Logo

Marios Costa Rica

Costa Ricas regnskov, fugle og vulkaner

Costa Rica er Mellemamerikas grønne juvel. Det lille land har en tropisk frodighed uden sidestykke, og er blevet rollemodel for resten af verden i at bevare natur. En tredjedel af nationen er udlagt som vildtreservater, nationalparker eller beskyttede naturområder. Og på trods af sin lidenhed har Costa Rica en biodiversitet, der er større end Europa og USA – tilsammen.

På rejsen oplever vi flere forskellige slags regnskov, skovklædte bjerge og imponerende vulkaner. Vi kommer til at stå ved Stillehavskysten, hvor regnskoven breder sig helt ned til stranden. Vi indkvarteres på hyggelige lodges midt i den frodige natur. Ofte med store farvestrålende sommerfugle og små kolibrier lige uden for vinduerne.

Se dagsprogram
Regioner: Mellemamerika
Lande: Costa Rica
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Og vi vil se mange dyr: Røde papegøjer, dovendyr, brøleaber, krokodiller og delfiner.

Vi ser verdens bredeste vulkan og kan bade i varme kilder midt i naturen. Der er besøg på en kaffeplantage. Et indtryk af livet i en landsby får vi, når vi spiser frokost på et lille landsted, omgivet af yucca, papaya og ananas. Viktors Farmor har et stort kendskab til Costa Rica, og det giver sig udslag i besøget hos Aguinaldo og Felizidad i deres fantastiske have med medicinske planter.

Costa Rica lægger stor vægt på grøn omstilling, og er tæt på at blive verdens første CO2 neutrale land. 99% af energiforbruget kommer fra vand, vind og geotermik. Landet er harmonisk. Ofte hører man frasen ”Pura vida!” Det kan oversættes som ” Hej” eller ”Tag det roligt”, men for Costa Ricanerne betyder det meget mere: Et fredfyldt liv i harmoni med natur og mennesker. 

Denne tur er blevet til i samarbejde med Mario Marin, der er rejseleder på turen. Han taler et letforståeligt engelsk og har en meget omfattende viden om dyr og planter og om hele regnskovens økologi.
 

Se rejseleder Hanne Christensens flotte fuglefotos fra Costa Rica.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København med ankomst til San José om aftenen. Vi afhentes i lufthavnen af Mario og vores chauffør Nicolas og køres til hotellet.

I dag besøger vi nogle af Central Valleys højdepunkter. Efter en tidlig morgenmad tager vi til Poás Volcano nationalparken. Denne vulkan breder sig over 5.600 hektarer og har et aktivt krater med en diameter på 1,5 km (verdens bredeste vulkan). Afhængigt af vejret vil vi muligvis se små gejseragtige udbrud og sprutten fra vulkanens sprækker.

Vi stopper ved ”Doka Coffee Estate”, hvor vi får gennemgået processerne i kaffeproduktionen.
Vi ankommer om eftermiddagen til vort hotel, der ligger i et smukt område.

Her har vi 3 overnatninger.

Om formiddagen tager vi på en bådtur i Caño Negro National Reserve. Her er gode chancer for at se fugle, aber og kaimaner. Hotellet ligger tæt ved Arenal vulkanen, Costa Ricas mest imponerende vulkan. Arenal har tidligere været meget aktiv med flydende rød lava og glødende sten, der kastes gennem luften. Lige for tiden er den mere fredsommelig og lyser blot stille op i mørket.

Om eftermiddagen besøger vi ”Ecotermales Hot Water Springs”, et af de mange steder, hvor det er muligt at bade i vand fra de naturlige kilder i vulkanområdet. Her er forskellige pools med temperaturer fra 33°C til 41°C.

Vi tager til El Mirador, der er et privatejet område, velegnet til vandring. Vi vandrer en tur langs lavamarker og med udsigt til vulkanen.

Herefter spiser vi frokost på et gammelt landsted (La Casona Rio Fortuna). Bygningen er mere end 150 år gammel, og den illustrerer den typiske livsstil hos de lokale folk i landsbyen. Vi lærer at lave de lækre ”tortillas”. Vi ser, hvor der vokser yucca, papaya, ananas og andre frugter og grønsager, og smager den rigtige kaffe, brygget ”Costa Rican style”. Vi ser også, hvordan der presses saft ud af sukkerrørene ved hjælp af okser, og smager på den søde saft. Herefter skal vi på en køretur på ladet af en vogn, der er spændt efter en traktor. På denne tur får vi endnu flere indtryk af livet i landsbyen.

Vi tilbringer en times tid hos Aguinaldo og hans kone Felizidad. De kom hertil for ca. 40 år siden, og har på den tid fået opdyrket en fantastisk have med frugter, blomster og medicinske planter. Efter dette hyggelige besøg kører vi tilbage til hotellet.

En smuk køretur med mange panoramaudsigter fører os til Tarcoles området. Overnatning to nætter på hyggelig lodge beliggende i et skovområde.

Sidst på eftermiddagen vandrer vi ad en natursti nær vores lodge.

Vi besøger Carara nationalparken. Carara har tre vækstzoner, som er ret interessante. Der er ”tropical humid forest” og en overgangszone samt en zone med ”mountain rain forest”. Parken har det fineste hårdttræ i landet, og der er mange forskellige arter. Nogle af de mest sjældne fugle og dyr i landet kan observeres her.

Dette fredede område er kendt for de mange purpurrøde papegøjer (Ara Macau). I dag er der omkring 320 papegøjer i nationalparken sammen med 360 andre fuglearter. Vi følger forskellige stier og har mulighed for at se brøleaber, kapucineraber, klamreaber, dovendyr, leguaner, amerikanske krokodiller, store myreslugere, de truede sort-grønne giftige pilefrøer og mange eksotiske sommerfugle. Også ozelotter findes her, men de ses sjældent.

Om eftermiddagen er der mulighed for en bådtur på Tarcoles floden, hjemsted for en af de største kolonier af krokodiller i Costa Rica. Deres længde kan varierer fra tre til syv meter. Dette er samtidig et af de bedste steder at se truede fuglearter. Også pelikaner kan ses her. (Bådturen koster pt. 30 USD pr person).

Efter morgenmaden sætter vi kurs mod Dominical.
Vi gør holdt i kystbyen Jaco undervejs. Vi skal bo to nætter i bungalows på den charrmerende lodge Villas Rio Mar, et dejligt jungle-resort beliggende ved bredderne af Baru floden og kun 800 m. fra havet. I haven er der mange frodige træer og blomstrende buske samt et væld af fugle og sommerfugle.

I dag vandrer vi langs stranden i Marina Ballena Natural Park. Her er mange fugle, især de brune pelikaner og fregatfugle ses hyppigt. På et lille stykke langs stranden er der en imponerende mangroveskov. Der bliver tid til badning.

Mulighed for afslapning ved stranden eller på vores hyggelige lodge i den tropiske skov.

Der er også mulighed for at komme på ”canopy-tour” og svæve gennem trækronerne og således se regnskoven fra et andet perspektiv. Eller man kan melde sig til en bådtur.

Vi kører gennem smukke landskaber over bjergene til San Gerardo de Dota, som ligger gemt i højlandet. Her ligger fugtigheden omkring de 70 % hele året rundt.

Over 170 fuglearter findes her. Fra gode vandrestier kan vi spotte nogle af disse fugle. Vi bor to nætter på en lodge i San Gerardo de Dota.

I dag går vi på opdagelse i Savegre Reservatet og dalen med dens berømte egeskov og de mange epifyter. Her er der chance for at spotte den berømte Quetzal-fugl, sammen med andre sjældne arter, der er endemiske for denne egn. Der er chancer for at se forskellige arter kolibrier, og deres små reder findes i området. Dette reservat bruges som levende laboratorium af flere store universiteter i verden.

Vi nyder formiddagen i naturen, inden kursen sættes mod hovedstaden San José. San José ligger i 1100 m’s højde. Klimaet er behageligt, ”evigt forår” kaldes det. Indkvartering på hotel.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Formiddagen er fri til at opleve lidt af hovedstaden. Et besøg på Guldmuseet kan anbefales, eller man kan benytte sig af de gode shoppingmuligheder.

Midt på eftermiddagen køres til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Ankomst til København om formiddagen.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede