Hvad søger du?

Kultur og vandring i Georgien

Gastronomi, kultur og vandring i Svaneti

Med et klima som i Spanien og et landskab, der er så smukt, at det er med på UNESCOs verdenskulturarvsliste, er Georgien et unikt rejsemål. Vi besøger det naturskønne Svaneti, det historiske Tbilisi, vi besøger kirker og klostre og vi kommer helt tæt på den georgiske gæstfrihed, når vi spiser hos lokale familier. Vi stifter bekendtskab med det georgiske køkken og den georgiske vin, og vi introduceres til mange spændende egnsretter.

Samtidig byder landet på store kultur- og naturoplevelser. I Imereti området i det vestlige Georgien, ”Det Gyldne Skinds Land”, besøges Bagrati-katedralen i Kutaisi.

Se dagsprogram
11 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jun 23 til
26. jun 23
13.990 kr Birger Eng Ledige pladser Bestil rejse
13. jul 23 til
23. jul 23
14.590 kr Nanna Elkjær Ledige pladser Bestil rejse
25. aug 23 til
4. sep 23
14.590 kr Simon Dalsgaard Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
14. sep 23 til
24. sep 23
13.990 kr Lasse Henriksen Ledige pladser Bestil rejse

5 skønne vandringer, kulturelle højdepunkter og gastronomiske oplevelser venter os i Kaukasus i Svaneti provinsen i det nordvestlige Georgien. I dette fantastiske bjergområde er der indlagt gode vandreture.

Georgien er et ældgammelt vinland. I landets frugtbare dale er der i omkring 8000 år dyrket druer til vinfremstilling. Der er mere end 500 druesorter, som kun findes i Georgien, og landet var et af de første lande i verden til at producere vin. Traditionen med vinfremstilling er en vigtig del af den nationale identitet.

Rejsen starter i Tbilisi, hvor vi får et indtryk af den gamle bydel med bl.a. Sioni Katedralen. Den georgiske kirke står side om side med en armensk kirke, en synagoge og en moské.

Rejsens højdepunkter:

  • Vandretur med udsigt til Chalaadi gletsjeren og Mestia-dalen
  • Enestående landskaber i Svaneti-regionen
  • Bjerglandsbyen Usghuli
  • Vandretur mod Shkhara bjerget og til gletsjerporten
  • Besøg hos en lokal vinmager
  • Helpension rejsen igennem så du smager de lokale specialiteter

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi sætter kurs mod Georgiens hovedstad, Tbilisi.

På de fleste rejser flyver vi med LOT og har en mellemlanding i Warszawa. Flyveturen til Warszawa tager ca. halvanden time og herefter ca. 3,5 timer til Tbilisi.  

Tidlig ankomst til Tbilisi. Efter kort nattesøvn tager vi på byvandring.

Vi besøger Tbilisis gamle bydel. Denne by har rigtig meget at byde på, og stemningen er helt parisisk i den indre by med små fortovsrestauranter under grønne træer. Alle interessante steder i den gamle bydel ligger tæt på hinanden, inden for få minutters gang. Vi starter med Metekhi kirken, hvorfra vi vil nyde den smukke udsigt over Gamle Tbilisi med farverige træbalkoner. Så går vi til synagogen, Freds Broen og Anchiskhati Kirken fra det 6. århundrede.

Den mest populære ret i Georgien er khinkali, som er okse-, lamme- eller svinekød, der formes til små kugler i en dej og koges i vand. Hos en lokal familie lærer vi, hvordan man tilbereder Khinkali, en traditionel Georgisk ret.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Mtatsminda, hvorfra vi vandrer mod skildpadde-søen. Om sommeren er denne sø et populært afslapningsområde for beboerne i Tbilisi.

Derefter besøger vi det etnografiske museum med over 8000 genstande fra hele Georgien. Hver udstiller fremviser et bestemt område i Georgien. 

Før aftensmad er der mulighed for at prøve de historiske svovlbade samt mulighed for at få massage efter dagens vandring (ikke inkluderet). 

Middag på egen hånd i Tbilisi.

Dagens vandring: 7,5 km. Højdemeter: 200 meter opad, 300 meter nedad. ca. 3 timer. 

Måltider: Morgenmad og frokost

Afgang mod Imereti provinsen, i det vestlige Georgien. På grund af klimaet i Georgien, behandler, producerer og opbevarer man vin på forskellige måder i øst og vest Georgien.

Vi spiser frokost hos en bonde, som laver lokale retter, blandt andet Mchadi: Majsbrød med aubergine og valnødder. Efter frokost kører vi til den smukke by Kutaisi, landets næststørste. Byen var i middelalderen hovedstad i kongeriet Georgien. Her ser vi Gelati Klosteret (1000-tallet) og Bagrati Katedralen (1100-tallet). Fra Bagrati Katedralen er der en flot udsigt over Kutaisi.

Indkvartering i gæstehuse i Kutaisi. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med at besøge et af de smukkeste paladser i Kaukasus, Dadiani Royal Palace. Paladset har tidligere huset Samegrelo-regionens herskere, men er i dag et historie og arkitektur museum. 

Efterfølgende rejser vi til en af de gamle regioner i Georgien, som er kendt for meget lækre egnsretter og en helt anderledes måde at tilberede mad på. Georgierne foretrækker deres mad varm og krydret. De fleste retter er tilberedt med valnød, hvidløg og en masse urter og krydderier. Vi smager på den lækre ost Sulgini og andre traditionelle retter.

Så begiver vi os mod Svaneti regionen, der har landets højeste bjerge og gletsjere og ældgamle byer og traditioner. Området er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, fordi landsbyerne i regionen har bevaret deres unikke middelalderudseende. De næste par dage vil vi i hver landsby se mange 20-25 meter høje forsvarstårne, hvoraf de ældste er bygget i det 8.-9. århundrede.

På vores vej ser vi Enguri dæmningen, verdens tredjehøjeste betonbue dæmning.

Vi overnatter i Mestia på et lille familieejet hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Mulakhi og begynder dagens vandretur tilbage mod Mestia. Efter lidt op ad bakke begiver vi os ned mod den smukke dal fuld af blomster og med udsigt til Chalaadi gletsjeren og Mestia-dalen med udkigstårne. Det er en behagelig vandretur på omkring 5 timer.

Efter vandreturen besøger vi det etnografiske museum i Mestia. 

Dagens vandring: 14 km. Højdemeter: 320 meter opad, 500 meter nedad, ca. 4-5 timer

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

En 3 timers køretur bringer os til Ushguli. Ushguli består af fire små landsbyer, som ligger i 2060-2200 meters højde. Det er en af Europas højest beliggende konstant beboede landsbysamfund. Her kan man virkelig se, hvordan natur, arkitektur og gamle traditioner kan smelte sammen i harmoni. 

I Ushguli findes utrolig mange forsvarstårne, der giver en flot kontrast til de bagvedliggende sneklædte bjerge.

Tæt på Ushguli tager vi en kort vandretur på ca. 3 timer op til Queen Tamar's Tower.

Vi overnatter i beskedent gæstehus i Ushguli.

Dagens vandring: 6 km. Højdemeter: 250 meter opad, 250 meter nedad, ca. 3 timer. 

Dette er den hårdeste vandring på grund af terrænets stejlhed. 

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Vi går en rundtur i Ushguli, og får et godt indtryk af dagliglivet i landsbyen. Her bor permanent ca. 200 mennesker. Under vores rundtur ser vi bygninger og forsvarstårne fra middelalderen. Vi besøger Lamaria Kirken fra det 12. århundrede, der har fine vægmalerier.

Vi vandrer mod Shkhara bjerget (5068 m) og op til gletsjerporten. Det er en skøn vandretur gennem dalen. Op- og nedstigning til gletsjeren er ikke specielt stejl, men foregår det sidste stykke ad meget stenede stier. 

Undervejs stopper vi ved en lille café, hvor vi spiser vores frokostpakke. Her er det også muligt at købe drikkevarer og kage. 

Efterfølgende kører vi til Mestia. 

Dagens vandring: 19 km. Højdemeter: 530 meter opad, 530 meter nedad. ca. 6 timer. 

Måltider: Morgenmad, frokostpakke og aftensmad

Vi forlader Mestia og kører til landsbyen Gordi. Her skal vi opleve en fantastisk natur i den nærliggende Okatse kløft. 

Vi starter med at vandre et par kilometer ud til klippekanten. Herfra går vi ad en 800 meter lang gangbro bygget direkte ind i klippevæggen og med fantastiske udsigter undervejs. Vi ender ved en udsigtsplatform, bygget så man står midt inde over den ca. 100 meter dybe kløft.

NB: Det anbefales ikke at tage med på denne vandretur, hvis man lider af højdeskræk. Desuden er der mange trappetrin på denne vandring.

Vi kører videre og overnatter i Kutaisi.

Dagens vandring: 5 km. Ca. 3 timer

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til landsbyen Kaspi for at spise frokost hos en lokal vinmager. Vi oplever de ældgamle vinkældre og smager på vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere ”kvevri”. Det påstås, at vinen kommer fra Georgien, hvor man har dyrket vin i omkring 8.000 år. Ordet vin kommer fra det georgiske ord gvino.

Efterfølgende besøger vi den pittoreske by Mtskheta. Mtskheta er optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste, og det var her, kristendommen officielt blev indført i Georgien i 337. Mtskheta var hovedstad i næsten 800 år (4. århundrede f.Kr.- 5. århundrede e.Kr.) og er stadig et religiøst og kulturelt centrum for de kristne i Georgien.

Vi besøger også det smukt beliggende Jvari-kloster (500-tallet) og Svetickhoveli-katedralen (1000-tallet). Katedralen er kendt for sin sublime udsmykning og ligger ovenpå den første kristne kirke i Georgien, der blev bygget i 300-tallet.

Vi fortsætter til Tbilisi, hvor vi overnatter. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører tidligt til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

For det meste ankommer vi via et stop i Warszawa.

Alle planlagte afgange

11 dage Pris Rejseleder Status Information
16. jun 23 til
26. jun 23
13.990 kr Birger Eng Ledige pladser Bestil rejse
13. jul 23 til
23. jul 23
14.590 kr Nanna Elkjær Ledige pladser Bestil rejse
25. aug 23 til
4. sep 23
14.590 kr Simon Dalsgaard Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
14. sep 23 til
24. sep 23
13.990 kr Lasse Henriksen Ledige pladser Bestil rejse