Hvad søger du?

Smuttur til Georgien

Store natur- og kulturoplevelser på kanten af Europa

Georgien har en old-kristen kultur, og arven træder tydeligt frem i klostrene og kirkerne, der oftest ligger meget smukt i bjergene. Georgien er et naturskønt land, og vi får store naturoplevelser undervejs på denne rejse. Den berømte Georgian Military Highway giver panorama-udsigter på vej til bjergbyen Kazbegi, hvor vi overnatter. ”Georgiens Kappadokien” kaldes et område med tidligere hulebeboelser.

I landets frugtbare dale har georgierne dyrket vindruer i omkring 8000 år. Mere end 500 druesorter findes kun i Georgien, og det påstås, at vinen kommer herfra. Ordet vin stammer fra det georgiske ord gvino. I Kaspi oplever vi de ældgamle vinkældre og smager på vinen direkte fra de underjordiske lerbeholdere ”kvevri”.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Smuttur til Georgien
Regioner: Kaukasus
Lande: Georgien
8 dage Pris Rejseleder Status Information
15. okt 22 til
22. okt 22
9.990 kr Lasse Henriksen Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi udforsker den imponerende huleby Vardzia
  • Vi besøger den smukt beliggende Gergeti kirke i Kaukasus bjergene
  • Vi smager på vinen fra de underjordiske lerbeholdere ”kvevri”
  • Vi besøger Stalins fødeby Gori og det tilhørende museum
  • Vi spiser frokost hos en lokal familie og smager på det fantastiske lokale køkken

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi sætter kurs mod Georgiens hovedstad, Tbilisi.

På de fleste rejser flyver vi med LOT og har en mellemlanding i Warszawa. Flyveturen til Warszawa tager ca. halvanden time og herefter ca. 3,5 timer til Tbilisi.

Myte og historie, kultur og traditioner. I Tbilisi blandes det alt sammen og inspirerer til poesi, flerstemmige sange og elegant dans. En duft af krydderier og forskellige nationaliteter, der mødes på gadehjørnerne.

Tbilisi har været domineret af handelsmænd, krigere, tyranner og diktatorer på skift. Vi tager en gåtur i den gamle by, og indånder det at leve i fortiden. I dag er Tbilisi en moderne by med berømte museer og teatre, kunstgallerier, kirker, arkæologiske udgravninger, smalle gader med baggårde omgivet af smukke balkoner.

Vi går rundt i den gamle by, der ligger i den centrale del af Tbilisi. Her er stemningsfyldte gader og huse med traditionelle træbalkoner. Vi ser blandt andet Metekhi-kirken (1200-tallet). Vi kommer forbi synagogen, fredsbroen og Anchiskhati Kirken (6. årh.).

Vi besøger det nationale museum, hvor vi oplever den største samling af genstande fra den georgiske kultur. Et overflødighedshorn af smukke guldsmykker og andre fund fra arkæologiske udgravninger (2.600 år f.Kr.) samt unikke sølv- og guldsmedearbejder fra den byzantinske periode i form af ikoner, kors og relikvier.

Vi slutter dagen af med en slentretur ned af Rustaveli Avenue, Tbilisis hovedgade.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med et besøg ved Mtskheta, som er optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste. Det var her, kristendommen officielt blev indført i Georgien i 337. Mtskheta var Georgiens hovedstad i næsten 800 år (4. årh. f.Kr.til 5. årh. e.Kr.) og er stadig et religiøst og kulturelt centrum for Georgiens kristne. Vi besøger også det smukt beliggende Jvari-kloster (500-tallet), der bl.a. er kendt for sin sublime udsmykning. Jvari-klosteret ligger ovenpå den første kristne kirke i Georgien fra 300-tallet.

Vi fortsætter til Gori, Stalins fødeby. På vejen besøger vi en lokal vinmager, hvor vi også spiser frokost.

Georgierne har en helt speciel metode, hvor vinen presses i stenpresser og opbevares i lerkrukker, der nedgraves i jorden. Disse krukker kaldes ”kvevri”.
Efter vinsmagning, er det tid til at besøge Stalins fødehjem og museet, der gennem malerier, fotografier, artikler og effekter giver et indblik i hans opvækst og liv.

Vi besøger også Uplistsikhe hulerne (1. årtusind f.Kr.), et knudepunkt langs den berømte silkevej. Det er et meget interessant komplex med beboelseskvarterer, vinkældre, bagerier og en lille basilika hugget ud i klipperne. Også et antikt teater findes på stedet.

Vi har to overnatninger i Akhaltsikhe i det sydlige Georgien.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi ser en af Georgiens ældste fæstninger, Khertvisi (1100-tallet), der er beliggende på en klippetop i den smalle kløft ved Mtkvari-floden.

Vi fortsætter til den imponerende huleby Vardzia, der er udgravet på skråningen af Erusheti-bjerget. Hulesystemet der strækker sig over 500 meter og i 19 niveauer, forbløffer med sin smukke og mystiske atmosfære. Hulerne blev forladt efter den osmanniske overtagelse i 1600-tallet.

Sidst på dagen besøger vi det smukke Rabati-kompleks (restaureret i 2011). Her ser vi både moskéen, Jakeli slottet og den ortodokse kirke, der alle er beliggende indenfor fæstningens mure.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi starter dagen med en kort slentretur i Borjomi. Byen er kendt for dets mineralvand, som er en af Georgiens største eksportvarer.

Vi fortsætter nordpå til bjergbyen Kazbegi/Stepantsminda i 1.570 meters højde, beliggende på en af bjergskråningerne. Køreturen er utrolig smuk og fører os ad den berømte Georgian Military Highway (den ældgamle georgiske hærvej), som snor sig igennem de store Kaukasus-bjerge og fortsætter videre ind i Rusland.
Undervejs gør vi holdt ved Ananuri Fortet, smukt beliggende ved Aragvi-floden.

Vi overnatter på et lille hotel i Steptasminda, som er denne bjergregions hovedby.

Måltider: Morgenmad og frokost

Hvis vejret tillader det, kører vi i 4-hjulstrækkere op ad stejle, kringlede veje op til kirken Gergeti Trinity Church i 2.170 meters højde. Kirken er ikonisk i sin beliggenhed midt i Kaukasus-bjergene, og i klart vejr har vi udsigt til Kazbegi-bjerget (5.047 meter). Synet heroppe er den allermest berømte udsigt i Georgien, midt inde i Kaukasus-bjergene.

Vi spiser frokost hos en lokal familie i Stepantsminda. Her ser vi, hvordan man laver Georgiens mest populære ret, khinkali, som er okse-, lamme- eller svinekød, der formes til små kugler i en dej og koges i vand.

Herefter kører vi tilbage til Tbilisi, hvor der er middag på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi har en fridag i Tbilisi, inden vi mødes til afskedsmiddag om aftenen. Rejselederen kan være behjælpelig med forslag til dagen på egen hånd. Byen har blandt andet gode museer og et marked, hvor der sælges godt kunsthåndværk og også malerier.

Øvrige forslag til dagen på egen hånd i Tbilisi:

- Byens gamle badeanstalt under de ikoniske kupler, massage og svovlbade fra de naturlige kilder. Tbilisi oversat til dansk betyder ”varmt vand”. Byen blev lagt ved de naturlige mineralholdige kilder.

- National Gallery, byens kunstmuseum med malerier af Georgiens store malere, Niko Pirosmani (1862-1918) og Lado Gudiashvili (1896-1980). Nationalmuseet ligger ved byens park, som fører ned til byens gademarked, Dry Bridge Market.

- Sameba-katedralen, byens store nye domkirke fra år 2004 med enorm kuppel af guld.

- Gabriadze Dukketeater, og Gabriadzes flotte restaurant åben for alle i samme bygning.

- Gåtur i Vake Park, byen store pompøse park fra sovjettiden.

- Den lille sø Turtle Lake (Skildpadde-søen) lidt uden for Tbilisi, caféer, en afslappet grøn oase. Tæt herved ligger Georgiens udendørs etnografiske museum, Tbilisi Open Air Etnographical Museum.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Tidligt om morgenen kører vi til lufthavnen og hjemrejsen starter.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
15. okt 22 til
22. okt 22
9.990 kr Lasse Henriksen Ledige pladser Bestil rejse