Vi starter dagen tidligt med at besøge et af de bedste dyremarkeder i Centralasien, nemlig Karakols søndagsmarked. Landsbyboere fra det østlige Kirgisistan drager hver søndag til Karakol for at sælge deres dyr. Nogle har rejst i flere dage, for at nå hertil. Markedet er delt i to områder, et for får og geder; et andet for heste, kvæg og kameler. Blandt de tæt tøjrede husdyr går kirgiserne rundt for at undersøge og forhandle. De prøver heste med et kort trav eller vurderer vægten af fedtet på bagsiden af et fedthalefår med deres håndflader. Dette er det kirgisiske liv på landet i sin usminkede form. Markedet, som er bemærkelsesværdigt roligt i betragtning af al den aktivitet, der foregår, er et fantastisk sted at gå rundt, tage billeder og se morgenen udfolde sig.
Herefter besøger vi højdepunkterne i Karakol: Den ortodokse kirke og Dungan moskéen. Kirken er fra 1800-tallet og bygget i træ. Den huser fine, gamle ikoner fra den tid. Dungan moskeen blev bygget af kineserne som en gave til det kirgisiske folk. Moskéen er bygget efter kinesiske traditioner, hvilket bl.a. betyder, at der ikke er brugt et eneste søm.
Efter besøget kan vi købe ind til vores første ophold i jurter.
Vejen til vores jurtecamp går forbi klippeformationen Broken Heart og gennem kløften Djeti Oguz. Det betyder De Syv Tyres Kløft. Her går vi op til et udsigtspunkt og hører legenden om kløften med de særprægede, røde stenformationer.
Kort før jurtecampen er der mulighed for at vandre en tur langs den rivende flod, og vi passerer en række gamle træbroer. Så kommer vi ind i den smukkeste dal, hvor kirgisiske nomader har deres lejre med kvæg, heste, får og bor i filttelte (jurter) hele sommeren.
Kirgisernes telte er sammenklappelige boliger lavet af filt, lædersnor og træ uden brug af søm. Nomaderne kan pakke deres jurter ned eller opstille dem på ca. 1 time. Jurten transporterer de ved hjælp af 3-4 heste. I nat sover vi i en camp af jurter.
Efter ankomst bliver der mulighed for at vandre en tur op til et vandfald. Turen tager ca. to timer.
Måltider: morgenmad, frokost og aftensmad