Hvad søger du?

Vandreferie i Costa Rica

På lavastier og gennem tropiske regnskove

Costa Rica rummer en bio-diversitet, der er større end Europa og USA – tilsammen! En tredjedel af landet er udlagt som vildtreservat, nationalpark eller beskyttet naturområde. Landet er oplagt for vandreferie, og vi stifter bekendtskab med både regnskov, tropisk tørskov og tågeskov.

Vi lægger ud omkring vulkanen Irazu, hvor der på gode dage er udsigt til både Stillehav og Det Caribiske Hav. I det hele taget er der fantastiske udsigter på vores stier. Vi vandrer i mystiske bjergregnskove, ved Stillehavskysten møder vi den typiske regnskov, og helt anderledes bliver oplevelsen af den tropiske tørskov i det nordlige Costa Rica.

Se dagsprogram
14 dage Pris Rejseleder Status Information
8. jan 23 til
21. jan 23
29.990 kr Marianne Lucht Udsolgt Forespørg Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg

I 1995 blev en nationalpark etableret for at beskytte Tenorio vulkanen, som stadig er aktiv i dag. Parken bliver betegnet som et af de absolut flotteste steder i Costa Rica, hvor man kan vandre.

Arenal vulkanen er et næsten ikonisk billede fra Costa Rica, og vi vandrer på lavastier, der flød under et udbrud i 1968. Fra stierne går vi ind i regnskoven, med chance for at se tapirer, næsebjørne og aber.

Et indtryk af livet og lokale traditioner får vi, når vi spiser frokost på et lille landsted, omgivet af yucca, papaya og ananas. Viktors Farmor har et stort kendskab til Costa Rica, og det giver sig udslag i besøget på denne hyggelige gård.

Ind imellem vandreturene har rejsen 2 dage, hvor man selv sætter tempo - eller kan vælge at slappe af på de hyggelige lodges.

Rejsens højdepunkter:

  • Vandring på lavastier og gennem tropiske regnskove
  • Landsbybesøg med frokost
  • De mystiske bjergregnskove i Savegre reservatet
  • Vandring i Tenorio Volcano National Park, som er et af de absolut flotteste vandreområder i Costa Rica
  • Den mægtige og næsten perfekte kegleformede Arenal vulkan
  • Varme kilder som bliver opvarmet af Arenal vulkanen

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra Danmark. Med en mellemlanding flyver vi til San José. Vi kører til vores hotel, og får slappet af efter flyturen.

Måltider: Under flyrejsen samt aftensmad på hotellet

Vi kører fra San José og fortsætter gennem det grønne og farverige landskab. Vi kører til Irazú vulkanen (3432 m), hvor vi har en smuk udsigt over dalen. Hvis vejret er godt, kan vi se både Stillehavet og Atlanterhavet herfra. Nogle gange kan vi få øje på en turkis lagune inde i krateret. Vi anbefaler at pakke rygsækken med varmt tøj, da der kan være køligt og fugtigt. Solcreme er ligeledes vigtigt, da solen er meget skarp i denne højde.

Vi fortsætter til San Gerado de Dota (2300 m). Her vil der være en unik mulighed for at høre og måske endda observere den farvestrålende fugl quetzal, som regnes for at være en af de flotteste fugle på kontinentet.

Quetzal fuglen havde en stor betydning for mayaerne. Quetzal betyder på mayaernes sprog ”halefjer” og refererer til hannens 60 cm lange metalgrønne skinnende halefjer, som hos de første mayafolk i Guatemala blev brugt som penge. Fuglen er et symbol på frihed i mayafolkets kultur.

Dagens vandring: Vi begynder rejsen med en let vandring på 1-2 timer omkring Irazú vulkanen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden går vi på opdagelse i Savegre reservatet, hvor vi vandrer i de mystiske bjergregnskove. De adskiller sig fra lavlandsregnskovene ved, at de ofte er indhyllet i drivende skyer, derfor kaldes de ofte for tågeskove.

Foruden smukke orkideer og træer holder vi udkig efter nogle af de 170 fuglearter, der findes i området. Der er chancer for at se forskellige arter kolibri, og deres små reder findes i området. Hvis vi er meget heldige, er der en chance for at spotte den berømte quetzal-fugl, sammen med andre sjældne arter, der er endemiske for denne egn.

Dagens vandring: 8 km. Ca. 4 timer. Højdemeter: 490 meter opad, 490 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokostpakke

Vi forlader San Gerardo de Dota og kører mod Dominical. Vi kører over bjerget Cerro de la Muerte (3400 m). Cerro de la Muerte betyder dødens bjerg. Navnet stammer fra tiden før den store Inter-American Highway blev anlagt. Dengang var de lokale nødsaget til enten at gå eller ride over bjerget, hvilket kunne tage 3-4 dage.

Vi stopper undervejs ved Barú floden, hvor vi starter dagens vandring. Vi vandrer på grusvej mod det imponerende Nauyaca vandfald, der har et fald på 45 meter. På ruten kan vi være heldige at se dovendyr, tukaner samt flotte og farvestrålende araer.

Vi spiser dagens frokostpakke ved Nauyaca vandfaldet. Herefter vandrer vi tilbage til bussen og fortsætter til Dominical, hvor vi har 2 overnatninger.

Dagens vandring: 8 km. Ca. 3-4 timer. Højdemeter: 385 meter opad, 385 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokostpakke

Dagen er til fri disposition, og der findes en lang række aktiviteter, som man kan booke sig ind på. Man kan også slappe af ved hotellet eller tage en tur til stranden.

NB: Nogle steder i Dominical kan det være farligt at bade på grund af den stærke strøm. Dette har gjort Dominical til et kendt surferområde.

Muligheder for aktiviteter nær Dominical:
- Kajaktur i mangroven (ca. 85 USD)
- Havkajak og snorkling (ca. 85 USD)
- Snorkling ved øen Caño (3/4 dag inkl frokost) ca. 140 USD
Tur på hesteryg til et vandfald i bjergene (ca. 79 USD+ 30-50 USD for taxi tur/retur)
- Gåtur på  8 km (frem og tilbage) til samme vandfald. (Entre ca. 10 USD + taxa som ovenfor)
- Med truck til samme vandfald, hvor man får 2 timer ved vandfaldet. (Ca. 32 USD + taxa som ovenfor)
- Zip lining (canopy) tur (ca. 50 USD + 20 USD til taxi tur/retur.)
- River Rafting (ca. 115 USD)
- Corcovado med båd (hel dag inkl frokost) ca. 145 USD

Listen herover er et udvalg, og man kan orientere sig yderligere på hotellet eller med sin rejseleder eller lokalguide.

Måltider: Morgenmad

Dagens vandring foregår ved Nara bjerget. Vi vandrer igennem både primære og sekundære regnskove, som stort set er uberørte. Undervejs stopper vi ved et udsigtspunkt, hvor man kan se til Stillehavet, hvis vejret er godt.

Vi besøger Los Campesinos. Los Campesinos er et lille og isoleret samfund i byen Quebrada Arroyo, der ligger omkring 25 km øst for Quepos og den verdensberømte Manuel Antonio National Park.
Her spiser vi dagens frokost, som bliver tilberedt på traditionel vis.

Efter dagens vandring fortsætter vi nordpå langs Stillehavskysten mod Carara National Park, hvor vi har 1 overnatning.

NB: Dagens vandretur er en af de hårdeste på rejsen, da der er mange højdemeter.

Dagens vandring: 11 km. Ca. 5-6 timer. Højdemeter: 740 meter opad, 760 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi besøger Carara nationalparken, hvor vi tager på en lettere vandretur. Carara har tre vækstzoner, som er ret interessante. Der er tropisk lavlandsregnskov, en overgangszone samt en zone med bjergregnskov. Parken har det fineste hårdttræ i landet, og der er mange forskellige arter. Nogle af de mest sjældne fugle og dyr i landet kan observeres her. Den specielle vejrblanding i nationalparken er perfekt til orkideerne, som vi igen vil kunne beundre i deres naturlige habitat.

Dette fredede område er også kendt for de mange purpurrøde papegøjer (Ara Macau). I dag er der omkring 320 papegøjer i nationalparken sammen med 360 andre fuglearter. Vi følger forskellige stier og har mulighed for at se brøleaber, kapucineraber, klamreaber, dovendyr, leguaner, amerikanske krokodiller, store myreslugere, de truede sort-grønne giftige pilefrøer og mange eksotiske sommerfugle. Også ozelotter findes her, men de ses sjældent.

Vi fortsætter til vulkanområdet Rincon de la Vieja National Park og den tropiske tørskov i det nordlige Costa Rica. Her skal vi bo to nætter på et hotel, der ligger umiddelbart op til dette helt fantastiske naturområde. Naturparken har navn efter den aktive vulkan Rincon de la Vieja (1895 m). Her er gejsere, varme svovlkilder og dampende mudderhuller. Der er flere andre vulkaner i det samme område, bl.a. vulkanen Santa Maria (1916 m) og Von Seebach (1985 m). Vi spiser frokost på vejen.

Hvis der er tid, tager vi en kort vandretur i området, når vi kommer frem til hotellet om eftermiddagen.

Dagens vandring: ca. 5 km. Ca. 2-3 timer. Højdemeter: 75 meter opad, 75 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen tager vi på en vandretur i Rincón de la Vieja nationalparken, hvor der er et betagende fugleliv med mere end 300 arter. Hvis vi er heldige, er det også muligt at se aber, næsebjørne og bæltedyr. Selve vulkanen Rincon de la Vieja har et aktivt krater, der udsender dampe og gasser fra jordens indre. Derfor kan vi også støde på de mange varme kilder og gejsere. Det sidste store udbrud var i 1983, mens der var en mindre aske- og laveudledning i 1991.

Vi spiser vores frokostpakker i nationalparken. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd på og omkring lodgen.

Dagens vandring: 9 km. Ca. 4 timer. Højdemeter: 350 meter opad, 270 meter nedad.

Måltider: Morgenmad og frokostpakke

Vi forlader Rincón de la Vieja National Park og kører videre til Rio Celeste, som grænser op til Tenorio Volcano National Park. Her bliver vi indkvarteret på vores hotel, hvor vi har 2 overnatninger.

Dagen er til fri afbenyttelse efter ankomsten til det nye hotel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Dagen skal bruges på en smuk vandretur i tågeskoven i Tenorio Volcano National Park. Nationalparken er en af landets yngste. Den blev etableret i år 1995 for at beskytte Tenorio vulkanen, som stadig er aktiv i dag. Parken bliver betegnet som et af de absolut flotteste vandreområder i Costa Rica.

Et af højdepunkterne på denne vandretur er Rio Celeste, som har det smukkeste blå skær. Forskere mener, at vandet har fået den specielle blå farve på grund af svovl, som udsendes af den vulkanske aktivitet i parken, blandet med kalciumkarbonat.

Der er en helt fantastik flora og fauna i nationalparken, der har et rigt dyreliv. Vi håber, der bliver mulighed for at observere tapirer, dovendyr, aber og mange andre dyrearter.

NB: Dagens vandring bliver svær, hvis underlaget er vådt og mudderet. I dette tilfælde vil vi forkorte vandringen eller finde en anden vandretur.

Dagens vandring: 6 km. Ca. 3-4 timer. Højdemeter: 245 meter opad, 245 meter nedad.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi fortsætter fra Tenorio til La Fortuna, hvor vi besøger et gammelt landsted (Arenal Vida Campesina).

Vi lærer at lave de lækre ”tortillas”. Vi ser, hvor der vokser yucca, papaya, ananas og andre frugter og grønsager. Vi ser også, hvordan der presses saft ud af sukkerrørene ved hjælp af okser, og smager på den søde saft. Vi tager også en frokost her, inden vi kører tilbage til hotellet efter dette hyggelige besøg.

Vi har 2 overnatninger tæt på den næsten perfekte kegleformede Arenal vulkan. Vulkanen betegnes som landets mest imponerende vulkan, og er den yngste og mest aktive vulkan i Costa Rica. Arenal gik i udbrud i år 1968, og har været aktiv helt indtil år 2010 med flydende rød lava og glødende sten, der kastes gennem luften. I øjeblikket ligger vulkanen i dvale, og er meget fredsommelig. Ingen ved hvor længe. Men med sin symmetriske form, der rager op i det flotte landskab, er vulkanen smuk og majestætisk.

Måltider: Morgenmad og frokost

Vi slutter denne fantastiske rejse af med en vandretur i Arenal National Park, som rummer to vulkaner - Arenal vulkanen (1657 m) og Chato vulkanen (1140 m).

Vi vandrer ved El Mirador, der er et privatejet område, velegnet til vandring. Vi vandrer en tur langs lavamarker og med udsigt til vulkanen. Vi fortsætter ud på de såkaldte ”lava trails”. Disse vandrestier blev dannet af de store mængder lavastrømme, der flød ned fra vulkanen i det store udbrud i 1968. På slutningen af denne vandretur kommer vi til et udsigtspunkt, som på en klar dag giver et perfekt billede af vulkanen.

Efter vi har nydt udsigten, vandrer vi videre ind i regnskoven i Arenal National Park. Her får vi en chance for at se tapirer, aber og tamme næsebjørne. Der er et rigt fugleliv i denne park, og vi kommer forhåbentlig til at se de flotte trogoner, papegøjer osv.

Om eftermiddagen bader vi i de varme kilder, som bliver opvarmet af Arenal vulkanen, mens vi nyder de tropiske haver med palmer, blomster og kaffe træer. Herefter spiser vi rejsens sidste middag sammen.

Dagens vandring: 14 km. Ca. 6 timer

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører mod San José. hvor vi tager en kort byvandring. På vejen spiser vi frokost. 

Sidst på eftermiddagen kører vi til Juan Santamaria International Airport, hvor hjemrejsen begynder. 

Måltider: Morgenmad, frokost og måltider på flyet

Måltider: Måltider på flyet

Alle planlagte afgange

14 dage Pris Rejseleder Status Information
8. jan 23 til
21. jan 23
29.990 kr Marianne Lucht Udsolgt Forespørg Lige nu: Gratis tilslutning fra Billund og Aalborg