Hvad søger du?

Vandreferie i Slovenien

De Julianske Alper - et paradis på jord

Søen Bled og byen af samme navn er et lille paradis – midt i Europa. Mange har sikkert set et ikonisk billede af en blå sø med en lille ø i midten. På øen knejser en kirke. Det er Bled. Og det ligger tæt på Danmark - i det nordvestlige hjørne af grønne Slovenien.

Denne vandreferie byder på smukke dalstrøg og udsigter til storslåede bjerge. Vi er i De Julianske Alper, som er opkaldt efter Julius Cæsar. Han anlagde en vej i området, og den blev fuldført under Augustus.

Det meste af De Julianske Alper ligger i det beskyttede naturområde Triglav National Park. Området er rigt på naturlig skønhed og betagende bjergformationer. Vilde klippelandskaber med usædvanlige karstformer på overfladen skifter med græsbeklædte skråninger, fyldt med blomster.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

De krystalklare floder, der har skåret mange maleriske kløfter, løber gennem de alpine dale. Smukke bjergsøer og romantiske vandfald findes i stort antal. Nogle steder er gamle kulturlandskaber med bjergbygninger og græsarealer bevaret indtil i dag.

Vi bor på det samme hotel hele ugen. Det ligger smukt ned til søen Bled, og der er ikke langt til markeder og butikker i byen. Bled har et mildt klima, og har gennem et par hundrede år været populært for det europæiske aristokrati. Omkring år 1900 voksede en stor helse-turisme frem, og i dag er det især vandringer i de storslåede omgivelser, der tiltrækker besøgende.

En fridag kan bruges til at sejle på søen og gå 99 trin op til Mariakirken, eller til at besøge slottet. Byen er i øvrigt kendt for en ting til: Kager! Og dem kan man godt tåle efter de daglige vandringer.

Morgenmad og aftensmad er inkluderet hver dag. Frokosterne kan man købe ind til på et marked undervejs og nyde dem som picnic på vandreturene. De tre dage, hvor vandringerne ender ved en bjerghytte, er der mulighed for at købe et måltid mad der.

Lær den vidunderlige verden i de Julianske Alper i Slovenien at kende!

Højdepunkter på rejsen:

  • Turen gennem Vintgar Kløften med træbroer og udsigtspunkter
  • Bled Søen med en kirke på den lille ø midt i søen
  • Vandring på græssletterne gennem Jasenje Planina
  • De to Piricnic vandfald
  • De smukt beliggende bjerghytter, hvor vi har mulighed for at spise frokost
  • Logar - en af de smukkeste glaciale dale i Europa
  • Vandfaldet Rinka
  • De mange frokoster i naturen med udsigt til bjerge, dale og søer

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly til Ljubljana, hovedstaden i Slovenien. Vi kører til Bled og i indkvarteres på et dejligt hotel ved søen.

Det bliver vores base for hele ugen.

Måltider: Aftensmad

Vi lægger ud med en nem vandredag. Efter morgenmaden følger vi en gangsti til en smaragdgrøn lille sø, der er kilden til floden Sava Dolinka – som er en biflod til Donau. Den smukke dal Tamar er udgangspunkt for ekstrem bjergbestigning i de Julianske Alper, for dalen er omgivet af storslåede bjerge som Mojstrovka, Ponce og ikke mindst Jalovec. Jalovec er den smukkeste top i de Julianske Alper og et ikon for alpinister.

Vi skal dog ikke på bjergbestigning, men nyder de fantastiske udsigter, mens vandringen fører os til Tamars hytte for enden af dalen.

Dagens vandring: Ca. 7 kilometer. Ingen højdeforskel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

En dag med flotte panoramaudsigter og afvekslende ruter.

Vi vandrer gennem Vintgar-kløften. En malerisk kløft i nærheden af Bled. Den skærer sig ned mellem næsten lodrette klipper. Der er træbroer og udsigtspunkter langs den 1,6 km lange kløft. Undervejs passerer vi flere vandfald, kaskader og små vandhuller. Derfra går turen opad til Hom, hvor der ligger en historisk kirke, St. Katarina. Vi fortsætter ad en sti til Osojnica Viewpoint, hvorfra der er en enestående smuk udsigt over Bled Søen og de omgivende bjerge med bjergtoppene Ojstrica og Osojnica.

Dagens vandring er på 13 kilometer. Højdeforskel 300 m.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Her er forskellige forslag til en god fridag:

En 6 km lang vandresti fører rundt om Bled Søen. Det er en nem og afslappende vandring uden stejle stigninger.

Bådtur. Der er mulighed for at sejle på søen. i en af de traditionelle både ”pletnas” med stående roere ligesom i gondoler. Disse både findes kun i Bled, og de er af ældgammel oprindelse, da de stammer helt tilbage til 1590. Det er et nedarvet erhverv i ganske bestemte familier at have med sejladsen at gøre. Bådene sejler over til den lille ø midt i søen. Her kan man gå op ad de 99 trin til den lille kirke ”Assumption of Mary Church” fra 15. århundrede. Inde i kirken er der nogle farverige fresker, der fortæller om Jomfru Marias liv.

Bled Castle, et rent eventyrslot, knejser på klipperne over Bled Søen. Slottet, der dominerer hele landskabet, er fra 11. århundrede og dermed et af de ældste slotte i Slovenien. Man kan vandre derop ad en stejl sti, og belønningen er en helt eventyrlig udsigt. Inde i slottet er der museum og der er også en restaurant med første parket til den forrygende udsigt.

Bohinj Søen ligger 25 km fra Bled, og man kan tage en lokal bus dertil. Det er et meget smukt og roligt sted, de majestætiske bjerge spejler sig i søens klare vand. Sceneriet minder om de norske fjorde. I den ene ende af søen ligger landsbyen Ribcev Laz, hvor der er en smuk lille kirke og en bro. Herfra afgår bådetil Ukanc på den anden side af søen, en smuk og fredfyldt sejltur på 30 minutter hver vej. Fra Ukanc kan man i øvrigt vandre op til Savica vandfaldet, en tur på godt en time.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagens vandring i den lille bebyggelse Gozd Martuljek og går gennem Jasenje Planina, et smukt område med græsklædte sletter mellem de imponerende bjerge. Undervejs kommer vi til en bjerghytte og et kapel. Nedenfor bjerget Mt. Spik ser vi to smukke vandfald, rene perler i den slovenske alpine verden. Det øverste vandfald falder i tre niveauer ned over en 100 m lodret væg.

Dagens vandring er på 10 kilometer. Højdeforskel 400 m.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har flere store naturoplevelser til gode. Vi oplever dalen Vrata i hjertet af de Julianske Alper og vandrer i dalen, til vi kommer til foden af den nordlige mur af den højeste top i Sklovenien, Triglav (2864 m). Vi gør holdt ved de to vandfald Piricnic.

Herfra til Vrata fører stien under de såkaldte »Gallerier«. Det er hule konglomerat-klipper, eroderet af floden, som i dag løber dybt nede. Den flot beliggende bjerghytte Aljazev i Vrata-dalen er det sidste stop på dagens vandretur.

Dagens vandring er på 10 kilometer. Højdeforskel 270 m.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dalen Logar er syv kilometer lang. Den er en beskyttet naturpark på grund af dens mange specielle naturoplevelser, og den er en af de smukkeste, glaciale dale i Europa. Vi vandrer ad en naturhistorisk og etnografisk sti i dalen. Vi kommer gennem de interessante dele af landskabsparken, og efter en kort stigning kommer vi til et af de højeste vandfald i Slovenien, Rinka.

Vandringen slutter ved bjerghytten Logarski Kot, hvor der er mulighed for et måltid mad.

Dagens vandring er på 7 kilometer. Højdeforskel 350 m.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen i Ljubljana, og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os