Logo

Nicaragua - Costa Rica - Panama

Naturperler i Mellemamerika

Denne rejse er et eventyr. Oplevelserne ligger tæt i tre vidt forskellige lande. Nicaragua er fattigt, men historisk og kulturelt spændende. Costa Rica har en overdådig natur. Og Panama spænder over både kanalen og indianere med lændeklæde. De 3 lande har flere af verdens mest aktive vulkaner og tropisk regnskov med et eventyrligt dyreliv. Vi lægger ud i Nicaragua. Granada blev grundlagt i 1524 af spanske conquistadorer og har en særlig stemning. Der er hestevogne i gaderne, et farverigt marked og intime restauranter med mahognimøbler og gulnede fotografier på væggene.

Vi sejler på Nicaragua-søen. Den eneste sø i verden med ferskvands-hajer. Og nyder Stillehavet, stranden og solnedgangen under en middag med friskfanget fisk.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

I Costa Rica bor vi i fantastiske naturområder med vulkaner, varme svovlkilder - og et rigt fugleliv.

Vi sejler ud til små øer i Det Caribiske Hav. Her sættes stemningen med calypso-musik: Vi tager på delfintur, og spiser alt godt fra havet på en restaurant på pæle i vandet.

I Panama City knejser moderne skyskrabere mellem gamle huse, og efter en time i kano op af Chagres-floden står vi i en helt anden verden: Embera-indianerne, der går med lændeklæde og værner om deres 1000 år gamle kultur.

Panama-kanalen? Den sejler vi på. Og mere end det. Vi tager en frokost ombord.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra Kastrup om morgenen og ankomst til Nicaraguas hovedstad Managua om aftenen. Vi kører den korte tur til vores hotel og får hvilet ud efter flyveturen.

Inden rejsen ud i naturskønne Nicaragua tager vi en kort byrundtur i Managua. Vi kører først til vulkanbjerget Loma de Tiscapa, hvorfra vi har en formidabel udsigt over Managua. Herefter kører vi til Revolutionspladsen og får en forståelse af, revolutionens betydning for landet. Måske bliver der tid til et besøg på det flotte Palacio Cultura, inden vi kører langs Managua søen til Leon og nyder synet af den imponerende Momotombo vulkan.

Ved ankomst til Leon bliver der tid til at se nærmere på byen, hvor vi har to overnatninger.

Vi kører mod nordøst til vulkanen Cerro Negro, Det Sorte Bjerg. Vulkanen er fra 1850 og dermed en af verdens yngste. Igennem de senest år har vulkanen sat sine spor her i regionen. Tilbage i 1992 dækkedes Leon by fuldstændig af aske. Det seneste udbrud var i 1999, hvor to nye kratere kom til. Vi går en tur i det måneagtige landskab og går ned i et af kraterne.

Leon er en af mest stemningsfulde byer i Mellemamerika. I forhold til sit indbyggertal har den flere katedraler og kirker end nogen anden by i Nicaragua. Men der er også en intellektuel og revolutionær tradition i byen. Vi fortsætter dagen med at gå på opdagelse i Leon. Vi besøger markedet og domkirken, samt diverse monumenter, og vi introduceres for historien om den nicaraguanske poet Rubén Darío. Vi ser desuden det lille kunstmuseum Fundación Ortiz-Gurdián.

Vi kører nu til Stillehavets kyst og finder os godt til rette på stranden Las Peñitas. Her sidder vi i første parket til havet og nyder en middag bestående af frisk fisk, samt ikke mindst solnedgangen, inden vi kører tilbage til vores hotel i Leon.

Dagens mål ligger mod sydøst: Granada.

Vi kører til Laguna de Apoyo, som er en af de mest uberørte søer i Nicaragua. Her nyder vi dagens frokost med en imponerende udsigt. Mens vi venter på maden kan vi tage en forfriskende dukkert.
Vi fortsætter til de to smukke byer Catarina, Den Hvide By, samt San Juan de Oriente, der er kendt for keramik i særlig god kvalitet.

Ud på eftermiddagen kommer vi til Mombacho Naturreservatet og nyder den storslåede flora og fauna i dette vulkanske område, inden vi kører videre til Granada, hvor vi indkvarteres på et centralt beliggende hotel i den gamle bydel. Vi har to overnatninger i Granada. Man er i gåafstand fra Nicaragua søen og byens mest interessante steder.

Granada blev grundlagt i 1524 af den spanske erobrer Francisco Hernandez de Cordoba. Byen ligger ved bredden af Nicaragua søen og lige ved siden af vulkanen Mombacho. Søen er den næststørste i Latinamerika og den eneste sø i verden, hvor der lever ferskvands-hajer og andre havfisk. Søen er forbundet med det Caribiske Hav gennem floden Rio San Juan.

Granada har et blomstrende kulturliv med mange udendørs koncerter og små kunstgallerier. Vi starter dagen med at se galleriet ”Casa de Los Leones", inden vi tager på byrundtur til fods. Vi ser mange af de gamle koloniale bygninger, f.eks. kirken San Francisco fra 1529. Her kan man beundre 28 pre-colombianske statuer. Også kirkerne La Merced, Guadalupe og Jalteva samt Arms museet er indenfor gåafstand fra vort hotel. Der bliver tid til at besøge det farverige marked og nogle af de mange forretninger med kunsthåndværk og antikviteter.

Granada er en by med et veludviklet kulturliv. Byen har sin egen helt specielle atmosfære, som afspejler den koloniale fortid. Der er tid til en slentretur ad de brede boulevarder og under de høje palmer i Parque Central.

Herefter er vi inviteret indenfor hos det sociale projekt Cafe de las Sonrisas, Smilenes Café. Her arbejder døve og stumme både for at tjene penge men også for at skabe en forståelse mellem dem og ”os”. Her fremstilles og designes gode hængekøjer og vi får serveret en god frokost. Vil man købe ekstra forplejning i caféen kommer man på prøve – så er man nemlig nødt til at bestille på tegnsprog.

Efter frokost tager vi en sejltur på Nicaragua søen.

Vi kører til grænsebyen mod Costa Rica, Peñas Blancas. Efter grænseformaliteterne kører vi videre til vulkanområdet Rincon de la Vieja National Park.

Vi skal bo to nætter på en hacienda, der ligger umiddelbart op til dette helt fantastiske naturområde. Naturparken har navn efter den aktive vulkan Rincon de la Vieja (1895 m). Her er gejsere, varme svovlkilder og dampende mudderhuller. Der er flere andre vulkaner i det samme område, bl.a. vulkanen Santa Maria (1916 m) og Von Seebach (1985 m).

Der bliver højst sandsynligt tid til en vandretur, når vi kommer frem. F.eks. til de varme vulkanske kilder, en lille times gang fra haciendaen, hvor man kan tage sig et dyp.

Dagen i dag byder på store naturoplevelser. Om morgenen tager vi på en vandretur i Rincón de la Vieja Nationalparken, hvor der er et betagende fugleliv. Det er også muligt at se aber, næsebjørne og bæltedyr. Selve vulkanen Rincon de la Vieja har et aktivt krater, der udsender dampe og gasser fra jordens indre.

Om eftermiddagen tager vi til et af de mange vandfald, og her kan man køle kroppen ned med en svømmetur i det forfriskende vand.

Tilbage på lodgen nyder vi aftensmaden efter en dag i naturens tegn.

Vi kører ad Panamerican Highway til Bagaces og videre ad ruten langs Arenalsøen. På nordsiden af søen får vi storslåede udsigter. Søen er omgivet af frodig vegetation og grønne bakker. Ved enden af søen ses den majestætiske vulkan Arenal, hvis aktivitet varierer. Indtil 2010 var den meget aktiv. Ofte kunne man se flydende rød lava og glødende sten, der kastedes gennem luften. Nu hviler den. Ingen ved hvor længe. Men med sin symmetriske form, der rager op i det flotte landskab, er vulkanen smuk og majestætisk.

Vi fortsætter til det nordlige caribiske område af landet. Undervejs nyder vi en lækker costaricansk frokost på en lokal restaurant. Vi bor tre nætter i Sarapiquí.

Chokoladeturen giver et indblik i produktionen af en af menneskehedens yndlingsspiser – den fine chokolade. Kakaobønnen stammer fra Mellemamerika og har en særlig historie. Det var en af de vigtigste afgrøder for maya- og aztekerkulturerne, som den også blev det for andre befolkningsgrupper i Mellemamerika.
Med opdagelsen af Amerika blev chokolade introduceret i Europa og blev hurtigt et eftertragtet produkt. Vi ser hvordan kakaotræet blev dyrket mellem andre træer i tidligere tider, og følger hele processen fra bønne til færdigt produkt – og selvfølgeligeligt, ikke at forglemme. Smager! Vi spiser frokost hos familien Gomez på deres gård, Finca Surá, i Chilamate de Sarapiquí.

Don Rodolfo viser os med stolthed sine plantager med citrustræer, maniok, sukkerrør og ananas, og mange andre spiselige frugter: Der høstes året rundt. Der er også kaneltræer og peberbuske. Det hele er dyrket økologisk med stor hensyntagen til dyrelivet og miljøet, og Don Rodolfo fortæller om sine dyrkningsmetoder og sin opfattelse af det naturlige kredsløb. Vi kan selv få lov at plante nye ananas.

Efter en pause med en kop god, costaricansk kaffe vender vi tilbage vores hacienda.

I dag fortsætter turen gennem regnskoven til Sarapiqui-floden, der har et fantastisk dyre- og fugleliv. Vi kan spotte hejrer, aningas og kingfisher samt aber og flagermus. Der lever også krokodiller, kaimaner og skildpadder i floden. Den lokale guide deler ud af sin store viden om dyrene og deres liv i regnskoven.

Senere på dagen besøger vi et projekt, initieret af en lokal bonde, hvor man får indblik i bladskærermyrernes fascinerende verden. Myrerne har en højt udviklet social struktur med dronningen i spidsen. Disse små væsner er ivrige bønder og lever í symbiose med en svamp, som de dyrker under jorden.

Vi kører fra Sarapiquí mod kysten og undervejs passerer vi gennem Guápiles og Limón, som er et af de mest pittoreske områder på den caribiske side. Vi ankommer til Cocles Beach, hvor vi indkvarteres på hotellet og har resten af dagen til at nyde den skønne strand.

Aftensmad på hotellet.

Vi kører til Sixaola, grænsebyen mod Panama. Efter grænseformaliteterne kører vi videre mod Almirante. Vi går ombord i en båd, der sejler os til Bocas del Toro, en gruppe øer i Det Caribiske Hav.

Vi skal bo to nætter på hovedøen, Colón. Efter ankomst er der tid til frokost i byen, og resten af dagen er fri til f.eks. at finde en god strand og nyde en Piña Colada til solnedgangen.

NB: Indkvarteringen her er mere beskeden end på resten af turen, men er valgt pga. en perfekt beliggenhed midt i det atmosfærefyldte, caribiske miljø.

Vi tager med båd ud til Laguna Bocatorito for at spejde efter delfiner. På en lokal restaurant, bygget på pæle i vandet, smager vi på havets frugter.

Om eftermiddagen tager vi til Red Frog Island, der især er kendt for de små giftfrøer, der findes her. Vi går ca. 20 min. tværs over øen til Red Frog stranden for en svømmetur eller en longdrink i den caribiske strandbar. Efter afslapning på stranden sejler vi tilbage til Colón.

Bemærk: Vi er et sted, hvor vejret kan være meget ustabilt. Hvis der f.eks. er kraftig regn eller blæst, kan denne dags program ikke gennemføres.

Efter morgenmaden skal vi med fly til Panama City. Selve flyveturen tager kun omkring en time.

Vi tager på byrundtur i denne fascinerende by, der blev bygget i 1519. Nutidens storby med dens skyskrabere knejser i baggrunden mellem gamle adelshuse og grønne bakker. Vi vandrer ind i den gamle bydel Casco Antigua og kommer forbi præsidentpaladset fra det 17. årh. Vi ser den imponerende katedral og San Jose kirken med dens fornemme alter. Efter frokost på et udsigtspunkt over byen, tager vi ud og ser sluseportene Miraflores til Panama-kanalen, og vi ser hvordan de enorme skibe kommer igennem.

Vi besøger ligeledes det meget spændende museum i fire etager om Panama-kanalen. På toppen har man en formidabel udsigt over sluseportene og de skibe, der passerer. Hvis tiden tillader det, tager vi en tur på markedet og ser indianernes kunsthåndværk.

Vi har tre overnatninger i hjertet af Panama City.

Vi kører nordøst til Curutú, hvorfra vi sejler med kano op ad Chagrés-floden, der er omgivet af en grøn og frodig jungle. Vi besøger en Emberá indianerlandsby, hvor vi får et godt indblik i deres over 1000 år gamle oprindelige kultur og levevis. Vi besøger en have med medicinplanter, og der er tid til en svømmetur i floden, inden vi tager tilbage til Panama City.

Denne dag skal vi et stykke ad vejen gennem Panama-kanalen. Vi passerer gennem flere af de teknisk raffinerede sluseanlæg. Vi får historien om kanalen og ser de enorme fragtskibe passere kanalen. Vi spiser frokost på skibet. Senere bliver der tid på egen hånd til eventuelle indkøb.

Hvis tiden er til det kan det anbefales at besøge det flotte BioMuseo, som er tegnet af Frank Gehry og giver en meget levende indføring i, hvordan den smalle landtange med Panama opstod og hvilken betydning den har for hele verdens biodiversitet.

Formiddagen er til fri disposition indtil vi skal i lufthavnen.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede