Hvad søger du?

Vandreferie i Andalusien

Imponerende natur og hvide landsbyer i det sydligste Spanien

Andalusien er prægtige, historiske kulturbyer og et fascinerende landskab med knejsende bjergtoppe og dybe, grønne dale. Langs de gamle muldyr-ruter ligger små hvidkalkede landsbyer som perler på en snor. Her finder vi resterne af en gammel kulturarv, som fører os helt tilbage til landets islamiske periode med smalle snoede gader og små lukkede huse. Vi bor i et område, der er kendt for sin ‘Hvide Landsbyer’ i den vestlige del af Andalusien.

Herfra vandrer vi i bjergene og nyder forrygende udsigter til frodige dale og kuperede bjergtoppe. Men der bliver også tid til at snuse til storbykulturen. Vi trækker en dag ud af vandrekalenderen for at besøge byen over dem alle: Den andalusiske hovedstad Sevilla, berømt for sit smukke jødiske kvarter, sine paladser og ikke mindst verdens største gotiske katedral.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
2. apr 23 til
9. apr 23
13.790 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse
23. apr 23 til
30. apr 23
12.990 kr Pia Bruun Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly

Andalusien er kendt for sine tapas-barer og vi smager på den lokale gastronomi, nyder lokallivet i landsbyerne og på en af de mange fortovscaféer. Inden rejsen slutter, oplever vi en af Andalusiens største attraktioner: El Caminito del Rey, som tager os gennem en dyb kløft omgivet af stejle klipper på begge sider.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Du er vant til at vandre, og sætter pris på kulturhistorie og gastronomiske oplevelser
  • Du er en hel dag i Sevilla med historisk byvandring
  • Du oplever Caminito del Rey – Sydspaniens mest imponerende naturoplevelse
  • Du får meget afvekslende vandreture i forskellige naturtyper
  • Du bor to forskellige steder, så du oplever livet i en typisk bjerglandsby og i herskabelige, smukke Ronda

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til lufthavnen i Málaga hvor vi mødes med den danske vandre- og lokalguide Pia Bruun.

Vi kører til vores hotel i landsbyen Grazalema. Landsbyen ligger smukt i naturparken af samme navn. Undervejs er der et kort kaffe-stop.

Efter indkvartering er der et kort informationsmøde, inden vi spiser fælles aftensmad. Hvis der er tid, byder vi på en kort byvandring. Vi har 4 overnatninger i Grazalema.

Måltider: Aftensmad

Er der noget så fascinerende som at vandre i storslået natur og lytte til lyden af flodens rislende vand? I dag tager vi bussen og kører til nabolandsbyen Benamahoma. Byen har kun 350 indbyggere, og man oplever lige med det samme, at her står tiden stille.

Dagen byder på en kulturel naturvandring. 

Vi starter med en tur ned gennem den gamle Middelhavs-skov. Stien går på en gammel sti, som tidligere forbandt landsbyerne med hinanden, gennem ujævnt terræn til vi når frem til den lokale picnic plads. Det er her de lokale mødes om søndagen. Herfra fortsætter vi til landsbyen Benamahoma, hvor vi holder en kort kaffepause.

Undervejs ser vi en middelalderlig vandmølle, en akvædukt og hører om ‘acequias’ - et kompleks af vandingssystemer anlagt af romerne for 2.000 år siden og forfinet og udbygget af ørkenfolk og maurerne i det 8. og 9. århundrede.

Efter en kort pause fortsætter vandringen ad en smuk natursti langs Majaceite-flodens løb ned gennem landskabet. Vi bevæger os ind gennem et storslået galleri af rosenbuske, poppeltræer, piletræer, oleander, og kaprifolier, der vokser så tæt, at de gør flodens bredder uigennemtrængelige. Det betyder, at området er et yndet tilflugtssted for oddere og ørreder, men vi kan opleve fugle som f.eks. solsorte, vipstjerter og nattergale. Efter et par timer når vi frem til landsbyen El Bosque, hvor i spiser vores medbragte frokost.

Hvis der er tid, kigger vi indenfor i besøgscentret for Grazalema Naturparken, inden vi hentes af bussen og kører tilbage til vores hotel.

Hele ruten er lineær. Samlet længde: ca. 9 km. Højdeforskel: 550 m., overvejende nedstigning.

Måltider: Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad

Vi går gennem landsbyens smukke gader og ser de gamle pragthuse, fra dengang Grazalema var hovedby for den årlige korkhøst. Herfra følger vi skovstien til et af de smukke udsigtspunkter i 1100 meters højde.

Efter en kort pause starter vi dagens bjergvandring ad smalle naturstier, som snor sig op i 1250 meters højde. Vi spiser vores medbragte frokost, når vi kommer frem til Prescilla-bjergpasset, hvorefter det går nedad tilbage til landsbyen. Undervejs nyder vi nogle helt fantastiske udsigter over bjergene og de hvide landsbyer.

Højdeforskel: 533 meter. Længde: ca. 11 km.

Måltider: Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad

Fridag for vandrestøvlerne! Vi kører til Sevilla, hvor vi skal opleve byens største seværdigheder. Sevilla er en af Spaniens smukkeste byer og var en overgang centrum for Christoffer Columbus’ eventyrlige ekspeditioner over Atlanterhavet.

Vi besøger byens berømte jødiske kvarter og hører den dramatiske historie om skønne Susana ben Susón, der bedrog sin far og var skyld i en af historiens blodige massakrer på sit folk.

Vi ser den tidligere tobaksfabrik, der lægger rammerne om Bizets berømte opera om den fandenivoldske cigarrullerske Carmen. Og vi kan ikke besøge Sevilla uden at se verdens største gotiske katedral med Columbus’ imponerende gravmæle som et “must see”. 

Undervejs er der tid til frokost på egen hånd på en af de mange fortovsrestauranter. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til vores hotel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Grazalema og fortsætter til den historiske by Ronda, hvor vi har to dage. Byen er opført på toppen af to flade klipper og forbundet med en 250 år gammel bro hen over en 100 meter dyb kløft. Ronda er ikke kun kendt for sin fantastiske beliggenhed omgivet af bjerge på alle sider, men også for sine tapas-barer og sin fyldige lokale vin.

Efter indkvartering på centralt hotel skal vi på ‘byvandring med puls’. Vi lægger ud med en vandretur (næsten) hele vejen rundt om byen. Vi går ned i dalen og ser broen over kløften nede fra. Herfra fortsætter vi turen syd om byen langs den gamle mauriske bymur, og holder en kort kaffepause på torvet lige inden for byporten.

Herfra følger vi resterne af forsvarsværket til den ældste indgang til byen, som ligger ved den gamle romerske bro og de romerske bade. På vores vej tilbage til centrum nyder vi en fantastisk udsigt ned i kløften. Efter frokost og en lille pause er det tid for historisk byvandring, hvor vi ser Spaniens ældste tyrefægterarena (som man kan besøge på egen hånd) og resterne af den gamle mauriske medina. Vi har to overnatninger i Ronda.

Ruterne er cirkulære.

Rundt om Ronda: Længde: ca. 5 km. Højdeforskel: ca. 160 m

Byvandring i historiske Ronda: ca. 2 timer. Længde ca. 2 km.

Måltider: Morgenmad, tapas-frokost og aftensmad

Vi forlader Rondas gamle bydel og begiver os ned i dalen over en bakkekam. Vi går forbi en af byens ældste vingårde og får herfra en formidabel udsigt til byen. Efter en kort foto-pause fortsætter vi ad stien ned gennem dalen, til vi når frem til et imponerende bjergmassiv, der ligger på grænsen til Grazalema naturparken. Inde i bjerget løber floden gennem en fire kilometer lang tunnel, indtil den springer ud fra mørket og fortsætter sit løb ned mod Middelhavet.

Vi skal krydse floden, men den lille træbro over floden, som tidligere sørgede for, at man kunne komme tørskoet over, styrtede sammen for nogle år siden og er (formentlig) endnu ikke repareret. Vi skal derfor krydse floden til fods. Det er stenet bund og vandstanden er på ca. 30. cm. Vi hjælper hinanden over og får kølet fødderne af.

Herfra fortsætter vi langs stien et par kilometer til stationsbyen Benaoján. Her er der tid til en kort forfriskning, inden vi kører tilbage til Ronda.

Ruten er lineær. Længde: ca. 13 km. Højdeforskel: 500 meter. OBS: Vi skal krydse floden Guadiaro, så medbring evt. et par lette badesko eller tykke sokker.

Måltider: Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad

Et af rejsens absolutte højdepunkter! Vi forlader Ronda og kører mod Málaga, men undervejs gør vi flere stop. Det første er i byen Setenil de las Bodegas, som på spektakulær vis er bygget inde under et klippefremspring. Vi skal en tur rundt i byen og slutter af med en kaffepause, inden vi fortsætter til dagens vandreoplevelse på den berømte Caminito del Rey. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, som har specialiseret sig i paella, og nyder den fantastiske udsigt over søerne, vandreservoiret og den gamle dæmning, inden vi bevæger os ind i kløften.

Vandreturen foregår delvis på en gangbro, som er fastgjort til klippen. Under os løber flodens rislende vand og over hovederne på os svæver store flokke af gribbe.

Efter turen er der tid til en kort pause – altid kærkommen efter en dejlig vandring – hvorefter vi kører til Málaga og bliver indlogeret på vores centralt beliggende hotel.

Længde: ca. 9 km. Højeste punkt: 250 meter, laveste punkt: 150 meter

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Det er tid at sige farvel – men afhængig af flytider kan der være mulighed for en kort byvandring i Málaga, med et besøg på Picasso-museet, på den gamle mauriske fæstning Alcazaba eller måske en velfortjent strøgtur op ad gågaden i Málagas mondæne, gamle bydel.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
2. apr 23 til
9. apr 23
13.790 kr Pia Bruun Ledige pladser Bestil rejse
23. apr 23 til
30. apr 23
12.990 kr Pia Bruun Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly