nået at opleve Sovjetunionen, kan man få en forestilling om Sovjetunionen i Transnistrien.

Vi spiser frokost på en ukrainsk restaurant.

Efter besøget i Tiraspol krydser vi ”grænsen” til Moldova igen.

Om eftermiddagen besøger vi Purcari vingård, et slot i den sydlige del af Moldova. Denne vinproducent er meget franskpræget. Her er der vinsmagning og afskedsmiddag.

Vi kører til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede