Hvad søger du?

Vandreferie i Segovia

Smukke scenerier i Spaniens Guadarrama-bjerge

Meget flot natur og charmerende middelalderlandsbyer – det er den perfekte kombination på denne vandreferie på den spanske højslette.

Rejsen er samtidig det centrale Spanien i en nøddeskal. Den begynder i Segovia, som er en af de mest velbevarede byer i Castilien. Byens vartegn er den 800 meter lange akvædukt fra romertiden, og den er kommet med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Der er lette vandringer i den uspolerede natur i to af Segovia-regionens naturparker. Vi finder vej ad ældgamle stier i Sierra de Guadarrama bjergene.

Rejsen ender i Madrid, hvor vi ser de historiske centrale bydele og besøger Pradomuseet med en guide. 

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Vandreferie i Segovia
Regioner: Europa
Lande: Spanien
8 dage Pris Rejseleder Status Information
7. maj 23 til
14. maj 23
14.990 kr Marianne Lucht Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
7. okt 23 til
14. okt 23
13.990 kr Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly - to nætter i Madrid
16. okt 23 til
23. okt 23
14.990 kr Aud Kristina Nørgaard Ledige pladser Bestil rejse To nætter i Madrid

Eg, enebær og nåleskov veksler med korn- og solsikkemarker. Hver dag når vi frem til pittoreske landsbyer. Indkvarteringen er et kapitel for sig. Der er udvalgt specielt hyggelige og autentiske mindre hoteller i rustik castiliansk stil. De er også udvalgt for deres gode madtraditioner. Og ofte vil kokken fortælle om aftenens måltid og om, hvad der er specielt for egnens gastronomi.

De fleste måltier er inkluderede, og der serveres god, spansk vin til middagen hver aften. 

Her bor vi:

Højdepunkter på rejsen:

  • Spændende egnsretter fra det spanske køkken
  • Små og velegnede pensioner og hoteller
  • Flotte og pittoreske landsbyer
  • Den imponerende romerske akvædukt i Segovia
  • Mange gribbe og om foråret også storke
  • Det flotte Pradomuseum i Madrid

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse til Madrid og herfra ca. 1½ times buskørsel til vores hotel i Segovia.

Her har vi tre overnatninger.

Måltider: Aftensmad

Dagen er afsat til byvandring med engelsktalende guide i denne smukt bevarede monumentale by.

Segovia er Spanien og Castilien fra sin allerbedste side. Her er snoede brolagte stræder samt den højeste koncentration af romanske kirker i hele Europa. Her er gågader, hvor man indsnuser duften af spidstegt gris fra de mange små hyggelige restauranter. Byen er omgivet af en middelalderlig bymur, og udenfor flyder to floder og der er et bælte af grønne parker, hvor man kan vandre i skyggen af de høje træer. I den nordvestlige del af bymuren findes det berømte Alcásar Slot, som har inspireret Disney, og hvor dronning Isabel lovede Columbus økonomisk støtte til hans ekspedition til Amerika.

Vi ser bl.a. den imponerende romerske akvædukt, den største og mest velbevarede, der findes, og vi ser en af de smukkeste gotiske katedraler i Spanien. Der er masser af imponerende monumenter fra middelalderen i denne interessante by.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører en lille halv time til La Granja de San Ildefonso, som er Spaniens Versailles med sine flotte haveanlæg og alléer. Her går vi først på opdagelse i byen og ser det royale palads, inden vi går langs floden Eresma gennem primært fyrskove til landsbyen Valsaín. I Valsaín opdrætter man væddeløbsheste, og på vandreturen i dag vil vi flere steder se dem gå frit omkring i landskabet og i selve Valsaín landsby.

Vi kører herefter tilbage til vores hotel i Segovia.

Dagens vandring er på 12 km og tager ca. 4-5 timer.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører en lille times tid til landsbyen Arevalillo de Cega, hvorfra dagens smukke vandring til middelalderlandsbyen Pedraza tager udgangspunkt. 

Gennem Poppellunde, langs floden, under svævende gåsegribbe og om foråret endda med udsigt til adskillige ynglende storkepar. 

Pedraza er en meget charmerende lille by med brolagte gader og bygninger i livlige farver. En af de smukkeste pladser i Spanien findes her. Hele denne lille by er en oplevelse i sig selv, lige fra byporten (Puerta de la Villa) til den fjerneste del, hvor et lille slot knejser. I tårnet er der nu indrettet museum. Tidligere havde maleren Zuloaga sit atelier her. I San Juan Kirken er der et lille fængsel. En tur gennem byen åbenbarer mange smukke detaljer. Man kan evt. besøge borgen i byen (lukket mandage og tirsdage).

Når det er blevet spisetid nyder vi et langtidsstegt lam, som er tilberedt i stenovn, mens vi smager os igennem flere vine.

Vi har én overnatning i Pedraza.

Dagens vandring er på 14 km og tager ca. 6 timer.
Sværhedsgrad i dag er 2 støvler.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Fra bjergområdet kører vi nu godt ½ time mod nord mod Castiliens sletter. Vi følger en rute med udsigt til korn- og solsikkemarker samt kalkstensklipper, der er formet af floden, som slynger sig afsted ned fra bjergene. De sidste to nætter bor vi i den interessante, historiske by Sepulveda. Omgivet af bymuren ligger byen malerisk på en bjergtop.

Sepulveda har en stærk romansk stil i sine gader og monumenter. Byens glansperiode var i det 11. og 12. århundrede. Den første romanske kirke i provinsen ligger i denne by, El Salvador Kirken. Den er fra 1093. Byen ligger ud til en af de dybeste kløfter langs Duraton Floden.

Vi har to nætter i Sepulveda i maj 2023 og én nat i oktober 2023, hvor vi har to nætter i Madrid.

Dagens vandring er på 16 km og den tager 5-6 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Rejsens sidste vandring er langs floden i Duratón Canyon Natural Park. Her er en række kløfter, 100 m høje, dannede af floden, der med tiden har skåret sig ind i kalkstensklipperne.

Vi kører først til det spektakulært beliggende eremitkloster San Frutos, hvorfra en kristen munk for 1400 år siden beskyttede de lokale fra mauernes angreb.

Over os kredser gribbene, som har deres reder på kalkstensklipperne på begge sider af floden. Flere forskellige gribbearter, bl.a. ådselgrib og gåsegrib findes her, foruden mange falkearter som tårnfalk og vandrefalk

Vi har speciel tilladelse til at besøge dette beskyttede område. Vi kan være heldige at se de gul-hvide orkidéer og de vilde lyserøde pæoner på stien, som tager os tilbage til Sepulveda. 

Her bør en træt vandrer forkæle sig selv med en velfortjent kold øl eller et glas vin med tapas.

Dagens vandring er på 16 km og den tager 5-6 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til den spanske hovedstad Madrid. Her tager vi først på byrundtur til fods i den historiske bydel og i to kvarterer i det centrale Madrid bygget i henholdsvis Habsburgernes og Borbonernes regeringstid.

Vi ser det flotte gourmetmarked San Miguel, hvor man evt. kan nyde sin frokost. 

Efter byrundturen ser vi det verdensberømte Prado Museum, hvor vi får følge af en lokal guide, der viser os og forklarer om de berømte malerier med fokus på Velazquez og Goya. Herefter er der tid på egen hånd til at fordybe sig yderligere i Prado eller gå på opdagelse i Madrid. Vi bor centralt med rige muligheder for kultur, parker, indkøb mv. 

Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag på en restaurant. 

Måltider: Morgenmad, aftensmad

Vi kører i lufthavnen og flyver hjem.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
7. maj 23 til
14. maj 23
14.990 kr Marianne Lucht Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
7. okt 23 til
14. okt 23
13.990 kr Josefine Aude Raas Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly - to nætter i Madrid
16. okt 23 til
23. okt 23
14.990 kr Aud Kristina Nørgaard Ledige pladser Bestil rejse To nætter i Madrid