Hvad søger du?

Vandreferie i Wales

Grønne dale, smukke bjerge og dybe kløfter

Bjergtagende, dramatisk natur og hyggelige byer danner rammen om vores vandreferie i Wales. Det bjergrige nordlige Wales er kendt som et af de allersmukkeste områder i Storbritannien. Vi får rig mulighed for at gå på eventyr i den smukke - og til tider vilde - natur. I nationalparken Snowdonia findes 15 bjergtoppe, der er over 900 meter høje. Her vandrer vi op til toppen af det klippefyldte bjerg Snowdon (1.085 m.o.h), der er det højeste bjerg i Wales og England. På skråningerne ser vi måske vilde bjerggeder.

Kyststrækningen i Wales er også garant for store naturoplevelser samt hyggelige veje, der fører gennem små landsbyer og forbi marker med græssende får.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Vandreferie i Wales
Regioner: Europa
Lande: Wales
8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jun 23 til
23. jun 23
17.990 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
15. sep 23 til
22. sep 23
17.490 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse

Vi tager på vandretur på øen Holy til det ikoniske fyrtårn South Stack, og vi tager på en bådtur i Menai strædet på udkig efter sæler, marsvin og delfiner samt lunder og masser af andre havfuglearter.

Nutidens Wales oplever vi i de pittoreske landsbyer, hvor vi bydes velkommen med ægte walisisk gæstfrihed. Vores vandreferie bringer os gennem smukke landskaber med kløfter, vandfald og søer og ender ved Pontcysyllte Akvædukten, der er den længste akvædukt i Storbritannien og den højeste i verden. Vi slutter af med en sejltur via kanalen tilbage til Llangollen.

Wales er en del af Storbritannien, men landet har sit eget nationalflag og sit eget sprog. Sproget er lidt et eventyr i sig selv, og det er en udfordring for alle, der ikke har forsøgt at tale walisisk før. Men et udtryk, du nok hører ved ankomst, er ”Croeso i Gymru”, der betyder Velkommen til Wales!

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Rejsen gennemføres med en lille gruppe på maksimalt 15 deltagere
  • Vi tager med direkte fly
  • Vi kommer på vandreture i et af de smukkeste naturområder i Storbritannien
  • Vi vandrer til toppen af Snowdon, det højeste bjerg i Wales og England
  • Vi besøger den længste akvædukt i Storbritannien og den højeste i verden
  • Der er 7 overnatninger på gode 3-4* hoteller

Max 15 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver direkte til Manchester, hvorfra vi kører til Caernarfon i det nordvestlige hjørne af Wales.

Vel fremme tjekker vi ind på vores hotel, hvor vi skal bo de næste tre nætter. Herefter går vi en tur i den hyggelige by. Vi besøger middelalderfæstningen Caernarfon Castle og de tilstødende bymure, som blev opført af kong Edvard 1. af England i det 13. århundrede som en del af hans erobring af Wales. Det var her, at Prins Charles i 1969 blev indsat som Prins af Wales. Slottet og bymuren er meget velholdt og fremstår som et af de fineste eksempler på en middelalderfæstning, hvilket har sikret Caernarfon Castle en velfortjent plads på UNESCOs Verdensarvsliste.

Måltider: Aftensmad

Caernarfon ligger på den østlige bred af Menaistrædet. I dag krydser vi strædet via en bro og kører over til øen Anglesey. Den 715 km2 ø er den største walisiske ø og den syvende største i Storbritannien. Via endnu en bro fortsætter vi til øen Holy. Her tager vi på en 2-3 timers vandretur til bjerget Holyhead og det ikoniske fyrtårn South Stack fra 1809. For at komme til fyrtårnet skal vi ned ad 400 trappetrin, men vi bliver belønnet af en flot udsigt fra toppen af fyrtårnet med udsigt over havet, hvor der findes masser af havfugle.

Vi spiser frokost i byen Rhosneigr, inden vi tager til broen Menai. Herfra skal vi med båd ad Menaistrædet mod halvøen Llanddwyn. Her åbner strædet op ud mod Det Irske Hav. Vi ser lunder og mange andre havfuglearter, og hvis vi er heldige sæler, marsvin og delfiner. Undervejs på bådturen kommer vi også forbi Caernarfon Castle samt Plas Newydd House fra 1470, der var hjemsted for den første Marquess of Anglesey. Vi skal naturligvis også kigge nærmere på den historiske Menai Suspension Bridge - en hængebro, der blev færdigbygget i 1826.

Dagens vandring er på 8 km og tager ca. 2-3 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 400 meter opad, ca. 400 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører i dag til den smukke Snowdonia Nationalpark med bjerget Snowdon, der er det højeste bjerg i England og Wales. Her tager vi på en vandretur til toppen af Snowdon (1.085 m.o.h) via det smukke Rhyd Ddu Pass og ned via Rangers Path. Det er en flot vandretur gennem en dramatisk og imponerende natur, og hvis vi er heldige, møder vi den walisiske bjergged undervejs på vores vandretur. På en klar dag kan vi fra toppen se helt til Irland og Isle of Man og så langt nordpå som til Lake District i England. I nationalparken findes desuden 14 andre bjergtoppe, som er over 900 meter høje.

Dagens vandring er på 13 km og tager ca. 5-6 timer. Den første halvdel af turen går man opad, hvorefter man går nedad den sidste halvdel. Akkumuleret højdemeter: ca. 900 meter opad, 900 meter nedad

NB: Vandreturen til toppen af Snowden karakteriseres som en 3-støvlet vandring. Snowdon har en højde på 1.083 m., og på den sidste tredjedel til toppen er stigningen mere stejl og på natursti med kuperet granitsten som underlag. 

Hvis man ikke har mod på at vandre til toppen, kan man køre med bussen til det sted, hvor vandreturen slutter, og så gå en tur på egen hånd i det område.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag kører vi til halvøen Llyn, som ligger på vestkysten af Wales. Vi starter dagen med en vandretur langs med kysten. Senere besøger vi Nant Gwrtheyrn, der huser Det Nationale Walisiske Sprog- og Kulturarvscenter. Vi får en guidet rundvisning og får vores tunger på hårdt arbejde, når vi skal lære nogle walisiske udtryk. Herefter nyder vi en lækker walisisk cream tea.

Vi har én overnatning i Nant Gwrtheyrn, Llithfaen.

Dagens vandring er på 5 km og tager ca. 2 timer.

Måltider: Morgenmad, cream tea og aftensmad

Vi kører tilbage til Snowdonia Nationalpark, hvor vi tager på en vandretur langs med det smukke Aberglaslyn pas og videre til den hyggelig landsby Beddgelert med smukke stenhuse og broen over floden Colwyn. Vi fortsætter til Betws-y-Coed, hvor vi har eftermiddagen fri på egen hånd.

Dagens vandring er på 3 km og tager ca. 1 time. Akkumuleret højdemeter: ca. 65 meter opad.

Vi har tre overnatninger på hotel i Betws-y-Coed.

Måltider: Morgenmad og frokost

I dag tager vi på vandretur på et stykke af Slate Trail. Vi vandrer gennem den smukke kløft Fairy Glen og forbi det imponerende vandfald Conwy Falls samt den idylliske sø Llyn Elsi.

Dagens vandring er på 13 km og tager ca. 5 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 520 meter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi kører til byen Llangollen, der ligger i en dal på begge sider af floden Dee og omgivet af Cambrian bjergene. Vi vandrer langs med den smukke Llangollen kanal, der forbinder Llanogllen med Hurleston i England. Den 66 km lange kanal blev bygget i starten af 1800-tallet, så der kunne fragtes kul og jern via vandvejen. Vi ender ude ved Pontcysyllte Akvædukten. Kanalbroen bærer Llangollen kanalen over River Dee-dalen. Akvædukten blev færdiggjort i 1805 og er den længste i Storbritannien og højeste akvædukt i verden. Den er 307 meter lang og 38 meter høj, og indeholder 1,5 millioner liter vand. Akvædukten er på UNESCOs Verdensarvsliste. Efter at have oplevet dette fantastiske ingeniørarbejde samt udsigter sejler vi via kanalen tilbage til Llangollen.

Dagens vandring er på 9 km og tager ca. 2 timer. Akkumuleret højdemeter: ca. 95 meter opad, ca. 85 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi har tid på egen hånd, indtil vi om eftermiddagen kører til lufthavnen i Manchester, hvorfra vi flyver direkte til København.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jun 23 til
23. jun 23
17.990 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
15. sep 23 til
22. sep 23
17.490 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse