Hvad søger du?

Vandreferie i Andalusien

Imponerende natur og hvide landsbyer i det sydligste Spanien

Andalusien er prægtige, historiske kulturbyer og et fascinerende landskab med knejsende bjergtoppe og dybe, grønne dale. Langs de gamle muldyr-ruter ligger små hvidkalkede landsbyer som perler på en snor. Her finder vi resterne af en gammel kulturarv, som fører os helt tilbage til landets islamiske periode med smalle snoede gader og små lukkede huse. Vi bor i et område, der er kendt for sin ‘Hvide Landsbyer’ i den vestlige del af Andalusien.

Herfra vandrer vi i bjergene og nyder forrygende udsigter til frodige dale og kuperede bjergtoppe. Men der bliver også tid til at snuse til storbykulturen. Vi trækker en dag ud af vandrekalenderen for at besøge byen over dem alle: Den andalusiske hovedstad Sevilla, berømt for sit smukke jødiske kvarter, sine paladser og ikke mindst verdens største gotiske katedral.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Vandreferie i Andalusien
Regioner: Europa
Lande: Spanien
8 dage Pris Rejseleder Status Information
22. apr 22 til
29. apr 22
12.490 kr Pia Bruun Udsolgt Forespørg
7. okt 22 til
14. okt 22
12.490 kr Pia Bruun Udsolgt Forespørg

Andalusien er kendt for sine tapas-barer og vi smager på den lokale gastronomi, nyder lokallivet i landsbyerne og på en af de mange fortovscaféer. Inden rejsen slutter, oplever vi en af Andalusiens største attraktioner: El Caminito del Rey, som tager os gennem en dyb kløft omgivet af stejle klipper på begge sider.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Du er vant til at vandre, og sætter pris på kulturhistorie og gastronomiske oplevelser
  • Du er en hel dag i Sevilla med historisk byvandring
  • Du oplever Caminito del Rey – Sydspaniens mest imponerende naturoplevelse
  • Du får meget afvekslende vandreture i forskellige naturtyper
  • Du bor to forskellige steder, så du oplever livet i en typisk bjerglandsby og i herskabelige, smukke Ronda

To charmerende hoteller er vores baser for vandreturene: Hotel Puerta de la Villa i Grazalema og Hotel El Tajo i Ronda

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til lufthavnen i Málaga hvor vi mødes med den danske vandre- og lokalguide Pia Bruun.

Vi kører til vores hotel i landsbyen Grazalema. Landsbyen ligger smukt i naturparken af samme navn. Undervejs er der et kort kaffe-stop.

Efter indkvartering er der et kort informationsmøde, inden vi spiser fælles aftensmad. Hvis der er tid, byder vi på en kort byvandring. Vi har 4 overnatninger i Grazalema.

Måltider: Aftensmad

Er der noget så fascinerende som at vandre i storslået natur og lytte til lyden af flodens rislende vand? I dag tager vi bussen og kører en lille halv time tid til nabolandsbyen Benamahoma. Byen har kun 350 indbyggere, og man oplever lige med det samme, at her står tiden stille.

Dagen byder på to forskellige vandreture: En smuk tur op i bjergene og en mindst lige så smuk tur langs den rislende flod.

Vi lægger ud med bjergturen med forrygende udsigter over naturparken Grazalema. Vores sti slynger sig i den frodige middelhavsskov forbi steneg, gran og fyrretræer. I dalen følger vi bække skabt af naturlige udspring i bjergene, som leder os ned til den gamle vandingskanal, der overrisler urtehaver og frugttræer. Undervejs ser vi en middelalderlig vandmølle, en akvadukt og hører om de sindrige vandingssystemer, som blev anlagt af romerne for 2.000 år siden og forfinet og udbygget af ørkenfolk og maurerne i det 8. og 9. århundrede.

Turen varer godt to timer, plus pauser, hvorefter vi gør stop i landsbyen for at spise frokost inden vi fortsætter dagens oplevelser.

Længde: ca. 7 km

Efter frokost følger vi en smuk natursti langs Majaceite-flodens løb ned gennem landskabet. Vi bevæger os ind i skoven med et storslået galleri af rosenbuske, poppeltræer, piletræer, oleander, og kaprifolier, der vokser så tæt, at de gør flodens bredder uigennemtrængelige. Det betyder, at området er et yndet tilflugtssted for oddere og ørreder, men vi kan opleve fugle som f.eks. solsorte, vipstjerter og nattergale.

Efter et par timer når vi frem til byen El Bosque, hvor der er kaffepause og tid til at kigge indenfor i besøgscentret for Grazalema Naturparken, inden vi hentes af bussen og kører tilbage til Grazalema.

Længde: ca. 6 km. Højdeforskel: 250 m

Måltider: Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad

Efter et solidt morgenmåltid med kaffe eller te og ristet brød med tomat, ost og landskinke snører vi skoene for at begive os afsted på en formidabel vandretur gennem den sydspanske granskov omgivet af fantastiske klippeformationer. Vi kommer forbi de gamle tærskepladser, som var i brug helt frem til midten af forrige århundrede og de helt specielle is-brønde, som leverede is til opbevaring af friske fødevarer. Belønningen kommer ved Boyar-udsigtspunktet, hvor vi hviler fødderne og med vores medbragte madpakke nyder en 360 graders udsigt over bjergene. Tilbageturen går ad en smuk rute langs flodens løb.

Længde: ca. 10 km. Højdeforskel: 700 meter

Måltider: Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad

Fridag for vandrestøvlerne! Vi kører til den andalusiske hovedstad Sevilla, hvor vi tilbagelægger adskillige kilometer i byens historiske centrum. Sevilla er en af Spaniens smukkeste storbyer. Her ser vi et pragtpalads, ejet af en af landets rigeste aristokrater. Inden besøget får vi historien om den berygtede Hertuginde af Alba, en kvinde der takket været sin karisma og utraditionelle adfærd i årtier toppede avisoverskrifterne. Vi ser den tidligere tobaksfabrik (nu universitet), der lægger rammerne om Bizet’s berømte opera om den fandenivoldske cigarrullerske Carmen. Og vi kan ikke besøge Sevilla uden at se verdens største gotiske katedral med Colombus’ imponerende gravmæle og en række barokke pragtbygninger fra den gang, Spanien var verdens herre – og Sevilla var hans hoved!

Undervejs er der tid til frokost på en af de mange fortovsrestauranter og mulighed for at nyde en kop ‘Café con Leche’ eller en kold øl under de skyggefulde appelsintræer på et af byens stemningsfulde torve.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Grazalema og fortsætter til den underskønne by Ronda, hvor vi har to dage. Byen er opført på toppen af to flade klipper og forbundet med Puente Nuevo, en 250 gammel bro, der stolt rejser sig over en 100 meter dyb kløft. Ronda er ikke kun kendt for sin fantastiske beliggenhed omgivet af bjerge på alle sider, men også for sine tapas barer og sin fyldige lokale vin.

Efter indkvartering på centralt hotel skal vi på ‘byvandring med puls’. Vi lægger ud med en historisk byvandring, og undervejs går vi også ombord i lokalkulturen og gastronomien med tapas på en af byens populære frokostrestauranter. Efter frokost fortsætter vi vores vandring (næsten) hele vejen rundt om byen. Vi skal helt ned i dalen, hvorfra vi har udsyn til byens hængende huse, der er stablet oven på hinanden på kanten af klippen. Og vi ser den gamle romerske bro og de romerske bade, der ligger for foden af byen. Vi har to overnatninger i Ronda.

Længde: ca. 7 km. Højdeforskel: ca. 300 m

Måltider: Morgenmad, tapas-frokost og aftensmad

Vi vandrer fra Ronda til en af nabolandsbyerne ad en smuk rute forbi urtehaver, vinmarker og gamle vandmøller langs flodens løb ned gennem dalen. Vi forlader de smukke, herskabelige huse i Rondas gamle bydel og begiver os ned i slugten, hvorfra der er en formidabel udsigt op til byen og broen. Efter en kort fotopause fortsætter vi ad flodens løb ned gennem dalen, hvor der dyrkes vin, oliven og forskellige frugttræer. Kort efter lægger vi Ronda bag os og bevæger os forbi gamle gårde og nedlagte landbrug til et imponerende bjergmassiv på grænsen af Grazalema naturparken. Her løber flodens vand i en underjordisk tunnel fire kilometer gennem bjerget, indtil det løber ud i floden få kilometer fra vores bestemmelsessted, den lille stationsby Benaoján. Efter en kort forfriskning kører vi tilbage til Ronda.

Længde: ca. 13 km. Højdeforskel: 500 meter

Måltider: Morgenmad, picnic-frokost og aftensmad

Et af rejsens absolutte højdepunkter! Vi forlader Ronda og kører mod Málaga, men undervejs gør vi flere stop. Det første er i byen Setenil de las Bodegas, som på spektakulær vis er bygget inde under et klippefremspring. Vi skal en tur rundt i byen og slutter af med en kaffepause, inden vi fortsætter til dagens vandreoplevelse på den berømte Caminito del Rey. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, som har specialiseret sig i paella, og nyder den fantastiske udsigt over søerne, vandreservoiret og den gamle dæmning, inden vi bevæger os ind i kløften.

Vandreturen foregår delvis på en gangbro, som er fastgjort til klippen. Under os løber flodens rislende vand og over hovederne på os svæver store flokke af gribbe.

Efter turen er der tid til en kort pause – altid kærkommen efter en dejlig vandring – hvorefter vi kører til Málaga og bliver indlogeret på vores centralt beliggende hotel.

Længde: ca. 9 km. Højeste punkt: 250 meter, laveste punkt: 150 meter

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Det er tid at sige farvel – men afhængig af flytider kan der være mulighed for en kort byvandring i Málaga, med et besøg på Picasso-museet, på den gamle mauriske fæstning Alcazaba eller måske en velfortjent strøgtur op ad gågaden i Málagas mondæne, gamle bydel.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
22. apr 22 til
29. apr 22
12.490 kr Pia Bruun Udsolgt Forespørg
7. okt 22 til
14. okt 22
12.490 kr Pia Bruun Udsolgt Forespørg