Logo

Vandreferie i Kazakhstan

Smuk natur i Almaty-regionen

Gigantiske Kazakhstan er på størrelse med hele Vesteuropa. Bare lige for at få størrelsen på plads. Ofte omtales Kazakhstan som steppelandet, og der er da også enorme stepper. Men landet har en helt anden attraktion: Natur. I enorme mængder. Denne rejse er lagt tilrette, så vi oplever nogle af de smukke nationalparker og samtidig får indtryk af kulturen.

Charyn Canyon strækker sig langs floden af samme navn og bliver ofte kaldt Kazakhstans svar på USA's Grand Canyon. Vi vandrer i de smukke omgivelser. I Altyn Emel nationalparken oplever vi spændende bjergformationer i violet, blåt, rødt og hvidt.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Og vi bestiger de syngende sandklitter. Afhængig af vindstyrke og vindretning kan sandet spille som et orgel eller lyde som en tromme. Og de symfoniske lyde afsluttes med en formidabel udsigt fra toppen af klitterne.

En dag er sat af til at vandre ved Kolsay søerne. Det er en meget flot vandring på 6-8 timer, og vi har madpakke med. En anden vandring bringer os til Kaindy søen, hvor vandet er så krystalklart, at man kan se de fine grannåle på bunden af søen.

Rejsen begynder og slutter i den tidligere hovedstad Almaty, som ofte kaldes landets kulturelle centrum. Almaty er en rummelig by. Her bor mange nationaliteter, og på en byvandring får vi den centralasiatiske stemning ind på livet.

Rejsens højdepunkter:

  • Almaty - æblernes hovedstad
  • Storslåede nationalparker
  • Syngende sandklitter
  • Grand Canyons lillebror
  • Søerne Kaindy og Kolsay

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup med kurs mod Kazakhstan.

Vi lander i Almaty om morgenen og kører til hotellet, hvor der er tid til et hvil. Sidst på formiddagen tager vi på rundtur i Almatys historiske centrum. Almaty er Kazakhstans tidligere hovedstad. Navnet betyder æblernes by, fordi egnen har mange æblelunde.

Panfilov er en mindepark for den særlige Panfilov-brigade, der havde store ofre under 2. Verdenskrig. Vi ser også den rigt udsmykkede Ascension (Himmelfart) katedral. Den hører også til blandt de smukkeste ortodokse kristne kirker i det ellers muslimske Centralasien.

Vi når også et besøg på musik-museet, der blandt andet byder på instrumenter fra det 17. århundrede. Bazaren er et godt sted at få den centralasiatiske stemning ind på livet og om ikke andet, så skærpes appetitten måske af en gåtur gennem bazaren. 

Måltider: Morgen, frokost og aftensmad

Vi kører til byen Issyk, som pludselig blev kendt, da man i 1969 fandt en grav for en skytisk prins, sandsynligvis fra det 3. eller 4. århundrede. I graven var der 4.000 objekter af guld og et skelet – deraf navnet ”Golden man”!

Men det er slet ikke fortidsgrave, vi går efter. Det er derimod naturparken Alatuauski, hvor vi går cirka 1½ time til et vandfald, hvor vi tager en picnic frokost. Derpå kører vi en smule videre og slutter dagen med at vandre 1-2 timer omkring søen, hvis forholdene tillader det. Vandreturen kræver god form og balance.

Tilbage i Almaty er der middag på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen på Republikpladsen med uafhængighedsmonumentet og nationalmuseet, hvor vi ser statuen af den gyldne mand. Herefter går vi en tur ad de travle gader Panfilov og Jibek Joly. 

Fra Almaty kører vi mod nord, og efter 60 km passerer vi søen Kapchagai, der er 140 km lang, men kunstigt anlagt i kraft af en opdæmning af en flod. Projektet blev sat i værk i Sovjet-tiden, og tog lang tid, for der var mange problemer, Men i dag er søen Kapchagai et yndet udflugtsmål om sommeren, og en by med casinoer og forlystelser er vokset op ved bredden.

Vi kører dog videre, for målet er naturparken Altyn Emel, som er et unikt område med såvel flade sletter som høje bjerge. Derfor er der en rig flora og fauna.

Sidst på dagen indkvarteres vi i et gæstehus i en mindre by, Bashi. Middag i gæstehuset.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Den store nationalpark Altyn Emel ligger på et område, der svarer til ca. en tiendedel af Danmarks areal. Det udgør et overgangsområde mellem gold steppe og vulkanske bjerge.

Første stop er de berømte syngende sanddyner. Ved bare en lille smule blæst vil fygningen og bevægelse af de relativt store sandkorn frembringe en hvislende eller ”syngende” lyd.

Afhængig af vindstyrke og vindretning kan sandet spille som et orgel eller lyde som en tromme. Ved at gå på toppen af sanddynerne kan man komponere sin egen musik afhængigt af vindforholdene. Også fra toppen er en formidabel udsigt, hvor Ili-floden kan skimtes i det fjerne, violette bjerge med snedækkede bjergtoppe i baggrunden og kløfter, der gennemskærer landskabet.

Vi kører videre til Aktau- og Katutau-bjergene - her er spændende og smukke bjergformationer i violet, blåt, rødt og hvidt. Katutau er en kæmpe blok af vulkansk sten. Vi vandrer cirka 20 minutter her, inden vi fortsætter til Aktau, hvor vi spiser picnic ved indgangen til en kløft. Bagefter vandrer vi cirka 2 timer i bjergene, men der er ikke større stigninger.

Middag om aftenen i vort gæstehus i Bashi.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi sætter kurs mod en ny oplevelse – denne gang i nationalparken Charyn. Her findes Kazakhstans svar på Grand Canyon. Nå ja, Charyn Canyon er mindre, men meget imponerende. På vejen stopper vi i Zharkent, som er en lille by kun 30 km fra grænsen til Kina. Her spiser vi frokost på en lokal restaurant.

Fra Zharkent kører vi små 2 timer, så drejer vi fra hovedvejen og kører off-road til ”Slotsdalen”, som er et unikt område i nationalparken. Vi vandrer cirka 40 minutter gennem den storslåede kløft, indtil vi når floden Charyn. Efter vandreturen er der afgang mod Kolsay søerne.

Vi er sent fremme, og indkvarteres på et gæstehus, hvor der også venter middag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Kolsay søerne ligger højt i Tien Shan bjergene, den bjergkæde der afgrænser Kazakhstan og Kirgisistan fra Kina. Kolsay består af tre søer med vandfald i mellem. Højdeforskellen mellem de 3 søer er 700 m. Her bor næsten ingen mennesker, men derimod er her en overflod af nåleskov, champignon og svampe.

Dagen er sat af til at vandre til den midterste af søerne. Det er en meget flot vandring på 7-8 timer i alt, det kræver god kondition og balance. Vi har madpakke med.

Ønsker man ikke at gå med, kan man blive ved gæstehuset og tage en kortere gåtur herfra. Man kan også leje en båd og sejle på Kolsay søen.

Middag på gæstehuset.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi checker ud fra gæstehuset, og dagens vandring går til søen Kaindy. Søen blev dannet som følge af et jordskælv i 1911, som var så kraftigt, at en kløft blev blokeret, og skoven af nåletræer i kløften sat under vand. Vandet i Kaindy søen er så koldt, at nåletræerne er velbevarede under vand – og vandet så klart, at man kan se nålene gennem det.

Efter udflugten til Kaindy er der frokost, og resten af eftermiddagen bruger vi på at komme tilbage til Almaty, hvor vi indkvarteres på hotel og går til middag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Transfer til lufthavnen, hvorfra hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os