Logo

Mærk Slovenien

Europas grønne hjerte

Det er ikke uden grund, slovenerne kalder deres land for Europas grønne hjerte. I det midterste Europa er der nemlig ingen steder, der har mere skov end Slovenien. Man skal helt mod nord til Sverige og Finland for at finde lande med mere skov.

På rejsen får du helt konkret smag for Slovenien – vi viser dig det grønne hjertes mad og vin, natur og kultur. Samtidig får du tid til at slappe af og nyde de termiske bade og den skønne natur i dit helt eget tempo. På hele rejsen bor vi på samme termalhotel i en landsby.

Regioner: Europa
Lande: Slovenien
9 dage Pris Rejseleder Status Information
22. jun 19 til
30. jun 19
14.700 kr Susanne Brøgger Bestil rejse
7. sep 19 til
15. sep 19
14.900 kr Susanne Brøgger Bestil rejse

På udflugter ser vi blandt andet drypstenshulerne Škocjan ved Divaca, som er de største i Europa og på UNESCOs liste over verdens naturarv. Vi besøger et sted, der opdrætter Lipizzanerheste, og sejler på den smukke sø Bled.

En familie fortæller os om deres omstilling, da et haglvejr beskadigede æblehøsten, og hos en anden familie er der vinsmagning. Vi er på trøffeljagt, og afskedsmiddagen er på et slot fra 1700-tallet. Inden hjemrejsen når vi en sightseeing i hovedstaden Ljubljana.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København kl. 11.20, og efter blot 2 timers flyvning ankommer vi i lufthavnen i Ljubljana – Sloveniens hovedstad. Herfra kører vi til den lille landsby Dolenjske, hvor vi checker ind på Hotel Kristal – vores base i alle 9 dage. Her er der fred og ro til at pakke ud og gøre dig det behageligt.

Vi samles til en velkomstdrink, snack og en sandwich, og herefter går vi på opdagelse på hele hotellet inkl. de gamle romerske bade, saunacentret og de udendørs muligheder. Du har sikkert lyst til at afprøve de varme bade, og det er der tid til inden aftenens middag, som står klar kl. 19. Det er også muligt at tage et stemningsfuldt bad i stearinlysenes skær efter middagen.

Måltider: Snack og aftensmad

Efter gårsdagens rejsedag er denne dag klar til at blive brugt til afslapning og i det lokale område. Efter den dejlige store morgenbuffet byder vi på vandring med guide i den vidunderlige skov og de nærliggende vinmarker. Det grønne landskab er utrolig frugtbart – med bølgende bakker og god energi. Du oplever også en typisk slovensk landsby med de små huse, hvor næsten hver lille stump have er udlagt til dyrkning af egne grøntsager.

Kl. 12.30 (ca.) er der afgang til et spændende besøg hos en lokal familie. En stor storm med et kraftigt haglvejr beskadigede gårdens æblehøst, og katastrofen var klar. Hør familien forklare, hvordan der ud af en katastrofe kan komme nye og anderledes tanker. Vi smager også både eddiker, syltetøj, salami, skinke, rød- og hvidvin.

Vi er tilbage igen kl. ca. 14.30 og resten af dagen kan bruges til afslapning og udforskning af hotellets faciliteter. Middagen er klar kl. 19.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Turen går først til The Škocjan Caves - en af de største kendte underjordiske grotter i verden og optaget på UNESCOs verdensarvs-liste. Grotten er et eksempel på naturlig skønhed med stor æstetisk værdi, og på grund af særlige mikroklimatiske forhold har den udviklet et særligt økosystem. Området har stor kulturel og historisk betydning, da grotten har været beboet af vores forfædre.

Herefter kører vi til Pršutarna Lokev, som er Sloveniens ældste producent af skinke. Skinkerne er et imponerende syn, og selvfølgelig hører vi historien om dem – og, ikke at forglemme, vi smager... Mums!

Med godt fyldte maver går turen videre til et spændende sted. De fleste tror, at de smukke hvide lipizzaner-heste opdrættes i Østrig. Det er ikke rigtigt. Vi skal nemlig besøge The Lipica Stud Farm – hvor vi oplever de imponerende heste på hjemmebane.

Sidste stop på denne dags oplevelsestur har igen noget med dyr at gøre. Vi skal med på trøffeljagt. Hvem er det, der kan lugte sig frem til trøfler? Ja den hemmelighed afsløres ført på turen. Og når vi har fundet trøflerne, er middagen klar – selvfølgelig med trøfler.

Efter middagen går turen hjem til hotellet - men mon ikke der er behov for en lur i bussen undervejs? Det er tilladt!

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter de mange indtryk i går, starter vi dagen i dag i et roligt tempo med tid til at nyde morgenmad og frokost inden dagens sanseoplevelser, der er i dag står i duften og smagens tegn. Du kan bruge formiddagen til at slentre i den smukke skov, gå i de varme bade eller bruge saunaen. Eller sidde på den store terrasse og nyde udsynet til grønne bjerge.

Efter frokosten kører vi til Pecaric's – et spændende møde med produktion af olier, og vi får lov til at smage.

Herefter besøger vi Prus familien – her dyrkes og produceres vin i 3. generation. Vi besøger vinkælderen og får historien om de mange års produktion. Og selvfølgelig smager vi.

Hjemme på hotellet venter middagen og en afslappende aften fx i hotellets lounge.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Denne dag er til total afslapning eller udforskning på egen hånd. Læs en god bog i saunacentret, gå en lang tur eller hyg dig i loungen. Frokost og middag på hotellet.

Rejselederen har forslag til udflugter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi lægger ud allerede kl 7.30 og kører til et af de mest kendte steder i Slovenien, den smukke sø Bled. Vi sejler over søen i en Pletna, som er en overdækket båd, der kun findes på Bled-søen. Frokost spises på en traditionel Bled-restaurant.

Så skal vi op i højderne. Vi kører til den billedskønne sø Bohinj ved Triglav nationalparken og tager svævebanen til den øverste station Vogel, som ligger 1535 meter oppe. Herfra er der en vidunderlig udsigt ud over Alperne. Man kan gå en lille tur i det alpine landskab, eller blot nyde sceneriet med en kop kaffe i alperestauranten.

Måske har du ikke lyst – men ned igen skal vi. Vi bliver dog i miljøet og med et par stop ved flotte scenerier går turen til Gostilna Rupa, som er en alpinsk restaurant. Vi spiser en traditionel middag.

Mon ikke hovedet er fyldt godt op af indtryk? I hvert fald går turen til Hotel Kristal, og vi er hjemme ca. kl. 22. Loungen er stadig åben, hvis der er behov for en lille drink, inden der siges godnat.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører bussen mod Kocevski Rog – et spændende landskab med skov og vildt dyreliv, bl.a. brune bjørne. Her møder vi den lokale Slovenske Skovstyrelse, som indvier os i den slovenske måde at drive skov på. For Slovenien betyder skoven uendeligt meget, og Slovenien er det 3. skovrigeste land i Europa – kun overgået af Sverige og Finland.

Frokost spiser vi på en gård med kødkvæg. Kvægbonden fortæller sin egen historie om de ca. 200 stykker kvæg, som går frit på markerne. Ikke så sært, at kødet er meget eftertragtet.

Efter frokost kører vi tilbage til Hotel Kristal for en afslappet dag og aften. Middag spises på hotellet.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til byen Novo Mesto, som er ”hovedstaden” i Dolenjske regionen, hvor vi bor. Vi sejler på floden, som er karakteristik for byen, og undervejs bliver vi underholdt af tonerne fra slovensk folkemusik.

Herefter oplever vi Cvicek, som er den lokale vinspecialitet. Det foregår på "Matjaževa domacija". I det 150 år gamle bondehus fortælles vinens historie, og vi spiser frokost.

Kl. 15 er vi tilbage på hotellet igen, og tiden er din egen til kl. 18.30. Så er der afgang til det skønneste lille slot, Hotel Grad Otocec. Slottet er fra 1700-tallet men nu omdannet til et 5-stjernet hotel og restaurant med kun 17 værelser.

Restauranten er medlem i Relais & Châteaux – det er en række af berømte steder, hvor gastronomi, atmosfære og betjening er helt i top. Slottet ligger på sin egen ø, lige midt i floden Krka, som er karakteristisk ved sin jadegrønne farve. Vi runder rejsen af med en fantastisk afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad og udcheckning kører vi til Ljubljana, hovedstaden som i 2016 var kåret til European Green City Capital, og dette ikke uden grund. Vi kører og går rundt i den smukke hovedstad, som har et intenst kulturliv. Til frokosten har vi inviteret en lærer på Ljubljana University for at blive lidt klogere på det slovenske uddannelsesliv på akademisk niveau.

Kl. 15 er vi klar i lufthavnen, og kl. 18.55 lander vi i Kastrup - mætte af oplevelser og forelskede i Slovenien.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

9 dage Pris Rejseleder Status Information
22. jun 19 til
30. jun 19
14.700 kr Susanne Brøgger Bestil rejse
7. sep 19 til
15. sep 19
14.900 kr Susanne Brøgger Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede