Logo

Kultur og vandring i Piemonte

Smag på det nordlige Italien

Blidt vuggende kulturlandskaber, grønne vinmarker – og verdenskendte vine som Barolo, Barbera d´Alba og Barbaresco.

Det er opskriften på Piemonte, som er en af Italiens skønneste egne. Det er samtidigt indholdet af en ny rejse med lette vandringer, vinsmagninger og historiske byer. Vi kalder rejsen for ”Smag på Piemonte!”

Piemonte er regionen under Alperne og Schweiz i det nordøstlige Italien. Navnet i sig selv fortæller meget om landskabet, for Piemonte betyder ”for foden af bjergene”.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
18. sep 21 til
25. sep 21
13.790 kr Steen Balle Larsen Ledige pladser Bestil rejse
13. apr 22 til
20. apr 22
13.790 kr Steen Balle Larsen Ledige pladser Bestil rejse

I mange år har området været kendt for sine rødvine, og i de senere år er det kulinariske føjet til. Bevægelsen ”Slow food”, der understøtter lokale traditioner og kvalitet, opstod i Piemonte, og har bredt sig til hele verden.

Og så er der naturen, som er oplagt til vandringer. Vi har indlagt 3 skønne og lette vandringer langs vinmarker.

Torino er hovedstaden, og her begynder rejsen. Torino husede Italiens kongelige familie i 1860'erne, og byens midte er elegant med mange pladser og arkader. Ud over Torino har vi overnatninger i middelalderbyen Asti og kurbyen Acqui Terme.

Vinen smager vi på en vingård lidt udenfor Asti, hvor den serveres til vores middag. Barolo skænkes hos en producent af den berømte vin som afslutning på en vandring. Og i vinkældrene i Canelli oplever vi de lange gange, der strækker sig 13 km under byen, og gemmer på millioner af flasker. Vi smager nogle af dem.

Vi slutter rejsen af med en helt speciel vandring mellem særprægede, moderne kunstværker i et grønt og bakket landskab.

Højdepunkter på rejsen:

  • Middage med vinsmagninger på vingårde i både Asti og Barolo
  • Canelli, besøg i den historiske bydel og vinsmagning i Contratto Cellar
  • Middelalderbyen Monastero Bormida, hvor det imponerende slot er byens pulserende hjerte
  • Acqui Terme, med det historiske center og den gamle romerske akvædukt.
  • 3 skønne vandringer i naturen og langs vinmarkerne af 2-3 timers varighed

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer midt på dagen og tager straks på en kort, orienterende byvandring i Torino, som er hovedstaden i Piemonte.

Torino ligger smukt mellem grønne bakker. Som en eventyrlig baggrund ses Alperne med sne på toppen, og Italiens største flod Po flyder gennem byen. Man forbinder ofte byen med kendte varemærker som Fiat, Vermouth og Lavazza kaffe. Men Torino er meget mere end industri. Det er by med en lang historie. En elegant by med en flot arkitektur.

Vi har to overnatninger i Torino.

Måltider: Aftensmad

Vi fortsætter med at se på byen og de smukke bygningsværker. Langs floden er der parker og små restauranter, caféer og barer. Torino var den første hovedstad i Italien i 1861. Her boede den kongelige familie. Det historiske centrum er på Unescos liste over verdens kulturarv. Her ligger det meget imponerende kongepalads, Palazzo Reale. Bag paladset ses de kongelige haver.

Der er tid på egen hånd i Torino og et besøg i barokkirken San Lorenzo kan anbefales.

Byen har mange fine piazza’er, f.eks. Piazza Castello i byens centrale del, hvor de gule sporvogne ses. Den smukke Piazza San Carlo har arkader dekoreret med stuk og relieffer af ansigter. Midt på pladsen findes den kendte og helt forrygende rytterstatue af bronze fra 1883 med hertugen af Savoyen, Emanuele Filiberto, på en smuk hest.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Torino og kører ca. en time til den spændende middelalderby Asti. Vi har god tid til at opleve denne perle af en by, der stadig har bevaret en god del af sin middelalderlige atmosfære.

I det 10. til 13. århundrede var Asti både økonomisk og politisk en af de mest magtfulde uafhængige byer i det vestlige Italien, en meget vigtig handelsby for hele det romerske imperium. Den gamle del af byen har stadig mange historiske paladser og tårne bygget af de velhavende familier. Asti blev kendt som ”byen med de 100 tårne”. Faktisk var der oprindelig 120 tårne, og i dag er 15 af disse bevaret. Den middelalderlige del af byen ligger omkring Piazza San Secondo, med den romanske San Secondo kirke og krypt. Fra 1700-tallt er der også den barokke del af byen, centreret omkring Piazza Alfieri, der har navn efter en af Italiens mest berømte digtere, der var født i Asti.

I dag er Asti den vigtigste handelsby for Piemontes vinområde. Vi får middagsmad på en lokal vingård lidt udenfor Asti, hvor vinen selvfølgelig er inkluderet.

Vi har to overnatninger i Asti.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Langhe regionen, hvor de kendte Barolo- og Barbaresco vine fremstilles. Langhe området er meget smukt med bløde bakker og mange vingårde. Små hyggelige landsbyer ligger opad skråningerne, ligesom der ses flere slotte undervejs. Vi vandrer et par timer i det smukke område,. En del af Langhe-landskabet er optaget på UNESCOs liste over verdensarv på grund af sit kulturlandskab og sin unikke tradition for vinfremstilling.

Vi besøger en Barolo vinproducent, hvor vi smager på vinene, mens vi får en let frokost. Barolo vinen anses for at være en af Italiens bedste vine.

Herefter kører vi videre til Alba, hvor vi tager på en kort byvandring, før vi vender tilbage til vores hotel i Asti.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi forlader vores hotel i Asti og sætter kursen mod Canelli, der ligesom Barolo ligger i et kendt vinområde. Vi ser lidt på byen, før vi går i de berømte vinkældre Contratto Cellars, der strækker sig 13 km under byen. Her modner millioner af vinflasker i en konstant temperatur mellem 12 og 14 grader Celcius. Efter rundvisning i kældrene skal vi naturligvis smage på varerne. Canelli er især kendt for mousserende vin. Byen er en af verdens vigtigste, når det gælder vin, hjemsted for historiske vingårde som Gancia, Bosca, Contratto og Coppo m.fl.

Vi spiser en lækker frokost i Canelli, hvorefter vi kører til middelalderlandsbyen Monastero Bormida. Den fik sit navn, fordi der blev bygget et kloster tæt ved floden Bormida. Vi tager en smuk vandretur i området.

Sidst på eftermiddagen kører vi til Acqui Terme, hvor vi bor de næste tre nætter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Aqui Terme ligger også i et berømt vinområde. Allerede i romertiden kendte man de varme svovlkilder i byen. Paulus Diaconus, en benediktinermunk fra 8. årh. har skrevet om disse kilder. På byvandringen ser vi katedralen og flere andre interessante bygningsværker.

Efter frokost på en lokal restaurant besøger vi slottet Cremolino, der ligger på en klippetop over landsbyen og dominerer hele området. Slottet, der er bygget i det 13. århundrede, har tredobbelte mure og en vindebro, hvilket gjorde det meget vanskeligt at indtage. Fra slottets værelser er der den fineste udsigt over Alperne og næsten halvdelen af de 30 slotte, der findes i området. Landsbyen for foden af slottet er omgivet af frugtbare vinmarker.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden vandrer vi en tur på stierne ved vingården Moscato Loazzolo. Efter vandringen nyder vi en frokost med vinsmagning på Borgo Isolabella Cellar.

Om eftermiddagen besøger vi landsbyen Roccaverano, hvor der også bliver lejlighed til at smage på egnens delikatesser. Vi slutter rejsen af med en helt speciel oplevelse, nemlig vandring i skulpturparken ”Parco d’arte Quarelli”, der ligger nær ved Roccaverano. I det smukke grønne og bakkede landskab vandrer vi for at se de helt unikke og særprægede moderne kunstværker, der er spredt omkring på et stort område. Denne stationære kunstudstilling kan sammenlignes med ”Sculpture by the Sea”, som fandt sted i Århus i en årrække. Men her kan man i stedet tale om ”Sculpture in the landscape”.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
18. sep 21 til
25. sep 21
13.790 kr Steen Balle Larsen Ledige pladser Bestil rejse
13. apr 22 til
20. apr 22
13.790 kr Steen Balle Larsen Ledige pladser Bestil rejse