Hvad søger du?

Rumænien og Moldova

Europas ukendte hjørne

Grænselandet mellem Rumænien og Moldova er spækket med overraskelser og gode oplevelser. Ja, faktisk byder det på endnu en overraskelse: Et tredje land, som ikke findes.

Europas ukendte land Moldova er rejsens højdepunkt. Med udgangspunkt i hovedstaden Chisinau er vi på besøg i en af verdens største vinkældre, hvor vi køres ned i tipvogne og selvfølgelig smager på de lokale vine. Vi spiser frokost hos en dame, der er skoleinspektør, og derfor kan tage os med på en skole i Moldova.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

En helt særlig oplevelse er dagsudflugten til landet, der ikke findes: Transnistrien er en udbryderprovins, der har eget flag, mønt og politi, og egentlig helst ville tilhøre Rusland, men ikke kan opnå anerkendelse af noget andet land, og stadig officielt er en del af Moldova. I Transnistrien står statuerne af Lenin fortsat.

I Rumæniens hovedstad Bukarest kommer vi tæt på den kommunistiske tid med besøget i familien Ceausescus private hjem samt Folkets Hus, som er en af verdens største bygninger. Vi kommer indenfor på både nonne- og munkeklostre - det sidste sted inviterer endda til frokost. Også i Rumænien er vi i øvrigt til vinsmagning, denne gang på en vingård.

Rejseleder og guide er rumænske Carmen Vele, der taler dansk, og i kraft af sine mange kontakter i hjemlandet har sammensat et meget personligt program. Det afspejles for eksempel i flere frokoster i private hjem.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi: 

  • Vi besøger en af verdens største vinkældre
  • Vi oplever udbryderprovinsen Transnistrien
  • Vi besøger kirken i grotten i Orheiul Vechi i Moldova
  • I Rumænien oplever vi de berømte bemalede klostre
  • Vi hører fortællingen af Ceausescus styre og fald
  • Vi har flere frokoster i private hjem

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer til lufthavnen i hovedstaden Bukarest, og kører straks mod Braila. Det er en tur på ca. 3 timer.

Vores guide og rejseleder Carmen har sørget for en god sandwich samt vand til en lille frokost, som vi kan have undervejs, så vi er i Braila, inden det bliver mørkt. Braila ligger ved floden Donau, og vi indkvarteres på et 3* hotel midt i byen, og middagen er på en restaurant i byen.

Måltider: Aftensmad

Vi skal nå frem til landets næststørste by Iasi, som ligger tæt ved grænsen til Moldova. Undervejs er der indlagt frokost. I Iasi bor vi meget centralt med gåafstand til et shopping-center, museum og lidt gågade.

Iasi er en historisk by. Den var hovedstad i fyrstendømmet Moldavien i næsten 300 år, og har faktisk også været hovedstad i Rumænien – i 2 år. Inden Bukarest tog over. Man siger om byen, at alle rumænere bør kende til den, for den er det kulturelle centrum i landet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med et interessant besøg på et af de største museer i landet: Kulturpaladset. Her er udstillinger for enhver smag, om landets historie, etnografi, kunst samt videnskab og teknologi. Turen fortsætter til et flot og gammelt munkekloster, som ligger i udkanten af byen. Og mere end det – vi får frokosten serveret på klostret.

Vingården Bucium ligger 5 km fra byen. Om eftermiddagen besøger vi den, vises rundt og ser det lille vinmuseum. Så er der vinsmagning, vi prøver de forskellige vine. Vingården er startet i 1947, men privatiseret i 1997. Besøget er bare en oplevelse!

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi sætter kurs mod Republikken Moldova - turens højdepunkt. Ved grænsen mellem Rumænien og Moldova viser vi pas - og andre dokumenter, og kører efterfølgende mod hovedstaden Chisinau. Her skal vi bo 4 nætter på et 4* hotel som ligger tæt på bymidten.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag skal vi til byen Orheiul Vechi. Vi kører igennem et flot opdyrket landbrugsområde og små landsbyer med meget flotte, gamle huse, som har en helt speciel charme. Vi skal op til en kirke, der er bygget ind i en grotte. Her bor 4 munke. Udsigten er helt speciel og unik. Der er en udsigtsplatform med et ønskekors, hvor man skal lukke øjnene og ønske.

Derefter kører vi til nabobyen, hvor vi møder en dame, som gerne vil lave lidt national mad til os. Samtidigt får vi indblik i landets folklore, nationaldragter samt musik. Damen er inspektør på skolen i landsbyen, så der bliver mulighed for at se skolen og høre lidt om landets undervisningssystem, som er anderledes end Rumæniens. Efter at vi har sagt farvel til vores veninde, kører vi tilbage til hotellet i Chisinau.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til byen Cricova, hvor vi besøger en af verdens største vinkældre. Når vi siger en af verdens største, så er det fordi, at de fleste bliver overvældede og mundlamme. Så stor er den. Det er helt unikt. Vi kører ned i vinkælderen i tipvogne. Vi får rundvisning og en dejlig frokost samt vinsmagning. Hele arrangementet tager ca. 3 timer.

Derefter kører vi tilbage til midtbyen. Så kan I evt. selv gå en tur i byen, handle, slappe af, nyde en kop kaffe eller andet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag besøger vi landet, der ikke findes. Det er enklaven Transnistrien, der ikke er internationalt anerkendt, men ikke desto mindre har grænser, vi skal krydse. Vi skal vise pas ved grænsen, og får en speciel bevilling til at være i enklaven et antal timer – som regel 6 til 8 timer maksimalt. Transnistrien er en smal landtange ind mod Ukraine. Det er en udbryderstat, der har egen mønt, eget politi - og stadig hammer og segl i sit flag.

Vi starter med at besøge et lille munkekloster i landet, som oprindeligt er rumænsk. Derefter kører vi mod hovedstaden Tiraspol. Her har vi et lille ophold og kan selv gå en tur. Vi besøger en stor cognacfabrik i byen med et udsalg, hvor man kan købe cognac af god kvalitet til meget lave priser. Vi får brandysmagning og frokost på stedet. Det bliver hyggeligt!

Vi forventer at være tilbage i Chisinau cirka kl. 18:30. Middag på hotellets restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Republikken Moldova og kører tilbage til Rumænien til byen Piatra Neamt. Frokost får vi undervejs, som en picnic á la Carmen.

I Piatra Neamt, bor vi også centralt på et 3*hotel med tæt afstand til butikker, cafeer m.m. Middag på hotellets restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I denne del af Rumænien ligger en række helt unikke klostre. Vi besøger først munkeklostret Neamt med de flotte fresker, og derfra kører vi til frokost hos en dejlig familie, som Carmen har kendt i efterhånden mange år.

Efter frokost besøger vi klostret Agapia, som er et nonnekloster. Det er virkelig et besøg værd. Vi kører hjemad, holder en lille pause og får en forfriskning. Vi forventer at være på hotellet ca. kl.18:00. Middag på hotellets restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi sætter dagen af til i ro og mag at komme til Bukarest. Frokosten bliver undervejs. I Bukarest bor vi også centralt, på et dejligt 4* hotel. Middag på hotellets restaurant.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Folkets Hus er en kolos af en bygning, bygget af Ceausescu i kommunisttiden som et falsk monument over de gode tider i landet. Da regimet faldt, var der kræfter i gang for at rive det ned igen, men man valgte at lade det stå som at vidnesbyrd over Ceausescu-tiden. I dag holder landets parlament til i Folkets Hus, som også er åbnet for besøgende.

Derefter ser vi selve huset, hvor ægteparret Ceausescu har boet, mens de var præsidentpar i Rumænien. Der er bl.a. udstillet en del af de dyre gaver, som de har fået fra rige folk i verden. Frokost på egen hånd i byen, hvor man også får mulighed for at opleve den gamle bydel.

Aftensmad indtager vi på restaurant i byen, hvor der også er folkemusik og folkedans. Det bliver en dejlig afslutning på vores tur.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi flyver fra Bukarest mod Danmark.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os