Hvad søger du?

Silkevejen

Fra Samarkand til Beijing

Fra Den gamle Silkevejs store karavanebyer i Uzbekistan, gennem bjerge og ørkener i Centralasien til Den store Mur nær Beijing. En helt usædvanlig rejse, der på kamel-karavanernes tid varede 2 år kan opleves på 3 uger uden at sjælen, silkevejsstemningen eller de storslåede naturoplevelser går tabt.

Med start i Uzbekistan begynder rejsen i den sagnomspundne karavaneby Samarkand og den unikke oaseby Bukhara, der står næsten uberørt af århundredernes gang. De to byer var nogle af Silkevejens mest levende centre for handel mellem Europa og Asien. Vi rejser videre til Bishkek i Kirgisistan og gennem betagende naturscenerier til Issyk-Kul søen, hvor en levende nomadekultur endnu ses i bjergene. Vi krydser gennem det 4000 meter høje bjergpas Torugart, hvor sneleoparder og kongeørne råder over bjergtoppene og himlen, over grænsen til Kinas vestligste provins Xinjiang.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

NB: Vi har ikke rejser til Kina på nuværende tidspunkt pga. covidrestriktioner. Men vi har mange andre spændende destinationer i Asien. Du kan tilmelde dig vores nyhedsbrev her og holde dig opdateret på nye rejser.

Her besøger vi karavanebyen Kashgar samt Urumqi, før vi skal køre gennem den store ørken "Dødens Hav". En togrejse bringer os fra Turpan til X´ian, hvor Silkevejens østlige udgangspunkt lå, og hvorfra karavanerne bragte kinesisk porcelæn, te, krydderier og andre specielle produkter til den vestlige verden. I X´ian skal vi naturligvis se de berømte terracotta statuer – en hel hær på tusinder af lersoldater. Herfra tager vi hurtigtoget til Bejing, hvor rejsen afsluttes med en udflugt til Den Kinesiske Mur.

Rejsens højdepunkter:

  • Tre lande langs Silkevejen – Uzbekistan, Kirgisistan og Kina
  • Historiens vingesus, silkevejsstemning og storslåede naturoplevelser
  • Verdens ældste koran i Tashkent
  • Timur Lenks imponerende bygningsværker
  • Den Store Mur og Xian

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København til Tashkent.

Vi ankommer tidlig morgen til Uzbekistans hovedstad, Tashkent. Den er, med sit indbyggertal på 3 mio, en af de største byer i Centralasien. 

Tashkents historie går mere end to tusind år tilbage i tiden.

Efter et kort hvil skal vi på byrundtur.

Vi besøger også Museum of Applied Art, hvor vi får et førstehåndsindtryk af kunst og kunsthåndværk i Uzbekistan. Her bliver landets unikke kunst udstillet – smukke dekorationstæpper, broderier, smykker, keramik, porcelæn og musikinstrumenter.

Frokosten spises i en hyggelig lokal restaurant med traditionelle egnsretter.

Vi ser bl.a. Khazrati Imam, et kompleks med flere koranskoler (madrassaer) og moskeer. Vi ser verdens måske ældste eksemplar af Koranen. Udgaven stammer fra det 7. århundrede og tilhørte Kaliffen Uthmann. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi tager et tidligt morgenfly til Bukhara (ca 1 time).

Allerede for 2000 år siden var Bukhara et kulturcentrum på den gamle silkevej.

To dage bruger vi til at opleve denne fantastiske oaseby. Mange af byens gamle bygninger er restaureret med respekt for fortidens byggestil. Lyabi Hauz er den gamle bys centrum med en svalende vanddam, hvor man kommer for at slappe af, ryge en vandpibe, købe sig en kop kaffe eller te.

To af byens vigtige koranskoler flankerer Lyabi Hauz. Madrassa Nodir Devan Begui blev oprindeligt bygget som karavansarai, hotel for karavanerne, der nåede frem til Bukhara. Kukeldash er bygget i 1600-tallet og var dengang en af de største koranskoler i Centralasien.

Ikke langt fra Samanids Mausoleum kan vi se resterne af den gamle bymur. 

I middelalderen kom handelsmænd fra hele Centralasien til Bukhara for at faldbyde deres varer. Handelen blev sat i system med overdækkede gader og kuppelklædte ”gadekryds”. I dag er der 3 kupler tilbage, nemlig over juveler-gaden, veksel-gaden og hatte-gaden. Vi går gennem den overdækkede bazar.

Om eftermiddagen ser vi den flotte Kalian Moské og Madrassa - indbegrebet af Bukhara.

Kalian Minaret’en regnes for keramikernes største bygningsværk forud for den mongolske invasion. I antikken fungerede den som ledestjerne for karavanerne, der ville til den hellige by Bukhara. 

Vi ser Ismail Samani mausoleet, en af de ældste bygninger i Uzbekistan. Den er bygget som gravplads for emir Ismail Samani omkring år 900. Da Djengis Khans horder løb Centralasien over ende et par hundrede år senere, ødelagde de alt. Dog ikke mausolæet. Gennem årene havde rige folk bygget små gravkamre klods op ad mausoleet, så for Djengis Khan lignede det bare en rodet gravplads. Sovjetiske arkæologer udgravede det fine monument i 1960erne.

Om aftenen overværer vi et folklore-show, og herefter spiser vi middag. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Udflugt til emirens sommerpalads i udkanten af Bukhara.

Sommerpaladset Sitorai blev bygget mod slutningen af 1800-tallet af emiren af Bukhara. Han sendte arkitekter til Sankt Peterborg og Yalta for at studere russisk arkitektur før slottet blev bygget. 

Efter frokost er eftermiddagen fri og på egen hånd i Bukhara.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Fra Bukhara køres til endnu en af de ældgamle karavanebyer: Shakri-Shabz.

Timur Lenks fødeby. Her opførte Timur sit prægtige palads Ak Sarai, som vi ser ruinerne af.

Frokost i Shakri-Shabz og herefter lader vi bussen køre sin egen vej. Vi tager i stedet på en lille ekspedition i biler, der kan trække os over Takhtakaracha passet i Zerafshan bjergene. Det vil give os nogle flotte udsigter på vej mod Samarkand, hvor vi er fremme sidst på eftermiddagen og indkvarteres på hotel for de næste 3 nætter. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Samarkand, en af de ældste kulturbyer i verden, fascinerer med sine orientalske pragtbygninger. Vi bruger hele dagen på en gennemgang af denne sagnomspundne by og Centralasiens perle.

Byens mest berømte - eller berygtede - hersker var Timur Lenk, som byggede et imperium, der strakte sig over Centralasien. Han gjorde Samarkand til hovedstad i 1370 og bragte kunstnere og håndværkere fra de erobrede lande til Samarkand, så de kunne bygge store monumenter. Talrige velbevarede bygningsværker vidner om denne storhedstid. Vi giver os god tid på den fantastiske Registan-plads. Bygningerne her er et klassisk eksempel på fuldendt islamisk arkitektur.

Vi skal både se Bibi Khanums Moské fra det 15. århundrede. Det er den største kuppelmoské i Centralasien.

Og Gur Emir mausoleet, hvor Timur Lenk er begravet. 

Efter frokost er der tid på egen hånd.

Middag på restaurant i Samarkand. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi fortsætter byturen i Samarkand, i dag skal vi til udkanten af byen. Shahi Zinda er en samling gravmæler, det ene flottere end det andet. En passage tager os forbi mausoleerne, for enden ligger en stor gravplads for nutidens uzbekere. Her kan man opleve de mange gravstene med kunstfærdigt udhuggede billeder af afdøde.

Ikke langt derfra ligger Ulugbeks observatorie. Ulugbek var en af Timur Lenks sønnesønner. Han var astronom og byggede det største observatorie i hele Centralasien. Ulugbek beregnede blandt andet, at Jordens hældningsgrad er 23,52. Det er et mere nøjagtigt tal end Tycho Brahe kom frem til. Jo, middelalderens Uzbekistan var højt udviklet.

Efter frokost lægger vi vejen forbi bazaren Siyab.  Her oplever vi atmosfæren i en orientalsk bazar. Vi kan smage saltede abrikossten bagt i aske – eller købe de berømte Samarkand-brød, puffy, med gylden skorpe og meget lækker smag. Samarkand fladbrød bliver værdsat over hele landet.

Middag på restaurant i Samarkand.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Det er en lang køretur til Tashkent, hvor vi er fremme midt på eftermiddagen. Undervejs krydser vi floden Syr Darya, der er livsnerven for bomuldsproduktionen i hele Uzbekistan. Undervejs ser vi flere bomuldsmarker, hvor bomulden plukkes i september.

På nogle afgange rejser vi til Bishkek denne dag. Det afhænger af flyene mellem Tashkent og Bishkek.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi flyver til Kirgisistans hovedstad Bishkek.

Afhængig af ankomsttidspunkt tager vi på byrundtur i Bishkek, Vi har én overnatning i Bishkek.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Nåede vi ikke byturen i Bishkek i går, starter vi med den.

