Logo

En uge i Isfahan

Isfahan er den halve verden

Man kan ikke undgå at blive grebet af Isfahan. Det rige folkeliv på Emam-pladsen, hvor ryttere i 1600-tallet spillede polo, mens kongen nød udsigt over pladsen og de overdådige moskéer Lotfallah og Emam fra balkonen. Stemningen i de overdækkede bazarer mellem krydderiboder, tæppehandlere og små værksteder, hvor byens gamle håndværk holdes i live. Aftenerne langs floden, hvor de lokale går tur på de oplyste historiske broer. For ikke at glemme byens smukke haver med blomster og springvand samt den spændende armenske bydel Jolfa, der har dybe kristne rødder.

Isfahan fortryller enhver besøgende, og det vil hurtigt stå klart, hvorfor de lokale siger, at ”Isfahan er den halve verden”. Tag med til Iran og oplev det selv.

Se dagsprogram
Regioner: Mellemøsten
Lande: Iran
9 dage Pris Rejseleder Status Information
24. mar 22 til
1. apr 22
12.990 kr Kirsten Gynther Holm Garanteret afrejse Bestil rejse
24. sep 22 til
2. okt 22
12.990 kr Kirsten Gynther Holm Ledige pladser Bestil rejse

På denne rejse har vi ekstra god tid til at udforske herlighederne. Man kan gå på opdagelse i Isfahan og hver dag finde nye spændende steder og betagende smukke bygningsværker. Men vi tager også på en dagstur til den historiske ørkenby Varzaneh nær Isfahan, hvis soltørrede bygninger viser helt andre sider af Iran.

Og så skal vi naturligvis stifte bekendtskab med det eksotiske iranske køkken på byens restauranter, der er blandt landets bedste. Men der bliver naturligvis også tid til at nyde Isfahan på egen hånd og fordøje de mange oplevelser på stemningsfulde tehuse, der oser af 1001 nat-stemning.

Rejsens højdepunkter:

  • Ekstra god tid til at nyde Isfahans storslåede moskéer, paladser, kirker og bazarer
  • Nyd stemningen langs floden med de historiske broer
  • Udflugt til den sjældent besøgte historiske by Varzaneh
  • Det eksotiske iranske køkken som vi smager på lokale restauranter
  • Oplev sider af Isfahan, rejsende sjældent ser
  • Tid til at udforske på egen hånd eller slappe af på et te-hus

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fra København flyver vi til Isfahan. Typisk flyver vi med Turkish Airlines med et stop i Istanbul (ca. 3 timer og 15 minutter til Istanbul og 3 timer og 30 minutter videre til Isfahan). Ved ankomsten kører vi til vores hotel, hvor vi bor under hele opholdet i Isfahan.

Måltider: Der serveres mad på flyet.

Fem ældgamle broer, alle arkitektoniske mesterværker, fører over floden Zyandeh-Rood. To af disse gør vi ophold ved. Broen "33 Buer" er fra 1600. En række arkader giver denne 300 m lange bro en elegant silhuet. Den anden bro er den mest berømte bro i hele Iran, Khaju-Bridge, et enestående bygningsværk med to etager af arkader.

Denne dag orienterer vi os lidt i byen.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af programmet.

Formiddagen er afsat til besøg i tre bygningsværker i forbindelse med den store plads, Emam Pladsen. Det drejer sig om Ali Qapu Palace, Lotfollah Moskéen og Emam Moskéen. I starten af det 17. årh., besluttede Shah Abbas sig til at flytte hovedstaden til Isfahan. Han benyttede de dygtigste håndværkere, og det blev til helt fantastiske bygningsværker. Byen domineres af gyldne og blå kupler.

Efter de mageløse bygningsværker går vi til pladsens modsatte ende for at besøge bazarerne.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af programmet.
 
Læs mere om Isfahan og Emampladsen her

Iran er kendt for håndknyttede tæpper, endda nogle af verdens fineste. Vi skal se tæppeknytning samt videre forarbejdning, f.eks. vask af tæpperne og reparation. Vi lærer om de forskellige tæppetyper og om, hvad man skal være opmærksom på, hvis man selv ønsker at købe et tæppe.

Eftermiddag: Fri. Der er mulighed for at gøre indkøb i bazaren, slentre en tur langs floden og måske drikke te i et af de små tehuse.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af programmet.

Chehel Sotun, også kaldet Pavillonen med de 40 søjler, ligger i et berømt haveanlæg. Bygningen har i virkeligheden kun 20 høje, slanke søjler, men de spejler sig i paladsdammen, så det ser ud som om der er 40. Selve pavillonen er nu et museum med historiske malerier og keramik, men den blev oprindelig bygget til kongens receptioner og forskellig underholdning. To rækker springvand og fontæner i form af stenløver omkranser det store elegante vandbassin.

Fredagsmoskéen (Masjid-i-Jomeh), grundlagt i det 11.årh., er det mest storslåede eks. på seldsjukkertidens persiske arkitektur. I senere epoker helt op til vor tid er der blevet tilføjet nye bygningsdele, og gårdfacaderne er blevet beklædt med farvestrålende flisemosaikker. I dette anlæg kan man således aflæse 1000 års persisk arkitekturhistorie.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af programmet.

Eftermiddagen er fri.

Efter knap 2 timers kørsel fra Isfahan kommer vi til Varzaneh, en spændende ørkenlandsby. Lidt før vi kommer dertil ser vi et ældgammelt citadel, Qortan Citadel, der faktisk er verdens næststørste citadel i lerarkitektur.

Varzaneh er speciel på mange måder. De fleste af kvinderne går klædt i hvidt, et levn fra tiden før islam. Der er meget kunsthåndværk, især vævning, og vi besøger en kvinde, der har vævet de smukkeste tekstiler i bomuld, lige siden hun var 12 år gammel.

Frokosten indtages i et fint restaureret borgerhus.

I byens udkant er der en fin gammel bro fra safavidetiden, og lige udenfor byen skal vi opleve en ægte sandørken med høje gyldne sandklitter.

På dagens køretur oplever vi de forskellige landskaber med landsbyer, hvoraf mange stadig har de imponerende duetårne. Der er hyrder med flokke af geder, og muligvis ser vi også kameler.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad afhængigt af programmet.

Besøg i den armenske bydel, Djolfa, hvor der er 13 kristne kirker, deriblandt en storslået katedral, Vank-Katedralen. Det indre af denne kirke er en stilblanding af islamisk-persisk og kristen-europæisk.

Her midt i det muslimske Iran er der stadig armeniere, idag ca. 8000, der har frihed til at udøve deres kristne religion. Hvis tiden tillader det, vil vi besøge et fornemt armensk privathus, Zavelian Family House.

Besøg i en af de berømte haver. Bagh-e Bolbol (Nattergalehaven) var i lang tid en af de største og smukkeste haver i Isfahan. Mellem havens træer og blomster er der et lille palads, Hasht Behesht, bygget i 1669 og et af byens bedst bevarede kongelige bygningsværker.

Måltider: Morgenmad og middag.

Dagen er fri til at nyde denne skønne by på egen hånd. Det kunne eksempelvis være i form af en shoppetur i bazaren, en gåtur langs floden eller afslappende timer i te-hus. Rejselederen kommer naturligvis gerne med flere forslag til oplevelser. Vi mødes igen om aftenen og spiser middag sammen. 

Måltider: Morgenmad og middag

Kørsel til lufthavnen i Isfahan, og hjemrejsen begynder. Fly via Istanbul til København.

Måltider: Der serveres mad på flyet.

Alle planlagte afgange

9 dage Pris Rejseleder Status Information
24. mar 22 til
1. apr 22
12.990 kr Kirsten Gynther Holm Garanteret afrejse Bestil rejse
24. sep 22 til
2. okt 22
12.990 kr Kirsten Gynther Holm Ledige pladser Bestil rejse