Logo

Smuttur til Israel

Det Hellige Land

Få lande i verden byder på så mange oplevelser som Israel. På et areal på størrelse med Jylland finder man et sandt overflødighedshorn af seværdigheder, historiske steder. Læg dertil de tre store monoteistiske religioners hellige steder, flot og afvekslende natur samt nutidig verdenspolitik.

Vi oplever højdepunkterne i Israel og har samtidigt sørget for god tid på egen hånd, så man kan fordybe sig i oplevelserne i ”Det hellige land”.

Regioner: Mellemøsten
Lande: Israel
8 dage Pris Rejseleder Status Information
10. mar 19 til
17. mar 19
10.600 kr Simon Primdahl Bestil rejse
10. apr 19 til
17. apr 19
10.900 kr Pernille Andersen Bestil rejse
22. sep 19 til
29. sep 19
10.900 kr Trine Straarup Delé Bestil rejse
6. okt 19 til
13. okt 19
10.900 kr Trine Straarup Delé Bestil rejse Flyrejse Billund - Israel t/r
26. okt 19 til
2. nov 19
10.900 kr Line Jørgensen Bestil rejse
Vis alle ledige afgange Vis færre

Rejsen går omkring Bethlehem, Jerusalem, Masada-klippen, Det Døde Hav, Genezareth sø, Nazareth, Carmel-bjerget, Haifa og Tel Aviv.

Der er god tid på egen hånd, så man kan fordybe sig i oplevelserne i ”Det Hellige land”.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Efter ankomst til Tel Aviv kører vi til Bethlehem, hvor vi har to overnatninger.

Efter morgenmaden besøger vi fødselskirken i Bethlehem, der blev bygget i 300-tallet på det sted, hvor man mente, Jesus var født. Det er en af de ældste fungerende kirker i verden. Den er anerkendt som verdenskulturarv af Unesco og gemmer på utallige spor fra næsten 1700 års kirkeaktivitet samt den grotte, hvori Jesus måske blev født.

Herefter kører vi til Jerusalem. Første stop er Oliebjerget med den fantastiske panorama-udsigt over byen. Vi kan se både den gamle bydel med Omar-moskeens guldkuppel og det moderne Jerusalem i baggrunden.

Efter at have nydt udsigten og fået peget de vigtigste steder ud spadserer vi ned ad Oliebjerget til Gethsemane have og Alle Nationers kirke. På vejen passerer vi den russiske Maria Magdalena kirke.

Resten af dagen bruges til fods i Jerusalems gamle by. Vi skal naturligvis følge i Jesus’ fodspor ad Via Dolorosa, som slutter ved Golgata-klippen i Den Hellige Gravkirke. Kirken, er det helligste sted for verdens kristne.

Vi besøger også kopterne, som har indrettet sig lige oven over Den Hellige Gravkirke. Vi kigger forbi Bethesdadam og snor os gennem de små bazargader, passerer det kristne, det armenske og det jødiske kvarter og kommer ud ved jødernes helligste sted, Grædemuren.

Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse at stå her ved resterne af Kong Solomons tempel.

Her ses både de sortklædte ultraortodokse jøder med slangekrøllerne og de almindelige jøder, som i skøn forening beder ved Grædemuren.

Oven over Grædemuren ligger de to smukke moskeer, Omar moskeen med guldkuplen og få meter derfra, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen.

Dagens højdepunkt i bogstaveligt forstand er den legendariske Masada-klippe. Heroppe 400 meter over Det Døde Havs overflade kæmpede 967 jøder for næsten 2000 år siden en heroisk kamp mod den romerske overmagt. I 3 år var de belejret af romerne, men nægtede at overgive sig.

Herefter kører vi ned til Det Døde Hav, som er det lavest beliggende sted i verden - ca. 400 m under jordens overflade. Jo længere vi kommer nedad, jo mere stiger temperaturen. Det Døde Hav er en del af The Great Rift Valley, som strækker sig langt ind i Afrika. Her skal vi på en underlig badetur. Vi kan opleve den ejendommelige fornemmelse af at flyde oven på vandet som en korkprop. Man kan ”sidde” og læse en bog eller avis i vandet.

Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til Jerusalem.

Vi har to overnatninger i Jerusalem.

Dagen er fri på egen hånd til at udforske Jerusalem på egen hånd. Man kan f.eks fordybe sig i bazaren i den gamle bydel, spadsere gennem det jødiske kvarter, opleve det moderne Jerusalem - Vest Jerusalem – med Israels parlament, Knesset, den syvarmede lysestage Menorahen, Israel museet, Mount Herzl og Yad Vashem, mindesmærket for Holocaust. Mulighederne er mange og rejselederen skal nok give gode råd.

Efter morgenmaden rejser vi nordpå gennem Jordandalen til Genezareth Sø, som ligger smukt med de flotte og strategisk vigtige Golan højder på den anden side af søen.

Området omkring Genezareth Sø regnes af mange som det mest naturskønne i Israel. I løbet af eftermiddagen skal vi på en skøn sejltur på søen. Vi ser også nogle af de steder, hvor Jesus udførte mirakler, deriblandt Tabgha, stedet med miraklet med fisk og brød, samt Capernaum, hvor Jesus boede sammen med Peter. Vi har én overnatning i Tiberias ved Genezareth søen.

Vi kører til Nazareth for at besøge den store kirke, som er bygget over det sted, hvor man mener, ærkeenglen Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn. Senere fortsætter vi til Haifa, hvor vi blandt andet nyder den storslåede panoramaudsigt fra Carmelbjerget ned over byen og Middelhavet.

På Carmelbjerget ligger også det imponerende Bahai Tempel med de pragtfulde persiske haver.

Haifa er Israels vigtigste havneby, og det var her, det berømte skib Exodus lagde til i 1948. Kort tid efter udråbte David Ben Gurion staten Israel. Dagens sidste stop er den tidligere romerske by Cæsarea med det imponerende amfiteater. Her fra byen regerede Pontius Pilatus. Byens hippodrom kunne rumme 20.000 mennesker og Cæsarea er også kendt for, at Paulus sad fængslet i byen. Sidst på eftermiddagen kører vi til Tel Aviv, hvor vi har to overnatninger.

Dagen er fri på egen hånd. Rejselederen har flere forslag til denne dag.

Man kan gå en tur på Tel Avis promenade, nyde stranden, udforske metropolen Tel Aviv, der har mange smukke internationale bygninger og museer, samt besøge Jaffa, den gamle havneby med et fint restaureret kunstnerkvarter.

Afhængig af afrejsetidspunktet kan man evt. nå en dukkert i Middelhavet eller en kop afskedskaffe på én af de mange fortovscaféer. Men ellers står dagen i hjemrejsens tegn efter en rundrejse spækket med oplevelser og indtryk.
Vi kører til Ben Gurion Lufthavnen lige udenfor Tel Aviv og hjemrejsen starter, 

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
10. nov 18 til
17. nov 18
9.900 kr Glen Odgaard Udsolgt Forespørg
10. mar 19 til
17. mar 19
10.600 kr Simon Primdahl Bestil rejse
10. apr 19 til
17. apr 19
10.900 kr Pernille Andersen Bestil rejse
22. sep 19 til
29. sep 19
10.900 kr Trine Straarup Delé Bestil rejse
6. okt 19 til
13. okt 19
10.900 kr Trine Straarup Delé Bestil rejse Flyrejse Billund - Israel t/r
26. okt 19 til
2. nov 19
10.900 kr Line Jørgensen Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede