Logo

Vandreferie på Færøerne

Oplevelsesrig rejse til billedskønne øer

Langt ude i Atlanterhavet ligger 18 fortryllende, fløjlsgrønne øer med tusindvis af vandløb, som siver ned som tårer fra imponerende fjeldsider. Færøerne! Og man kan ikke undgå at forelske sig i dem. Det uspolerede landskab er spækket med tusindvis af får, som dukker op allevegne. Fårene og fuglene er i klart flertal på øerne, og for at sætte tingene lidt i relief, så kan hele den færøske befolkning fylde lidt over halvdelen af F.C. Barcelonas Camp Nou fodboldstadion.

Det er ikke kvantitet det kommer an på, og på Færøerne oplever man skyhøj udsøgt kvalitet, i form af kultur, gæstfrihed, respekt for og harmoni med naturen, samt innovation. Besøgende kan derfor betragte sig selv som en lille og eksklusiv gruppe af verdens befolkning.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Når vi taler om gastronomi, er det ligeledes kvalitet og ikke kvantitet der fokuseres på. Færøerne kan prale med at have nogle af verdens bedste og reneste råvarer, trods landets fysiske udfordringer og klimaet. Hertil føjes de anderledes færøske ingredienser plus kreativiteten fra de dygtige og innovative kokke. Resultatet er intet andet end velsmagende. Hvis man er til øl, kan man glæde sig til et stort udvalg af kvalitetsøl med nutidige udtryk fra de færøske bryggerier.

Der er en fantastisk infrastruktur på Færøerne – øerne er meget tættere forbundet, end de ser ud til at være på kortet pga. de mange tunneller og et meget effektivt netværk af busser, færger og helikoptere. Befolkningen er dermed også tæt knyttet på hinanden, til trods for at hav og fjeld skiller dem ad. Der er en fælles og stærk identitet og et kulturelt fællesskab.

Til trods for Færøernes nordlige placering har øerne et forbavsende mildt klima, som påvirkes af Golfstrømmen. Klimaet er præget af milde vintre (ca. 3 °C) og kølige somre (ca. 13 °C). Vejret er meget omskifteligt; det ene øjeblik skinner solen, og pludselig skifter det over i dis og tåge, og derefter blæser det op så man skal holde på hat og briller. Det bliver aldrig kedeligt på Færøerne! Luften er altid ren og frisk uanset årstid!

Pga. vejrets uforudsigelighed er det en god idé at bære flere lag af tøj, der er egnede til al slags vejr. Vi tager forbehold for, at gennemførelse af det fulde program afhænger af vejret.

Rejsens højdepunkter:

  • 8 dage, 4 forskellige øer, helpension på hotel/guesthouse med eget bad og toilet med dansktalende lokalguide & chauffør.
  • Heldagstur til Færøernes fugle paradis: Mykines, som kun må besøges med tilladelse for at beskytte de sårbare områder.
  • 5 smukke vandreture langs Færøernes største indsø Sørvágsvatn. Inkl. ”must see” udsigt fra Trælanípan.
  • "Heimablídni": frokost i privat hjem, oplev og mærk færingernes gastronomi & gæstfrihed.
  • Mærk suset når vi sejler ud til de 600 m lodrette fuglefjelde og dybe grotter i Vestmanna, hvor tusinder af søfugle yngler.
  • Vi ser på lokale kunstværker i Klaksvík, drikke kaffe i én af verdenens ældste beboede træhuse og spiser frokost i det levende kulturhus Nordens Hus.

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Øen Vágar byder os velkommen til Færøerne. Igennem skyerne får vi et spændende glimt af de fantastiske og betagende grønne landskaber, vi skal færdes i de næste 8 dage. Lufthavnen er bygget af den engelske besættelsesmagt under 2. verdenskrig på én af de 2 plane overflader, der findes på øen. På den anden flade finder vi selvfølgelig fodboldbanen!

Iklædt vandrestøvler og med regntøj med i dagsrygsækken, mødes vi med vores lokalguide og chauffør og kører fra lufthavnen til den skønne bygd Gásadalur. Gásadalur har været en af de mest isolerede bygder i landet. Indtil 2006, da en tunnel blev sprængt igennem, var det kun muligt at komme til og fra bygden via en meget besværlig 4km gåtur over fjeldene eller med helikopter. Når vi uden besvær kører igennem den mørke tunnel, står den smukke dal pludselig under os som et blændende flot syn. Vi tager en let gåtur til det ikoniske vandfald Múlafossur og langs de imponerende klipper, hvorfra vi kan se over til øen Mykines, hvor vi skal tilbringe dagen i morgen (hvis vejret tillader det). Vi slutter turen i selve bygden.

På vej til vores hotel gør vi et kort ophold i den billedskønne bygd Bøur med dens græsklædte huse og kirke. Derefter er der check ind på hotellet.

Aftensmad og overnatning på Hotel.

Måltider: Aftensmad

Efter morgenmaden er vores bus og guide klar til vores heldagstur til Færøernes vestligste ø Mykines, også kaldet fugleparadiset, da øen har et rigt fugleliv med suler, lunder, rider og mallemukker. Bemærk, at denne tur er vejr-afhængig - vi tager forbehold herfor.

Vi kører til bygden Sørvágur, hvor færgen til Mykines sejler fra. Overfarten tager ca. 45 minutter. Ved besøg på Mykines er det vigtigt at medbringe gode vandresko, samt at være klædt på efter vejret, som er omskiftelig. Vandreturens varighed er ca. 3 timer fra bygden ud til fyret og tilbage igen med pauser, hvor vi b.la. spiser medbragt madpakke. Sværhedsgraden er 4 på denne tur. Stien er meget stejl nogle steder, og derfor anbefales der vandrestave. Herfra starter gåturen op på bjerget, hvor man blandt andet kommer tæt på lunderne – den lille, charmerende fugl med det farverige næb. Området er fyldt med tusindvis af huler, som er lundernes hjem. Det er sjældent at opleve naturens fugle så tæt på. De står foran dine fødder og flyver tæt forbi dig.

Sulen, som kun yngler på Mykines og Mykineshólmur, er Færøernes største ynglefugl med et vingefang på op til næsten 2 meter. Retur med færgen sen eftermiddag.

Er du ikke til den stejle tur op på bjerget, kan du gå med noget af turen, vende om og gå tilbage til byen og nyde en kop kaffe eller lignende. Aftal nærmere med din rejseleder.

Aftensmad og overnatning på Hotel.

Dagens vandring: 7-8 km. Højdemeter: fra 50-125 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad og check ud er der afgang med medbragt madpakke fra hotellet. Husk gode vandresko samt at være klædt på efter vejret, da vi spiser picnic i det fri.

I dag tager vi på en uforglemmelig vandretur til de storslåede klipper ved Trælanípan, hvorfra vikingerne i sin tid smed de udslidte trælle i havet.

Vi vandrer langs Færøernes største indsø Sørvágsvatn/Leitisvatn og hører historier om Huldufólk, vandheste og andre magiske væsner. På vej mod Trælanípan mister vi pusten, ikke kun på grund af det lidt stejle terræn, men pga. den ubeskrivelige udsigt, som møder os, når vi når toppen. Vi fortsætter ned mod vandfaldet Bøsdalafossur, som kaster sig ca. 35 meter direkte ned i det åbne Atlanterhav. Vandreturen er på ca. 7 km.

Efter vandreturen køres via den undersøiske tunnel som knytter øen Vágar til øen Streymoy. Vi fortsætter igennem farverige bygder og krydser broen til Eysturoy, igennem flot og dramatisk natur til den nordligste bygd på øen: Gjógv. På turen ser vi ude i havet klippeformationerne som kaldes Kæmpen og Kællingen, og vi passerer desuden Færøernes højeste fjeld Slættaratindur på 882 m.

Ankomst til Gjógv og check in om eftermiddagen. Aftensmad og overnatning på Guesthouse.

Dagens vandring: ca. 7 km. Højdemeter: fra 30-142 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad med en skøn udsigt over Gjógv drager vi mod den sydlige del af Eysturoy via bygden Funningur, hvor man siger, at Vikingerne først gik i land.

Vi kører langs den smukke fjord Skálafjørdur. Vi passerer Færøernes største lakseproducent Bakkafrost og fortsætter rundt om indsøen Toftavatn og vindmølleparken. Færøerne har de seneste år satset mere på vindenergi og i dag kommer omkring halvdelen af elproduktionen fra vedvarende energikilder. Vi skal på en ca. 3 timer let vandretur, hvor vi følger gamle varder mellem 2 bygder: Lamba, som er blandt de ældre bygder på Færøerne (ca. 1350), og én af de nyeste: Rituvík. Mens vi nyder den uspolerede, færøske natur, underholder vores lokalguide med historiefortællinger. Vandreturen afsluttes med "Heimablídni" en hyggelig frokost i et privat hjem, hvor vi får serveret lækker hjemmelavet lokalmad og oplever den skønne færøske gæstfrihed. Heimablídni betyder hjemme gæstfrihed.

Efter frokost kører vi til den nye kirke i Gøta, hvor vi ser glaskunst lavet af den lokale kunstner Tróndur Patursson, som regnes blandt de største, nulevende kunstnere på Færøerne, og også er kendt som eventyrer.

Derefter kører vi nordpå igen, og afslutter dagen med en tur i bygden Gjógv, hvor vi beundrer den specielle naturhavn og suger havbrisen til os ved udsigtsposten ”Marys bænk”. 

Aftensmad og overnatning på Guesthouse.

Dagens vandring: 5,3 km. Højdemeter: fra 30-243 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad er bussen klar til dagens eventyr. Vi kører fra øen Eysturoy til bygden Vestmanna på øen Streymoy. Herfra sejler vi til Vestmanna fjeldene, tæt langs de spektakulære, tårnhøje klipper, hvor tusinder af søfugle yngler. Vi sejler stille ind i dybe grotter og smalle laguner. Intet syn er så eventyrligt og overvældende som fuglebjergene set fra havet. Turen varer ca. 2 timer og ruten er vejrafhængig. Varm og vandtæt påklædning påkræves.

Efter bådturen nyder vi frokosten i varmen på havnerestauranten i Vestmanna, før vi kører til den maleriske og fredfyldte bygd Saksun - omringet af høje fjelde og udsmykket af elven Stórá. Her besøger vi museet Dúvugarðar, den fredede Kongsbondegård fra 1600-tallet. Gården er et smukt eksempel på den typiske færøske byggestil, som fra middelalderen og frem til dette århundrede var den mest udbredte på Færøerne. Fra Saksun kører vi tilbage til Gjógv.

 Aftensmad og overnatning på Guesthouse.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad og afsked med vores guesthouse i Gjógv, tager vi på rundvisning i Klaksvik, som er Færøernes næststørste by efter Tórshavn og Færøernes fiskerihovedstad Vi besøger den imponerende Christianskirkjan, tegnet af den danske arkitekt Peter Koch. Det er den første storkirke i Norden, bygget i moderne tider efter gammel nordisk stil. I kirkekælderen oplever vi kunst af den kendte færøske kunstner Edward Fuglø. Herfra går vi til det opbyggede bondehus, som nationalhelten Nólsoyar Páll byggede i 1800-tallet. Vi hører historien om den handlekraftige mand med store visioner, som blandt andet var skibsbygger, kaptajn, bonde og digter.

Fra Klaksvík kører vi i retning af Færøernes hovedstad. Undervejs finder vi et passende sted til at spise vores medbragt madpakke.

Når vi ankommer til Tórshavn, nyder vi en guidet tur igennem den charmerende, gamle bydel Tinganes med dens smalle stræder og gyder mellem små huse med grønne græstage. Derefter checker vi ind på vores hotel, hvor vi skal tilbringe 2 nætter.

Aftensmad og overnatning på Hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Kl. 11.00 kører vi fra hotellet til det færøske Nationalmuseum "Tjódsavnid" for en rejse gennem Færøernes natur- og kulturhistorie.

Efter rundvisningen kører vi til kulturinstitutionen Nordens Hus: et levende kulturhus, der fungerer som en innovativ og kreativ mødeplads, som er med til at styrke færøsk kunst og kultur i ind- og udlandet.I disse skønne omgivelser spiser vi frokost. 

Efter frokost skal vi vandre over fjeldet til Færøernes kulturelle center Kirkjubøur,  den hyggelige bygd ved Streymoys sydlige kyst. Turen, som er en let vandring er ca. 2½ time på græsbevokset og stenet vardesti.

Kirkjubøur var i middelalderen Færøernes kirkelige og kulturelle centrum. Vi får en rundvisning ved verdens ældste beboede bjælkehus, hvor 17. generation af kongsbondefamilien Patursson bor. Kaffe og kage serveres i disse unikke omgivelser. Vi besøger ruinerne af den gotiske katedral Skt. Magnus, og Færøernes ældste kirke, som stadig er i brug: Olavskirken. Indgangsportens smukke glaskunst er lavet af Tróndur Patursson, som vi stiftede bekendtskab med tidligere på rejsen. Der er desuden en meget fin udsigt fra Kirkjubøur over til øerne Hestur, Koltur og Sandoy. Vi er tilbage på hotellet sen eftermiddag.

Afskedsmiddag på en restaurant i Tórshavn og overnatning på Hotel.

Dagens vandring: ca. 7 km. Højdemeter: fra 100-230 m

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Afhængig af hjemrejsetidspunktet er formiddagen til fri disposition. Hvis tiden tillader det, kan vi anbefale en tur til fortet Skansin som ligger ca. 20 minutters gang fra hotellet.  Man kan besøge butikken Østrøm, hvor det er muligt at beundre og købe håndværk lavet af lokale kunstnere. Lige ved siden af ligger det grafiske værksted, som også er et besøg værd. I Tórshavn findes andre lokale butikker som f.eks. musikbutikken Tutl og den hyggelige gamle boghandel i centrum. Vil man købe en færøsk sweater med hjem kan der bl.a. anbefales: designerbutikken Gudrun & Gudrun, som har organiseret strikke-workshops i Jordan og Peru, der skulle være med til at styrke kvinders stilling i samfundet. Derudover er der en lille butik hvor man kan købe unika stikket af lokale kvinder.

Der er flere hyggelige caféer i havnen Vágsbotn med de smukke gamle pakhuse, som kan nydes før afrejse. Indtag den skønne stemning i verdens mindste og hyggligste hovedstad!

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os