Logo

Andorra vandreferie

På vandring i Europas smørhul

Andorra ligger som et smørhul midt i Pyrenæerne. Ikke bare fordi det er toldfrit område. Bjergene byder på nogle af de mest spektakulære og dramatiske udsigter i Pyrenæerne. Enge med vilde blomster, alpine græsarealer og skove med fyrretræer gør landet særdeles velegnet til vandreture.

Og alt ligger inden for kort afstand, for Andorra er et af de mindste lande i Europa. Kun 468 km2 i området mellem Frankrig og Spanien. Det er samtidigt et af Europas ældste lande. Og et godt sted at leve: Indbyggere i Andorra har verdens 3. længste levetid. På rejsen har vi hver dag vandringer i Andorras varierede natur kun afbrudt af en enkelt hviledag.

Se dagsprogram
Regioner: Europa
Lande: Andorra
8 dage Pris Rejseleder Status Information
5. jun 21 til
12. jun 21
10.990 kr Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse
12. jun 21 til
19. jun 21
10.990 kr Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
11. sep 21 til
18. sep 21
10.990 kr Line Calum Canuto Ledige pladser Bestil rejse

Blandt andet går vi i nationalparken omkring Coma Pedrosa, landets højeste bjerg (2943 meter), der danner en naturlig barriere ind mod Frankrig.

På tredjedagen får vi desuden et indtryk af hvordan tilværelsen har været for den eneste adelige familie i Andorra på Casa d´Areny-Plandolit, som er et museum i familiens hus fra 1200-tallet.

Vi bor på et hyggeligt, rustikt hotel i den lille bjergby Ordino, der ligger 1300 meter over havet. Her er både ildsted og en dejlig have. Maden tilberedes af friske, lokale råvarer. Herfra går busser til Andorras hovedby La Vella, hvis man får lyst til at shoppe. Det lille land har 2000 butikker, og møntfoden er euro, så slider du vandreskoene op, er der mulighed for at købe nye med hjem.

Højdepunkter:

  • Samme skønne hotel hele ugen
  • Farverige blomster og sommerfugle
  • Gå op til de afsidesliggende bjergsøer
  • Gør gode indkøb i Andorra la Vella
  • Fantastiske udsigter
Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København (med mindre Billund er angivet) til Barcelona. Her afhentes vi i lufthavnen og kører straks til Andorra, hvor vi indkvarteres på Hotel Coma.

Måltider: Aftensmad

Vi kører ca 17 km, og denne dag stifter vi bekendtskab med et meget smukt naturområde med helt speciel alpin flora. Udsigterne er imponerende. Vi går på stier mellem 3 smukke glacialsøer. Vandringen begynder i 2.200 meters højde. Vi kommer meget tæt på den franske grænse. 

Vi kører tilbage til vores hotel og har resten af dagen på egen hånd.

Dagens vandring: Ca. 5 kilometer. Højdeforskel: 500 meter opad, 500 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vores vandretur begynder efter ca. 10 minutters kørsel. Vi skal denne dag opleve Sorteny Natur Park, der er et rent botanisk paradis på grund af den store varietet af flora og fauna. Her er mere end 700 plantearter, og mere end 50 arter er endemiske for Pyrenæerne.

Vi begynder turen fra parkeringspladsen og går langs floden til en bjerghytte. For den erfarne vandrer er der mulighed for at gå helt op på bjergkammen 200 meter længere oppe i 1.970 meter over havet.

Her er enge med vilde blomster samt skove med fyrretræer, alpine græsarealer og også vådområder med mosdækkede tuer. Mange fuglearter kan observeres her, så medbring en kikkert. De vilde bjerggeder, rådyr og vildsvin findes også i dette område, ligesom vi kan være heldige at spotte murmeldyr.

Dagens vandring: Ca. 7 kilometer. Højdeforskel: 650 meter opad, 600 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Incle dalen er blandt de smukkeste steder i Andorra. Floran er enestående, og man går blandt gamle flotte ladebygninger. Stien følger små kilder, og man kommer forbi små vandfald og marsk-land.
Undervejs kommer vi til en smuk glacial sø i 2.300 meters højde.

Dagens vandring: Ca. 10 kilometer. Højdeforskel: 600 meter opad, 600 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagen er fri. Man kan tage bussen ind til Andorras hovedstad, Andorra La Vella og evt. til Meritxell Sanctuary 10 km udenfor Andorra La Vella. Meritxell er Andorras skytshelgen, og stedet besøges flittigt af pilgrimme.

Eller man kan nyde det skønne hotel, slappe af ved poolen eller måske gå en tur i bjergene omkring os.

Sidst på eftermiddagen besøger vi Casa d’Areny-Plandolit House-Museum. Dette er det eneste eksempel man har af en gammel fornem familiebolig for de mere velhavende. Stilen er typisk Andorra-stil. Bygningen er fra det 19. årh., hvor familiens formue var på sit højeste. Møbler og husgeråd afspejler tiden, livsstilen og den sociale klasse. Denne luksuriøse livsstil var langtfra almindelig i Andorra. Vi besøger også haverne, der hører til huset.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi skal på vandring i Coma Pedrosa Natur Park, der ligger ca. 8 km fra vores hotel. Dagens vandring er turens sværeste, men der er også mulighed for at tage på en lettere vandring i dag, hvis benene ikke er til det.

Bjerget Coma Pedrosa er det højeste bjerg i Andorra, 2948 m. Det har en karakteristisk pyramideform. Historisk har dette bjerg sikret Andorra fra invasioner idet det har dannet en barriere mod Frankrig.

Området er meget naturskønt med blomster og skove omgivet af høje bjergtinder. Desuden er her mange søer, dannet i istiden. Fra byen Arinsal kan man komme op til en bjerghytte, hvor man kan slappe lidt af og købe forfriskninger.

Den moderate vandring: Ca 6 kilometer. Højdeforskel: 692 meter opad, 692 meter nedad.

Den svære vandring: Ca. 16 kilometer. Højdeforskel: 1.370 meter opad, 1.370 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi skal se noget mere til den smukke Rialp Valley, der ligger ca. 8 km fra hotellet. Her er stadig de karakteristiske hytter til hyrderne. Der er skønne udsigter til Den Blå Sø, som ligger lige på den anden side grænsen til Frankrig.

Dagens vandring: Ca. 8-10 km. Højdeforskel: 615 meter opad, 615 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Andorra og kører med bus tilbage til Toulouse, hvorfra vi flyver hjem.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
5. jun 21 til
12. jun 21
10.990 kr Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse
12. jun 21 til
19. jun 21
10.990 kr Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
11. sep 21 til
18. sep 21
10.990 kr Line Calum Canuto Ledige pladser Bestil rejse