Hvad søger du?

Costa Rica med Nicoya-halvøen

Årets rejse 2023

Costa Rica er Mellemamerikas grønne juvel. Det lille land har en tropisk frodighed uden sidestykke og er blevet rollemodel for resten af verden i at bevare sin natur. En tredjedel af nationen er udlagt som bl.a. nationalparker. Og på trods af sin lidenhed har Costa Rica en biodiversitet, der er større end Europa og USA – tilsammen.

På rejsen oplever vi flere forskellige slags regnskov, skovklædte bjerge og imponerende vulkaner. Vi står ved Stillehavskysten, hvor regnskoven breder sig helt ned til stranden. Her blander lyden af bølgeskvulp sig med lydene fra junglens dyr.

Vi indkvarteres på hyggelige lodges midt i den frodige natur. 

Se dagsprogram
16 dage Pris Rejseleder Status Information
12. feb 23 til
27. feb 23
34.990 kr Marianne Lucht Udsolgt Forespørg

På vores logdes har vi ofte store farvestrålende sommerfugle og små kolibrier lige uden for vinduerne. Og vi ser mange dyr: Røde papegøjer, dovendyr, brøleaber, krokodiller og delfiner.

Vi ser en af verdens bredeste vulkan og kan bade i varme kilder midt i naturen. Et indtryk af livet på landet får vi, når vi spiser frokost på et lille landsted, omgivet af yucca, papaya og ananas.

Costa Rica lægger stor vægt på grøn omstilling og er tæt på at blive verdens første CO2-neutrale land. 99% af energiforbruget kommer fra vand, vind og geotermisk energi. 

Og så oplever vi den costaricanske "Pura Vida"-stemning, som løst oversat betyder "Ta' det roligt". 

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi: 

  • Vi udforsker den skønne Nicoya-halvø med sjældne biologiske områder. 
  • Vi bor på charmerende jungle-resorts som Villas Rio Mar og Hacienda La Pacífica.
  • Vi er tæt på flere store vulkaner som den koniske Arenal-vulkan.
  • Vi mærker lokalguiden Marios smittende passion for dyr og natur.
  • Vi er på naturskønne sejladser på bl.a. Abangares-floden.

Max. 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Vi ankommer til lufthavnen i Liberia i det nordlige Costa Rica. Herfra er der en times kørsel til vores hacienda, hvor vi har to overnatninger.

I Guanacaste smelter Costa Ricas tørre, flade sletter sammen med tropiske tørskove, og der dannes landskaber, der både minder om det amerikanske "wild west" og de afrikanske savanner. De mange kvægfarme producerer oksekød til hele landet. Der er heste overalt, redet af ægte cowboys.

Vi bor to nætter på en ægte hacienda, der ligger smukt i den omgivende natur.

Måltider: Aftensmad

Vi er nu i Rincon de la Vieja National Park i landsdelen Guanacaste. Vores hacienda (kvægfarm) er beliggende umiddelbart op til dette helt fantastiske naturområde. På haciendaen opdrættes kødkvæg og heste.

Naturparken har navn efter den aktive vulkan Rincon de la Vieja (1895 m). Her er gejsere, varme svovlkilder og dampende mudderhuller. Der er flere andre vulkaner i det samme område, bl.a. vulkanen Santa Maria (1916 m) og Von Seebach (1985 m).

Vi udforsker naturparken til fods. Her kan vi se en række på i alt 9 vulkaner. Selve vulkanen Rincon de la Vieja har et aktivt krater, der udsender dampe og gasser fra jordens indre.

Vi besøger Las Pailas, det område, hvor gejsere og boblende mudderhuller er forbundet med underjordiske reservoirer af varmt vand. Det er et område på ca. 50 hektar.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

På vej til Samara & Carrillo Beach, vores overnatningssted for de næste 3 nætter, tager vi på en spændende bådtur i Palo Verde National Park.

I vores båd overdækket med skyggefuld baldakin sejler vi gennem den grønne skov ad små flodarme. Undervejs er der mulighed for at spotte mange eksotiske fugle som f.eks. skenæbbet stork og den mytiske jabirú-stork, en af de største storke i Latinamerika som er hvid med sort hoved.

Bådturen giver også unikke muligheder for at observere krybdyr som krokodiller og leguaner, og vi vil helt sikkert støde på de hvidstribede kappucineraber, som findes her i stort antal. Derudover ser (og hører) vi sikkert også brøleaber.

Efter bådturen gør vi holdt i Guaitil pottemagerlandsby.

Den unikke stil af Chorotega-keramik er blevet praktiseret af landsbyboerne i Guaitil i århundreder ved hjælp af gamle metoder, der er gået i arv fra generation til generation. Keramikken gør brug af dristige jordfarver taget fra det lokale ler, og den udsmykkes med designs, der er specielle for de indfødte Chorotegas.

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores hotel.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har nu to hele dage på dette dejlige sted, der både indbyder til afslapning og strandvandringer og til længere vandreture i den spændende natur i baglandet. Den første dag er der mulighed for at deltage i en vandretur i Werner Sauter Biological Reserve. Det privatejede naturreservat ligger nær Samara Beach. Vi går på stier med en utrolig biodiversitet i væksterne.

Den tropiske tørskov er et af ​​de mest sårbare og sjældne biologiske områder i Mellemamerika. I Guanacaste er der karakteristisk seks måneders tørsæson, og efter disse måneder er landet i fare for naturbrande, der ofte kan ødelægge hele skovområder med deres dyreliv.

Som om det ikke var nok, så har der i løbet af de sidste 40 år været udbredt skovrydning, og storstilet landbrug har reduceret de tørre skove til blot en brøkdel af, hvad de var i fortiden.

Uden tvivl huser denne type skov et af ​​de mest interessante og komplekse økosystemer. Den naturlige knaphed på vand har fået dyrelivet til at udvikle sig og trives i et miljø med færre næringsstoffer end andre tropiske skove.

NB. Denne vandretur med naturguide skal bestilles sammen med rejsen, men først betales på stedet. prisen er p.t. 30 USD.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Rejselederen kommer med forslag til, hvordan fridagen kan anvendes. Vi håber at få lejlighed til at opleve æglæggende skildpadder, men dette kan ikke garanteres.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi mod Puente La Amistad de Taiwán (venskabsbroen med Taiwan), der spænder over Tempisque-floden.

Det er en meget elegant bro, landsdelens stolthed, tegnet og financieret af Taiwan. Broen er 780 m lang, og den understøttes af en 80 m høj pylon og 8 støttepiller. Broen stod færdig i 2003, og den har en særlig betydning for provinsen Guanacaste, fordi den letter transit fra hovedstaden San José.

Før konstruktionen af ​​broen krævede denne rute brug af færger til at krydse Tempisque-floden eller lange alternative landruter. Vi får selvfølgelig mulighed for at fotografere denne arkitektoniske perle, før vi kører over den mod vores næste mål, som er i Puntarenas-provinsen. Vi bor på en hacienda nær stillehavskysten, igen i et smukt naturområde. Her har vi to overnatninger.

Hacienda La Pacífica blev grundlagt i det 19. århundrede af den tidligere præsident Bernardo Soto Alfaro og hans kone Pacifica, som elskede at bruge deres ferier her i et sandt paradis mellem Corobici og Tenorio-floderne. Stedet er beliggende midt i den frodige flora og med masser af fugle. Vel, 100 år senere er vi her, hvor arkitektur og miljø værner om den århundrede gamle arv.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er afsat til naturoplevelser, vandring og sejlads på floden, som ligger placeret i flotte omgivelser. Vi får nok at se på. Husk kikkerten! 

Vi udforsker mangroven i Abangares-floden, et vigtigt økosystem. Vi spotter mange forskellige fugle, og der er også chancer for at se krokodiller, vaskebjørne og leguaner. Turen varer omkring to timer, og den foregår i en båd med solsejl over. Hvis det ønskes, f.eks. for at se fugle, så fjernes overdækningen, så der er frit udsyn til trætoppene.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Dominical.

Undervejs udforsker vi til fods det spændende naturområde omkring Hacienda Baru, et privatejet reservat. Vi har mulighed for at se at se to-tåede dovendyr, vaskebjørne, næsebjørne, brøleaber og egern. Herfra ses også mange koraller, svampe, krebsdyr, alger og fisk. Også delfiner og til tider hvaler kan spottes herfra. Efter besøg i Hacienda Baru kører vi til vores lodge i Dominical, hvor vi har 3 nætter.

Vi bor i bungalows på den charmerende lodge Villas Rio Mar, et dejligt jungle-resort beliggende ved bredderne af Baru-floden og kun 800 m. fra havet. I haven er der mange frodige træer og blomstrende buske samt et væld af fugle og sommerfugle.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag vandrer vi langs stranden i Marina Ballena Natural Park. Her er mange fugle, især de brune pelikaner og fregatfugle ses hyppigt. På et lille stykke langs stranden er der en imponerende mangroveskov. Der bliver tid til badning.

Eftermiddagen er fri til afslapning ved stranden eller på vores hyggelige hotel i den tropiske skov. Der er også mulighed for at komme på ”canopy-tour” og svæve gennem trækronerne og således se regnskoven fra et andet perspektiv.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Fridag. Det er muligt at komme på heldagsudflugt til Corcovado naturparken, der er den mest dyrerige i Costa Rica. Vi sejler dertil og vandrer i skoven 4-5 timer for at spotte dyr og fugle. Vi spiser picnic ved flodbredden, og der er mulighed for at bade. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage på vores lodge. (Udflugten skal bestilles før rejsen, men betales på stedet. Den koster pt. 150 USD inkl. frokost undervejs. Man skal være i god form og vant til at vandre).

Klik her og læs om Corcovado National Park.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader vores dejlige hytter ved floden og tager på en meget smuk køretur ind i landet til området ved Arenal-vulkanen. Vi har passende fotostop undervejs og indlægger også en frokostpause.

Vi har tre overnatninger på hotel i den smukke natur omkring Arenal-vulkanen. 

Værelserne er omgivet af en eksotisk have med en fantastisk flora og med farvestrålende fugle og sommerfugle.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om formiddagen tager vi på en bådtur i Caño Negro National Reserve, der ligger nær grænsen til Nicaragua. Her er gode chancer for at se et utal af forskellige og brogede fugle, aber, små skildpadder og kaimaner, mens båden langsomt glider gennem vandet.

Vi spiser frokost i La Fortuna og ser lidt på byen, der ligger nærmest vulkanen Arenal. Den har sit særpræg, selvom den på få år har udviklet sig til at være noget af en turistby med alt, hvad det indebærer.

Om eftermiddagen besøger vi ”Ecotermales Hot Water Springs”, et af de mange steder, hvor det er muligt at bade i vand fra de naturlige kilder i vulkanområdet. Her er forskellige pools med temperaturer fra 33°C til 41°C.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vores lodge ligger ikke langt fra Arenal-vulkanen, Costa Ricas smukkeste og mest imponerende vulkan. Arenals aktivitet varierer. I øjeblikket er den inde i en ret fredelig periode. For få år siden kunne man sommetider se flydende rød lava og glødende sten, der kastes gennem luften. Andre gange var den mere fredsommelig og lyste blot stille op i mørket.

Om formiddagen tager vi til El Mirador, der er et privatejet område helt tæt på vulkanen. Området byder på flot natur og er særdeles velegnet til vandring. Vi går en smuk tur langs lavamarker og nyder de smukke udsigter til Arenal-vulkanen.

Efter vandringen kører vi til Finca Don Juan, hvor der er en fantastisk have med frugter, blomster og medicinske planter. Vi vandrer en tur gennem havens forskellige afdelinger og får forklaret af ejeren om de mange frugter og planter. Vi spiser en dejlig hjemmelavet frokost på fincaen.

Efter det hyggelige besøg kører vi tilbage til vores lodge, hvor eftermiddagen er fri. Middagsmad på egen hånd med kokkens gode udvalg af lækre retter.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter morgenmaden kører vi til Poás Volcano National Park. Denne vulkan breder sig over 5.600 hektarer og har et aktivt krater med en diameter på 1,5 km (verdens bredeste vulkan). Afhængigt af vejret vil vi muligvis se små gejseragtige udbrud og sprutten fra vulkanens sprækker. Man bør ikke stå ved vulkankanten længere end et kvarter på grund af de svovlholdige dampe, der stiger op fra krateret. I perioder med særlig aktivitet kan adgang til krateret være forbudt.

Efter en frokostpause kører vi videre til landets hovedstad, San José, hvor der bliver lejlighed til at se lidt på byen.

Overnatning på centralt beliggende hotel i San José.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med et besøg på Guldmuseet i San José. Det er et meget fint og moderne indrettet museum, hvor fornemme genstande fra landets fortid er smukt udstillet. Under byrundturen får vi indtryk af nationalteatret, et meget fornemt bygningsværk. Og der bliver mulighed for en slentretur gennem det livlige marked, inden vi sidst på eftermiddagen kører til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Flyskift i Amsterdam og ankomst til København.

Måltider: Der serveres måltider under flyrejsen

Alle planlagte afgange

16 dage Pris Rejseleder Status Information
12. feb 23 til
27. feb 23
34.990 kr Marianne Lucht Udsolgt Forespørg