Logo

Israel rundrejse

Historie og nutid i Det Hellige Land

Få lande i verden byder på så mange oplevelser som Israel. På et areal på størrelse med Jylland finder man et sandt overflødighedshorn af seværdigheder, historiske steder. Læg dertil de tre store monoteistiske religioners hellige steder, flot og afvekslende natur samt nutidig verdenspolitik. Jerusalem alene kan gøre én helt forpustet, når man ser, hvad byen byder på.

På denne spændende rundrejse kommer vi vidt omkring i ”Det hellige land”.

Regioner: Mellemøsten
Lande: Israel
11 dage Pris Rejseleder Status Information
23. mar 19 til
2. apr 19
14.600 kr Ahmet Polat Bestil rejse
9. apr 19 til
19. apr 19
14.900 kr Simon Primdahl Bestil rejse
29. apr 19 til
9. maj 19
14.900 kr Simon Primdahl Bestil rejse
4. maj 19 til
14. maj 19
15.400 kr Trine Straarup Delé Bestil rejse
14. sep 19 til
24. sep 19
14.900 kr Simon Primdahl Bestil rejse
26. okt 19 til
5. nov 19
14.900 kr Simon Primdahl Bestil rejse
2. nov 19 til
12. nov 19
14.900 kr Ahmet Polat Bestil rejse Flyrejse Billund - Israel t/r
Vis alle ledige afgange Vis færre

Vi har valgt det bedste ud, så vi når at se en stor del af det øvrige Israel også. Vi skal både gå i de religiøse fodspor, men også have en bedre indsigt i det arabiske forår, mellemøstproblematikken og de nutidige skærmydsler. Det hele krydres med nogle skønne naturoplevelser.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Efter ankomst til Tel Aviv sætter vi straks kursen mod Jerusalem, som ligger ca. en times kørsel fra lufthavnen. Vi har 4 overnatninger i Jerusalem. I 2019 er der 2 overnatninger i Jerusalem og efterfølgende 2 overnatninger i Betlehem.

Vi kører til Zions Bjerge, hvor vi besøger Kong Davids grav. Herefter tager vi ind i Jerusalem, hvor vi spadserer gennem det jødiske kvarter, som for nylig er restaureret. Vi besøger den romerske Cardo, bygget i det 6. århundrede.

Eftermiddagen er fri.

I dag oplever vi det moderne Jerusalem - Vest Jerusalem. Her ser vi Israels parlament, Knesset (kun udefra), den syvarmede lysestage Menorahen og ikke mindst Yad Vashem, mindesmærket for Holocaust. Yad Vashem er et gribende og interessant sted, der betyder meget for Israel.

Vi passerer forbi Johannes Døberens fødeby Ein Karem, 

Vi fortsætter til Israel musset og ser afdelingen ”Shrine of the Book”, hvor Dødehavsrullerne bliver opbevaret. Vi ser også modellen af det gamle Jerusalem. Modellen rekonstruerer topografi og den arkitektoniske karakter af byen, som den var op til 66 f.Kr, det år, hvor det store oprør mod romerne brød ud, der siden førte til destruktion af byen og templet. 

Det israelske samfund er præget af indvandring. De første etiopiske jøder ankom til Israel i 1984. Den ældre generation af etiopiske indvandrere forbliver i mange tilfælde fremmedgjort over for det israelske samfund. Den yngre generation ser ud til at have lettere ved at tilpasse sig, men heller ikke her er hverdagen problemfri. Vi besøger Yvel besøgscenter og smykkefabrik. Via deres skole for de etiopiske indvandre samt på fabrikken, hvor perler og ædelstene forarbejdes, bliver der gjort et stort arbejde for at integrere de etiopiske jøder og skaffe dem uddannelse og arbejde.

Eftermiddagen sluttes i Betlehem, hvor vi besøger fødselskirken.

Efter morgenbufféten udforsker vi Jerusalem. Første stop er Oliebjerget med den fantastiske panoramaudsigt over byen. Vi kan se både den gamle bydel med Klippehelligdommens guldkuppel og det moderne Jerusalem i baggrunden.

Efter at have nydt udsigten og fået peget de vigtigste steder ud spadserer vi ned ad Oliebjerget til Getsemane-haven og Alle Nationers kirke. På vejen passerer vi den russiske Maria Magdalena kirke.

Resten af dagen bruges til fods i Jerusalems gamle by. Vi skal naturligvis følge i Jesus’ fodspor ad Via Dolorosa, som slutter ved Golgata-klippen i Den Hellige Gravkirke. Kirken, er det helligste sted for verdens kristne.

Vi besøger også kopterne, som har indrettet sig lige oven over Den Hellige Gravkirke. Vi kigger forbi Bethesda-dam og snor os gennem de små bazargader, passerer det kristne, det armenske og det jødiske kvarter og kommer ud ved jødernes helligste sted, Grædemuren.

Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse at stå her ved resterne af Kong Salomons tempel.

Her ses både de sortklædte ultraortodokse jøder med slangekrøllerne og de almindelige jøder, som i skøn forening beder ved Grædemuren.

Oven over Grædemuren ligger de to smukke bygninger, Klippehelligdommen med guldkuplen og få meter derfra, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen.

Overnatning og middag i Jerusalem.

Efter morgenmaden kører vi 1230 meter ned til Det Døde Hav, som er det lavest beliggende sted i verden - ca. 400 m under jordens overflade. Jo længere vi kommer nedad, jo mere stiger temperaturen. Det Døde Hav er en del af The Great Rift Valley, som strækker sig langt ind i Afrika.
Vi besøger Jesus dåbssted ved Jordan-floden, inden vi fortsætter til Qumran, hvor Dødehavsrullerne blev fundet i 1948. Arkæologerne fandt 800 skriftruller med bibelske tekster i grotterne. Dødehavsrullerne bliver i dag opbevaret i Israel museet i Jerusalem. Vi besøger de arkæologiske udgravninger.

Tid på egen hånd og aftensmad på hotel ved Det Døde Hav, hvor vi bor to nætter.

Dagens højdepunkt i bogstaveligste forstand er den legendariske Masada-klippe. Heroppe 400 meter over Det Døde Havs overflade kæmpede 967 jøder for næsten 2000 år siden en heroisk kamp mod den romerske overmagt. I 3 år var de belejret af romerne, men nægtede at overgive sig. 

Efter besøget i Madaba skal vi på en underlig badetur. Vi kan opleve den ejendommelige fornemmelse af at flyde oven på vandet som en korkprop. Man kan ”sidde” og læse en bog eller avis i vandet.

Efter et dejligt morgenbord rejser vi nordpå gennem Jordandalen til Genezaret Sø, som ligger smukt med de flotte og strategisk vigtige Golan højder på den anden side af søen. Undervejs ser vi, om der er tid til at besøge stedet ved Jordanfloden, hvor Jesus blev døbt af Johannes Døberen.

Området omkring Genezareth Sø regnes af mange som det mest naturskønne i Israel. I løbet af eftermiddagen skal vi på en skøn sejltur på søen. Vi ser også nogle af de steder, hvor Jesus udførte mirakler, deriblandt Tabgha, stedet med miraklet med fisk og brød, samt Kapernaum, hvor Jesus boede sammen med Peter. Vi har to overnatninger i Tiberias ved Genezaret søen.

Vi kører til Safed, der er en af de fire hellige byer i Israel. Byen har været et åndeligt centrum siden 1600-tallet, da den blev centrum for Kabbala (jødisk mystik). Kabbalamystikerne levede, studerede, underviste og skrev i denne by, og mange af gravene er genstande for ærefrygt.

De gamle billedskønne sidegader i det jødiske kvarter har skjulte nicher og smukke synagoger, og de høje lofter, farverige dekorationer og gamle toraruller vidner om den rige fortid.

Vi besøger de gamle synagoger og en kunstnerkoloni.

Vi fortsætter til Golanhøjderne for at se de gamle syriske bunkers, som blev forladt af syriske soldater under seks-dages-krigen i 1967, byen Kuneitra på grænsen mellem Israel og Syrien, samt den nye israelske by Katzrin.

Vi slutter dagen på en af Golanhøjdernes vingårde, hvor vi smager på vinen.

Aftensmad og overnatning i Tiberias.

I Nazareth besøger vi den store kirke, som er bygget over det sted, hvor man mener, ærkeenglen Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn. Senere fortsætter vi til Haifa, hvor vi blandt andet nyder den storslåede panoramaudsigt fra Carmelbjerget ned over byen og Middelhavet.

På Carmelbjerget ligger også det imponerende Bahai Tempel med de pragtfulde persiske haver.

Haifa er Israels vigtigste havneby, og det var her, det berømte skib Exodus lagde til i 1948. Kort tid efter udråbte David Ben Gurion staten Israel. Dagens sidste stop er den tidligere romerske by Cæsarea med det imponerende amfiteater. Her fra byen regerede Pontius Pilatus. Byens hippodrom kunne rumme 20.000 mennesker og Cæsarea er også kendt for, at Paulus sad fængslet i byen. Sidst på eftermiddagen kører vi til Tel Aviv, hvor vi har to overnatninger.

Denne dag får vi et indtryk af metropolen Tel Aviv, der har mange smukke internationale bygninger. Vi ser stedet, hvor premierminister Yitzhak Rabin blev skudt og dræbt, og Neve Tzedek, den første bydel i Tel Aviv bygget i 1909. Vi kører videre til Jaffa, den gamle havneby. Her ser vi ruinerne og vi går en tur i det fint restaurerede kunstnerkvarter. Aftensmad og overnatning i Tel Aviv.

Afhængig af hjemrejsetidspunktet kan man nå en dukkert i Middelhavet eller en kop afskedskaffe på én af de mange fortovscaféer. Men ellers står dagen i hjemrejsens tegn efter en rundrejse spækket med oplevelser og indtryk.

Alle planlagte afgange

11 dage Pris Rejseleder Status Information
23. mar 19 til
2. apr 19
14.600 kr Ahmet Polat Bestil rejse
9. apr 19 til
19. apr 19
14.900 kr Simon Primdahl Bestil rejse
29. apr 19 til
9. maj 19
14.900 kr Simon Primdahl Bestil rejse
4. maj 19 til
14. maj 19
15.400 kr Trine Straarup Delé Bestil rejse
14. sep 19 til
24. sep 19
14.900 kr Simon Primdahl Bestil rejse
26. okt 19 til
5. nov 19
14.900 kr Simon Primdahl Bestil rejse
2. nov 19 til
12. nov 19
14.900 kr Ahmet Polat Bestil rejse Flyrejse Billund - Israel t/r
Viktors Farmor baggrundsbillede