Hvad søger du?

Israel rundrejse

Vidt omkring i Det Hellige Land

Rundrejsen i Israel er Viktors Farmors mest omfattende rejse i Israel. På 12 dage oplever vi alle Israels historiske og bibelske højdepunkter, og derudover byder rejsen også på en række mindre kendte seværdigheder, der giver et nuanceret blik på ”Det Hellige land”.

Man kunne snildt bruge alle 12 dage i Jerusalem, men vi har valgt det bedste ud, så vi også får mere af Israel med. Vi skal gå i de religiøse fodspor og besøge de steder, hvor Jesus blev døbt, og hvor han udførte miraklet med fisk og brød. Vi kommer omkring Israels mindre kendte byer som havnebyen Haifa og det åndelige centrum i Israel, Safed.

Det hele krydres med nogle skønne naturoplevelser som en sejltur på Genezareth Sø og et besøg ved de underjordiske Rosh Hanikra grotter.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Israel rundrejse
Regioner: Mellemøsten
Lande: Israel
12 dage Pris Rejseleder Status Information
23. okt 22 til
3. nov 22
18.590 kr Hans Henrik Fafner Én plads tilbage Bestil rejse
6. nov 22 til
17. nov 22
18.590 kr Pia Lund Poulsen Udsolgt Forespørg Afrejse fra Billund
12. feb 23 til
23. feb 23
20.990 kr Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
5. mar 23 til
16. mar 23
20.990 kr Hans Henrik Fafner Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
19. mar 23 til
31. mar 23
20.590 kr Markus Bogisch Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
30. apr 23 til
12. maj 23
19.990 kr Pia Lund Poulsen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
14. maj 23 til
26. maj 24
19.990 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
20. aug 23 til
1. sep 23
Afventer pris Pernille Andersen Ledige pladser Bestil rejse
3. sep 23 til
14. sep 23
Afventer pris Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
8. okt 23 til
19. okt 23
Afventer pris Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse
29. okt 23 til
9. nov 23
Afventer pris Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi tager os god tid til at udforske Jerusalems knudepunkter og seværdigheder
  • Vi står på Masada-klippen og hører historien om, hvordan knap 1000 jøder holdt stand imod romerne i årevis
  • Vi besøger et drusersamfund ved Carmelbjerget og spiser et traditionelt drusermåltid
  • Vi tager et uforglemmeligt bad i Det Døde Hav – Jordens laveste punkt
  • Vi besøger Betlehem og ser både Fødselskirken og Banksys kontroversielle Walled Off Hotel

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter ankomst til Tel Aviv sætter vi straks kursen mod Jerusalem, som ligger ca. en times kørsel fra lufthavnen.

Afgangs- og ankomsttidspunkt kan variere på rejserne, men typisk ankommer vi om eftermiddagen eller først på aftenen.

Vi har 2 overnatninger i Jerusalem.

Vi kører til Zions Bjerge, hvor vi besøger Kong Davids grav. Herefter tager vi ind i Jerusalem, hvor vi spadserer gennem det jødiske kvarter, som for nylig er restaureret. Vi besøger den romerske Cardo, bygget i det 6. århundrede.

Eftermiddagen er fri.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag oplever vi det moderne Jerusalem - Vest Jerusalem. Her ser vi Israels parlament, Knesset (kun udefra), den syvarmede lysestage Menorahen og ikke mindst Yad Vashem, mindesmærket for Holocaust. Yad Vashem er et gribende og interessant sted, der betyder meget for Israel.
Vi passerer forbi Johannes Døberens fødeby Ein Karem,

Vi fortsætter til Israel museet og ser afdelingen ”Shrine of the Book”, hvor Dødehavsrullerne bliver opbevaret. Vi ser også modellen af det gamle Jerusalem. Modellen rekonstruerer topografi og den arkitektoniske karakter af byen, som den var op til 66 f.Kr, det år, hvor det store oprør mod romerne brød ud, der siden førte til destruktion af byen og templet.

Eftermiddagen sluttes i Betlehem, hvor vi besøger fødselskirken.

Vi besøger også Banksys Walled Off Hotel ved Seperationsmuren, hvor vi bl.a. kan se Banksys kunst, malerier og graffiti i hotellets reception samt på muren ved hotellet.

Vi har 2 overnatninger i Betlehem.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenbufféten udforsker vi Jerusalem. Første stop er Oliebjerget med den fantastiske panoramaudsigt over byen. Vi kan se både den gamle bydel med Klippehelligdommens guldkuppel og det moderne Jerusalem i baggrunden.

Efter at have nydt udsigten og fået peget de vigtigste steder ud spadserer vi ned ad Oliebjerget til Getsemane-haven og Alle Nationers kirke. På vejen passerer vi den russiske Maria Magdalena kirke.

Resten af dagen bruges til fods i Jerusalems gamle by. Vi skal naturligvis følge i Jesus’ fodspor ad Via Dolorosa, som slutter ved Golgata-klippen i Den Hellige Gravkirke. Kirken er det helligste sted for verdens kristne.

Vi besøger også kopterne, som har indrettet sig lige oven over Den Hellige Gravkirke. Vi kigger forbi Bethesda-dam og snor os gennem de små bazargader, passerer det kristne, det armenske og det jødiske kvarter og kommer ud ved jødernes helligste sted, Grædemuren.

Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse at stå her ved resterne af Kong Salomons tempel. Her ses både de sortklædte ultraortodokse jøder med slangekrøllerne og de almindelige jøder, som i skøn forening beder ved Grædemuren.

Oven over Grædemuren ligger de to smukke bygninger, Klippehelligdommen med guldkuplen og få meter derfra, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen.

Overnatning og middag i Betlehem.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi 1230 meter ned til Det Døde Hav, som er det lavest beliggende sted i verden - ca. 400 m under jordens overflade. Jo længere vi kommer nedad, jo mere stiger temperaturen. Det Døde Hav er en del af The Great Rift Valley, som strækker sig langt ind i Afrika.

Vi besøger Jesus dåbssted ved Jordan-floden, inden vi fortsætter til Qumran, hvor Dødehavsrullerne blev fundet i 1948. Arkæologerne fandt 800 skriftruller med bibelske tekster i grotterne. Dødehavsrullerne bliver i dag opbevaret i Israel museet i Jerusalem. Vi besøger de arkæologiske udgravninger.


Tid på egen hånd og aftensmad på kibbutz-hotel ved Det Døde Hav, hvor vi bor to nætter.

De første kibbutzer blev oprettet fra 1909, og kom hurtigt til at udgøre kernen i opbygningen af det jødiske samfund før statens oprettelse. Kibbutz (hebraisk: gruppe) er et kollektivt samfund, et lille samfund i samfundet, hvor folk bor og arbejder i fællesskab. Den grundlæggende solidariske tankegang har gennem tiden tiltrukket cirka 40.000 danskere, som for en periode som volontør ønskede at opleve denne rene kollektivisme.

I dag ligger der ca. 245 kibbutzer over hele Israel, hvis medlemmer lever af landbrug, industriproduktion og for manges vedkommende hotelvirksomhed.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagens højdepunkt, i bogstaveligste forstand, er den legendariske Masada-klippe. Heroppe, 400 meter over Det Døde Havs overflade, kæmpede 967 jøder for næsten 2000 år siden en heroisk kamp mod den romerske overmagt. Ifølge myten var de belejret af romerne i tre år, men nægtede at overgive sig.

Efter besøget skal vi på en underlig badetur. Vi kan opleve den ejendommelige fornemmelse af at flyde oven på vandet som en korkprop. Man kan ”sidde” og læse en bog eller avis i vandet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter et dejligt morgenbord rejser vi nordpå gennem Jordandalen til Genesaret Sø.

Området langs med Jordanfloden er frugtbar, og der ses marker med grøntsager, frugtplantager og mange daddelpalmer. Israel eksporter bl.a. dadler, olivenolie, tomater, bananer og avokado, der hovedsageligt kommer fra dette område.

Området omkring Genesareth Sø regnes af mange som det mest naturskønne i Israel. I løbet af eftermiddagen skal vi på en skøn sejltur på søen. Vi ser også nogle af de steder, hvor Jesus udførte mirakler, deriblandt Tabgha, stedet med miraklet med fisk og brød, samt Kapernaum, hvor Jesus boede sammen med Peter.

Vi har to overnatninger i Tiberias ved Genesaret søen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Safed, der er en af de fire hellige byer i Israel. Byen har været et åndeligt centrum siden 1600-tallet, da den blev centrum for Kabbala (jødisk mystik). Kabbalamystikerne levede, studerede, underviste og skrev i denne by, og mange af gravene er genstande for ærefrygt.

De gamle billedskønne sidegader i det jødiske kvarter har skjulte nicher og smukke synagoger, og de høje lofter, farverige dekorationer og gamle toraruller vidner om den rige fortid. Vi besøger de gamle synagoger og en kunstnerkoloni.

Vi fortsætter til Golanhøjderne for at se de gamle syriske bunkers, som blev forladt af syriske soldater under seks-dages-krigen i 1967, byen Kuneitra på grænsen mellem Israel og Syrien, samt den nye israelske by Katzrin.

Vi slutter dagen på en af Golanhøjdernes vingårde, hvor vi smager på vinen.

Aftensmad og overnatning i Tiberias.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I Nazareth besøger vi bebudelseskirken, som er bygget over det sted, hvor man mener, ærkeenglen Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn.

Herefter kører vi nordpå langs kysten og helt op mod grænsen til Libanon, hvor vi besøger Rosh Hanikra grotterne. Her har havvandet slidt sig vej og skabt en række underjordiske huler på op til 200 meter. Nede i grotterne kan man opleve de mange grønne og blå nuancer af vand, der blandes af lyset. Klipperne oppe i sollyset er skinnende hvide af salt, og herfra er der en ideel udsigt ud over den israelske kyststrækning.

Vi kører tilbage langs kysten for at besøge den lille charmerende havneby Akko. Gennem 1100-tallet var byen befæstet af korsridderne, bl.a. med den engelske Kong Richard Løvehjerte i front. Senere var den i de muslimske mamlukkers og efterfølgende i osmannernes hænder. Vi går en tur i den gamle osmanniske bydel med citadel, moské, smalle snoede stræder og uskadte korsridderbygninger under jorden. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste.

Vi fortsætter til Haifa, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Haifa er Israels vigtigste havneby, og det var her, det berømte skib Exodus lagde til i 1948. Kort tid efter udråbte David Ben Gurion staten Israel.

Vi starter dagen med at nyde den storslåede panoramaudsigt fra Carmelbjerget ned over byen og Middelhavet. På Carmelbjerget ligger også det imponerende Bahai Tempel med de pragtfulde persiske haver.

Herefter besøger vi et drusersamfund ved Carmelbjerget. Druserne udgør i dag en afgrænset etnisk gruppe, som lever i grænseområdet mellem Syrien, Libanon og Israel. Den drusiske religion er hemmelig, og man optages i den ved at gennemgå en række initiationsritualer. Den drusiske religion opstod, da den fatimidiske kalif al-Hakim (d. 1021) tillod nogle af sine undersåtter at udråbe sig som guddommelig. En af tilhængerne af al-Hakim hed Darazi, hvorfra drusernes navn stammer. Druserne er kendte for deres gæstfrihed og velsmagende mad. Vi bliver inviteret indenfor hos en druserfamilie, og hører om deres historie, liv og dagligdag, og spiser et traditionelt drusermåltid.

Herefter kører vi til den tidligere romerske by Cæsarea med det imponerende amfiteater. Her fra byen regerede Pontius Pilatus. Byens hippodrom kunne rumme 20.000 mennesker og Cæsarea er også kendt for, at Paulus sad fængslet i byen.

Om eftermiddagen ankommer vi til Netanya, nord for Tel Aviv, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Denne dag får vi et indtryk af metropolen Tel Aviv, der har mange smukke internationale bygninger. Vi ser stedet, hvor premierminister Yitzhak Rabin blev skudt og dræbt, og Neve Tzedek, den første bydel i Tel Aviv bygget i 1909. Vi kører videre til Jaffa, den gamle havneby. Her ser vi ruinerne og vi går en tur i det fint restaurerede kunstnerkvarter.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Afhængig af hjemrejsetidspunktet kan man nå en dukkert i Middelhavet eller gå en tur ved stranden. Men ellers står dagen i hjemrejsens tegn efter en rundrejse spækket med oplevelser og indtryk.

Måltider: Morgenmad

OBS. På afgangene med direkte fly flyver vi først hjem ud på aftenen dag 12 med ankomst over midnat dag 13. Det betyder, at vi har hele dagen til at nyde Netanya.

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
23. okt 22 til
3. nov 22
18.590 kr Hans Henrik Fafner Én plads tilbage Bestil rejse
6. nov 22 til
17. nov 22
18.590 kr Pia Lund Poulsen Udsolgt Forespørg Afrejse fra Billund
12. feb 23 til
23. feb 23
20.990 kr Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
5. mar 23 til
16. mar 23
20.990 kr Hans Henrik Fafner Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
19. mar 23 til
31. mar 23
20.590 kr Markus Bogisch Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
30. apr 23 til
12. maj 23
19.990 kr Pia Lund Poulsen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
14. maj 23 til
26. maj 24
19.990 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
20. aug 23 til
1. sep 23
Afventer pris Pernille Andersen Ledige pladser Bestil rejse
3. sep 23 til
14. sep 23
Afventer pris Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
8. okt 23 til
19. okt 23
Afventer pris Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse
29. okt 23 til
9. nov 23
Afventer pris Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund