Hvad søger du?

Andalusien – Maurernes maleriske byer

Rundrejse til Alhambra, Cordoba, Sevilla og Ronda

Flamenco, sherry, tapas, paella, hvide landsbyer, Alhambra, Granada, Sevilla. Listen over Andalusiens magiske tiltrækning er lang. Og på denne rundrejse får vi det hele med – plus de smukke, blomsterdekorerede patioer, livlige torve med hyggelige cafeer, paladserne, springvandene og hertil et helt fantastisk landskab med langstrakte sletter, høje bjerge og dybe dale.

Andalusien ligger helt mod syd i Spanien og rummer både det sydspanske temperament og den arabiske indflydelse. Hovedparten af den Iberiske halvø var domineret af de såkaldte mauriske emirer og kaliffer i over 700 år, og det præger arkitektur og kultur. Ikke mindst i Alhambra, måske verdens smukkeste palads og haveanlæg.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
12. nov 22 til
19. nov 22
12.990 kr Pia Bruun Én plads tilbage Bestil rejse Direkte fly
3. mar 23 til
10. mar 23
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
7. maj 23 til
14. maj 23
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly

Vi præsenteres for Alhambra på en rundvisning, og inden da har vi fundet gemte pragtbygninger i Granadas snoede gader og nydt et traktement i et maurisk tehus med al den atmosfære fra Nordafrika, som hører sig til.

Sevilla er kendt ikke blot for sin barberen, men også for operaen Carmen, der udspilles omkring tyrefægterarenaen. Vi har to nætter i Sevilla og ser både arena, Det Gyldne Tårn, det jødiske kvarter og en opvisning i flamenco.

Andre af Andalusiens byer som Córdoba og Ronda har deres egne verdenskendte ikoniske bygninger og traditioner at byde på. 

Undervejs bor vi på små lokale hoteller med autentisk spansk og andalusisk stemning. Vi smager den lokale vin i byerne og ikke mindst den særlige sherry-variant, som stammer herfra. Tapas er en uundgåelig del af en rejse i Andalusien, og til slut siger vi adios med en veltillavet paella.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Du ser et af verdens skønneste paladser, Alhambra
  • Der er god tid i eventyrlige Sevilla
  • Du kommer til flamenco-show
  • Den andalusiske stemnning med tapas, vin og sherry er udtalt
  • Vi bor på specielt udvalgte hoteller med ægte spansk atmosfære, f.eks. et hotel indrettet i et tidligere kloster.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ved ankomst til lufthavnen i Malaga mødes I med jeres danske rejseleder.

Vi er i Andalusien, der er cirka dobbelt så stort som Danmark. Et maurisk område på den iberiske halvø, der i mere end 700 år var regeret af emirer og kaliffer som satte deres kulturelle, arkitektoniske og religiøse præg på hele den sydlige del af Europa frem til 1400-tallets slutning.

Afhængig af flyets ankomst, kører vi fra lufthavnen direkte til Granada, hvorved dagens måltid bliver i Granada. Vi har to overnatninger i Granada.

Måltider: Aftensmad

Vi har en hel dag til at opleve den fantastiske mauriske by Granada.

I dag skal vi besøge det legendariske Albaicin-kvarter med smukke og stærke mauriske karaktertræk: Smalle gader snor sig gennem kvarteret, vi finder ”gemte” pragtbygninger i kroge og hjørner, og ser de karakteristiske hvide huse med palmetræer og bougainvillea.

Undervejs nyder vi et særligt traktement i et maurisk tehus med al den atmosfære fra Nordafrika, som hører sig til.

Efter frokost på egen hånd besøger vi det raffinerede og storslåede Alhambra palads. De to fantastiske gårde: Løvegården og Myrtegården regnes blandt verdens smukkeste og mest harmoniske. Det prægtige palads er kendt i hele Spanien og Europa. Vi hører om de sidste maurere på den iberiske halvø, beundrer den flotte arkitektur, det smukke kunsthåndværk og nyder havens idyl. Husk at medbringe pas, det skal vises ved indgangen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Granada om morgenen og kører til Córdoba, den mauriske kalifs hovedstad i Andalusien.

Vi slentrer over den gamle romerske bro til Mezquita-Moskéen i Córdoba, der med sin katolske katedral inde i moskéen omgivet af mere end 800 søjler med rød-hvide dobbeltbuer er helt i særklasse. Det skal ses, før man tror det!

Herefter fortsætter vi til andre af Córdobas helt særlige kendetegn, nemlig det jødiske kvarter med de maleriske små patioer - byhaver med blomsterdekorationer og udsmykning. Patioerne i Córdoba er forgængeren for de europæiske haver og stadig meget typiske for bymiljøet i Sydspanien.

Der er fritid til at spise frokost i det gamle kvarter.

Vi kører videre mod den gamle romerske by Carmona, der ligger på en bakketop, hvorfra man har en fantastisk udsigt over den andalusiske slette. Et dejligt sted at nyde en kop kaffe eller et glas vin er i den prægtige borg ”Parador”. Paradors er statsejede hoteller i historiske monumenter.

Vi går gennem byen som krydses af en gammel romervej. Bussen venter på os i den anden ende, hvorfra vi fortsætter til Sevilla, Andalusiens hovedstad. Efter en lang og oplevelsesrig dag spiser vi aftensmad i Sevillas gamle kvarter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi er nu i den mest spanske af alle spanske byer. Som spanierne siger ”Byen med de helt specielle farver”. Vi skal rundt i Sevillas gamle bydel, med det legendariske jødiske og arabiske kvarter med det kongelige palads og verdens største gotiske katedral. Her ligger også den berømte Tobaksfabrik fra Bizets opera om “Carmen” og den spektakulære Plaza de España, som var hovedsæde for Verdensudstillingen i 1929. Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge katedralen i Sevilla.

Om aftenen samles vi til en af de mest romantiske og karakterfulde danse, der findes: Flamenco! Vi har valgt et lille lokalt sted med få turister, men megen og autentisk atmosfære.

Måltider: Morgenmad

I dag besøger vi “et andet Sevilla” men stadig i den historiske bydel. Vi starter vores byrundtur med et besøg i det lille Dueñas-palads, der rummer en enestående kunstsamling ejet af en Spaniens rigeste og kendteste aristokratiske familier. Vi hører om hertuginden over dem alle, som gjorde sig bemærket ved at se stort på normerne for landets overklasse.

I denne del af Sevilla findes byens ældste bar fra 1670, her ligger også byens fascinerende grøntsagsmarked og en af verdens største træstrukturer, Metrosol, der består af seks ”parasoller” i træ, inspireret af Katedralens hvælvinger.

Eftermiddagen er fri til at udforske Sevilla på egen hånd. Guiden viser hvor Sevillas bedste shopping-gade ligger og kvarteret med de små specialbutikker.

Måltider: Morgenmad

Vi forlader Sevilla og kører mod syd til en af landets berømte Sherry-byer: El Puerto de Santa María, der er en del af Spaniens berømte Sherry-distrikt. Her skal vi besøge et af de historiske vinerier, Bodegas Gutiérrez Colosía. Sherry fremstilles efter gamle traditioner, og processen er helt anderledes end en normal vinproduktion. Efter besøget på bodegaen skal vi prøve en helt speciel vinsmagning med tapas, som serveres på bodegaens restaurant: ’Maridaje’. Det består af seks forskellige sherry-typer tilsat seks forskellige tapas.

Vi skal naturligvis også lidt rundt i byen, som blev berømt for at have huset nogle af verdens berømteste søfarende og eventyrere, blandt andet Cristoffer Columbus og skaberen af det første verdenskort.

Fra El Puerto de Santa María krydser vi bugten til Cádiz med en lokal færge. Sejladsen varer en lille time og vi nyder den unikke stemning på havet. I Cádiz bliver vi samlet op af vores bus, som kører os direkte til hotellet. Indkvartering, kort bytur og aftensmad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Formiddagen byder på en lille bytur i smukke Cádiz, der er en af de ældste byer i Europa. Vi slentrer rundt i de gamle gader og der bliver tid til en kop kaffe på en af de mange fortovscaféer, inden vi kører med bussen op til Grazalema–bjergkæden og de maleriske ”Hvide Landsbyer”, der er så typiske for Andalusien. Det er et af de grønneste områder i Spanien med betagende bjerglandskaber. I Grazalema er der frokostpause.

Vores endemål er Ronda – den romantiske by med den spektakulære kløft, der deler byen i to. Mange forfattere, kunstnere og ikke mindst tyrefægtere har slået sig ned i Ronda på grund af byens særlige atmosfære midt mellem smukke landskaber.

Efter en inspirerende byvandring er der vin og tapas i en af de lokale restauranter. Her spiser vi som de lokale: Deler en masse spændende retter mellem os.

Vi har en overnatning i Ronda eller nærliggende landsby.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi siger Adiós til Ronda og kører tilbage mod Malaga. Afhængig af flyafgang er der et stop ved en lille citrusplantage. Her bliver vi underholdt med alt, hvad der er værd at vide om appelsiner og andre af de citrusfrugter, som er en vigtig del af den spanske økonomi og en betydelig C-vitaminindsprøjtning til hele Europa.

Vi afslutter besøget med en afskedsfrokost på citrusplantagen, hvor den typiske Paella er på menuen med lokal vin til.

Herefter kører vi til lufthavnen og tager flyet hjem fra et minderigt ophold i Andalusien.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
12. nov 22 til
19. nov 22
12.990 kr Pia Bruun Én plads tilbage Bestil rejse Direkte fly
3. mar 23 til
10. mar 23
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
7. maj 23 til
14. maj 23
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly