Logo

Vandreferie på Madeira

Portugals frodige ø i Atlanten

Kan man spise blommer i Madeira? Ja, det kan man sagtens. Og endnu bedre: Bagefter kan man skaffe sig af med kalorierne ved at vandre langs frodige bananplantager, langs stier hugget ind i klipper, gennem duftende fyrretræsskove, forbi fossende vandløb og svimlende udsigter.

Sådan er der nemlig på Madeira. Klima, sol, vind – alt spiller godt sammen på den lille, portugisiske ø i Atlanterhavet. To tredjedele af den uspolerede natur er udlagt som beskyttet, og langs Madeiras 2000 km vandingskanaler er anlagt bedårende stier, som gør øen oplagt til vandring.

På denne vandreferie har vi daglige ture på mellem 2 og 6 timer. Vi går i skovklædte dale, gennem terrasseret landbrugsland, der kunne minde om Bali, over vulkanske klipper i røde, gule, brune og sorte farver - og mod øens højeste bjerg.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
1. nov 21 til
8. nov 21
10.990 kr Lene Bach Larsen Udsolgt Forespørg
7. nov 21 til
14. nov 21
11.390 kr Lene Bach Larsen Udsolgt Forespørg
12. nov 21 til
19. nov 21
11.390 kr Jens Poulsen Udsolgt Forespørg
4. dec 21 til
11. dec 21
11.590 kr Lene Bach Larsen Ledige pladser Bestil rejse
13. mar 22 til
20. mar 22
11.490 kr Lene Bach Larsen Ledige pladser Bestil rejse
20. apr 22 til
27. apr 22
11.490 kr Jens Poulsen Ledige pladser Bestil rejse

Vi følger en af Madeiras smukkest anlagte vandingskanaler – de såkaldte levadaer – og belønnes for enden af den med udsigten til et 100 meter højt vandfald.

Opholdet deler vi mellem to hoteller. Først har vi 4 overnatninger i den charmerende hovedby Funchal. En aften akkompagneres middagen på restaurant med den klassiske, portugisiske fado-sang. En anden aften er de klassiske grillspyd espetada på menuen.

De sidste 3 nætter er på hotel i hyggelige Machico, der har brostensbelagte gader og fin badestrand. Og a propos bad: På den nordvestlige side af Madeira besøger vi den gamle hvalfangerby Porto Moniz, der er kendt for sine naturskabte bassiner i lavaklipperne.

Vi kan tage en dukkert og bagefter forfriske os med poncha – den lokale drink lavet på rom, honning, rørsukker og citrus.

Der er en halv fridag i Funchal, hvor man kan vælge at besøge den berømte tropiske Palace Garden eller tage på en sejltur langs kysten med skibet Santa Maria, der er bygget som en replika af Columbus´ flagskib i 1492.

Temperaturerne i Portugal er generelt lune, og på Madeira ligger de året rundt på mellem 18 og 26 grader. Endnu en grund til at tage en uges vandreferie på den skønne ø.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi rejser i en lille gruppe på max 16 deltagere
  • Vi har god tid i både Funchal og Machico
  • Vi går overkommelige vandringer
  • Vi nyder den klassiske fado-sang under en middag i byen
  • Vi bor på de to skønne hoteller i Funchal og Machico

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet, via Lissabon til Madeira og lander i hovedbyen Funchal.

Her kører vi til vores centralt beliggende hotel i byen, hvor vi bor de første fire nætter. Fra restauranten på øverste etage er der en flot udsigt over Funchal.

Måltider: Kan tilkøbes på flyene, aftensmad i Funchal

Vi bevæger os ind i Madeiras største dal med dens enorme skovklædte dalsider. Floden Rio da Janela løber i bunden af dalen og munder ud i Atlanterhavet tæt ved Porto Moniz i det nordvestlige hjørne af øen. Vi kører til Rabacal og vandrer ned til skovtjenestens hus.

Levadaen fra de 25 kilder er en af de levadaer der afvander Rabacal området og fører det værdifulde vand ned til Calhetas kraftværket. Levadaen går gennem lyng- og laurbærskove og er en af Madeiras smukkeste levadaer. For enden af Levada do Risco er der udsigt til et 100 meter højt vandfald.

Vi kører herefter til fyrtårnet på Madeiras vestligste punkt Ponta Pargo og så til havklippen Cabo Girau. De modige kan liste ud på den gennemsigtige udsigtsplatform næsten 600 meter over havet.

Dagens vandring: ca. 4 timer, 150 højdemeter

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Vi kører via højsletten Paul da Serra, hvor det flade landskab er helt anderledes end noget andet sted på Madeira. På sydsiden breder lyngskoven sig, og på nordsiden gror laurisilvaskoven frodigt. Turen går i dag til Lamaceiros ovenfor Porto Moniz. Her går vi en levadavandring gennem landbrugsland. Landskabet med afgrøder dyrket på terrasser minder meget om landskaberne på Bali. Her på Madeiras nordkyst er det særdeles grønt og frodigt.

Vi kører via Porto Moniz, som er præget af friluftsbadene i de sorte vulkanske klipper. Her er der tid til at bade i de meget smukke omgivelser.

Vi følger den vilde nordkyst til Sao Vicente og stikker så tværs over øen via Encumeada-passet tilbage mod sydkysten.

Vi gør holdt i fiskerbyen Camara de Lobos, hvor vi skal smage den lokale drink poncha. Opskriften varierer lidt men lyder grundlæggende på brændevinen aguardente de cana blandet med honning, rørsukker og citrussaft. En stærk men lækker forfriskning.

Dagens vandring: ca. 3 timer

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Efter morgenmaden ser vi nærmere på Funchal på en guidet byrundtur.

Herefter er resten af dagen til fri disposition. Der er mulighed for en sejltur med skibet Santa Maria – en replika af Christopher Columbus´ flagskib. Man ser typisk delfiner på disse sejlture og har under alle omstændigheder en flot udsigt til Funchal fra søsiden. Pris: ca. 35 € som betales på stedet.

En anden spændende mulighed kunne være at tage til byens Botaniske Have og videre med svævebanen til Monte, hvor man kan besøge den tropiske have Palace Gardens. Herefter kan man enten tage en af de klassiske træslæder tilbage mod Funchal eller tage svævebanen hele vejen ned.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører i dag enten op over bjergene eller rundt om dem til Achada do Teixeira. I dag er en fantastisk mulighed for at komme på toppen af Madeira uden en voldsomt strabadserende vandretur, og turen går ud og hjem samme vej, så der er mulighed for at gå med så langt, som man har lyst.

Fra Achada do Teixeira i 1.592 meters højde går det 270 meter opad til Madeiras højeste bjerg Pico Ruivo i 1.862 meter. I klart vejr er udsigten overvældende.

Er vejret ikke med os denne dag vil rejselederen arrangere en alternativ vandretur.

På vejen tilbage mod Funchal besøger vi Santana og kigger nærmere på de traditionelle A-huse, som stammer helt tilbage fra koloniseringen.

Vi gør endnu et stop i den hyggelige by Porto da Cruz, hvor en af øens sidste sukkermøller findes.

Vi ender dagen på vores nye hotel i Machico, hvor vi har tre nætter.

Dagens vandring: ca. 6 km  ca. 2 timer.

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Vi kører en kort tur til Marocos og vandrer tilbage til Machico. Vi følger Levada do Canical. Undervejs tager vi en afstikker på ca. to gange en halv time og går 100 højdemeter op for at få udsigt over nordkystens bratte klippevægge. Man kan også blive på hovedruten og tage sig en pause, indtil gruppen er tilbage.

Disse levadaer, som vi ser igen og igen på Madeira er et stort forgrenet netværk af vandingskanaler, der fører regnvandet fra øens bjerge i nord til marker, haver, terrasser og plantager mv. på øens sydlige side.

De ældste stammer helt tilbage fra 1400-tallet, da behovet for vand til vandmøller og sukkerrørsplantager var større end forsyningen.

Dagens vandring: ca. 14 km  6-7 timer

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Et helt unikt vulkansk landskab venter os. Selvom her er relativt goldt er her utroligt farverigt. Lavaklipperne fremstår i røde, gule, brune og sorte farver.

Vi går ud og hjem samme vej, så der er mulighed for at gå med så langt, som man har lyst til.

Resten af eftermiddagen kan nydes i den hyggelige by Machico med den specielle stemning i de brolagte gader og på den fine badestrand. Det er også muligt at aflægge det gule fort eller havnen et besøg.

Dagens vandring: ca. 8 km – ca. 3 timer

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Vi kører den korte vej til lufthavnen og flyver hjem via Lissabon.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
1. nov 21 til
8. nov 21
10.990 kr Lene Bach Larsen Udsolgt Forespørg
7. nov 21 til
14. nov 21
11.390 kr Lene Bach Larsen Udsolgt Forespørg
12. nov 21 til
19. nov 21
11.390 kr Jens Poulsen Udsolgt Forespørg
4. dec 21 til
11. dec 21
11.590 kr Lene Bach Larsen Ledige pladser Bestil rejse
13. mar 22 til
20. mar 22
11.490 kr Lene Bach Larsen Ledige pladser Bestil rejse
20. apr 22 til
27. apr 22
11.490 kr Jens Poulsen Ledige pladser Bestil rejse