Logo

Spanien - Vandreferie i Pyrenæerne

Catalanske vandringer, vulkansk køkken og et Dalí-museum i verdensklasse

Dramatiske landskaber og charmerende byer. Den catalanske side af Pyrenæerne er et flot udgangspunkt for en vandreferie. På denne rejse bor vi på et dejligt og hyggeligt hotel i byen Llanars, og vi har daglige vandringer i de vulkanske landskaber i regionen La Garrotxa. Vi smager desuden på meget smagfulde egnsretter. Sværhedsgrad: 1 støvle.

8 dage Pris Rejseleder Status Information
14. okt 18 til
21. okt 18
12.500 kr Denise Kristensen Bestil rejse

Gastronomien er nemlig enestående. Ligesom råvarerne. De løg, der gror i skyggen af vulkanen Montsacopa, har ry for at være de bedste, der kan fås. Kartoflerne er perfekte. Bønnerne fra Santa Pau er fulde af smag. Og trøflerne fra samme egn er uovertrufne. Så det er ikke så sært, maden i La Garrotxa bliver god.

De stemningsfulde byer i de catalanske Pyrenæer er en oplevelse i sig selv. Olot har flere art nouveau huse omkring sin markedsplads. Byen er omgivet af 4 vulkaner. Besalu er en af Cataloniens mest perfekte middelalderbyer. Og Santa Pau er en lille, hyggelig by med flotte pladser.

Vi besøger det fantastiske Dalí Museum i Figueres. Vi slutter af i Girona, den stemningsfulde, gamle by og hovedstad i provinsen af samme navn.

Sværhedsgrad: 1 støvle - læs mere om sværhedsgrader her

Højdepunkter:

Læs praktiske oplysninger om rejser til Spanien her

12-16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly til Barcelona. Vi afhentes i lufthavnen. Undervejs til vores hotel i Pyrenæerne spiser vi frokost på en restaurant. Vi tjekker ind på vores charmerende hotel i den lille bjergby Llarnars i det nordlige Catalonien tæt ved grænsen til Frankrig. Her bor vi 6 nætter.

Måltider: Frokost og aftensmad

Vi er i et meget naturskønt område omgivet af bjergene i de østlige catalanske Pyrenæer, et meget idyllisk sted til vores første 6 døgn. Denne dag går vi en frisk tur i bjergene omkring Llanars. Måske ser vi de flokke af halvvilde heste, der er i området. Hestene bliver sat ud om foråret og indfanget igen om efteråret, hvor de bliver eksporteret til Frankrig og Belgien. De får masser af frisk græs, kildevand og motion, så de strutter af sundhed.

Frokost er i dag på egen hånd.

Om eftermiddagen tager vi på en lille byrundtur i nabolandsbyen Camprodon.

Meget spændende middag på Hotel Del Bac i Camprodon, hvor kokken Elisabeth vil fortælle om de forskellige egnsretter og hvordan de tilberedes.

Dagens vandringer er på cirka 8 km. Der er mulighed for en ekstra guidet tur.

Vi skal på en smuk vandretur ad den gamle romerske vej, der fører gennem skovområder og gennem hyggelige landsbyer. Vi har picnic på vejen til middelalderbyen Santa Pau, hvortil vi ankommer midt på eftermiddagen.

En hel speciel stemning hersker i de snævre gyder, og alle husene er bygget af natursten. En af byens pladser, ”la Placa Porxada”, tager sig smukt ud med sine buegange hele vejen rundt. Den smukke gotiske kirke fra 16. årh. er også værd at besøge.

Middag på hotellet.

Dagens vandring er på cirka 14 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vandrestøvlerne får et hvil i dag.

Den charmerende middelalderby Besalú liger på et sted, hvor to floder, Fluvia og Capellades, flyder sammen. I 902 blev Besalú hovedstad i et uafhængigt grevskab, senere kom byen under grevskabet Barcelona. Byen har en stor tekstilindustri, og her er mange små værksteder og butikker.

Vi tager på en byrundtur til fods og starter ved byens vartegn, den smukke romerske bro fra 11. årh. I middelalderen skulle der betales en afgift ved broen, når man skulle ind i byen. Broen er restaureret mange gange, sidst i 1965.

Vi ser flere smukke bygningsværker fra middelalderen, f.eks. St. Julias Hospital med en facade fra 12. årh. Bygningen bruges nu som kulturcenter. Den romanske St. Pere Kirke er den eneste bygning, der er tilbage fra et benediktinerkloster grundlagt i 977.

Vi ser Casa Cornella, en meget fin bygning fra 12. årh. Den var i den fornemme Cornella families eje gennem 300 år. En anden smuk bygning er Sant Vicenc Kirken med basilika-agtig opbygning og med flere forskellige arkitektoniske stilarter og også orientalske ornamenter. Vi besøger også det gamle jødiske kvarter i byen.

Frokost på en god restaurant, og herefter kører vi til vores hotel, hvor resten af dagen er fri.

Aftensmad på en restaurant i Llanars.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vandring til San Antoni Kirken. Vi er på udkig efter fugle (f.eks. gribbe), sommerfugle og blomster. Mere end 1200 arter blomster er registreret. Vi kan bl.a. se den flotte krokus-lignende blomst Høsttidløs, som også går under navnet Nøgen Jomfru.

Vi spiser picnic ved kirken og går tilbage til vores hotel.

Vel tilbage i Camprodon tager vi om aftenen til vinsmagning med middag hos sommelier Lluis Raventos.

Dagens vandringer er på ialt cirka 10 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vi kører fra Camprodon til Molló. Vi vandrer langs ruten ”La Retirada”, den vej hvor mange spaniere flygtede ind i Frankrig efter den spanske borgerkrig i 1939.

Vi ankommer til Espinavell, som i dag er forvandlet til en sand karavane af heste, som kommer ned fra bjergene for først og fremmest at komme i ly for vinterens sne. Denne tradition har udviklet sig til en decideret hestefestival med kåringer og handler af heste og muldyr.  

Vi kører herefter fra Coll d´Ares til Prats de Molló. Her spiser vi frokost i en lille hyggelig restaurant, der serverer typiske retter fra området.

Tilbage i Camprodon er der fritid på egen hånd. Der er mulighed for at besøge byens eksilmuseum, der handler om exodus fra Spanien, og som derved hænger godt sammen med dagens vandring ad ”La Retirada”.
Middag på hotellet.

Dagens vandretur er på cirka 10 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vi forlader Camprodon og kører til Girona.
På vejen besøger vi det anerkendte Dalí-museum i Salvador Dalís egen hjemby Figueres.

I Girona bor vi på et lille centralt beliggende hotel i byens historiske center kun et minut fra La Rambla de la Libertad. De farverige gadekunstnere og fortovscaféer på La Rambla befinder sig lige om hjørnet. Der er 250 m til det berømte Boqueria- marked og 500 m til byens domkirke.

Vi tager på byvandring med en helt speciel vandring på selve den velbevarede gamle bymur. Vi ser det interessante jødiske museum undervejs.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag på en lille typisk catalansk restaurant i den gamle bydel.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Kørsel fra Girona til Barcelonas Lufthavn, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
14. okt 18 til
21. okt 18
12.500 kr Denise Kristensen Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede