Logo

Abruzzo vandreferie

Store naturoplevelser i Appenninerne i Italien

Kun få timers kørsel fra Rom ligger en velbevaret hemmelighed: Abruzzo. Bjergkæden Appenninerne løber gennem Abruzzo og giver nogle høje tinder, men også sletter og dale ud mod Adriaterhavet. Regionen er meget velegnet til vandreferie. Gamle ruter, der engang blev brugt af hyrder, munke, eremitter og rejsende, og som forbinder historiske og religiøse steder, er nu genåbnet.

De mange beskyttede områder, herunder naturparker og reservater, åbner et landskab, som kan minde om New Zealand eller Patagonien, for os. De tyndt befolkede bjerge er stadig frie for indblanding fra den moderne turisme.

Regioner: Europa
Lande: Italien
8 dage Pris Rejseleder Status Information
18. maj 19 til
25. maj 19
13.400 kr Kicki Kornerup Bestil rejse
15. sep 19 til
22. sep 19
13.400 kr Kim Judson Bestil rejse

Mellem store naturoplevelser får vi i tilgift middelalderlige slotte, romanske kirker og charmerende landsbyer.

Vi dumper ned i et bemærkelsesværdigt bevaringsprojekt. En svensk rigmand investerede millioner i gamle huse i Santo Stefano, og resultatet er et hotel, der fordeler sine værelser over 32 restaurerede huse. Og hvilke værelser! Vi bor 3 nætter i Santo Stefano.

Med udgangspunkt i Santo Stefano vandrer vi i højlandet i den smukke, abruzziske natur.

Vi fornemmer den rige historie, Italien byder på, for langs stierne møder vi for eksempel et renæssancekapel og rester af et tempel til guden Apollo.

I to nætter bor vi i hjertet af nationalparken Gran Sasso, og der er vandringer både her og i Sibillini nationalpark. Ind imellem har vi lagt en kulturel vandredag, hvor vi går på opdagelse i de meget charmerende byer Offida og Ascoli Piceno. Ascoli er en meget smuk, gammel by – nærmest en miniudgave af Firenze.

De daglige vandinger er på mellem 6 og 10 km, og højdeforskellen ligger mellem 250 og 350 meter dagligt. Sværhedsgrad: 2 støvler.

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til Roms lufthavn, hvor vi møder vores lokalguide og chauffør. Køreturen til Santo Stefano tager omkring to timer. Vi tjekker ind og slapper af, og afhængig af ankomsttidspunktet når vi en første orienteringstur i området og i den spændende landsby, hvor vi har turens første 3 overnatninger.

Måltider: Aftensmad

Klik her for at læse mere om Santo Stefano

Fra centrum af Santo Stefano di Sessanio tager vi til Campo Imperatore. Vi tager over plateauet Piano Lucchiano og vandrer halvvejs op ad skråningen i dalen Valle Pareta.

Vi vandrer op til det lille Madonna della Pietà renæssancekapel, som blev bygget i det 16.-17. århundrede. Kapellet har en ottekantet grundplan og en kuppel med otte segmenter. Indenfor finder vi et maleri af “Our Lady of Miracles” og en skulptur af ærkeenglen Mikael.

Herfra går vi mod den stort set forladte men charmerende landsby Rocca Calascio, hvorfra vi kører i bus tilbage til Santo Stefano.

Vi holder en picnicfrokost undervejs på turen. Middag på egen hånd. Der er flere gode små spisesteder i byen.

Dagens vandring er på 10 km
Tid: ca. 6 timer 
Højdeforskel: 350 m

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi bliver kørt til foden af Tussio (Prata d'Ansidonia), og vandrer ad en sti med poppeltræer og piletræer. Vi vandrer op ad bakken til det centrale højland ved en romersk-vestiner by ved navn Peltuinum. Her blev romerske rester og vestiner grave fundet, samt resterne af et middelalderligt kloster, som blev bygget over ruinerne af byen. Byen blev ødelagt af et jordskælv, men der ses stadig rester af bymurene og amfiteatret samt et tempel dedikeret til den romerske gud Apollo.

Vestinerne var en stamme, der i oldtiden beboede et område i Mellemitalien, afgrænset af floderne Fino og Aterno. Peltuinum var en af de største byer i området. Vestinerne nævnes første gang i historiebøgerne i forbindelse med, at de sluttede sig sammen med Romerrigets fjender, da den anden Samniske krig begyndte i 325 f.Kr. Romerne vandt, og fra 302 f.Kr. var Vestinerne deres allierede. Vestinerne talte oprindeligt oskisk, en undergruppe af de indoeuropæiske sprog, men da området blev en del af selve Romerriget, blev befolkningen anerkendt som romerske borgere og begyndte at tale latin.

Vi vandrer ad en naturskøn vandresti, med en smuk udsigt over hele sletten med Tratturo og Peltuinum i baggrunden.

Vi vandrer til et fort (1380) , som blev brugt som et militært observationspunkt i forbindelse med andre nærliggende borge, så langt som til Adriaterhavet. Det er bygget i hvid kvadersten og består af et centralt tårn , en krenelleret væg og fire hjørnetårne.

Dagens vandring er på 9 km
Tid: ca. 5 timer 
Højdeforskel: 250 m

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen tjekker vi ud og forlader Santo Stefano og tager til  den storslåede nationalpark Gran Sasso. Vi kører til søen Campotosto, hvor der er fritid til afslapning og til kortere eller længere vandringer i det flotte område. Midt på eftermiddagen kører vi til vort overnatningssted for de næste to nætter, "Agriturismo Tana del Lupo", i hjertet af parken.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Klik her for at læse mere om Gran Sasso National Park

Dagens vandretur begynder i den gamle landsby Montegualtieri ved foden af ​​det berømte trekantede middelalderlige tårn, der er strategisk placeret på en dominerende plads over Vomanodalen. Fra landsbyen tager vi Via del Torrione mod øst og vandrer ad en vandresti med store egetræer.

Vi passerer en gammel vandmølle, der engang har været ejet af familien De Sterlich, som også har ejet det trekantede tårn. Vi går langs Vomano-flodbredden og vandrer op ad bjergsiden med udsigt over det skønne omkringliggende landskab. Vi holder en picnicfrokost undervejs på turen.

Tilbage til hotellet, afslapning og middag på egen hånd.

Dagens vandring er på 6 km
Tid: ca. 3 timer 
Højdeforskel: 300 m

Måltider: Morgenmad og frokost (picnic)

Om morgenen forlader vi hotellet og bevæger os mod nord til den smukke by Ascoli Piceno. Dagen byder på en let kulturel vandredag, hvor vi går på opdagelse i de meget charmerende byer Offida og Ascoli Piceno.

Vi er nu i provinsen Marche. Vi spiser en typisk lokal frokost i Ascoli Piceno og har eftermiddagen på egen hånd til at udforske denne spændende by. Middagsmad på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Klik her for at læse mere om Offida og Ascoli Piceno

Om morgenen bliver vi kørt til naturområdet omkring  Ascoli, hvor vi vil nyde vores sidste vandredag i den imponerende Sibillini National Park.

Vi spiser picnic undervejs. Om aftenen samles vi til afskedsmiddag.

Dagens vandring er på 8 km
Tid: ca. 4 timer 
Højdeforskel: 250 m

NB: Er turen med tidlig flyafgang dagen efter kører vi mod Rom hvor vi har afskedsmiddag og den sidste nat på et hotel i nærheden af lufthavnen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden tager vi til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
18. maj 19 til
25. maj 19
13.400 kr Kicki Kornerup Bestil rejse
15. sep 19 til
22. sep 19
13.400 kr Kim Judson Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede