Logo

Slovakiet

Rig kultur og vild natur i hjertet af Europa

Med mindre end 30 år på bagen er Slovakiet et ungt land. Men det mærker man ikke. Landet er særdeles rigt på historie, og de kulturelle rødder stikker dybt i jorden. Det oplever vi, når vi tager på byvandring i hovedstaden Bratislava, besøger den historiske mineby Banska Stiavnica og udforsker en af Centraleuropas største borgruiner Spissky Hrad. Men også, når vi besøger en lokal vinbonde, smager på oste hos en fåreavler og nyder en kold øl på et bryggeri.

Rejsen byder også på vild natur i Tatra-bjergene, hvor høje tinder spejler sig i blanke søer, og dybe kløfter skærer sig ind mellem træklædte bjergsider. Vi tager på flere korte vandreture i den vilde natur, men området byder også på hyggelige byer og traditionelt landbrug.

Se dagsprogram
Regioner: Europa
Lande: Slovakiet
9 dage Pris Rejseleder Status Information
22. maj 21 til
30. maj 21
10.990 kr Lucia Žáková Ledige pladser Bestil rejse
4. sep 21 til
12. sep 21
10.990 kr Lucia Žáková Ledige pladser Bestil rejse
9. okt 21 til
17. okt 21
10.990 kr Lucia Žáková Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever mange forskellige sider af Slovakiet.
  • Vi har god tid til at udforske de vilde og smukke Tatra-bjerge. Både i bus og til fods.
  • Vi besøger historiske byer, slotte og borge.
  • Vi besøger en vinbonde, smager på oste og prøver de lokale øl.
  • Der er fuldt program, men også tid til at slappe og nyde folkelivet fra en café.
  • Vi tager med direkte fly.
  • Vi overnatter på tre velvalgte hoteller, se bl.a. hotellet i Tatrabjergene her. 

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver med Austrian Airlines direkte fra København til Wien. Her møder vi vores dansktalende rejseleder og guide Lucia Zakova.

Fra lufthavnen kører vi mod Slovakiet. Undervejs besøger vi slottet Eckertsau, hvor den sidste østrigske kejser og hans kone boede.

Om eftermiddagen ankommer vi til Slovakiets hovedstad Bratislava, hvor vi indkvarteres på vores centralt beliggende hotel. Vi har to overnatninger i Bratislava.

Aftensmaden spiser vi i en god lokal restaurant i den gamle by.

Måltider: Aftensmad

Bratislava har været Slovakiets hovedstad siden deling af Tjekkoslovakiet i 1993. En hyggelig gammel bydel byder på mange cafeer og små spisesteder. Det er en lille, men overskuelig, by med små middelalderlige torve og gader. Byen domineres af Bratislava-slottet, et imponerende slot med fire mægtige tårne.

Vi starter dagen med en tur til fods op til slottet, der ligger på toppen af et lille bjerg. Bjerget har været beboet siden stenalderen, hvor jægere og fangere har haft fint udsyn til dyrene i lavlandet. Stenslottet blev bygget første gang i det 10. århundrede, da området var del af Kongeriget Ungarn. Gennem historien er slottet blevet ødelagt og genopbygget flere gange. Den sidste gang var i 1950'erne, da slottet blev fuldt genopbygget i dets tidligere byggestil. Fra borgen har vi en glimrende udsigt ud over Donau-floden, der strømmer gennem byen. Er vejret klar kan vi se helt til Østrig og Ungarn.

Efter besøget på borgen er det tid at se nærmere på Slovakiets hovedstad. Byen er rig på kultur og hjem for bl.a. nationalmuseet, nationalgalleriet, nationalteateret og et symfoniorkester. Halvdelen af landets videregående uddannelser ligger i Bratislava. Deriblandt Komenský-universitetet fra 1919, hvis forløber, Academia Istropolitana, blev oprettet som Ungarns første universitet i 1467. Vi fortsætter vores tur gennem den gamle bykerne Staré Mesto med smukke barok- og rokokokirker samt palæer fra det 16. til 18. århundrede. Vi besøger bl.a. den gotiske domkirke Skt. Martin, der i perioden 1563-1830 var kroningskirke for den ungarske konge.

Vi har eftermiddagen fri på egen hånd til at udforske byen. Det kan anbefales at snuppe en kop kaffe på en af byens mange cafeer og nyde byens hyggelige atmosfære. Eller tag en tur op i det 80 meter høje UFO-tårn, hvor man i restauranten kan nyde udsigten ledsaget af en forfriskning.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører ca. en time nord for Bratislava til Karpaterne. Karpaterne er landets største vinområde, hvor der hovedsageligt dyrkes hvidvine. Vi besøger en meget hyggelig slovakisk familie, som laver sine egne vine. Efter en gåtur blandt vinmarkerne får vi en rundvisning på deres 300 år gamle vandmølle og smager økologiske vine fra egen produktion. Bagefter får vi en rig hjemmelavet frokost – en typisk vestslovakisk ret bestående af andesteg eller gåsesteg med kartoffelpandekager, der ofte tilberedes ofte i forbindelse med vinhøst.

Vi kører ca. 1,5 time til Uhrovec. Her besøger vi huset, hvor Alexander Dubcek blev født. Alexander Dubcek var en af Europas ledende politikere. Han blev især berømt i 1960erne under hans periode som Tjekkoslovakiets førstesekretær. Hans reformer blev afskaffet af en sovjetisk Warszawapagt invasion i 1968. En lille udstilling i det gamle hus fortæller om hans livshistorie.

Vi fortsætter 1,5 time og ankommer til Banska Stiavnica, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Banska Stiavnica er en tidligere mineby, der ligger i en malerisk dal i kuperet terræn. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Fra det 13. til 19. århundrede var byen en af de rigeste byer i Ungarn, hvilket skyldtes, at der var kobber, guld og sølv i bjergene. Det ses tydeligt i de prangende bygninger rundt om i byen. For at beskytte byen mod fjender blev der bygget borghuse og slotte. Det var også her i byen verdens nyeste mineteknik blev afprøvet.

Vi udforsker den gamle bydel med de mange smukke bygninger, og fortsætter op til Kalvaria Banska Stiavnica, hvor vi besøger kirken på bakketoppen. På grund af det kuperet terræn i byen, får vi ofte flotte udsigter ned over byen. Midt på dagen gør vi holdt på et bryggeri for at smage på nogle af lokale øl samt lidt snacks.

Eftermiddagen har vi fri på egen hånd til at udforske byen. Man kan f.eks besøge minemuseet i udkanten af byen (rejseleder Lucia informerer på dag 1 om pris mv.). Der er en spændende udstilling om minedrift og geologi, og der er mulighed for at komme ned i selve minen for at få en fornemmelse af minearbejdet i det 17. til 19. århundrede.
En anden mulighed er at besøge verdens eneste kærlighedsbank, hvor man kan få opbevaret sit eget lille kærlighedsbevis. Den ligger i et hus, hvor Slovakiets længste kærlighedsdigt blev skrevet.

Måltider: Morgenmad og ølsmagning med snacks

Vi kører et par timer til Demanovska dalen, som er en dal i de Lave Tatrabjerge. Vi spiser frokost på en restaurant og indkvarteres efterfølgende på vores hotel. Om eftermiddagen tager vi på en lille vandretur i dalen.

Lave Tatrabjerge ligger lige overfor Høje Tatrabjerge, Slovakiets største bjergkæde. Demanovska dalen er det mest populære skiområde i Slovakiet og byder på et flot natur og vandreture også om sommeren. Området er et perfekt udgangspunkt for de næste dages oplevelser i og ved Tatrabjergene. 

Vi har fire overnatninger i Demanovska Dolina.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi forbi små maleriske bjerglandsbyer til Bachledka. Vi tager op i bjergene med en skilift og vandrer herefter ad en 600 meget lang træsti, der er bygget så højt, at man kigger ned på træerne under stien. For enden rejser sig et 32 meter høje udsigtstårn, hvorfra vi får en flot udsigt over træerne og de vestlige Tatrabjerge.

Vi fortsætter til den smukke bjergsø Strbske Pleso. Undervejs spiser vi frokost på en typisk slovakisk restaurant.

Hen på eftermiddagen er vi tilbage ved hotellet i Demanovska Dolina. Man kan nyde hotellets faciliteter, eller gå en tur i dalen.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

I dag kører vi en times tid til en af Centraleuropas største borgruiner Spissky Hrad, der ligger smukt på en bjergtop. Borgen blev bygget i det 12. århundrede og er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Fra borgen er der en flot udsigt over området.

Vi kører videre til en slovakisk salas, der er et traditionelt landbrugssted med fåreavl. Slovakiet har en lang historie med opdræt og fåreavl. Dette er grunden til, at fåreost er den vigtigste ingrediens i nationalretten bryndza. Vi spiser frokost og får mulighed for at smage typiske slovakiske specialiteter af fåreost. Vores besøger giver et godt indblik i et autentisk slovakisk landbrug.

Tilbage i Damanovska Dolina spiser vi aftensmad på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen tager vi med svævebanen til bjerget Chopok (2.024 m.o.h). Her tager vi på en kort vandretur på topppen med fantastisk udsigt over de Lave Tatrabjerge. 

Vi har eftermiddagen fri på egen hånd i Demanovska Dolina. Der arrangeres tur til Demanovka Cave of Liberty (9 EUR pr person), der er en stor flot drypstenshule med søer, stalagmitter og stalaktitter. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader hoteller om morgenen og kører ca. fire timer til Østrigs hovedstad Wien. Efter frokost på en kokal restaurant tager vi på en kort byrundtur til fods i den gamle bydel, hvor vi ser Stephanskirken og vinterpaladset Hofburg med den spanske rideskole samt går en tur gennem det eksklusive Kohlmarkt område.

Efter byrundturen er der tid på egen hånd, inden vi kører til Wiens lufthavn, inden vi tager et direkte fly tilbage til København.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

9 dage Pris Rejseleder Status Information
22. maj 21 til
30. maj 21
10.990 kr Lucia Žáková Ledige pladser Bestil rejse
4. sep 21 til
12. sep 21
10.990 kr Lucia Žáková Ledige pladser Bestil rejse
9. okt 21 til
17. okt 21
10.990 kr Lucia Žáková Ledige pladser Bestil rejse