Hvad søger du?

En uge i Isfahan

Isfahan er den halve verden

Det er umuligt ikke at fortrylles af Isfahan. Det rige folkeliv på Emam-pladsen, hvor ryttere i 1600-tallet spillede polo, mens kongen nød udsigt over pladsen og de overdådige moskéer Lotfallah og Emam fra balkonen. Stemningen i de overdækkede bazarer mellem boder, tæppehandlere og små værksteder, hvor byens gamle håndværk holdes i live. Duften af krydderier og lyden af kobbersmedenes banken. Aftenerne langs floden, hvor de lokale går tur på de oplyste historiske broer. For ikke at glemme byens smukke haver med blomster og springvand samt den spændende armenske bydel Jolfa, der har dybe kristne rødder.

Overalt mødes vi med iranernes oprigtige gæstfrihed, og det vil hurtigt stå klart, hvorfor de lokale siger, at ”Isfahan er den halve verden”.

Tag med til Iran og oplev fortryllelsen.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser En uge i Isfahan
Regioner: Mellemøsten
Lande: Iran
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

På rejsen er der ekstra god tid til at udforske Isfahans herligheder - både med selskabet og på egen hånd – og vi tager på en spændende dagstur til den historiske ørkenby Varzaneh nær Isfahan, hvis soltørrede bygninger viser helt andre sider af Iran.

Du kan også glæde dig til mødet med det persiske køkken på byens restauranter, der er blandt landets bedste, og på byens stemningsfulde tehuse breder duften af sød te sig med stemningen fra 1001 nat-stemning.

Rejsens højdepunkter:

  • Ekstra god tid til at nyde Isfahans storslåede moskéer, paladser, kirker og bazarer
  • Nyd stemningen langs floden med de historiske broer
  • Udflugt til den sjældent besøgte historiske by Varzaneh
  • Det eksotiske iranske køkken som vi smager på lokale restauranter
  • Oplev sider af Isfahan, rejsende sjældent ser
  • Tid til at udforske på egen hånd eller slappe af på et te-hus

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra København til Isfahan. Viktors Farmor flyver normalt med Turkish Airlines med mellemlanding i Istanbul - ca. 3 timer og 15 minutter til Istanbul og 3 timer og 30 minutter videre til Isfahan. Ved ankomsten til Isfahan kører vi direkte til vores hotel, hvor vi bor under hele opholdet.

Måltider: Der serveres mad på flyet.

Fem gamle broer, alle arkitektoniske mesterværker, fører over floden Zyandeh-Rood. Vi gør ophold ved tre af dem. Broen 33 Buer er fra 1600. En række arkader giver denne 300 m lange bro en elegant silhuet. Den mest berømte bro i hele Iran, Khaju-Bridge, er et enestående bygningsværk med to etager af arkader.
Ud over broerne får vi på denne dag en grundlæggende fornemmelse af byen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Formiddagen er afsat til besøg i tre bygningsværker i forbindelse med den store plads, Emam Pladsen. Det drejer sig om Ali Qapu Palace, Lotfollah Moskéen og Emam Moskéen. I starten af det 17. århundrede flyttede Shah Abbas hovedstaden til Isfahan. Han benyttede de dygtigste håndværkere til at opføre fantastiske bygningsværker, og derfor er byen i dag domineret af blå kupler. Men intet sted er Isfahan mere prangende end på Emam-pladsen. 

Efter de mageløse bygningsværker går vi til pladsens modsatte ende for at besøge bazarerne, hvor vi stadig kan opleve traditionelt håndværk.

Måltider: Morgenmad og frokost.
 
Læs mere om Isfahan og Emampladsen her

Iran er kendt for håndknyttede tæpper, endda nogle af verdens fineste. Vi skal se tæppeknytning samt videre forarbejdning, og vi hører om vask af tæpperne og reparation. Vi lærer om de forskellige tæppetyper og om, hvad man skal være opmærksom på, hvis man selv ønsker at købe et tæppe.

Eftermiddag er fri til at nyde Isfahan på egen hånd. Der er mulighed for at gøre indkøb i bazaren, slentre en tur langs floden og måske drikke te i et af de små tehuse.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Chehel Sotun, også kaldet Pavillonen med de 40 søjler, ligger i et berømt haveanlæg. Bygningen har i virkeligheden kun 20 høje, slanke søjler, men de spejler sig i paladsdammen, så det ser ud som om der er 40. Selve pavillonen er nu et museum med historiske malerier og keramik, men den blev oprindelig bygget til kongens receptioner og forskellig underholdning. To rækker springvand og fontæner i form af stenløver omkranser det store elegante vandbassin.

Fredagsmoskéen (Masjid-i-Jomeh), grundlagt i det 11.årh., er det mest storslåede eks. på seldsjukkertidens persiske arkitektur. I senere epoker helt op til vor tid er der blevet tilføjet nye bygningsdele, og gårdfacaderne er blevet beklædt med farvestrålende flisemosaikker. I dette anlæg kan man således aflæse 1000 års persisk arkitekturhistorie.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Eftermiddagen er fri.

Efter knap 2 timers kørsel fra Isfahan kommer vi til Varzaneh, en spændende ørkenlandsby. Lidt før vi kommer dertil ser vi et ældgammelt citadel, Qortan Citadel, der faktisk er verdens næststørste citadel i lerarkitektur.

Varzaneh er speciel på mange måder. Nogle af kvinderne går klædt i hvidt, et levn fra tiden før islam. Der er meget kunsthåndværk, især vævning, og vi besøger en kvinde, der har vævet de smukkeste tekstiler i bomuld, lige siden hun var 12 år gammel.

Frokosten indtages i et fint restaureret borgerhus.

I byens udkant er der en fin gammel bro fra safavidetiden, og lige uden for byen skal vi opleve en ægte sandørken med høje, gyldne sandklitter.

På dagens køretur oplever vi de forskellige landskaber med landsbyer, hvoraf mange stadig har imponerende duetårne, hvor der blev samlet duegødning. Der er hyrder med flokke af geder, og muligvis ser vi også kameler.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Besøg i Isfahans armenske bydel Jolfa, hvor der er 13 kristne kirker, deriblandt en storslået katedral, Vank-Katedralen. Det indre af denne kirke er en stilblanding af islamisk-persisk og kristen-europæisk.

Her midt i det muslimske Iran er der stadig armenere, i dag ca. 8.000. De har frihed til at udøve deres kristne religion. De kom ikke hertil frivilligt. Under krig med osmannerne i 1605 brændte Shah Abbas – som gjorde Isfahan til Persiens hovedstad – den armenske by Jolfa ned for at undgå, at den faldt i osmannernes hænder. Ud af 15.000 familier blev cirka 3.000 bosat i Isfahan i en ny bydel, der fik navnet Nye Jolfa. Shah Abbas ønskede at udnytte armeniernes styrker i silkeproduktion og –handel, så de kunne bidrage til udviklingen af landet nye hovedstad. Jolfa blev en velstående bydel og er det stadig. Det resulterer blandt andet i nogle af de højeste grundpriser i Isfahan.

Om eftermiddagen besøger vi en af de berømte haver; Bagh-e Bolbol (Nattergalehaven). Mellem havens træer og blomster er der et lille palads, Hasht Behesht, bygget i 1669 og et af byens bedst bevarede kongelige bygningsværker.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Dagen er fri til at nyde denne skønne by på egen hånd. Det kunne eksempelvis være i form af en shoppetur i bazaren, en gåtur langs floden eller afslappende timer i te-hus. Rejselederen kommer naturligvis gerne med flere forslag til oplevelser. Vi mødes igen om aftenen og spiser middag sammen. 

Måltider: Morgenmad og middag.

Kørsel til lufthavnen i Isfahan, og hjemrejsen begynder. Fly via Istanbul til København.

Måltider: Der serveres mad på flyet.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os