Vi starter dagen med at køre til Det Døde Hav. Her er der mulighed for at flyde på vandet i en 25 % saltopløsning. En særpræget oplevelse.
Vi fortsætter til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde.
Vi får mulighed for at se, hvordan mosaikhåndværket er genoplivet i et af de mange værksteder på egnen. ”La Storia” er et lille interessant egnsmuseum, hvortil der er knyttet et mosaikværksted. Her er der gjort meget ud af at få handicappede i arbejde med mosaikkerne. På museet vises der traditionelle dragter, en afdeling er helliget beduinlivet og en anden afdeling beskriver en landsby som den så ud i starten af det 20. århundrede.
Herefter går turen til Madaba. Madabas historie går mere end 3500 når tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster, det var her Davids styrker besejrede ammoniterne og aramæerne. Også for nabatæerne havde Madaba betydning, idet de styrede byen i det 1. århundrede. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.
Vi ser resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv. Kortet viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har kunnet identificere 150 steder, heriblandt Jordan-floden, Det Døde Hav og de varme kilder ved Ma’in.
Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem, der ses med mure, gader og bygninger.
Vi skal besøge "The Archaeological Park", hvor man har blotlagt et stykke af den gamle romerske hovedgade. Udstillingsområdet rummer bl.a. en kirke med velbevarede gulvmosaikker og “gulvtæppet” fra en hal i en villa, Hippolytos-hallen. Også andre mosaikker fra omegnen er udstillet her.
Overnatning i Madaba.
Måltider: Morgenmad og aftensmad