Logo

Costa Rica vandreferie

På lavastier og gennem tropiske regnskove

Costa Rica rummer en bio-diversitet, der er større end Europa og USA – tilsammen! En tredjedel af landet er udlagt som vildtreservat, nationalpark eller beskyttet naturområde. Landet er oplagt for vandreferie, og vi stifter bekendtskab med både regnskov, tropisk tørskov og tågeskov.

Vi lægger ud omkring vulkanen Irazu, hvor der på gode dage er udsigt til både Stillehav og Det Caribiske Hav. I det hele taget er der fantastiske udsigter på vores stier. Vi vandrer i mystiske bjergregnskove, ved Stillehavskysten møder vi den typiske regnskov, og helt anderledes bliver oplevelsen af den tropiske tørskov i det nordlige Costa Rica.

Se dagsprogram
14 dage Pris Rejseleder Status Information
16. nov 19 til
29. nov 19
22.900 kr Kim Judson Udsolgt Forespørg

I 1995 blev en nationalpark etableret for at beskytte Tenorio vulkanen, som stadig er aktiv i dag. Parken bliver betegnet som et af de absolut flotteste steder i Costa Rica, hvor man kan vandre.

Arenal vulkanen er et næsten ikonisk billede fra Costa Rica, og vi vandrer på lavastier, der flød under et udbrud i 1968. Fra stierne går vi ind i regnskoven, med chance for at se tapirer, næsebjørne og aber.

Et indtryk af livet og lokale traditioner får vi, når vi spiser frokost på et lille landsted, omgivet af yucca, papaya og ananas. Viktors Farmor har et stort kendskab til Costa Rica, og det giver sig udslag i besøget på denne hyggelige gård.

Ind imellem vandreturene har rejsen 2 dage, hvor man selv sætter tempo -eller kan vælge at slappe af på de hyggelige lodges.

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra København om morgenen. Flyskift i Paris. Ankomst til San José om aftenen. Vi kører den korte tur til vores hotel, og får slappet af efter flyturen.

Måltider under flyrejsen

Vi kører fra San José til San Gerardo de Dota. Her bliver vi sat af på bjerget Cerro de la Muerte (3400 m) hvor vores første smukke vandretur starter. Cerro de la Muerte betyder dødens bjerg. Navnet stammer fra tiden før den store Inter-American Highway blev bygget. Dengang var de lokale nødsaget til enten at gå eller ride over bjerget, hvilket kunne tage helt op til 3-4 dage.
På den 13 km lange vandretur kan vi nyde den flotte panoramiske udsigt over bjergkæden Cordillera de Talamanca som grænser op til Panama.

Vi anbefaler at pakke rygsækken med varmt tøj, da der kan være køligt og fugtigt på toppen af Cerro de la Muerte. Solcreme er ligeledes vigtigt, da solen er meget skarp i denne højde.

Efter ca. 3 timers vandring ankommer vi til San Gerado de Dota (2300 m). Her vil der være en unik mulighed for at høre og måske endda observere den farvestrålende Quetzal fugl, som regnes for at være en af de flotteste fugle på kontinentet.

Quetzal fuglen havde en stor betydning for Mayaerne. Quetzal betyder på Mayaernes sprog ”halefjer” og refererer til hannens 60 cm lange metalgrønne skinnende halefjer, som hos de første Mayafolk i Guatemala blev brugt som penge. Fuglen er et symbol på frihed i Mayafolkets kultur.

Vandreturens varighed: 3-4 timer, distance: 13 km, højdeforskel: ca. 1100 meter.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden vandrer vi fra San Gerardo de Dota til Providencia. Vi vandrer inde i de mystiske bjergregnskove i 2200 meters højde. De adskiller sig fra lavlandsregnskovene ved at de ofte er indhyllet i drivende skyer, derfor kaldes de også ofte for tågeskove.

Vi vandrer over diverse små floder, og undervejs kan vi holde udkig efter fugle. Der findes 170 fuglearter i området. Fra gode vandrestier kan vi forhåbentlig spotte nogle af disse fugle.

Efter vandreturen har vi ca. 1,5 times transfer til Dominical, hvor vi spiser aftensmad. Vi har 3 overnatninger i Dominical. 

Vandreturens varighed: ca. 3 timer, distance: 10,5 km.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi nærmer os den tropiske fugtige skov, hvor vi vandrer fra El Silencio til Londres. Det er en 13 km lang vandretur igennem lokale og rustikke veje med et fantastisk landskab undervejs.

Vi ser små lokale byer, en lang hængebro samt udsigt til den smukke Savegre flod, som er en populær turistattraktion på grund af flodens mulighed for rafting.

Vandreturens varighed: 3-4 timer, distance: 13 km, højdeforskel: 200m.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er til fri disposition, og der findes en lang række aktiviteter, som man kan booke sig ind på. Eller man kan slappe af på hotellet og eller tage en tur til stranden.

OBS: Nogle steder i Dominical kan det være farligt at bade på grund af den stærke strøm. Dette har gjort Dominical til et kendt surfer område.

Muligheder for aktiviteter:

- Surfing i Dominical. Mulighed for privat undervisning i 2 timer. (ca. 400 kr.)

- Marino Ballena National Park. (ca. 100 kr.) Der er mange fugle i området, især de brune pelikaner og fregatfugle ses hyppigt. På et lille stykke langs stranden er der en imponerende mangroveskov.

- Nauyaca Waterfalls og vandring i området. Eventuelt på hesteryg.

- Alturas Wildlife Sanctuary (ca. 200 kr.)

- Hacienda Baru - Zip lining tur (ca. 350 kr.)

- River rafting på Savegre floden. Dette er en halvdagstur med transport, frokost og snacks inkluderet. (ca. 750 kr.)

- Kajaktur i mangroven (ca. 400 kr.)

Listen herover er et udvalg, og man kan orientere sig yderligere på hotellet eller med sin rejseleder eller lokalguide.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi videre nordpå fra Dominical til vulkanområdet Rincón de la Vieja Nationalpark.

Vi skal bo to nætter på en hacienda, der ligger umiddelbart op til dette helt fantastiske naturområde.

Naturparken har navn efter den aktive vulkan Rincón de la Vieja (1895 m). Her er gejsere, varme svovlkilder og dampende mudderhuller. Der er flere andre vulkaner i det samme område, bl.a. vulkanen Santa Maria (1916 m) og Von Seebach (1985 m).

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen i dag byder på store naturoplevelser. Vi tager på en vandretur gennem tågeskoven i Rincón de la Vieja Nationalpark, hvor der er et betagende fugleliv. Det er også muligt at se aber, næsebjørne og bæltedyr.

Selve vulkanen Rincón de la Vieja har et aktivt krater, der udsender dampe og gasser fra jordens indre. Derfor får vi også muligheden for at vandre forbi de varme svovlkilder, gejsere, dampende mudderhuller og smukke vandfald. 

Distance: 10 km, vandreturens varighed: ca. 4-5 timer, højdeforskel: 200 m.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter tidlig morgenmad starter vi dagen ud med en dejlig vandretur i Santa Rosa National Park, som har den største ”tropical dry forest” i Central Amerika.

Nationalparken var den første der blev etableret, og den har stor historisk betydning. Det er nemlig stedet, hvor Costa Rica besejrede den tidligere præsident af Nicaragua, William Walker, da han forsøgte at invadere landet. Udover denne historiske kendsgerning, beskytter Santa Rosa National Park den største resterende del af en tropisk tørskov i landet og dens brede vifte af flora og fauna.

Parken er beliggende på en halvø med fine brede badestrande. Her er 115 dyrearter og mere end 250 fuglearter, heraf masser af papegøjer.  Det er et varmt område med varme, tørre vinde, der blæser ind fra Stillehavet. Der er både jaguarer, tapirer og vildsvin i området, men de ses sjældent.

Efter den smukke vandretur kører vi videre til Rio Celeste, som grænser op til Tenorio Volcano National Park. Her bliver vi indkvarteret i en lodge og har 2 overnatninger.

Distance: 13 km, vandreturens varighed: 4-5 timer.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen skal bruges på en smuk vandretur i tågeskoven i Tenorio Volcano National Park. I modsætning til gårdagens national park, så er Tenorio Volcano National Park en af landets yngste. Den blev etableret i år 1995 for at beskytte Tenorio vulkanen, som stadig er aktiv i dag. Parken bliver betegnet som et af de absolut flotteste vandreområder i Costa Rica.

Et af højdepunkterne på denne vandretur er Rio Celeste, som har det smukkeste blå skær. Forskere mener, at vandet har fået den specielle blå farve på grund af det svovl, der udsendes af den vulkanske aktivitet i parken, blandet med kalciumkarbonat.

Der er en helt fantastik flora og fauna i nationalparken, der har et rigt dyreliv. Vi håber, der bliver mulighed for at observere tapirer, dovendyr, aber og mange andre dyrearter.

Distance: 12 km, vandreturens varighed: ca. 5 timer

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Rio Celeste og kører ca. 2 timer mod syd, hvor Arenal området og dens frodige regnskove venter.

Dagen er til fri afbenyttelse efter ankomsten til den nye lodge i Arenal området, hvor vi har rejsens sidste 3 overnatninger.

Måltider: Morgenmad og lunch box

Vi bevæger os ind i regnskoven på en lang vandretur, hvor den næsten perfekte kegleformede Arenal vulkan venter (1657 m). Arenal bliver betegnet som landets mest imponerende vulkan. Vulkanen er den yngste og mest aktive vulkan i Costa Rica.

Arenal gik i udbrud i år 1968, og har været aktiv helt indtil år 2010 med flydende rød lava og glødende sten, der kastes gennem luften. I øjeblikket  ligger vulkanen i dvale, og er meget fredsommelig. Ingen ved hvor længe. Men med sin symmetriske form, der rager op i det flotte landskab, er vulkanen smuk og majestætisk.

Der er en lille risiko for, at toppen af vulkanen vil være dækket af skyer. Vandringen på stierne ved Arenal vulkanen (1000m) giver os desuden et imponerende syn udover søen og diverse vandfald. Søen er omgivet af frodig vegetation og grønne bakker.

Distance: 13 km, vandreturens varighed: ca. 5 timer

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi slutter denne fantastiske rejse af med en vandretur i Arenal National Park, som rummer to vulkaner - Arenal vulkanen (1657 m) og Chato vulkanen (1140 m).

Vi fortsætter med at vandre omkring Arenal vulkanen, hvor vi skal ud på de såkaldte ”lava trails”. Disse vandrestier blev dannet af de store mængder lavastrømme, der flød ned fra vulkanen i det store udbrud i 1968. På slutningen af denne vandretur kommer vi til et udsigtspunkt, som på en klar dag giver et perfekt billede af vulkanen.

Efter vi har nydt udsigten, vandrer vi videre ind i regnskoven i  Arenal National Park. Her får vi en chance for at se tapirer, aber og tamme næsebjørne. Der er et rigt fugleliv i denne park, og vi kommer forhåbentlig til at se de flotte trogoner, papegøjer osv.

Distance: 12 km, vandreturens varighed: ca. 5 timer

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om aftenen kører vi til Juan Santamaria International Airport, hvor hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad og frokost

Efter en fantastisk vandreferie i Costa Rica med gode og mindeværdige oplevelser, ankommer vi til København.

Forplejning i flyet

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
16. nov 19 til
29. nov 19
22.900 kr Kim Judson Udsolgt Forespørg
Viktors Farmor baggrundsbillede