Logo

Vandreferie i Segovia

Smukke scenerier i Spaniens Guadarrama-bjerge

Meget flot natur og charmerende middelalderlandsbyer – det er den perfekte kombination på denne vandreferie på den spanske højslette.

Rejsen er samtidig det centrale Spanien i en nøddeskal. Den begynder i Segovia, som er en af de mest velbevarede byer i Castilien. Byens vartegn er den 800 meter lange akvædukt fra romertiden, og den er kommet med på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Der er lette vandringer i den uspolerede natur i to af Segovia-regionens naturparker. Vi finder vej ad ældgamle stier i Sierra de Guadarrama bjergene.

Se dagsprogram
Regioner: Europa
Lande: Spanien
8 dage Pris Rejseleder Status Information
17. okt 21 til
24. okt 21
13.490 kr Susanne Behrens Ledige pladser Bestil rejse
8. maj 22 til
15. maj 22
Afventer pris Aud Kristina Nørgaard Ledige pladser Bestil rejse

Eg, enebær og nåleskov veksler med korn- og solsikkemarker. Hver dag når vi frem til pittoreske landsbyer. Indkvarteringen er et kapitel for sig. Der er udvalgt specielt hyggelige og autentiske mindre hoteller i rustik castiliansk stil. De er også udvalgt for deres gode madtraditioner. Og ofte vil kokken fortælle om aftenens måltid og om, hvad der er specielt for egnens gastronomi.

Rejsen har helpension. Der serveres god, spansk vin til middagen hver aften, og på vandredagene medbringer vi madpakker, som vi nyder i det fri.

Her bor vi:

Højdepunkter på rejsen:

  • Det mere ukendte Spanien væk fra turismens hovedstrøg
  • Spændende egnsretter fra det spanske køkken
  • Små og velegnede pensioner og hoteller
  • Flotte og pittoreske landsbyer
  • Den imponerende romerske akvædukt i Segovia
  • Mange gribbe og om foråret også storke

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet.  Fra Madrid kører vi ca. 1½ time til vores hotel i Segovia.

Her har vi tre overnatninger.

Måltider: Aftensmad

Dagen er afsat til byvandring med engelsktalende guide i denne smukt bevarede monumentale by.

Segovia er Spanien og Castilien fra sin allerbedste side. Her er snoede brolagte stræder samt den højeste koncentration af romanske kirker i hele Europa. Her er gågader, hvor man indsnuser duften af spidstegt gris fra de mange små hyggelige restauranter. Byen er omgivet af en middelalderlig bymur, og udenfor flyder to floder og der er et bælte af grønne parker, hvor man kan vandre i skyggen af de høje træer. I den nordvestlige del af bymuren findes det berømte Alcásar Slot, som har inspireret Disney, og hvor dronning Isabel lovede Columbus økonomisk støtte til hans ekspedition til Amerika.

Vi ser bl.a. den imponerende romerske akvædukt, den største og mest velbevarede, der findes, og vi ser en af de smukkeste gotiske katedraler i Spanien. Der er masser af imponerende monumenter fra middelalderen i denne interessante by.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører en lille halv time til La Granja de San Ildefonso, som er Spaniens Versailles med sine flotte haveanlæg og alléer. Her går vi først på opdagelse i byen og ser det royale palads, inden vi går langs floden Eresma gennem primært fyrskove til landsbyen Valsaín. I Valsaín opdrætter man væddeløbsheste, og på vandreturen i dag vil vi flere steder se dem gå frit omkring i landskabet og i selve Valsaín landsby.

Vi kører herefter tilbage til vores hotel i Segovia.

Dagens vandring er på 12 km og tager ca. 4-5 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører en lille times tid til landsbyen Arevalillo de Cega, hvorfra dagens smukke vandring til middelalderlandsbyen Pedraza tager udgangspunkt. 

Gennem Poppellunde, langs floden, under svævende gåsegribbe og om foråret endda med udsigt til adskillige ynglende storkepar. 

Pedraza er en meget charmerende lille by med brolagte gader og bygninger i livlige farver. En af de smukkeste pladser i Spanien findes her. Hele denne lille by er en oplevelse i sig selv, lige fra byporten (Puerta de la Villa) til den fjerneste del, hvor et lille slot knejser. I tårnet er der nu indrettet museum. Tidligere havde maleren Zuloaga sit atelier her. I San Juan Kirken er der et lille fængsel. En tur gennem byen åbenbarer mange smukke detaljer.

Når det er blevet spisetid nyder vi et langtidsstegt lam, som er tilberedt i stenovn, mens vi smager os igennem flere vine.

Dagens vandring er på 14 km og tager ca. 6 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagens vandretur går primært gennem det smukke slettelandskab og dets mindre bondesamfund. Vi kommer gennem enebærlunde, og dufter undervejs den vilde timian, som gror i området. 

Også denne nat bor vi på et meget charmerende og rustikt landhotel. Alle værelser er forskelligt indrettet.

Dagens vandring er på 16 km og den tager 5-6 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Fra bjergområdet kører vi nu godt ½ time mod nord mod Castiliens sletter. Vi følger en rute med udsigt til korn- og solsikkemarker samt kalkstensklipper, der er formet af floden, som slynger sig afsted ned fra bjergene. De sidste to nætter bor vi i den interessante, historiske by Sepulveda. Omgivet af bymuren ligger byen malerisk på en bjergtop.

Sepulveda har en stærk romansk stil i sine gader og monumenter. Byens glansperiode var i det 11. og 12. århundrede. Den første romanske kirke i provinsen ligger i denne by, El Salvador Kirken. Den er fra 1093. Byen ligger ud til en af de dybeste kløfter langs Duraton Floden.

Dagens vandring er på 16 km og den tager 5-6 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Rejsens sidste vandring er langs floden i Duratón Canyon Natural Park. Her er en række kløfter, 100 m høje, dannede af floden, der med tiden har skåret sig ind i kalkstensklipperne.

Vi kører først til det spektakulært beliggende eremitkloster San Frutos, hvorfra en kristen munk for 1400 år siden beskyttede de lokale fra mauernes angreb.

Over os kredser gribbene, som har deres reder på kalkstensklipperne på begge sider af floden. Flere forskellige gribbearter, bl.a. ådselgrib og gåsegrib findes her, foruden mange falkearter som tårnfalk og vandrefalk

Vi har speciel tilladelse til at besøge dette beskyttede område. Vi kan være heldige at se de gul-hvide orkidéer og de vilde lyserøde pæoner på stien, som tager os tilbage til Sepulveda. 

Her bør en træt vandrer forkæle sig selv med en velfortjent kold øl eller et glas vin med tapas.

Dagens vandring er på 16 km og den tager 5-6 timer.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører de 1½ time til lufthavnen i Madrid, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
17. okt 21 til
24. okt 21
13.490 kr Susanne Behrens Ledige pladser Bestil rejse
8. maj 22 til
15. maj 22
Afventer pris Aud Kristina Nørgaard Ledige pladser Bestil rejse