Logo

Azerbaijan

Den historiske bro mellem vesten og orienten

Der er mange højdepunkter på denne rejse til Azerbaijan. Blandt andet landets hovedstad Baku, der også kaldes "Østens Paris". Azerbaijan ligger på vestsiden af det Kaspiske Hav, som en historisk bro mellem vesten og orienten og med træk fra begge verdener. Mere end 2000 års historie spejles i landet. Her gik den gamle silkevej, og handelskaravanerne gik rundt om det Kaspiske Hav og til Iran.

Regioner: Kaukasus
Lande: Azerbaijan
11 dage Pris Rejseleder Status Information
16. sep 18 til
26. sep 18
13.900 kr (Afventer rejseleder) Bestil rejse

Azerbaijans hovedstad Baku ligger på en tange ud i Det Kaspiske Hav. Den gamle bydel er velbevaret med paladser, markedspladser og brolagte gader bag de tykke mure. Indstifteren af Nobel-prisen, Alfred Nobel, var en stor olie-magnat. Hans hus i Baku besøger vi. Rigdommene gjorde Baku til ”Østens Paris”, og i dag har byen mere end 80 art nouveau bygninger.

I Kaukasus overnatter vi i den charmerende bjerglandsby Lahic med brolagte gader og persisktalende befolkning. Og vi overnatter i silkebyen Sheki, en af de smukkeste byer i landet. I Gobustan ser vi de berømte klippetegninger, der er mere end 10.000 år gamle.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Azerbaijan her

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København og ankomst til Baku, hovedstaden i Azerbaijan. Indkvartering på centralt beliggende hotel, hvor vi har 2 overnatninger.

Måltider: Der serveres mad på flyet.

Vi tager på byrundtur i Baku. Vi ser byens gamle del, der omfatter Shemakha Porten, Shirvanshakhs Palads, Maiden Tower, et karavanserail og den gamle markedsplads.

Der er rigtig mange ”Art Nouveau” bygninger i Baku, faktisk mere end 80. Disse dekorative bygninger er med til at gøre byen meget interessant for de arkitekturinteresserede. Vi kommer også til Absheron halvøen, der udgør en del af byen Baku. Her besøges Ateshgah Ildtempel (et zoroastrisk tempel) og Mardakan Fortet. På vejen tilbage til Baku besøges Nobel´s hus. Nobel var grundlæggeren af Nobelprisen, han var en stor oliemagnat.

Om aftenen ser vi byen vartegn, de store ”Flame Towers”, der har en helt speciel arkitektur. Hvis tiden tillader det, vil vi køre forbi Heydar Aliyev Kulturcenter, der er tegnet af den verdensberømte arkitekt Zaha Hadid.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi forlader Baku og kører mod Kaukasus Bjergene i det nordvestlige Azerbaijan.

Det tørre landskab forandrer sig og erstattes lidt efter lidt med tætte skove og bjerge. Undervejs gør vi holdt ved Diri Baba helligdommen i Maraza, Yeddi Gumbez´ kongelige grave. Nogle af gravstenene i området er mere end 1000 år gamle. Vi besøger også Juma Moskéen i Shemakha. Shemakha var engang en vigtig by med kultur og handel, og det var også kongesæde for Shirvanshah kongerne, der regerede fra 9. til 18. årh. Desværre er det meste af byens fordums skønhed nu ødelagt af jordskælv.

Derefter kører vi til Lahic, en historisk landsby i Kaukasus Bjergene. Den er befolket af persere, som er berømte for deres fine kobberhåndværk. Masser af små kobberværksteder ses langs den smalle brolagte hovedgade i Lahic. Tidligere blev der også fremstillet fine tæpper i Lahic, og både kobber og tæpper blev solgt til fine priser i Baghdad. Overnatning i Lahic.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi besøger kolkhosen Ivanovka, hvis indbyggere er molokanere. Vi besøger også landsbyen Nic, beboet af et lille kristent mindretal, Udi-folket (kaukasiske albanere). Overnatning i Gäbälä , som var hovedstad i det kaukasiske rige indtil 6. århundrede.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Sheki var en vigtig station på karavanevejen. Byenblev grundlagt for mere end 2700 år siden på de sydlige skråninger af Kaukasus Bjergene. I byens lange historie er den blevet ødelagt adskillige gange. De historiske og arkitektoniske monumenter, vi ser i dag, er fra 18. og 19. århundrede.

Sheki er en af de smukkeste byer i Azerbaijan, og den er kendt for sin århundredgamle silkeproduktion.

Meget af den oprindelige gamle arkitektur er velbevaret, bl.a. det persisk inspirerede khanpalads, der er bygget i 1700-tallet. Interiøret er smukt udsmykket med vægmalerier og glasmosaikker. Vi besøger et værksted, hvor der stadig arbejdes med glasmosaikker. Byen er i det hele taget kendt for godt kunsthåndværk. Foruden silke og glasmosaik produceres her også små skabe med håndmalede motiver, og her er flere pottemagere, juvelerere og gravører.

Vi ser også museet og fortet samt et velbevaret gammelt karavanserail, nu indrettet til hotel. Overnatning i Sheki.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi forlader Sheki og kører mod Gänja, en smuk tur, hvor vi vil holde flere fotopauser undervejs. Gänja er Azerbaijans næststørste by, og den har en meget smuk beliggenhed i bjergene.

Vi ser bl.a. Nizami Mausoleum, der blev bygget for at ære en digter fra 12. århundrede, Nizami Ganjavi. Dette gravmæle har i flere hundrede år været pilgrimssted. Den nuværende bygning er dog fra 1991, genopbygget efter et ødelæggende jordskælv.

Under den russisk-persiske krig i 1826 stod det afgørende slag her nær Nizamis grav.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Køreturen i dag går gennem et ørkenagtigt landskab til Gobustan, der ligger ca. 60 km syd-vest for Baku langs Det Kaspiske Hav. Her ser vi de berømte klippetegninger, et sted, der er på Unescos liste over verdens kulturarv. Også et fint lille og meget moderne indrettet arkæologisk museum findes her. Klippetegningerne er fra neolitisk tid, mere end 10.000 år gamle, en tid, hvor klimaet var helt anderledes, og der var skove og frodigt grønne områder langs det Kaspiske Hav. Man jagede dyr og boede i huler, og her blev indridset tegninger af både husdyr og vilde dyr, mennesker og skibe. En sivbåd er også afbilledet. De ældste petroglyffer fra stenalderen er dybere og mere afrundede end de senere fra jernalderren, som er udført med metalredskaber. Thor Heyerdal har været her for at undersøge, om der kunne være en forbindelse til vikingerne.

Tilbage i Baku ser vi lidt på promenaden, og hvis tiden og vejret er til det, tager vi på en lille sejltur på det Kaspiske hav. Overnatning i Baku.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi står tidligt op og kører til Guba, der ligger ca. 170 km nord for Baku i den nord-østlige del af Kaukasus Bjergene. Der er fine panoramaudsigter undervejs.

Guba var hovedstaden i khanatet Guba i det 18. årh., og her er mange fine gamle bygninger, bl.a. 3 moskéer og ”Bakikhanovs hus”. Byen har en fin beliggenhed ved bredden af Kudyal-Chay Floden i et frugtbart område. Her dyrkes de grønsager og frugter, der sælges i Baku, og desuden er stedet kendt for krydderplanter og medicinske planter. Her er flere vandfald og en smuk kløft: Tängä Alti Canyon. Byen er også kendt for tæppefremstilling, og vi har mulighed for at besøge et værksted, hvor der væves tæpper.

Vi har en overnatning i Guba.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Vi vandrer ad den gamle bro over floden og besøger den jødiske landsby Krasnaya Sloboda, der ligger på den anden side af floden. Den er en slags ”hovedstad” for Azerbaijans jøder i bjergene. Måske den eneste 100% jødiske by udenfor Israel. Der er ca. 6000 indbyggere, og de anses for at være direkte efterkommere af de ”forsvundne stammer”, der spredtes efter ødelæggelsen af templet i Jerusalem i 722 f.Kr. Andre teorier går ud på, at de stammer fra jøder, der var flygtet til Iran i det 17. årh.

Husene i denne landsby er pæne og nyrenoverede af midler sendt fra slægtninge, der er emigreret til Israel. Her er mange fine husfacader og udskårne døre som i Guba. Sovjettiden var hård for den jødiske landsby Krasnaya Sloboda. Kun én synagoge blev sparet af de oprindelig 11, der var i byen. Siden er så to nye synagoger kommer til, så der i dag er tre.

Vi besøger landsbyen Kinaliq, der har sine helt egne skikke og et specielt sprog.

Om eftermiddagen kører vi tilbage til Baku.

Måltider: Morgenmad, frokost og middag.

Dagen er sat af til tid på egen hånd i Baku. Rejselederen kommer med forslag til hvordan dagen kan bruges.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og afskedsmiddag.

Kørsel til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Der serveres mad på flyet.

Alle planlagte afgange

11 dage Pris Rejseleder Status Information
16. sep 18 til
26. sep 18
13.900 kr (Afventer rejseleder) Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede