Logo

Pigetur til Armenien

Kunsthåndværk, tekstiler, kirker, klostre og smukke udsigter

Armenien: et lille land i Kaukasus med en rig tradition for kunsthåndværk. Køkkenet er fremragende, med en udstrakt brug af friske råvarer, som det milde klima garanterer.

I hovedstaden Yerevan kan vi se eksempler på armenske tæpper, broderier, pottemagervarer og dragter. Vi besøger desuden en lokal kunstner, der viser sine kunstværker frem og fortæller om den moderne kunst i Armenien.

Vi oplever selvfølgelig også de smukke og dramatisk beliggende klostre og kirker.

Se dagsprogram
Regioner: Kaukasus
Lande: Armenien
8 dage Pris Rejseleder Status Information
15. apr 20 til
22. apr 20
9.900 kr Zara Zakaryan-Olsen Ledige pladser Bestil rejse
22. jul 20 til
29. jul 20
9.900 kr Zara Zakaryan-Olsen Ledige pladser Bestil rejse

En særlig oplevelse i Armenien er de meget lækre måltider. Den armenske mad er en blanding af smagsoplevelser inspireret af både øst og vest. Friske råvarer, solmodne frugter og grøntsager ofte krydret med friske vilde bjergurter.

Læs mere om den armenske mad her.

I en landsby spiser vi frokost i rejselederens hjem og smager på diverse frugter fra haven. Desuden besøger vi lokale kunstnere, ser danse- og musikshow på et lokalt skolebesøg og får brandy- og vinsmagning. På den indlagte fridag i Yerevan er det muligt at se et dukketeater eller besøge Vernissage markedet, som byder på mange lokale varer – herunder armenske tæpper.

Det fine håndværk garneres med Armeniens store attraktioner: klostre, kirker, markeder og enestående panoramaudsigter.

Rejsens højdepunkter:

  • Det smukke og bjergrige landskab i Armenien
  • Frokost i rejselederens hjem med cooking class
  • Besøg hos lokale kunstnere
  • Danse- og musikshow
  • Sejlads på Sevan Søen
  • ”Armeniens hængende haver” i Yerevan med en stor samling glaskunst
  • Verdens længste kabelbane til det unikke Tatev kloster
  • Vinsmagning og besøg på brandyfabrik
  • Shopping efter håndværk på lokale markeder og værksteder

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi sætter kursen mod Yerevan.

Vi starter dagen med at besøge Saghmosavank klosteret, som er fra det 13. århundrede. Efterfølgende besøger vi den hyggelige by Ashtarak, som ligger på bredden af Kasagh floden. Vi tager på skolebesøg, hvor vi blandt andet skal se et danse og musik show.

Om aftenen nyder vi en velkomstmiddag i rejseleder Zaras hjem i Ashtarak. Hun vil lære os hemmelighederne bag det lokale køkken og give os et lille kokkekursus.

Vi overnatter i Yerevan.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi tager på byrundtur i Armeniens hovedstad. Yerevan er en af de ældste byer i verden og blev grundlagt i år 782 f.Kr. af Kong Argishti I. I dag er Yerevan en moderne hovedstad med en fin balance imellem en pulserende urban livsstil og med sans for historien og de gamle rødder.

Vi kører op og nyder panoramaudsigt over byen, og vi besøger byens berømte trappekompleks, ”Complex of Cacade”, bygget i Sovjettiden og kaldes også ”Armeniens hængende haver”. Arkitekten bag var Yerevans stadsarkitekt Jim Torosyan, og komplekset rummer en stor samling skulpturkunst med referencer til Armeniens historie og kulturarv. Også skiftende udstillinger. Komplekset er en monumental udvendig trappe med springvand på hvert niveau og er et af byens samlingspunkter. Man bevæger sig rundt både indendørs med rulletrappe og udendørs op ad de 571 trappetrin, og fra toppen er et smukt vue ud over byen og med kig til Ararat-bjerget. I stueetagen en flot butik med souvenirs.

Frokosten kan med fordel indtages nedenfor de hængende haver, hvor der er både cafeer og restauranter, og en rigtig god stemning.

Om eftermiddagen besøger vi en brandyfabrik og vi skal selvfølgelig have en smagsprøve på den berømte brandy.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til klosteret Khor Virap, der ligger på kanten af Araxdalen og ganske nær ved floden, som danner grænsen til Tyrkiet. Der er en flot udsigt til bjerget Ararat (5165 m), som ligger ca. 25 km inde i Tyrkiet, i gammelt armensk område.

Under klosteret er den kælder, hvor St. Gregorius sad indespærret i 12 år, indtil han blev løsladt for at helbrede den syge konge, der havde fængslet ham. Senere omvendte St. Gregorius kongen til kristendommen. Vi får adgang til kælderen ad en lodret stige gennem en snæver skakt.

Vi besøger det berømte Noravank kloster. Klosteret er beliggende i en verden fyldt med blomster, floder, vandfald, huler og snedækkede bjergtinder. Turen går op i bjergene. Først gennem en kløft, som efterhånden udvider sig og åbenbarer klosterkomplekset Noravank højt oppe på klippen. Klosteret var et vigtigt religiøst og kulturelt center i det 12. årh. I klosteret er der tre kirker, der står side om side, samt to små gravkapeller og en særpræget lille to-etagers kirke, hvor en smal udvendig trappe fører til overetagen.

Sidst på dagen skal vi besøge og smage vin fra Old Bridge Winery i den lille by Yeghegnadzor.

Vi fortsætter til Goris, hvor vi har 2 overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Goris, der har en smuk beliggenhed ved bredden af Vararik Floden, er den mest attraktive by i det sydlige Armenien. Byen nævnes som en af de regioner, der blev besejret af Kong Rusa i det 8. årh. Byen er omgivet af klippeformationer, der ligner en hær af sten. Navnet Goris betyder ”klippefyldt sted”. Byen er i virkeligheden en frugthave, et rekreativt sted, der er vokset til en by. Flere huse har træbalkoner.

Vi fortsætter til Tatev Monastery, det mest berømte kloster i landet med en unik og dramatisk beliggenhed i bjergene. Vi kommer op til klostret med kabelbane, den længste i verden.

Klostret har været bispesæde siden 8. årh. Stedet havde sin blomstringstid i det 14. og 15. årh. som lærdomssæde. På det tidspunkt boede omkring 1000 mennesker på klostret. Her var skoler for skrivning og miniaturemaleri. Omkring 10.000 håndskrevne bøger blev opbevaret her, og 264 landsbyer i 10 provinser betalte skatter til klostret. Hele komplekset er omgivet af en mur. Både på nord- og østfacaden ses fremstillinger af slanger, da armenerne betragtede slanger som beskyttere af deres huse.

Vi besøger en lokal kunstner, der viser sine kunstværker frem og fortæller desuden generelt om den moderne kunst i Armenien.

Efterfølgende besøger vi en kunstskole, hvor børnene praktiserer alt fra kunst til sang og dans.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi forlader Goris og kører op i bjergene. Første stop er ved Karahunj stenene, også kaldet ”Stonehenge of Armenia”. Det er et gådefuldt sted. De 204 sten har muligvis udgjort et forhistorisk astronomisk observatorium, men nogen overbevisende forklaring om deres anvendelse findes ikke. 76 af stenene har åbninger nær ved toppen. Stenene er af basalt, den største vejer 10 tons. 39 sten er anbragt i en oval formation med hovedaksen på 43 m øst-vest.

Vi fortsætter til et middelalderligt karavanserai, Selim, meget velbevaret. Bygget i 1332 af prins Chesar Orbelian. På dette sted kunne de rejsende gøre ophold og slappe af, inden de skulle videre på deres færd.

Turen går videre gennem flotte naturscenerier ved Sevan Søen, som er en af de få højtbeliggende ferskvandssøer i verden, 1900 m.o.h. Her tager vi en frokost, inden vi tager en kort sejltur, hvis vejret tillader det. På en klar solskinsdag fremstår vandet nærmet turkis. Mens vi nyder udsigten fra båden, får vi serveret lidt lette snacks.

Middag på egen hånd og overnatning i Yerevan.

Måltider: Morgenmad og frokost

En afslappende dag i Yerevan, hvor der er mulighed for at shoppe eller gå på et af byens gode museer på egen hånd. Hvis der er koncert, opera eller folkloreforestilling, kan der arrangeres besøg hertil.
Rejselederen står klar med flere gode idéer og forslag.

Forslag til dagen på egen hånd i Yerevan:

- Genocide Museet, som informerer om det tyrkiske folkemord i Vestarmenien under 1. Verdenskrig. Det er en meget intens oplevelse at gå ind i et bygningsværk, hvor der brænder en evig ild til minde om ofrene.

- Vernissage gademarkedet, som byder på mange lokale varer – herunder armenske tæpper

- Sergei Paradjanov Museum, Armeniens store og mangfoldige kunstner, levede i Sovjettiden, blev fængslet for sin kritiske kunst, beskriver Armeniens folkesjæl, stolthed og smerte. Malerier skulpturer, videokunst, collage, tegninger. Et mekka af farverig kunst. Et intimt lille museum, som gør stort indtryk.

- Museum of Ancient Manuscripts, ”Matenadaran”, et stort offentligt museum, som viser verdens ældste skriftsprog inkl. det armenske.

- Operaen i Yerevan, ballet, opera, koncerter og teater.

- Tumanyan Dukketeater i Yerevan.

Til aften spiser vi afskedsmiddag sammen på en hyggelig restaurant.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Tidlig afgang til lufthavnen og hjemturen begynder.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
15. apr 20 til
22. apr 20
9.900 kr Zara Zakaryan-Olsen Ledige pladser Bestil rejse
22. jul 20 til
29. jul 20
9.900 kr Zara Zakaryan-Olsen Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede