Logo

Abruzzo vandreferie

Store naturoplevelser i Appenninerne i Italien

Kun få timers kørsel fra Rom ligger en velbevaret hemmelighed: Abruzzo. Bjergkæden Appenninerne løber gennem Abruzzo og giver nogle høje tinder, men også sletter og dale ud mod Adriaterhavet. Denne region i Italien er meget velegnet til vandreferie. Gamle ruter, der engang blev brugt af hyrder, munke, eremitter og rejsende, og som forbinder historiske og religiøse steder, er nu genåbnet.

De mange beskyttede områder, herunder naturparker og reservater, åbner et landskab, som kan minde om New Zealand eller Patagonien, for os. De tyndt befolkede bjerge er stadig frie for indblanding fra den moderne turisme.

Se dagsprogram
Regioner: Europa
Lande: Italien
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Mellem store naturoplevelser får vi i tilgift middelalderlige slotte, romanske kirker og charmerende landsbyer.

Vi dumper ned i et bemærkelsesværdigt bevaringsprojekt. En svensk rigmand investerede millioner i gamle huse i Santo Stefano, og resultatet er et hotel, der fordeler sine værelser over 32 restaurerede huse. Og hvilke værelser! Vi bor 4 nætter i Santo Stefano.

Med udgangspunkt i Santo Stefano vandrer vi i højlandet i den smukke, abruzziske natur.

De sidste 3 nætter bor vi i den meget smukke gamle by Ascoli Piceno, der nærmest er en miniudgave af Firenze. Herfra udgår vores vandringer i Sibillini nationalpark. Ind imellem har vi lagt en kulturel vandredag, hvor vi går på opdagelse i de meget charmerende byer Offida og Ascoli Piceno.

De fleste vandringer er på mellem 7 og 10 km, og højdeforskellen ligger mellem 200 og 400 meter dagligt. Sværhedsgrad: 2 støvler.

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til Roms lufthavn, hvor vi møder vores lokalguide og chauffør. Køreturen til Santo Stefano tager omkring to timer. Vi tjekker ind og slapper af, og afhængig af ankomsttidspunktet når vi en første orienteringstur i området og i den spændende landsby, hvor vi har turens første 3 overnatninger.

Måltider: Aftensmad

Klik her for at læse mere om Santo Stefano

Fra centrum af Santo Stefano di Sessanio tager vi til Campo Imperatore. Vi tager over plateauet Piano Lucchiano og vandrer halvvejs op ad skråningen i dalen Valle Pareta.

Vi vandrer op til det lille Madonna della Pietà renæssancekapel, som blev bygget i det 16.-17. århundrede. Kapellet har en ottekantet grundplan og en kuppel med otte segmenter. Indenfor finder vi et maleri af “Our Lady of Miracles” og en skulptur af ærkeenglen Mikael.

Herfra går vi mod den stort set forladte men charmerende landsby Rocca Calascio, hvorfra vi kører i bus tilbage til Santo Stefano.

Vi holder en picnicfrokost undervejs på turen. Middag på egen hånd. Der er flere gode små spisesteder i byen.

Dagens vandring er på 10 km
Tid: ca. 6 timer 
Højdeforskel: 350 m

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kommer til Racollo Lake (1.573m) med vores guide Andrea. Omkring søen ses flere hytter for hyrderne. Efter vores vandretur ved søen kommer vi tilbage til Aquila, og inden vi kommer til hotellet, vandrer vi en tur i denne by, som vores guide har et førstehåndskendskab til, da han bor der.

Dagens vandring er på 18 km
Tid: ca. 7 timer
Højdeforskel: 400 m

Måltider: Morgenmad og frokost

Dagens vandring belønnes med panormaudsigter fra Monte Aquila. I øst er det muligt at observere næsten hele den østlige kæde af Gran Sasso (Mount Brancastello, Monte Prena og den lange højderyg). Mod Vest ser vi Big Horn og den sydlige højderyg.
Også vi kan nyde den flotte udsigt over plateauet Campo Imperatore mod syd og mod landskabet i Teramano mod nord.
Nedstigningen foregår langs højderyggen af Mount Aquila, som stiger mod øst til Vado di Corno.

Dagens vandring er på 7 km
Tid: ca. 6 timer

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Klik her for at læse mere om Gran Sasso National Park

Om morgenen forlader vi hotellet og bevæger os mod nord til den smukke by Ascoli Piceno. Dagen byder på en let kulturel vandredag, hvor vi går på opdagelse i de meget charmerende byer Offida og Ascoli Piceno.

Vi er nu i provinsen Marche. Vi spiser en typisk lokal frokost i Ascoli Piceno og har eftermiddagen på egen hånd til at udforske denne spændende by. Middagsmad på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost 

Klik her for at læse mere om Offida og Ascoli Piceno

Om morgenen bliver vi kørt til naturområdet omkring Ascoli, hvor vi vil nyde en vandring den imponerende Sibillini National Park.
Vi spiser picnic undervejs.

Dagens vandring er på 8 km
Tid: ca. 4 timer
Højdeforskel: 250 m

Måltider: Morgenmad og frokost 

Vi møder vores vandreguide, Massimo, og kører ca. 3 kvarter for at komme til vores udgangspunkt for vandringen.

Vi starter fra den nordlige del af Lake Fiastra. Vi ser en mærkelig stenformation, der kaldes Lame Rosse, den er en del af Sibillini bjergene og findes ved Fiastra Søen, i den lille landsby San Lorenzo al Lago. De karakteristiske træk ved disse stenformer er, at de ligner spir og tårne som følge af en lang erosionsproces. De har en enestående rød farve.

Den første strækning er på en ret enkel sti, så fortsætter den langs den slagne vej. Vi krydser en dæmning og skal også gennem en lille tunnel.
Efter en velfortjent picnic i de skønne omgivelser kommer vi tilbage til udgangspunktet, hvorfra bussen bringer os til hotellet.
Om aftenen samles vi til afskedsmiddag.

Dagens vandring er på 7 km
Tid: ca. 5 timer
Højdeforskel: 200 m

NB: Er turen med tidlig flyafgang dagen efter kører vi mod Rom hvor vi har afskedsmiddag og den sidste nat på et hotel i nærheden af lufthavnen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Formiddagen er fri. Ved middagstid tager vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede