Logo

Andalusien – Maurernes maleriske byer

Rundrejse til Alhambra, Cordoba, Sevilla og Ronda

Flamenco, sherry, tapas, paella, hvide landsbyer, Alhambra, Granada, Sevilla. Listen over Andalusiens magiske tiltrækning er lang. Og på denne rundrejse får vi det hele med – plus de gamle tyrefægterarenaer, de hyggelige patioer, paladserne, springvandene og Den Kongelige Andalusiske Rideskole.

Andalusien ligger helt mod syd i Spanien og rummer både det sydspanske temperament og den arabiske indflydelse. Hovedparten af den Iberiske halvø var domineret af de såkaldte mauriske emirer og kaliffer i over 700 år, og det præger arkitektur og kultur. Ikke mindst i Alhambra, måske verdens smukkeste palads og haveanlæg.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
12. mar 22 til
19. mar 22
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse
9. apr 22 til
16. apr 22
13.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse
7. maj 22 til
14. maj 22
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse

Vi præsenteres for Alhambra på en rundvisning, og inden da har vi fundet gemte pragtbygninger i Granadas snoede gader og nydt et traktement i et maurisk tehus med al den atmosfære fra Nordafrika, som hører sig til.

Sevilla er kendt ikke blot for sin barberen, men også for operaen Carmen, der udspilles omkring tyrefægterarenaen. Vi har to nætter i Sevilla og ser både arena, Det Gyldne Tårn, det jødiske kvarter og en opvisning i flamenco.

Andre af Andalusiens byer som Córdoba og Ronda har deres egne verdenskendte ikoniske bygninger og traditioner at byde på. I Jerez de la Frontera oplever vi et af rejsens højdepunkter på Den Kongelige Andalusiske Rideskole. Vi skal se hestedressur og ryttere i verdensklasse!

Undervejs bor vi på små lokale hoteller med autentisk spansk og andalusisk stemning. Vi smager den lokale vin i byerne og ikke mindst den særlige sherry-variant, som stammer herfra. Tapas er en uundgåelig del af en rejse i Andalusien, og til slut siger vi adios med en veltillavet paella.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Du ser et af verdens skønneste paladser, Alhambra
  • Der er god tid i eventyrlige Sevilla
  • Du ser hestedressur i verdensklasse på Den Kongelige Rideskole
  • Du kommer til flamenco-show
  • Den andalusiske stemnning med tapas, vin og sherry er udtalt
  • Vi bor på specielt udvalgte hoteller med ægte spansk atmosfære, f.eks. et hotel indrettet i et tidligere kloster.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ved ankomst til lufthavnen i Malaga mødes I med jeres danske rejseleder. Vi kører straks ud langs østkysten mod et område kendt som Axarquia, I landsbyen Torrox holder vi en kaffepause.

Vi er i Andalusien, der er cirka dobbelt så stort som Danmark. Et maurisk område på den iberiske halvø, der i mere end 700 år var regeret af nordafrikanske kaliffer og arabere, og som satte deres kulturelle, arkitektoniske og religiøse præg på hele den sydlige del af Europa frem til 1400-tallets slutning.

Efter pausen og denne første introduktion til området kører vi straks lidt op i højderne for at få et lækkert traditionelt andalusisk måltid, der tilberedes af lokale kvinder.

Veltilpasse efter et dejligt måltid kører vi videre mod Granada for at tjekke ind på det første af vores små lokale hoteller med ægte spansk atmosfære. Vi har to overnatninger her.

Måltider: Frokost eller aftensmad afhængig af flyankomsttid

Vi har en hel dag til at opleve den fantastiske mauriske by Granada. Vi vandrer til Albaicin-kvarteret med smukke og stærke mauriske karaktertræk: Små gader snor sig gennem kvarteret, vi finder ”gemte” pragtbygninger i kroge og hjørner, og ser de karakteristiske hvide huse, palmetræer og bougainvillea.

Her nyder vi et særligt traktement i et maurisk tehus med al den atmosfære fra Nordafrika, som hører sig til.

Frokosten er på egen hånd, og der er masser af hyggelige steder at slå sig ned.

Vi mødes igen efter frokost og besøger det lille, men alligevel storslåede Alhambra palads. De to fantastiske gårde: Løvegården og Myrtegården regnes blandt verdens smukkeste og mest harmoniske.

Det prægtige palads er kendt i hele Spanien og Europa. Vi hører om de sidste maurere på den iberiske halvø, beundrer den flotte arkitektur, det smukke kunsthåndværk og nyder havens idyl.

Vi afslutter dagen med en ”Tapas Tur”, hvor vi besøger nogle forskellige steder, der hver især kan byde på deres version af denne spanske specialitet med småretter.

Måltider: Morgenmad og tapastur til aftensmad

Vi forlader Granada om morgenen og tager mod Córdoba, den mauriske kalifs hovedstad i Andalusien. Herfra udgik hans indflydelse til langt op i 800-tallets Europa.

Vi slentrer over den gamle romerske bro til Mezquita-Moskéen i Córdoba, der med sin katolske katedral inde i moskéen, og mere end 800 sort/hvide dobbeltsøjler er helt i særklasse. Det skal ses, før man tror det!

Herefter fortsætter vi til andre af Córdobas helt særlige kendetegn. Nemlig de maleriske små patioer - åbne indre gårde ofte med blomsterranker - som er så typiske for både Spanien og Sydamerika. Cordobas gamle patios er en fryd for øjet, og smukt restaurerede og bevarede.

Der er fri tid til at spise frokost i det gamle kvarter.
Vi kører videre mod Carmona, der ligger på en høj bjergtop, hvorfra man kan skue udover den andalusiske slette. Et dejligt sted at nyde en kop kaffe eller et glas vin er i den prægtige borg ”Parador”. Paradores er regeringsejede hoteller, som er indrettet i flotte borge, klostre eller andre historiske og bevaringsværdige bygninger, hvor hoteldriften dermed er med til finansiere vedligeholdelsen.

Vi slentrer videre i byen, som krydses af en gammel romervej. Bussen venter på os i den anden ende af byen og kører os nu videre til Sevilla, Andalusiens hovedstad. Efter en lang og oplevelsesrig dag spiser vi aftensmad i Sevillas gamle kvarter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi er nu i den mest spanske af alle spanske byer. Som spanierne siger ”Byen med de helt specielle farver”. En lokal guide bringer os rundt og fortæller os om byens historie.

Vi går mod det Gyldne Tårn - Torre del Oro, og den berømte tyrefægterarena kendt fra Bizets Opera Carmen. Vi besøger det jødiske kvarter, det kongelige palads og endelig den spektakulære Plaza de España med røde mursten, farvestrålende kakler og springvand.

Eftermiddagen er fri til selv at udforske mere af denne fascinerende by, hvor vi tilbringer i alt tre nætter.

Måltider: Morgenmad

I dag besøger vi “et andet Sevilla” men stadig i det historiske kvarter. Her findes den ældste bar i Sevilla. Flere afdelinger af byens universitetet ligger her, og vi ser den fascinerende Metrosol struktur. Den består af seks ”parasoller” i træ, inspireret af Katedralen i Sevilla´s hvælvinger og menes at være en af verdens største træstrukturer.

Efter frokost på egen hånd besøger vi et af de lokale bagerier, La Campana, hvor de lokale sevillanere også handler. Her kan vi smage, købe kager og andre søde sager.

Vi slutter vores lille byrundtur i byen med et besøg i det lille Lebrija palads, der rummer en enestående kunstsamling ejet af en aristokratisk familie. Samlingen rummer flotte skulpturer, malerier og romerske mosaikker fra arkæologiske udgravninger i området og interiører fra gamle klostre.

Om aftenen samles vi til en af de mest romantiske og karakterfulde danse, der findes: Flamenco! Vi har valgt et lille lokalt sted med få turister, men megen og autentisk atmosfære.

Måltider: Morgenmad

Vi forlader Sevilla og drager mod syd til den smukke by Jerez de la Frontera.

Om formiddagen oplever vi her et af rejsens højdepunkter på Den Kongelige Andalusiske Rideskole. Vi skal se hestedressur og ryttere i verdensklasse!

Det bliver en opvisning med de ædle andalusiske fuldblodsheste, som er stamfædre til de såkaldte Lipizzaner-heste. Man får åndenød af beundring.

Vi spiser frokost i byen, hvorefter vi besøger et af de vinerier, som netop denne by er verdenskendt for. Her fremstilles sherry efter gamle traditioner og med en helt anden metode end normalt i vinproduktion. Det bliver en særlig oplevelse at nyde den dejlige sherry.

Dernæst tager vi videre mod byen El Puerto de Santa Maria, hvor vi overnatter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi rejser til Cadiz og krydser bugten dertil med en lokal færge. Denne by er en af de ældste i hele Middelhavet og kendt som Tacita de Plata – Den lille Sølvskål.

Kopper og skåle i sølv er byens store handelsvarer.
Vi vandrer ind til centrum og får en grundig fortælling om byens historie og besøger det romerske teater, der daterer sig til ca. 70 f.Kr.

Efter frokost i Cadiz kører bussen op til Grazalema–bjergkæden med de maleriske såkaldt Hvide Landsbyer, der er typiske for Andalusien. Det er et af de grønneste områder i Spanien med betagende landskaber.

Vores endemål i dag er Ronda – den romantiske by med den helt spektakulære kløft. Mange forfattere, kunstnere og ikke mindst tyrefægtere har slået sig ned i Ronda på grund af byens særlige atmosfære midt mellem smukke landskaber.

Om aftenen kan man gå ud i de maleriske små gader og nyde vin og tapas i lokale restauranter og barer. Vi har en overnatning i Ronda.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi siger Adiós til Ronda og kører tilbage mod Malaga. Men først et stop ved en lille citrusplantage. Her bliver vi underholdt med alt, hvad der er værd at vide om appelsiner og andre af de citrusfrugter, som er en vigtig del af den spanske økonomi og en betydelig C-vitaminindsprøjtning til hele Europa.

Vi afslutter besøget med en afskedsfrokost på citrusplantagen, hvor den typiske Paella er på menuen med lokal vin til.

Herefter kører vi til lufthavnen og tager flyet hjem fra et minderigt ophold i Andalusien.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
12. mar 22 til
19. mar 22
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse
9. apr 22 til
16. apr 22
13.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse
7. maj 22 til
14. maj 22
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse