Hvad søger du?

Vandreferie i Wales

Grønne dale, smukke bjerge og en nat med glamping

Bjergtagende, dramatisk natur og hyggelige byer danner rammen om vores vandreferie i Wales. Det bjergrige nordlige Wales er kendt som et af de allersmukkeste områder i Storbritannien. Vi får rig mulighed for at gå på eventyr i den smukke - og til tider vilde - natur. I nationalparken Snowdonia findes 15 bjergtoppe, der er over 900 meter høje. Her vandrer vi op til toppen af det klippefyldte bjerg Snowdon (1.085 m.o.h), der er det højeste bjerg i Wales og England. På skråningerne ser vi måske vilde bjerggeder.

Kyststrækningen i Wales er også garant for store naturoplevelser samt hyggelige veje, der fører gennem små landsbyer og forbi marker med græssende får.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jun 23 til
23. jun 23
Afventer pris Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
15. sep 23 til
22. sep 23
Afventer pris Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse

Vi tager på vandretur på øen Holy til det ikoniske fyrtårn South Stack, og vi tager på en bådtur i Menai strædet på udkig efter sæler, marsvin og delfiner samt lunder og masser af andre havfuglearter.

Vi vandrer gennem oldgamle landskaber og besøger begravelsespladser fra bronzealderen, forte fra jernalderen og borge fra middelalderen. Nutidens Wales oplever vi i de pittoreske landsbyer, hvor vi bydes velkommen med ægte walisisk gæstfrihed. Vores vandreferie ender ved Pontcysyllte Akvædukten, der er den længste akvædukt i Storbritannien og den højeste i verden, og slutter af med en sejltur via kanalen tilbage til Llangollen.

Wales er en del af Storbritannien, men landet har sit eget nationalflag og sit eget sprog. Sproget er lidt et eventyr i sig selv, og det er en udfordring for alle, der ikke har forsøgt at tale walisisk før. Men et udtryk, du nok hører ved ankomst, er ”Croeso i Gymru”, der betyder Velkommen til Wales!

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Rejsen gennemføres med en lille gruppe på maksimalt 15 deltagere
  • Vi tager med direkte fly
  • Vi kommer på vandreture i et af de smukkeste naturområder i Storbritannien
  • Vi vandrer til toppen af Snowdon, det højeste bjerg i Wales og England
  • Vi oplever enestående fugle- og dyreliv
  • Vi besøger den længste akvædukt i Storbritannien og den højeste i verden
  • Der er 6 overnatninger på gode 3-4* hoteller samt 1 nats fortryllende glamping

Max 15 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver direkte til Manchester eller Birmingham, hvorfra vi kører til Caernafon i det nordvestlige hjørne af Wales.

Vel fremme tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi skal bo de næste 3 nætter, hvorefter vi går en tur i den hyggelige by. Vi ser middelalderfæstningen Caernafon Castle og de tilstødende bymure som blev opført af kong Edvard 1. af England i det 13. århundrede som en del af hans erobring af Wales. Det var her, at Prins Charles i 1969 blev indsat som prins af Wales. Slottet og bymuren er meget velholdt og fremstår som et af de fineste eksempler på en middelalderfæstning, hvilket har sikret Caernafon Castle en velfortjent plads på UNESCOs verdenskulturarv.

Måltider: Aftensmad

Caernafon ligger på den østlige bred af Menai strædet. I dag krydser vi strædet og kører over til øen Anglesey. Den 715 km2 ø er den største walisiske ø og den syvende største i Storbritannien. Via endnu en bro fortsætter vi til øen Holy. Her tager vi på en 2-3 timers vandretur til bjerget Holyhead og det ikoniske fyrtårn South Stack fra 1809. For at komme til fyrtårnet skal vi ned ad 400 trappetrin, men vi bliver belønnet af en flot udsigt fra toppen af fyrtårnet med udsigt over havet, hvor der findes masser af havfugle.

Vi spiser frokost i byen Rhosneigr, inden vi tager til broen Menai. Herfra skal vi med båd ad Menai strædet mod halvøen Llanddwyn. Her åbner strædet op ud mod Det Irske Hav. Vi ser lunder og mange andre havfuglearter, og hvis vi er heldige sæler, marsvin og delfiner. Undervejs på bådturen kommer vi også forbi Caernafon Castle samt Plas Newydd House fra 1470, der var hjemsted for den første Marquess of Anglesey. Vi skal naturligvis også kigge nærmere på den historiske Menai hængebro, der blev færdigbygget i 1826.

Dagens vandring er på 8 km og tager ca. 2-3 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 400 meter opad, ca. 400 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til den smukke Snowdonia Nationalpark med bjerget Snowdon, der er det højeste bjerg i England og Wales. Her tager vi på en vandretur til toppen af Snowdon (1.085 m.o.h) via det smukke Rhyd Ddu Pass og ned via Rangers Path. Det er en flot vandretur gennem en dramatisk og imponerende natur, og hvis vi er heldige, møder vi den walisiske bjergged undervejs på vores vandretur. På en klar dag kan vi fra toppen se helt til Irland og Isle of Man, og så langt nordpå som til Lake District i England. I nationalparken findes desuden 14 andre bjergtoppe, der er over 900 meter høje.

Dagens vandring er på 13 km og tager ca. 5-6 timer. Den første halvdel af turen går man opad, hvorefter man går nedad den sidste halvdel. Akkumuleret højdemeter: ca. 900 meter opad, 900 meter nedad

NB: Vandreturen til toppen af Snowden karakteriseres som en 3-støvlet vandring. Snowden har en højde på 1.083 m., og på den sidste tredjedel til toppen af stigningen mere stejl og på natursti med kuperet granit-sten som underlag. 

Hvis man ikke har mod på at vandre til toppen, kan
man køre med bussen til det sted, hvor vandreturen
slutter, og så gå en tur på egen hånd i det område.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører mod nordøst til Corwen. Her vandrer vi op til jernalderfortet Caer Drewyn. Det blev bygget omkring 500 f.Kr, og blev brugt som forsvarsværk helt frem til 1400-tallet, hvor Owain Glyndwr samlede hans tropper i Caer Drewyn under oprøret mod England.

Eftermiddagen står på vildmarksliv. Vi skal lære bush craft færdigheder. Det vil sige genlære det håndværk som vores forfædre mestrede, herunder kendskabet til dyrespor og spiselige planter og uter. Vi spiser frokost og aftensmad lavet over bål, inden vi kan gå til ro i vores komfortable canvas glamping-telte med senge og toilet. NB: Man overnatter 3 personer i hvert telt.

Dagens vandring er på 4 km og tager ca. 1,5 time. Akkumuleret højdemeter: ca. 200 meter opad, ca. 200 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter en skøn morgenmad kører vi videre til byen Llangollen, hvor vi har 3 overnatninger. Llangollen ligger i en dal på begge sider af floden Dee og omgivet af Cambrian bjergene. Vi vandrer op til Dinas Bran, der er ruinerne af en middelalderborg bygget i 1260 af Gruffydd Maelor II, prinsen af Powys Fadog. Bakketoppen var et ideelt sted at opføre en borg, da der var udsigt i miles omkreds, så man kunne holde øje med venner eller fjenders ankomst.

Vi har resten af dagen fri på egen hånd. Her er et stort udvalg af caféer, barer, restauranter m.m. Der er også gode muligheder for at kigge sig om i byens mange forretninger, hvis det trækker mere.

Til frokost kan restauranten The Cornmill anbefales. Ud over lækker mad så er der også god udsigt til damptogene, der ankommer og afgår fra Llangollen togstationen på den anden side af floden. Et alternativ kunne være restauranten The Chain Bridge med flot udsigt over floden Dee.

Et godt sted til middagsmad er restauranten Three Eagles.

Dagens vandring er på 4 km og tager ca. 2 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 260 meter opad, ca. 260 meter nedad.

Måltider: Morgenmad

I dag vandrer vi fra hotellet til de dramatiske kalkstensklipper Eglwyseg Rocks. Ud over den smukke natur kan vi se begravelsespladser og landbrugsarealer fra bronzealderen. Undervejs får vi også et smuk syn ned mod Dinas Bran.

Dagens vandring er på 13 km og tager ca. 3-4 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 450 meter opad, ca. 450 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag vandrer vi langs med den smukke Llangollen kanal, der forbinder Llanogllen med Hurleston i England. Den 66 km lange kanal blev bygget i starten af 1800-tallet, så der kunne fragtes kul og jern via vandvejen. Vi ender ude ved Pontcysyllte Akvædukten. Kanalbroen bærer Llangollen kanalen over River Dee-dalen. Akvædukten blev færdiggjort i 1805 og er den længste i Storbritannien og højeste akvædukt i verden. Den er 307 meter lang og 38 meter høj, og indeholder 1,5 millioner liter vand. Akvædukten er på UNESCOs verdensarvliste. Efter at have oplevet dette fantastiske ingeniørarbejde samt udsigter sejler vi via kanalen tilbage til Llangollen.

Dagens vandring er på 9 km og tager ca. 2 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 95 meter opad, ca. 85 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi har tid på egen hånd, ind til vi om eftermiddagen kører til lufthavnen i Manchester eller Birmingham, hvorfra vi flyver direkte til København.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jun 23 til
23. jun 23
Afventer pris Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
15. sep 23 til
22. sep 23
Afventer pris Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse