Hvad søger du?

Jerusalem og Jordan

Otte dage i Mellemøsten

Et smut til Mellemøsten? Jo, hvorfor ikke! Det er nemlig utroligt, hvad man kan nå at se på 8 dage. Denne rejse med Israel og Jordan er en exceptionel kombination, hvor vi bogstaveligt talt vader rundt i bibelske steder og verdenshistorien: Jerusalem, Oliebjerget, Getsemane Have, Via Dolorosa, Gravkirken, Grædemuren, Betlehem, Fødselskirken m.fl.

Et at rejsens absolutte højdepunkter er Petra, nabatæernes gamle hovedstad, der blev hugget ud af sandstensklipperne. Og vi har sat ekstra god tid af til at udforske Petras skatte på denne tur. I Jordan skal vi også besøge Madaba med det fantastiske mosaik-kort over det hellige land, og vi udforsker Jerash, den hellenistisk-romerske storby med velbevarede templer og søjlekolonnader. Vi skal naturligvis også et smut i Det Døde Hav og mærke den nærmest vægtløse følelse af saltvandet.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Jerusalem og Jordan
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan Israel
8 dage Pris Rejseleder Status Information
26. dec 22 til
2. jan 23
13.990 kr Pernille Andersen Udsolgt Forespørg Nytårsrejse
12. feb 23 til
19. feb 23
14.490 kr Glen Odgaard Få pladser tilbage Bestil rejse
2. apr 23 til
9. apr 23
14.490 kr Pernille Andersen Ledige pladser Bestil rejse
14. maj 23 til
21. maj 23
14.490 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse
15. okt 23 til
22. okt 23
Afventer pris Knud Pilegaard Ledige pladser Bestil rejse
19. dec 23 til
26. dec 23
Afventer pris Hans Henrik Fafner Ledige pladser Bestil rejse Julerejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi tager os god tid i den lyserøde by Petra med tid til at udforske byen på egen hånd
  • Vi ser Jerusalems bibelske højdepunkter og går på Via Dolorosa, hvor Jesus bar Korset til Gravkirken
  • Vi står foran den enorme Grædemur, hvor jøder stikker bønner ind murens sprækker
  • Vi udforsker Ajlun-borgen, der blev bygget på hærføreren Saladins ordre i det 12. århundrede
  • Vi besøger Fødselskirken i Betlehem og ser Banksys Walled Off Hotel ved Separationsmuren

Max 20 deltagere! (22 i 2023)

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Ved ankomst til Tel Aviv kører vi til vores hotel i Betlehem, hvor vi har to overnatninger.

Vi flyver oftest med Royal Jordanian, Lufthansa eller Austrian Airlines. Afgangs- og ankomsttidspunkt varierer meget på rejserne, men typisk ankommer vi om eftermiddagen eller om aftenen

Jerusalem er måske den by i verden, der har haft den største betydning for verdenshistoriens gang. Byen anses for hellig af alle de tre store monoteistiske religioner jødedom, kristendom og islam, ligesom der er flere referencer til Jerusalem i både Biblen og Koranen. Skal man tro alle religionerne var det her kong David byggede sin hovedstad, her Jesus tilbragte sine sidste dage (prædikede, blev arresteret, korsfæstet, begravet, genopstod fra de døde og steg til himmels) og her profeten Muhammed på mirakuløs vis fløj fra Mekka til Jerusalem, hvor han for til himmels og mødte tidligere islamiske profeter. Men måske netop derfor har byen også en blodig historie. I løbet af dens lange historie er Jerusalem blevet ødelagt to gange, belejret 23 gange, angrebet 52 gange, erobret og generobret 44 gange.

Vi starter vores byrundtur på Oliebjerget øst for den gamle by og nyder den storslåede udsigt. Oliebjerget var stedet, hvor Jesus ifølge biblen for til himmels, og jøder har været begravet her siden gammeltestamentlig tid.

Herefter bevæger vi os ned ad Oliebjerget, og undervejs kommer vi bl.a. til Getsemane Have, hvor Jesus sent skærtorsdag aften blev arresteret af romerske soldater. Ved bjergets fod ankommer vi til Jerusalems gamle by og følger i Jesus' fodspor ad Via Dolorosa, den vej Jesus hævdes at have gået med sit kors langfredag. Vi kommer også til Gravkirken, midt i den gamle bydel, som mindst 6 kirkelige retninger hævder er placeret der, hvor Jesus blevet begravet og genopstod fra de døde.

Vi snor os gennem de små bazargader, passerer det kristne, det armenske og det jødiske kvarter og kommer ud ved jødernes helligste sted, Grædemuren. Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse, at stå her ved resterne af Kong Salomons tempel. Her ses både de sortklædte ortodokse jøder med slangekrøllerne og de almindelige jøder, som i skøn forening beder ved Grædemuren og begræder romernes ødelæggelse af kong Salomons tempel i år 70. Ovenover Grædemuren ligger de to smukke bygninger, Klippehelligdommen med guldkuplen og få meter derfra, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter tidligt om morgenen og besøger fødselskirken i Betlehem, Jesu fødested. Hvis det er muligt, besøger vi Jesus' fødselskrypt. I kirken findes et kalkmaleri af den danske konge Knud Den Hellige (1043-1864 AD), som efter han blev myrdet i Sankt Albani Kirke i Odense blev kanoniseret af Romer-kirken, hvorfor han her bliver afbilledet i en af kristendommens mest hellige kirker.
Herefter ser vi 
Banksys Walled Off Hotel ved Seperationsmuren, hvor vi bl.a. kan se Banksys kunst, malerier og graffiti i hotellet og på muren ved hotellet.

På vej mod grænsen besøger vi Qasr al Yahud, der af mange formodes at være Jesus dåbsstedEfter grænseformaliteterne, der godt kan tage nogen tid, fortsætter vi til Jordans hovedstad Amman, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med en lille byrundtur, hvor vi bl.a. ser Citadellet og Det romerske Teater. Citadelhøjen har restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid.

Herefter kører vi til dagens højdepunkt, Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer og torve og teatret.

Vi fortsætter til borgen Ajlun, der har en fantastisk beliggenhed 1200 m.o.h. med udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager. Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin. Borgen havde en strategisk beliggenhed i kampene mod korsfarerne. Det er en lille perfekt borg, meget fascinerende og med et helt andet arabisk design, når man sammenligner med de mere bastante korsridderborge i landet. Den var vigtig for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og ved hjælp af bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer forestillende par af brevduer. Gennem hele borgens historie har disse brevduer haft stor betydning.

Vi slutter dagen i Madaba, hvor vi har én overnatning.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Læs mere om Jerash

En dag med meget forskelligartede oplevelser.

Vi starter i den charmerende lille by Madaba, hvis historie går mere end 3500 år tilbage. Madaba nævnes flere steder i bibelske tekster. Det var her Davids styrker besejrede ammoniterne og aramæerne. Også for nabatæerne havde Madaba betydning, de styrede byen i det 1. årh. e.Kr.

I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Vi skal se resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv. Kortet viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst.

Man har kunnet identificere 150 steder, heriblandt Jordan-floden, Det Døde Hav og de varme kilder ved Ma’in. Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem. Der ses med mure, gader og bygninger. Det ses tydeligt, at Jerusalem havde en central betydning for kristne pilgrime under den byzantinske periode.

Vi kører herefter til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde.

Efter besøget i Madaba kører vi til Det Døde Hav, hvor der er mulighed for at svømme og slappe lidt af. Det er en helt speciel oplevelse at flyde på vandet i en 33% saltopløsning. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Petra, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi bruger det meste af dagen i ”den lyserøde by”, Petra. Vi vandrer eller rider ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Man kan levende forestille sig, hvor spændt den schweiziske opdager Burckhardt må have været, hver gang han fik øje på relieffer og tegn, der tydede på, at han var på den rette vej. Så åbner byen sig pludselig for os med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Forvent at dagens guidet vandretur vil være på ca. 8-10 km. t/r. i adstadigt tempo. Læs mere i de praktiske oplysninger for rejsen.
Efter gennemgang af de vigtigste monumenter i Petra bliver der god tid på egen hånd.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Artikel om Petra

Dagen er fri til at opleve Petra på egen hånd. Der er mulighed for at gå mere i dybden med seværdighederne i Petra, eller man kan tage på en vandretur.

Midt på eftermiddagen kører vi til Madaba. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Ammans lufthavn, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
26. dec 22 til
2. jan 23
13.990 kr Pernille Andersen Udsolgt Forespørg Nytårsrejse
12. feb 23 til
19. feb 23
14.490 kr Glen Odgaard Få pladser tilbage Bestil rejse
2. apr 23 til
9. apr 23
14.490 kr Pernille Andersen Ledige pladser Bestil rejse
14. maj 23 til
21. maj 23
14.490 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse
15. okt 23 til
22. okt 23
Afventer pris Knud Pilegaard Ledige pladser Bestil rejse
19. dec 23 til
26. dec 23
Afventer pris Hans Henrik Fafner Ledige pladser Bestil rejse Julerejse