Det er en meget smuk køretur til Issyk Kul. Med en længde af 180 km og bredde 60 km er Issyk Kul verdens næststørste bjergsø. Vandspejlet ligger i en højde af 1600 m og omsluttes af bjergkæder i over 5000 m. højde. Undervejs ser vi Burana Tårnet i den gamle by Balasagun og spiser frokost hos en kirgisisk familie i byen Tokmok. 
Vi bor 2 nætter på hotel ved Issyk-Kul.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi oplever petroglyfferne ved Cholpon Ata og kører til Semenov kløften hvor vi vandrer en tur. Der vil også være tid til at slappe af i de smukke omgivelser ved Issyk Kul søen.

 Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Efter morgenmaden kører vi til Naryn. Det er en fantastisk tur gennem Kirgisistans bjerge og vi kører b.la. over Dolon passet i 3080 meters højde.

Vi gør holdt i Koshkor hvor vi b.la. spiser frokost.

Overnatning på hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

 

Vi siger farvel til Naryn og kører mod Torugart-passet og grænsen til Xinjiang-provinsen i Kina. Vi har en lang og meget interessant køredag foran os. Efter passering af grænsen kører vi til Kashgar.  Vi ankommer sidst på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

I Kashgar mødtes de to silkevejsruter, den nordlige og den sydlige. Byen udviklede sig til at blive det vigtigste handelscenter mellem Kina og Central Asien.

De mange karavaner bragte velstand til byen. Islamiske og persiske handelsfolk kom til Kashgar, og det var således i Kashgar islam holdt sit indtog i Kina.

Vi besøger Id Kah Moskéen, en af de største i Kina.

Omkring moskéen findes byens livligste område med små forretninger. Smede og sølvsmede, tømrere, støvlemagere, hattemagere osv. frister med deres tilbud.

Vi skal også besøge Abakh Hoja’s Mausoleum, et smukt og særpræget bygningsværk beklædt med grønne kakler. Mausoleet er det helligste valfartssted i det sydvestlige Xinjiang.

Der er 72 grave for 5 generationer af den hellige mands familie.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Med fly til Urumqi om formiddagen. Vi besøger byens museum med nogle af verdens ældste mumier, inden vi kører videre til Turpan, hvor der er 1 overnatning. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Turpan ligger i en lavning 154 m under havets overflade og er det tredje laveste sted på jorden. Det varmeste og mest tørre sted i Kina. På grund af kunstvanding er her frugtbart, og byen er kendt for sine mange sorter af vindruer og meloner. Mange af husene er bygget af soltørret ler. Vi ser den berømte Emin Minaret, et mesterværk indenfor islamisk arkitektur. Og vi ser resterne af den meget gamle by Jiaohe. Vi besøger også Turpan museet med dinosaurskeletter og mumier samt Bezeklik grotterne med de mange buddha malerier.

Sen aften tager vi til stationen for at komme på nattoget mod Xian. Togturen tager ca. 30 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Vi fortsætter togturen langs højdedraget mellem Gobi-ørkenen og Takla Makan-ørkenen.

Måltider:  Ingen

 

Ankomst om morgenen til Xian. Her startede Silkevejen og byen var Kinas politiske og kulturelle center under Han- og Tangdynastierne, og på den tid lige så betydningsfuld som Rom. Under opholdet i Xian ser vi udgravningerne med den berømte terracotta hær, fundet i 1974 i en grav for den første kejser af Qin Dynastiet (3. årh. f.Kr.). Denne kejser kom på tronen som 13-årig, og graven blev påbegyndt allerede, mens han var barn. Ved opdagelsen indeholdt den mere end 7000 terracotta soldater i fuld størrelse foruden 400 heste og 80 vogne. Komplekset er endnu ikke færdigudgravet.

Om aftenen overværer det farverige ”Tang Dynasti Dance Show”.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

I dag besøger vi den gamle muslimske bydel, Grand Wild Goose Pagoda og hvis tiden tillader det, den imponerende og velbevarede bymure fra Ming-dynastiet. Der er lidt tid på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen tager hurtig-toget til Beijing, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Efter morgenmaden tager vi på udflugt til Den Store Mur, der som en drage bugter sig over bakkekamme og gennem dale og danner et utroligt forsvarsværk. Konstruktionen begyndte så tidligt som 500 år før vor tidsregning, og fortsatte helt frem til Ming-dynastiet. Vi tager os god tid til at opleve dette utrolige bygningsværk. På vej tilbage til Beijing spiser vi frokost. Hvis tiden tillader det, besøger vi Templet for god høst og perlemarkedet.

Afskedsmiddag om aftenen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os