Hvad søger du?

Vandreferie i Pyrenæerne

Vandringer, vulkansk køkken og et Dalí-museum

Dramatiske landskaber og charmerende byer. Den catalanske side af Pyrenæerne er et flot udgangspunkt for en vandreferie.

På rejsen bor vi på et dejligt og charmerende hotel i byen Llanars, og vi har daglige vandringer i de vulkanske landskaber i regionen La Garrotxa. Vi smager desuden på meget smagfulde egnsretter.

De stemningsfulde byer i de catalanske Pyrenæer er en oplevelse i sig selv. Besalu er en af Cataloniens mest perfekte middelalderbyer. Og Santa Pau er en lille, hyggelig by med flotte pladser.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Vandreferie i Pyrenæerne
Regioner: Europa
Lande: Spanien
7 dage Pris Rejseleder Status Information
16. apr 23 til
22. apr 23
Afventer pris Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse

Gastronomien er enestående. Ligesom råvarerne. De løg, der gror i skyggen af vulkanen Montsacopa, har ry for at være de bedste, der kan fås. Kartoflerne er perfekte. Bønnerne fra Santa Pau er fulde af smag. Og trøflerne fra samme egn er uovertrufne. Så det er ikke så sært, at maden i La Garrotxa bliver god.

Vi runder rejsen af med et besøg på det fantastiske Dalí Museum i Figueres.

Sværhedsgrad: 1 støvle. Læs mere om sværhedsgrader her

Højdepunkter på rejsen:

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet, til Barcelona, hvor vores bus venter på os i lufthavnen. Vi kører op i Pyrenæerne og tjekker ind på vores charmerende hotel i den lille bjergby Llarnars i det nordlige Catalonien tæt ved grænsen til Frankrig.

Her bor vi 6 nætter.

Llanars er en idyllisk lille middelalderlandsby med ca. 500 indbyggere. Stedet blev nævnt første gang i år 1027, og byens romanske kirke Sant Esteve blev indviet i 1168. Landsbyen ligger smukt omringet af de maleriske Pyrenæer-bjerge og solrige, grønne dale, hvor der dyrkes mange forskellige afgrøder. Llanars er omgivet af to floder.

I landsbyen kan man købe lækre, lokale kager ved bageren, og hos købmanden kan man nyde et glas lokal vin.

Llanars er kort sagt et sted hvor man kan trække vejret, nyde naturen, komme ned i tempo og glemme alt om stress! 

Måltider: Aftensmad

Vi er i et meget naturskønt område omgivet af bjergene i de østlige catalanske Pyrenæer, et meget idyllisk sted til vores første 6 døgn. Denne dag går vi en frisk tur i bjergene omkring Llanars. Måske ser vi de flokke af halvvilde heste, der er i området. Hestene bliver sat ud om foråret og indfanget igen om efteråret, hvor de bliver eksporteret til Frankrig og Belgien. De får masser af frisk græs, kildevand og motion, så de strutter af sundhed.

Frokost er i dag på egen hånd.

Om eftermiddagen tager vi på en lille byrundtur i nabolandsbyen Camprodon.

Dagens vandringer er på cirka 8 km. Der er mulighed for en ekstra guidet tur, hvis fødderne er til mere.

Vi skal på en smuk vandretur ad den gamle romerske vej, der fører gennem skovområder og gennem hyggelige landsbyer. Vi har picnic på vejen til middelalderbyen Santa Pau, hvortil vi ankommer midt på eftermiddagen.

En hel speciel stemning hersker i de snævre gyder, og alle husene er bygget af natursten. En af byens pladser, ”la Placa Porxada”, tager sig smukt ud med sine buegange hele vejen rundt. Den smukke gotiske kirke fra 16. årh. er også værd at besøge.

Vi nyder en middag på hotellet, hvor chefkokken Ignasi vil undervise os i at tilberede aftenens menu, som er en af egnens traditionelle retter.

Dagens vandring er på cirka 14 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vandrestøvlerne får et hvil i dag.

Den charmerende middelalderby Besalú liger på et sted, hvor to floder, Fluvia og Capellades, flyder sammen. I 902 blev Besalú hovedstad i et uafhængigt grevskab, senere kom byen under grevskabet Barcelona. Byen har en stor tekstilindustri, og her er mange små værksteder og butikker.

Vi tager på en byrundtur til fods og starter ved byens vartegn, den smukke romerske bro fra 11. årh. I middelalderen skulle der betales en afgift ved broen, når man skulle ind i byen. Broen er restaureret mange gange, sidst i 1965.

Vi ser flere smukke bygningsværker fra middelalderen, f.eks. St. Julias Hospital med en facade fra 12. årh. Bygningen bruges nu som kulturcenter. Den romanske St. Pere Kirke er den eneste bygning, der er tilbage fra et benediktinerkloster grundlagt i 977.

Vi ser Casa Cornella, en meget fin bygning fra 12. årh. Den var i den fornemme Cornella families eje gennem 300 år. En anden smuk bygning er Sant Vicenc Kirken med basilika-agtig opbygning og med flere forskellige arkitektoniske stilarter og også orientalske ornamenter. Vi besøger også det gamle jødiske kvarter i byen.

Frokost på en god restaurant med traditionel catalansk mad.

Herefter kører vi til vores hotel, hvor resten af dagen er fri.

Aftensmad på en restaurant i Llanars.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vandring til San Antoni Kirken. Vi er på udkig efter fugle (f.eks. gribbe), sommerfugle og blomster. Mere end 1200 arter blomster er registreret. Vi kan bl.a. se den flotte krokus-lignende blomst Høsttidløs, som også går under navnet Nøgen Jomfru.

Vi spiser picnic ved kirken og fortsætter til Camprodon.

Vi besøger den gamle slagterforretning Cal Xec i Camprodon. I 1870 åbnede skomageren Fransesc Majentí butikken her. Men på grund af den fransk-preussiske krig var franskmændene på den anden side af grænsen sultne. Derfor konverterede Fransesc sin butik til en slagterforretning, og det var ikke sålebøffer, han solgte, men derimod kød af høj kvalitet. Den dag i dag er butikken stadig kendt for sine mange kød-produkter, bl.a. hestekød er en lokal delikatesse.

Dagens vandringer er på ialt cirka 10 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

I dag skal vi vandre i det pittoreske bjergområde Vallter, som om vinteren er et kendt skiområde.

Dagens stigning er 400 meter til toppen i 2.500 meters højde. En teknisk let opstigning, som belønnes med en god udsigt - på helt klare dage kan man se Barcelona i det fjerne.

Aftenen byder på vinsmagning hos sommelier Lluis Raventos.

Afskedsmiddag på hotellet.

Dagens vandring er på 6 km, ca 400 højemeter.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vi forlader Llanars tidligt og kører til det velrenommerede Dalí-museum i Salvador Dalís egen hjemby Figueres, byen hvor nogen af kunsternes første udstillinger fandt sted.

Bygningen hvor museet findes var oprindeligt et teater, men da størstedelen af dette brændte ned i 1960 i forbindelse med den spanske borgerkrig, besluttede Dalí og byens daværende borgmester, at genopbygge det som et museum.

I Figueres har man nu verdens største samling af Salvador Dalís kunst, men samtidigt bliver man også præsenteret for Dalís egen kunstsamling og dermed en række af de kunstnere, han selv har draget inspiration fra. Salvador Dalí har faktisk selv indrettet museet, så alle værker hænger hvor han har besluttet de skal hænge. Han er forøvrigt selv begravet her på stedet.

Efter besøg på museet kører vi i lufthavnen og flyver hjem.

Måltider: Morgenmad, frokost

Alle planlagte afgange

7 dage Pris Rejseleder Status Information
16. apr 23 til
22. apr 23
Afventer pris Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse