Hvad søger du?

Smuttur til Israel

Højdepunkter i Det Hellige Land

Få lande i verden byder på så mange oplevelser som Israel. På et areal på størrelse med Jylland finder man et sandt overflødighedshorn af seværdigheder og historiske steder.

Vi besøger de tre store monoteistiske religioners hellige steder. Vi står foran Grædemuren i Jerusalem, hvor jøder stikker sedler med bønner ind i murens sprækker. Vi ser Klippehelligdommen, hvorfra profeten Muhammed foretog sin himmelfart. Jerusalem er det tredjehelligste område i Islam efter Mekka og Medina. Vi skal også se de steder, vi kender fra Biblen: Fødselskirken i Betlehem, Via Dolorosa, hvor Jesus bar korset, og Gravkirken i Jerusalem, hvilket blot er nogle af mange bibelske seværdigheder på rejsen. 

Vi oplever højdepunkterne i Israel og har sørget for god tid på egen hånd til at fordybe sig i oplevelserne i Det Hellige Land.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Smuttur til Israel
Regioner: Mellemøsten
Lande: Israel
8 dage Pris Rejseleder Status Information
19. okt 22 til
26. okt 22
12.990 kr Trine Straarup Delé Udsolgt Forespørg Afrejse fra Billund
6. nov 22 til
13. nov 22
13.490 kr Uffe Steffensen Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
19. feb 23 til
26. feb 23
13.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
16. apr 23 til
23. apr 23
14.490 kr Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
15. okt 23 til
22. okt 23
Afventer pris Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
22. okt 23 til
29. okt 23
Afventer pris Pernille Andersen Ledige pladser Bestil rejse
19. nov 23 til
26. nov 23
Afventer pris Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi går i Jesus’ fodspor og besøger blandt andet fødselskirken i Betlehem og Gravkirken i Jerusalem
  • Vi sejler på Genezareth Sø og bader i Det Døde Hav
  • Vi kommer godt omkring i Israel og besøger bl.a. Masada-klippen og havnebyen Haifa
  • Vi udforsker Jerusalems spændende og forskelligartede religiøse kvarterer
  • Vi har en fridag i både Jerusalem og i Tel Aviv, så du frit kan vælge imellem byernes utallige seværdigheder

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra Danmark. Efter ankomst til Tel Aviv kører vi til Betlehem, hvor vi har to overnatninger.

Afgangs- og ankomsttidspunkt varierer meget på rejserne, men typisk ankommer vi om eftermiddagen eller ud på aftenen. På enkelte afgange ankommer vi senere.

Efter morgenmaden besøger vi fødselskirken i Betlehem, der blev bygget i 300-tallet på det sted, hvor man mente, Jesus var født. Det er en af de ældste fungerende kirker i verden. Den er anerkendt som verdenskulturarv af Unesco og gemmer på utallige spor fra næsten 1700 års kirkeaktivitet samt den grotte, hvori Jesus måske blev født.

Herefter kører vi til Jerusalem. Første stop er Oliebjerget med den fantastiske panorama-udsigt over byen. Vi kan se både den gamle bydel med Omar-moskeens guldkuppel og det moderne Jerusalem i baggrunden.

Efter at have nydt udsigten og fået peget de vigtigste steder ud spadserer vi ned ad Oliebjerget til Gethsemane have og Alle Nationers kirke. På vejen passerer vi den russiske Maria Magdalena kirke.

Resten af dagen bruges til fods i Jerusalems gamle by. Vi skal naturligvis følge i Jesus’ fodspor ad Via Dolorosa, som slutter ved Golgata-klippen i Den Hellige Gravkirke. Kirken, er det helligste sted for verdens kristne.

Vi besøger også kopterne, som har indrettet sig lige oven over Den Hellige Gravkirke. Vi kigger forbi Bethesdadam og snor os gennem de små bazargader, passerer det kristne, det armenske og det jødiske kvarter og kommer ud ved jødernes helligste sted, Grædemuren.

Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse at stå her ved resterne af Kong Solomons tempel.

Her ses både de sortklædte ultraortodokse jøder med slangekrøllerne og de almindelige jøder, som i skøn forening beder ved Grædemuren.

Oven over Grædemuren ligger de to smukke moskeer, Omar moskeen med guldkuplen og få meter derfra, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagens højdepunkt i bogstaveligt forstand er den legendariske Masada-klippe. Heroppe 400 meter over Det Døde Havs overflade kæmpede 967 jøder for næsten 2000 år siden en heroisk kamp mod den romerske overmagt. Ifølge myten var de belejret af romerne i tre år, men nægtede at overgive sig.

Herefter kører vi ned til Det Døde Hav, som er det lavest beliggende sted i verden - ca. 400 m under jordens overflade. Jo længere vi kommer nedad, jo mere stiger temperaturen. Det Døde Hav er en del af The Great Rift Valley, som strækker sig langt ind i Afrika. Her skal vi på en underlig badetur. Vi kan opleve den ejendommelige fornemmelse af at flyde oven på vandet som en korkprop. Man kan ”sidde” og læse en bog eller avis i vandet.

Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til Jerusalem.

Vi har to overnatninger i Jerusalem.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er fri til at udforske Jerusalem på egen hånd. Man kan f.eks fordybe sig i bazaren i den gamle bydel, spadsere gennem det jødiske kvarter, opleve det moderne Jerusalem - Vest Jerusalem – med Israels parlament, Knesset, den syvarmede lysestage Menorahen, Israel museet, Mount Herzl og Yad Vashem, mindesmærket for Holocaust. Mulighederne er mange og rejselederen skal nok give gode råd.

Måltider: Morgenmad

Efter morgenmaden rejser vi nordpå gennem Jordandalen til Genezareth Sø.

Området langs med Jordanfloden er frugtbar, og der ses marker med grøntsager, frugtplantager og mange daddelpalmer. Israel eksporter bl.a. dadler, olivenolie, tomater, bananer og avokado, der hovedsageligt kommer fra dette område.


Området omkring Genezareth Sø regnes af mange som det mest naturskønne i Israel. I løbet af eftermiddagen skal vi på en skøn sejltur på søen. Vi ser også nogle af de steder, hvor Jesus udførte mirakler, deriblandt Tabgha, stedet med miraklet med fisk og brød, samt Capernaum, hvor Jesus boede sammen med Peter. Vi har én overnatning i Tiberias ved Genezareth søen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Nazareth for at besøge bebudelseskirken, som er bygget over det sted, hvor man mener, ærkeenglen Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn. Senere fortsætter vi til Haifa, hvor vi blandt andet nyder den storslåede panoramaudsigt fra Carmelbjerget ned over byen og Middelhavet.

På Carmelbjerget ligger også det imponerende Bahai Tempel med de pragtfulde persiske haver.

Haifa er Israels vigtigste havneby, og det var her, det berømte skib Exodus lagde til i 1948. Kort tid efter udråbte David Ben Gurion staten Israel. Dagens sidste stop er den tidligere romerske by Cæsarea med det imponerende amfiteater. Her fra byen regerede Pontius Pilatus. Byens hippodrom kunne rumme 20.000 mennesker og Cæsarea er også kendt for, at Paulus sad fængslet i byen. Sidst på eftermiddagen kører vi til Tel Aviv, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

NB: Hotellerne i Tel Aviv valgt pga. deres favorable beliggenhed ved Jaffa og/eller strandpromenaden.

Dagen er fri på egen hånd. Rejselederen har flere forslag til denne dag.

Man kan gå en tur på Tel Avis promenade, nyde stranden, udforske metropolen Tel Aviv, der har mange smukke internationale bygninger og museer, samt besøge Jaffa, den gamle havneby med et fint restaureret kunstnerkvarter.

Måltider: Morgenmad 

NB: Hotellerne som vi benytter os af i Tel Aviv, er valgt pga. deres favorable beliggenhed ved Jaffa og/eller strandpromenaden.

Afhængig af afrejsetidspunktet kan man evt. nå en dukkert i Middelhavet eller en kop afskedskaffe på én af de mange fortovscaféer. Men ellers står dagen i hjemrejsens tegn efter en rundrejse spækket med oplevelser og indtryk.
Vi kører til Ben Gurion Lufthavnen lige udenfor Tel Aviv og hjemrejsen starter.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
19. okt 22 til
26. okt 22
12.990 kr Trine Straarup Delé Udsolgt Forespørg Afrejse fra Billund
6. nov 22 til
13. nov 22
13.490 kr Uffe Steffensen Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
19. feb 23 til
26. feb 23
13.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
16. apr 23 til
23. apr 23
14.490 kr Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
15. okt 23 til
22. okt 23
Afventer pris Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
22. okt 23 til
29. okt 23
Afventer pris Pernille Andersen Ledige pladser Bestil rejse
19. nov 23 til
26. nov 23
Afventer pris Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse