Logo

Portugal vandreferie

Ad stier langs kysten mod Atlanterhavet

På denne vandretur udforsker vi den charmerende Atlanterhavskyst i det sydvestlige Portugal. Denne kyst, som også kaldes Costa Alentejana og Vicentina, strækker sig over to provinser: Alentejo og Algarve, og begge betragtes som nogle af de mest attraktive og velbevarede kystnære regioner i Sydeuropa. Vi oplever hvide sandstrande, nærmest øde med særdeles velbeskyttede, langs den elegante kystlinje, og vi ser også kraftige og mørkfarvede klipper. På vandrestierne dufter vi vilde urter. Vi nyder de gode måltider med friskfangede fisk og skaldyr, som regionens rige gastronomi tilbyder – en gastronomi, hvor vinen også spiller en afgørende rolle.

Regioner: Europa
Lande: Portugal
8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. sep 18 til
23. sep 18
12.900 kr Steffen Dam Bestil rejse

Omgivet Middelhavslandets frodige vegetation vandrer vi langs strandene og følger snoede stier ved klipperne. Vi krydser krystalklare kilder og ser ældgamle vindmøller. Og endelig får vi indtryk af det fjerneste punkt i Vesteuropa med de typiske hvidkalkede huse og gårde.

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København til Lissabon. Fra lufthavnen kører vi direkte til vores hotel i Milfontes. Vi bor to nætter på Hotel Milfontes Beach.

Milfontes er en populær badeby for portugiserne, men relativt ukendt for alle vi andre. Navnet betyder ”De 1000 kilder” og hentyder til de mange små bække, der løber ud i floden Mira før den når Atlanterhavet.

Vi spiser velkomstmiddag (inkl. vin) på hotellet og får lidt at vide om de næste dages vandringer.

Måltider: Aftensmad

Vi vandrer langs enorme sandklitter, opdager små, afsondrede vige og ser den karakteristiske og egenartede natur. Vores sti går langs med Atlanterhavet og fører os til strandene - den ene er en stenstrand, som blev dannet af den konstante erosion af bølger, den anden en glat sandstrand.

Dagens frokost er en picnic, som vi nyder i sandklitterne med udsigt til bølgerne. Efter frokosten kommer vi forbi havnen i Porto Covo, som er et lille fiskerleje. Vi ser fisk blive lastet i havnen: Blæksprutte, havaborre, havrude - og får fornemmelse af, hvordan de bliver fanget og vejet.

Dagens vandring er på ca. 10 km og den tager 3-4 timer.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag skifter vi opholdssted, for de næste 2 nætter bor vi på hotel Vicentina i byen Aljezur.

På dagens vandring i det indre Alentejo oplever vi endnu engang et levende landskab.Vi vandrer langs rislende vandløb og damme. Flodbredden Ribeira Torgal, med sin gamle askeskov, der skinner med frodige farver, er en fryd for øjet! Undervejs er der smagsprøver af områdets traditionelle snacks.

Vi fortsætter vandringen langs Torgal, som er en biflod til floden Mira, og er omgivet af en vidunderlig aroma af urter. Vi ankommer til Odemira, hvor vi smager den lokale ost.  Om aftenen fortsætter vi videre sydpå til Aljezur og indkvarteres.

Aljezur er en lille markedsby med hvidmalede huse og brostensbelagte gader. Den ligger tæt på grænsen mellem regionerne Alentejo og Algarve.

Dagens vandring er på ca. 10 km og den tager 3-4 timer.

Måltider: Morgenmad og frokost

Dagens vandretur starter ved stranden Monte Clérigo og slutter på toppen ved Ponte da Atalaia. Vi går dels langs klipperne, dels på sandede stier, der er omgivet af en farverig, kystnær vegetation. Halvvejs passerer vi et mytiske, arkæologiske område med resterne af en kloster-fæstning, Ribat da Arrifana, som i dag er klassificeret som nationalt monument. Der er fere strukturer i Ribat, som har været brugt til både overvågning af kysten og til bøn. Det har også været besat af muslimske berbere mellem det 12. og 18. århundrede. Derfor er der spor af en minaret. Vi nyder panoramaudsigten herfra.

På turens sidste kilometer finder vi aromatiske buske af rosmarin, timian, amarant, lavendel og meget mere.

Middag (inkl. vin) er på hotellet denne aften.

Dagens vandring er på ca. 10 km og den tager ca. 4 timer.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Bjergernes nærvær, havet og den uberørte natur danner en imponerende scene. Det er på denne rute vi finder alle fordelene ved Vicentinas kyst. Vi føler havets kræfter, når bølgerne brydes mod klipperne. Der er også uberørte sandstrande. Store områder er dækket med klipperoser og mastiks, hvor fuglene finder føde.

Vi går gennem stille skove, fyldt med korkeg, vilde oliventræer og portugisiske egetræer, der sommetider besøges af vildsvin og grævlinger. Om aftenen fortsætter vi sydpå til Lagos, hvor vi skal bo de sidste 3 nætter på Hotel Carvi.

Dagens vandring er på ca. 10 km og den tager 4 timer.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi vandrer gennem gader og stræder i fiskerlandsbyen Carrapateria og besøger Terra e Mar museet, hvor vi får et indblik i de lokales traditioner og kultur indenfor landbrug og fiskeri. Carrapateira nyder stor popularitet blandt rejsende om sommeren; såsom surfere, vandrere, biologer osv.

Om eftermiddagen besøger vi en lille fiskerihavn, der ligger ved nogle klipper. Her er også ruiner efter en arabisk landsby af hvaljægere. Senere kommer vi til den brede strand Amado, der faktisk også er lang: 1 km. Her kan vi slappe af på den bløde sandstrand.

Sidst på eftermiddagen vender vi tilbage til Lagos, hvor der er tid til en tur på byens torve eller i det charmerende historiske center. Der er et livligt folkeliv.

Dagens vandring er på 9,5 km og den tager ca. 3 timer.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vores tur slutter ved det berømte fyrtårn Sagres Cabo de São Vicente - det alleryderste punkt i Sydvesteuropa. Cabo de São Vicente var det sidste kig af det kendte, portugisiske sømænd fik, når de begav sig ud mod det ukendte. Det har været et imponerende syn, men sikkert også skræmmende, for det går lodret ned, langt ud og dybt ind i det blå hav.

På dette sted skal vi høre om, hvordan Henrik Søfareren omhyggeligt planlagte sin færd til den nye verden.

Om aftenen nyder vi en lækker afskedsmiddag (inkl. vin)på vores hotel.

Dagens vandring er på 5,4 km og den tager 3 timer.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen i Lissabon, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. sep 18 til
23. sep 18
12.900 kr Steffen Dam Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede