Hvad søger du?

Vandreferie i Andorra

På vandring i Europas smørhul

Andorra ligger som et smørhul midt i Pyrenæerne. Ikke bare fordi det er toldfrit område. Bjergene byder på nogle af de mest spektakulære og dramatiske udsigter i Pyrenæerne. Enge med vilde blomster, alpine græsarealer og skove med fyrretræer gør landet særdeles velegnet til vandreture.

Og alt ligger inden for kort afstand, for Andorra er et af de mindste lande i Europa. Kun 468 km2 i området mellem Frankrig og Spanien. Det er samtidigt et af Europas ældste lande. Og et godt sted at leve: Indbyggere i Andorra har verdens 3. længste levetid. På rejsen har vi hver dag vandringer i Andorras varierede natur kun afbrudt af en enkelt hviledag.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Vandreferie i Andorra
Regioner: Europa
Lande: Andorra
8 dage Pris Rejseleder Status Information
27. maj 23 til
3. jun 23
11.490 kr Nanna Elkjær Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
24. jun 23 til
1. jul 23
11.990 kr Aud Kristina Nørgaard Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
30. jun 23 til
7. jul 23
11.990 kr Mette Mølgaard Henriksen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
16. sep 23 til
23. sep 23
11.990 kr Mette Mølgaard Henriksen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
1. okt 23 til
8. okt 23
11.990 kr Nanna Elkjær Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly

Blandt andet går vi i nationalparken omkring Coma Pedrosa, landets højeste bjerg (2943 meter), der danner en naturlig barriere ind mod Frankrig.

På tredjedagen får vi desuden et indtryk af hvordan tilværelsen har været for den eneste adelige familie i Andorra på Casa d´Areny-Plandolit, som er et museum i familiens hus fra 1200-tallet.

Vi bor på et hyggeligt, rustikt hotel i den lille bjergby Ordino, der ligger 1300 meter over havet. Her er både ildsted og en dejlig have. Maden tilberedes af friske, lokale råvarer. Herfra går busser til Andorras hovedby La Vella, hvis man får lyst til at shoppe. Det lille land har 2000 butikker, og møntfoden er euro, så slider du vandreskoene op, er der mulighed for at købe nye med hjem.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi bor på samme skønne hotel hele ugen
  • Du oplever de farverige blomster og sommerfugle
  • Vi går op til de afsidesliggende bjergsøer
  • Der er tid til at gøre gode indkøb i Andorra la Vella
  • Du får fantastiske udsigter og frisk luft

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver til enten Toulouse el. Barcelona. Her afhentes vi i lufthavnen og kører straks mod Andorra. Går turen fra Toulouse, nyder vi det sydfranske landskab, inden vi langsomt bevæger os op igennem Pyrenæerne og krydser en af Europas højest beliggende grænser, der skiller Frankrig fra Andorra. Går turen derimod fra Barcelona, begiver vi os igennem Catalonien, inden vi tager over grænsen til verdens eneste land med catalansk som officielt sprog, nemlig Andorra.               

Ved ankomsten indkvarteres vi på vores hotel i Ordino. Ordino er en lille, hyggeligt beliggende bjerglandsby med kun få tusinde indbyggere. Byen opstod som et bosted for arbejdsmænd og deres familier. Indbyggerne i Ordino arbejdede primært i områdets vigtige jernindustri, som vi kommer til at lære mere om i løbet af ugen. Udvinding af jern har nemlig historisk haft en store rolle både i Andorra og andre dele af Pyrenæerne.

Måltider: Aftensmad

Vi kører ca 17 km, og denne dag stifter vi bekendtskab med et meget smukt naturområde med helt speciel alpin flora. Udsigterne er imponerende. Vi går på stier mellem 3 smukke glacialsøer. Vandringen begynder i 2.200 meters højde. Vi kommer meget tæt på den franske grænse. 

Vi kører tilbage til vores hotel og har resten af dagen på egen hånd.

Dagens vandring: Ca. 7,5 kilometer. Højdeforskel: 400 meter opad, 400 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vores vandretur begynder efter ca. 20 minutters kørsel. Vi skal denne dag opleve Sorteny Natur Park, der er et rent botanisk paradis på grund af den store varietet af flora og fauna. Her er mere end 700 plantearter, og mere end 50 arter er endemiske for Pyrenæerne.

Vi begynder turen fra parkeringspladsen og går langs floden til en bjerghytte. 

Her er enge med vilde blomster samt skove med fyrretræer, alpine græsarealer og også vådområder med mosdækkede tuer. Mange fuglearter kan observeres her, så medbring en kikkert. De vilde bjerggeder, rådyr og vildsvin findes også i dette område, ligesom vi kan være heldige at spotte murmeldyr.

Dagens vandring: Ca. 10 kilometer. Højdeforskel: 600 meter opad, 600 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Incle dalen er blandt de smukkeste steder i Andorra. Floraen er enestående, og man går blandt gamle flotte ladebygninger. Stien følger små kilder, og man kommer forbi små vandfald og marsk-land.
Undervejs kommer vi til en smuk glacial sø i 2.300 meters højde. Ved søen ligger også en lille traditionel hytte, som kan findes flere steder mellem Andorras bjerge. Disse huse har både sengepladser og kakkelovn og står altid til fri benyttelse for dem, der har brug for en pause under en vandretur i det barske terræn. 

Vi kører tilbage til vores hotel. Undervejs stopper vi ved Santuari de Meritxell, der ligger på pilgrimsruten The Marian Route. Meritxell er Andorras skytshelgen. Santuari de Meritxell er genopført efter en brand i 1972 af den nu afdøde avantgarde Barcelona-arkitekt Ricardo Bofill.

Dagens vandring: Ca. 11 kilometer. Højdeforskel: 550 meter opad, 550 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagen er fri.

Rejselederen kommer med forslag til hvad der er værd at se.

Man kan f.eks. tage bussen ind til Andorras hovedstad, Andorra La Vella, eller man kan gå turen (små 2 timer i almindeligt fodtøj). Man krydser floden nogle gange, går under vejen, passerer en gammel vandmølle og går en enkelt km på fortovet. 

Der er også mulighed for at nyde det skønne hotel, slappe af ved poolen eller måske gå en tur i bjergene omkring os.

Sidst på eftermiddagen besøger vi Casa d’Areny-Plandolit House-Museum. Dette er det eneste eksempel man har af en gammel fornem familiebolig for de mere velhavende. Stilen er typisk Andorra-stil. Bygningen er fra det 19. årh., hvor familiens formue var på sit højeste. Møbler og husgeråd afspejler tiden, livsstilen og den sociale klasse. Denne luksuriøse livsstil var langtfra almindelig i Andorra. Vi besøger også haverne, der hører til huset.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi skal på vandring i Coma Pedrosa Natur Park, der ligger ca. 8 km fra vores hotel. Dagens vandring er turens sværeste, men den kan justeres en smule efter gruppens niveau.

Bjerget Coma Pedrosa er det højeste bjerg i Andorra, 2948 m. Det har en karakteristisk pyramideform. Historisk har dette bjerg sikret Andorra fra invasioner idet det har dannet en barriere mod Spanien.

Området er meget naturskønt med blomster og skove omgivet af høje bjergtinder. Desuden er her mange søer, som blev dannet i istiden. Fra byen Arinsal kan man komme op til en bjerghytte, hvor man kan slappe lidt af og købe forfriskninger.

Dagens vandring: Ca 10 kilometer. Højdeforskel: 600 meter opad, 700 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi skal se noget mere til den smukke Rialp Valley, der ligger ca. 8 km fra hotellet. Der er skønne udsigter til Den Blå Sø, som ligger lige på den anden side grænsen til Frankrig.

En af Andorras mange dale er på UNESCO's verdensarvs-liste fordi de er et eksempel på hvordan mennesker har været i stand til at bruge de spredte ressourcer i Pyrenæerne, til at skabe en tilværelse. I Rjalp Valley får vi også et indtryk af dette.

Dagens vandring: Ca. 8-10 km. Højdeforskel: 615 meter opad, 615 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Andorra og kører med bus tilbage til Toulouse el. Barcelona, hvorfra vi flyver hjem.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
27. maj 23 til
3. jun 23
11.490 kr Nanna Elkjær Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
24. jun 23 til
1. jul 23
11.990 kr Aud Kristina Nørgaard Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
30. jun 23 til
7. jul 23
11.990 kr Mette Mølgaard Henriksen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
16. sep 23 til
23. sep 23
11.990 kr Mette Mølgaard Henriksen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
1. okt 23 til
8. okt 23
11.990 kr Nanna Elkjær Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly