Logo

Mærk Slovenien

Europas grønne hjerte

Det er ikke uden grund, slovenerne kalder deres land for Europas grønne hjerte. I det midterste Europa er der nemlig ingen steder, der har mere skov end Slovenien. Man skal helt mod nord til Sverige og Finland for at finde lande med mere skov.

Vi kalder dette en "slow" rejse – en rejse hvor vi bor på samme termalhotel i otte nætter, en rejse med masser af oplevelser, men hvor du også får tid til at få sjælen med; tid til at nyde de termiske bade og den skønne natur i dit helt eget tempo.

På rejsen får du helt konkret smag for Slovenien – vi viser dig det grønne hjertes mad og vin, natur og kultur.

Slovenien - landet du bliver forelsket i.

 

 

Se dagsprogram
Regioner: Europa
Lande: Slovenien
9 dage Pris Rejseleder Status Information
11. apr 20 til
19. apr 20
14.900 kr Susanne Brøgger Ledige pladser Bestil rejse
22. aug 20 til
30. aug 20
15.400 kr Irene Hellvik Ledige pladser Bestil rejse
3. okt 20 til
11. okt 20
15.400 kr Jeppe Ørlund Ledige pladser Bestil rejse

På udflugter ser vi blandt andet drypstenshulerne Škocjan ved Divaca, som er de største i Europa og på UNESCOs liste over verdens naturarv. Vi besøger et sted, der opdrætter Lipizzanerheste, og sejler på den smukke sø Bled.

En familie fortæller os om deres omstilling, da et haglvejr beskadigede æblehøsten, og hos en anden familie er der vinsmagning. Vi er på trøffeljagt, og afskedsmiddagen er på et slot fra 1700-tallet. Inden hjemrejsen når vi en sightseeing i hovedstaden Ljubljana.

Du skal være i almindelig fysisk form for at deltage i denne rejse. Der er gåture på op til 2,5 km med trapper.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København om formiddagen, og efter et flyskift i Warszawa lander vi om eftermiddagen i lufthavnen i Ljubljana – Sloveniens hovedstad. Herfra kører vi til den lille landsby Dolenjske, hvor vi checker ind på Hotel Kristal – vores base i alle 9 dage. Her er der fred og ro til at pakke ud og gøre dig det behageligt.

Efter udpakning og et lille hvil er middagen klar. Efter middagen inviterer vi på en rundtur på hotellet inkl. de gamle romerske bade, det fantastisk Oasis Saunacenter og de udendørs muligheder.

Måltider: Aftensmad

Efter gårsdagens rejsedag er denne dag klar til at blive brugt til afslapning og i det lokale område. Efter den dejlige store morgenbuffet byder vi på vandring med guide i den helt vidunderlige skov. Det grønne landskab er utrolig frugtbart – med bølgende bakker og god energi.

Kl. 12.30 (ca.) er der afgang til et spændende besøg hos en lokal familie. En stor storm med et kraftigt haglvejr beskadigede gårdens æblehøst, og katastrofen var klar. Hør familien forklare, hvordan der ud af en katastrofe kan komme nye og anderledes tanker. Vi smager også både juicer, syltetøj, salami, skinke, rød- og hvidvin.

Vi er tilbage igen kl. ca. 14.30 og resten af dagen kan bruges til afslapning og udforskning af hotellets faciliteter. Middagen spiser vi kl. 19.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Turen går først til The Škocjan Caves - en af de største kendte underjordiske grotter i verden og optaget på UNESCOs verdensarvs-liste. Turen gennem grotten er ca. 2,3 km med trapper op og trapper ned for rigtigt at kunne se det storslåede sceneri. Grotten er et eksempel på naturlig skønhed med stor æstetisk værdi, og på grund af særlige mikroklimatiske forhold har den udviklet et særligt økosystem. Området har stor kulturel og historisk betydning, da grotten har været beboet af vores forfædre.

Herefter kører vi til landsbyen Lokev, hvor vi spiser frokost på den ældste kro i Karst-regionen.

Med godt fyldte maver går turen videre til et spændende sted. De fleste tror, at de smukke hvide lipizzaner-heste opdrættes i Østrig. Det er ikke rigtigt. Vi skal nemlig besøge The Lipica Stud Farm – hvor vi oplever de imponerende heste på hjemmebane.

Sidste stop på denne dags oplevelsestur har igen noget med dyr at gøre. Vi skal med på trøffeljagt. Hvem er det, der kan lugte sig frem til trøfler? Ja den hemmelighed afsløres først på turen. Og når vi har fundet trøflerne, er middagen klar – selvfølgelig med trøfler.

Efter middagen går turen hjem til hotellet - men mon ikke der er behov for en lur i bussen undervejs? Det er tilladt!

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter de mange indtryk i går, starter vi dagen i dag i et roligt tempo med tid til at nyde morgenmad og frokost inden dagens sanseoplevelser. Du kan bruge formiddagen til at slentre i den smukke skov, bade i de varme bade, bruge Oasis saunacentret, eller sidde på den store terrasse og nyde udsynet til grønne bjerge.

Efter frokosten kører vi til landsbyen Drašiči – og får en dejlig gåtur i et område med vinstokke. Herefter skal vi besøge Prus familien – her dyrkes og produceres den lækreste vin i 3. generation. Vi bliver underholdt af Joseph Prus – og underholdt BETYDER underholdt. Joseph Prus ”tegner og fortæller” på den mest charmerende måde, og den bringer masser af smil frem, samtidig med at han er dybt seriøs. Joseph Prus er en af de 10 mest anerkendte vinmagere i Slovenien. Og vi skal selvfølgelig smage de gode dråber. Godt at vi ikke selv skal køre bussen

Hjemme på hotellet venter middagen og en afslappende aften fx i hotellets lounge.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Denne dag er til total afslapning. Ta’ gerne en god bog med og læs den i Saunacenter Oasis, gå en lang tur eller hyg dig i loungen. Frokost og middag på hotellet.

 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter i bussen kl. 7.30 efter den store morgenbuffet. Vi skal besøge en af de mest kendte steder i Slovenien, nemlig den smukke sø Bled. Vi sejler over søen I en typisk Pletna båd og nyder sceneriet. Potica er en form for roulade, som betragtes som en af Sloveniens mange specialiteter. Vi skal se, hvordan den laves og skal nyde kaffe/the og kagen i de smukke omgivelser.

Så skal vi op i højderne. Vi kører til Bohinj and tager svævebanen til den øverste station Vogel, som ligger 1535 meter oppe. Herfra er der en helt vidunderlig udsigt ud over Alperne. Her spiser vi et typisk bjergvandringsmåltid med den smukkeste udsigt. Og der er mulighed for en lille gåtur i det alpine landskab, eller du kan blot sidde helt stille og nyde sceneriet med en kop dejlig kaffe i alperestauranten.
Måske har du ikke lyst – men ned igen skal vi. Vi bliver dog i miljøet og med et par stop ved flotte scenerier går turen til en traditionel restaurant, som byder på middag.

Mon ikke både mave og sind er fyldt godt op af indtryk? I hvert fald går turen til Hotel Kristal, og vi er hjemme ca. kl. 22. Loungen er stadig åben, hvis der er behov for en lille drink, inden der siges godnat.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmaden kører bussen mod Kocevski Rog – et spændende landskab med skov og vildt dyreliv, bl.a. brune bjørne. Her møder vi den lokale Slovenske Skovstyrelse, som indvier os i den slovenske måde at drive skov på. For Slovenien betyder skoven uendeligt meget, og Slovenien er det 3. skovrigeste land i Europa – kun overgået af Sverige og Finland.

Frokost spiser vi på en gård med kødkvæg. Kvægbonden – som er veluddannet fra universitetet i Ljubljana og også borgmester i byen, fortæller sin egen historie om, hvordan han sammen med sin kone startede fuldstændig på bare bund for ca. 20 år siden. Han er nu en af de dygtigste kvægavlere i Slovenien og har ca. 200 stykker Limousine-kvæg, som går frit på markerne og lever det skønneste liv. Ikke så sært at kødet er meget eftertragtet.

Efter frokosten er tiden kommet til den søde tand. Vi skal besøge Berryshka Chocolatier & Distillery, hvor far og søn med stor passion, fremstiller håndlavet chokolade og håndlavede dyre dråber i deres destilleri. Passion og håndværk er to egenskaber, som vi til fulde møder her. Godt forsynede kører vi tilbage til Hotel Kristal for en afslappet aften. Middag spises på hotellet kl. 19.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

På denne dag skal vi opleve byen Novo Mesto, som er ”hovedstaden” i Dolenjske regionen, hvor vi bor. Novo Mesto betyder den nye by, og den er meget spændende med gamle bygninger, masser af bakker og små veje. Vi sejler på floden, som er karakteristik for byen, og undervejs bliver vi underholdt af tonerne fra slovensk folkemusik.

Herefter skal vi høre historien om Cvicek, som er den lokale vinspecialitet. Det foregår på "Matjaževa domacija". Her i det 150 år gamle bondehus fortælles vinens historie, og vi spiser frokost.

Kl. 15 er vi tilbage på hotellet igen, hvor tiden er din egen til kl. 18.30. Så er der afgang til det skønneste lille slot, Hotel Grad Otocec. Slottet er fra 1700-tallet men nu omdannet til restaurant og 5-stjernet hotel med kun 17 værelser.

Restauranten er medlem i Relais & Châteaux – det er en række af berømte steder, hvor gastronomi, atmosfære og betjening er helt i top. Slottet ligger på sin egen ø, lige midt i floden Krka, som er karakteristisk ved sin jadegrønne farve. Vi runder rejsen af med en fantastisk afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter morgenmad og udcheckning så skal vi her på den sidste dag opleve Ljubljana, hovedstaden som i 2016 var kåret til European Green City Capital, og dette ikke uden grund. Vi kører og går rundt i byen og ser og oplever denne smukke hovedstad, som har et intenst kulturliv. Til frokosten har vi inviteret en lærer på Ljubljana University for at blive lidt klogere på det slovenske uddannelsesliv på akademisk niveau.

Kl. 15 er vi klar i lufthavnen, og kl. 22.00 lander vi i Kastrup - mætte af oplevelser og forelskede i Slovenien.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

9 dage Pris Rejseleder Status Information
11. apr 20 til
19. apr 20
14.900 kr Susanne Brøgger Ledige pladser Bestil rejse
22. aug 20 til
30. aug 20
15.400 kr Irene Hellvik Ledige pladser Bestil rejse
3. okt 20 til
11. okt 20
15.400 kr Jeppe Ørlund Ledige pladser Bestil rejse