Hvad søger du?

Andalusien – Maurernes maleriske byer

Rundrejse til Alhambra, Cordoba, Sevilla og Ronda

Flamenco, sherry, tapas, paella, hvide landsbyer, Alhambra, Granada, Sevilla. Listen over Andalusiens magiske tiltrækning er lang. Og på denne rundrejse får vi det hele med – plus de smukke, blomsterdekorerede patioer, livlige torve med hyggelige cafeer, paladserne, springvandene og hertil et helt fantastisk landskab med langstrakte sletter, høje bjerge og dybe dale.

Andalusien ligger helt mod syd i Spanien og rummer både det sydspanske temperament og den arabiske indflydelse. Hovedparten af den Iberiske halvø var domineret af de såkaldte mauriske emirer og kaliffer i over 700 år, og det præger arkitektur og kultur. Ikke mindst i Alhambra, måske verdens smukkeste palads og haveanlæg.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
3. mar 23 til
10. mar 23
12.990 kr Pia Bruun Udsolgt Forespørg Direkte fly
7. maj 23 til
14. maj 23
12.990 kr Pia Bruun Udsolgt Forespørg Direkte fly
24. sep 23 til
1. okt 23
Afventer pris Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
12. nov 23 til
19. nov 23
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly

Vi præsenteres for Alhambra på en rundvisning, og inden da har vi fundet gemte pragtbygninger i Granadas snoede gader og nydt et traktement i et maurisk tehus med al den atmosfære fra Nordafrika, som hører sig til.

Sevilla er kendt ikke blot for Barberen, men også for operaen Carmen, der udspilles omkring tyrefægterarenaen. Vi har to nætter i Sevilla og ser det berømte jødiske kvarter med de smalle gader, verdens største gotiske katedral og flamenco.

Andre af Andalusiens charmerende byer som Córdoba, Cádiz og Ronda har deres egne verdenskendte ikoniske attraktioner at byde på.

Undervejs bor vi på små lokale hoteller med autentisk spansk og andalusisk stemning. Vi går tæt på lokalkulturen og hører beretninger fra landets storslåede islamiske kulturarv, nyder gastronomi og lokal vin, ikke mindst Sherry, når vi besøger det spanske Sherry-distrikt. Tapas er en uundgåelig del af en rejse i Andalusien, og til slut siger vi adios med en veltillavet paella.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Du ser et af verdens skønneste paladser, Alhambra
  • Der er god tid i eventyrlige Sevilla
  • Du kommer til flamenco-show
  • Den andalusiske stemnning med tapas, vin og sherry er udtalt
  • Vi bor på specielt udvalgte hoteller med ægte spansk atmosfære, f.eks. et hotel indrettet i et tidligere kloster.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ved ankomst til lufthavnen i Malaga mødes I med jeres danske rejseleder.

Vi er i Andalusien, der er cirka dobbelt så stort som Danmark. Et maurisk område på den iberiske halvø, der i mere end 700 år var regeret af emirer og kaliffer som satte deres kulturelle, arkitektoniske og religiøse præg på hele den sydlige del af Europa frem til 1400-tallets slutning.

Afhængig af flyets ankomst, kører vi fra lufthavnen direkte til Granada, hvorved dagens måltid bliver i Granada. Vi har to overnatninger i Granada.

Måltider: Aftensmad

Vi har en hel dag til at opleve den fantastiske mauriske by Granada.

I dag skal vi besøge det legendariske Albaicin-kvarter med smukke og stærke mauriske karaktertræk: Smalle gader snor sig gennem kvarteret, vi finder ”gemte” pragtbygninger i kroge og hjørner, og ser de karakteristiske hvide huse med palmetræer og bougainvillea.

Undervejs nyder vi et særligt traktement i et maurisk tehus med al den atmosfære fra Nordafrika, som hører sig til.

Efter frokost på egen hånd besøger vi det raffinerede og storslåede Alhambra palads. De to fantastiske gårde: Løvegården og Myrtegården regnes blandt verdens smukkeste og mest harmoniske. Det prægtige palads er kendt i hele Spanien og Europa. Vi hører om de sidste maurere på den iberiske halvø, beundrer den flotte arkitektur, det smukke kunsthåndværk og nyder havens idyl. Husk at medbringe pas, det skal vises ved indgangen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Granada om morgenen og kører til Córdoba, der har det største antal UNESCOs verdensarvssteder i en enkelt spansk by. Byen var i 900-tallet de mauriske kaliffers hovedstad og Vesteuropas største by med en forfinet arabisk-inspireret civilisation. På turen kører vi forbi den gamle fæstning La Mota i byen Alcalá la Real, der spiller hovedrollen i bestseller-bogen 'Vindens Port'.

Vi slentrer over den gamle romerske bro til Mezquita-Moskéen i Córdoba, der med sin katolske katedral inde i moskéen omgivet af mere end 800 søjler med rød-hvide dobbeltbuer er helt i særklasse. Det skal ses, før man tror det!

Herefter fortsætter vi til andre af Córdobas helt særlige kendetegn, nemlig det jødiske kvarter med de maleriske små patioer - byhaver med blomsterdekorationer og udsmykning. Patioerne i Córdoba er forgængeren for de europæiske haver og stadig meget typiske for bymiljøet i Sydspanien.

Der er fritid til at spise frokost i det gamle kvarter.

Fra Córdoba fortsætter vi til Sevilla – Andalusiens hovedstad. Vores hotel ligger meget bekvemt tæt på den gamle, historiske bydel. Efter indkvartering går vi en kort spadsertur inden vi spiser aftensmad på nærliggende restaurant.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi er nu i den mest spanske af alle spanske byer. Som spanierne siger ”Byen med de helt specielle farver”. Vi skal rundt i Sevillas gamle bydel, med det legendariske jødiske og arabiske kvarter med det kongelige palads og verdens største gotiske katedral. Her ligger også den berømte Tobaksfabrik fra Bizets opera om “Carmen” og den spektakulære Plaza de España, som var hovedsæde for Verdensudstillingen i 1929. Om eftermiddagen er der mulighed for at besøge katedralen i Sevilla.

Om aftenen samles vi til en af de mest romantiske og karakterfulde danse, der findes: Flamenco! Vi har valgt et lille lokalt sted med få turister, men megen og autentisk atmosfære.

Måltider: Morgenmad

I dag skal vi på opdagelse i vores lokalkvarter. Vi starter med et besøg i det smukke Dueñas-palads, der rummer en enestående kunstsamling ejet af en Spaniens rigeste og kendteste aristokratiske familier, La Casa de Alba. Vi hører om hertuginden med verdensrekord i adelige titler og ser hvordan familien bor i overdådige, herskabelige omgivelser.

I denne del af Sevilla findes byens ældste bar fra 1670, her ligger også et lokalt grøntsagsmarked og en af verdens største træstrukturer, Metrosol, der består af seks ”parasoller” i træ, inspireret af Katedralens hvælvinger. Herfra kan man nyde udsigten over byens tage.

Frokost på egen hånd. Sidst på eftermiddagen mødes vi på hotellet og fortsætter fra Sevilla til Atlanterhavsbyen Cádiz. Efter en kort byvandring er der middag på nærliggende restaurant, hvor vi spiser ”alt godt fra havet”.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter med et spændende besøg i det gamle fiskemarked i Cádiz. Ledsaget af en af byens lokale skal vi se fisk og skaldyr i lange baner. Herefter er der kort kaffepause eller tid til at snuse rundt på markedet inden vi tager færgen over bugten til kystbyen El Puerto de Santa María. Her skal vi besøge en af de lokale vinerier, Bodegas Gutiérrez Colosía.

Sherry fremstilles efter gamle traditioner og processen er er helt anderledes, end en normal vinproduktion. Vi slutter besøget af med at en festlig 'Maridaje' hvor vi smager seks forskellige lokale sherry-typer tilsat seks forskellige tapas.

Sidst på eftermiddagen tager vi tilbage til Cádiz, hvor der er tid på egen hånd til shopping, bytur eller til at nyde et glas vin på en af byens hyggelige barer. Er du frisk, kan du tage en badetur og – hvis vejret tillader det – opleve en smuk solnedgang over Atlanterhavet. Aftensmad på egen hånd.


Måltider: Morgenmad og frokost.

Formiddagen byder på en lille bytur i smukke Cádiz, der er en af de ældste byer i Europa. Vi slentrer rundt i de gamle gader og der bliver tid til en kop kaffe på en af de mange fortovscaféer, inden vi kører med bussen op til Grazalema–bjergkæden og de maleriske ”Hvide Landsbyer”, der er så typiske for Andalusien. Det er et af de grønneste områder i Spanien med betagende bjerglandskaber. I Grazalema er der frokostpause.

Vores endemål er Ronda – den romantiske by med den spektakulære kløft, der deler byen i to. Mange forfattere, kunstnere og ikke mindst tyrefægtere har slået sig ned i Ronda på grund af byens særlige atmosfære midt mellem smukke landskaber.

Efter en inspirerende byvandring er der vin og tapas i en af de lokale restauranter. Her spiser vi som de lokale: Deler en masse spændende retter mellem os.

Vi har en overnatning i Ronda eller nærliggende landsby.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi siger Adiós til Ronda og kører tilbage mod Malaga. Afhængig af flyafgang er der et stop ved en lille citrusplantage. Her bliver vi underholdt med alt, hvad der er værd at vide om appelsiner og andre af de citrusfrugter, som er en vigtig del af den spanske økonomi og en betydelig C-vitaminindsprøjtning til hele Europa.

Vi afslutter besøget med en afskedsfrokost på citrusplantagen, hvor den typiske Paella er på menuen med lokal vin til.

Herefter kører vi til lufthavnen og tager flyet hjem fra et minderigt ophold i Andalusien.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
3. mar 23 til
10. mar 23
12.990 kr Pia Bruun Udsolgt Forespørg Direkte fly
7. maj 23 til
14. maj 23
12.990 kr Pia Bruun Udsolgt Forespørg Direkte fly
24. sep 23 til
1. okt 23
Afventer pris Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
12. nov 23 til
19. nov 23
12.990 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly