Logo

Jordan og Israel

Fra Amman til Tel Aviv

Petra og Jerusalem er højdepunkterne på denne spændende kombinationsrejse. Men der er mange andre oplevelser på rejsen. Også steder, der er ret ukendte, men bestemt et besøg værd. For eksempel Timna Park, som vi kører til via grænseovergangen mellem Aqaba i Jordan og Eilat i Israel. I Timna har man registreret 10.000 kobberminer, der stammer helt tilbage fra det 6. århundrede før Kristus. En omstridt teori hævder, at minedriften går helt tilbage til kong Salomon.

Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan Israel
12 dage Pris Rejseleder Status Information
28. aug 18 til
8. sep 18
15.500 kr Tine Larssen Frier Bestil rejse
2. okt 18 til
13. okt 18
15.900 kr (Afventer rejseleder) Bestil rejse
4. okt 18 til
15. okt 18
14.900 kr Pernille Andersen Én plads tilbage Bestil rejse
17. okt 18 til
28. okt 18
15.900 kr Tine Larssen Frier Bestil rejse
29. okt 18 til
9. nov 18
15.900 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse
6. nov 18 til
17. nov 18
14.900 kr Uffe Steffensen Garanteret afrejse Bestil rejse
19. mar 19 til
30. mar 19
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
Vis alle ledige afgange Vis færre

I Israel skal vi op på klippen Masada, hvor små tusind jøder holdt stand mod romerne i 3 år. Betlehem, Nazareth, Genesaret Sø og Kapernaum. De bibelske steder ligger tæt på rejseruten. Det gør de også i Jerusalem: Oliebjerget, Getsemane Have, Via Dolorosa, Golgata, Grædemuren. Vi ser det hele på en byvandring.

I Jordan sætter vi en dag af til at udforske Petra. Byen, der er hugget ud af sandstensklipperne, var engang hovedstad for nabatæerne og et centrum på handelsvejene i Mellemøsten. Vi besøger Jerash og ser søjler, templer, torve og teatret fra romersk tid. Borgen Ajlun, bygget til forsvar mod korsridderne, er en lille perle, og i ørkenen Wadi Rum tager vi på jeep-safari.

Vi benytter 3-4-stjernede hoteller i Jordan og 3-stjernede hoteller i Israel.

Læs praktiske oplysninger om rejsen her

Max 20 deltagere.

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København og ankomst til Amman, Jordans hovedstad. Indkvartering.

Vi starter med en lille byrundtur, hvor vi ser Citadelhøjen. Citadelhøjen har restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid. Her er en flot udsigt over byen, både den romerske del og den moderne del af Amman.
Derefter kører vi til borgen Ajlun, der har en fantastisk beliggenhed 1200 m.o.h. med udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.
Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin. Borgen havde strategisk beliggenhed i kampene mod korsfarerne. Det er en lille perfekt borg, meget fascinerende og med et helt andet arabisk design, når man sammenligner med de mere bastante korsridderborge i landet. Den var vigtig for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og ved hjælp af bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer forestillende et par af brevduer. Gennem hele borgens historie har disse brevduer haft stor betydning.

Efter besøget her kører vi til dagens højdepunkt. Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer og torve og teatret.
Vi vender tilbage til Amman sidst på eftermiddagen.

Madaba er kendt for sine byzantinske mosaikker. Vi ser resterne af det store Madabakort i Georgskirkens gulv.

Vi kører herefter til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde. Vi gør også stop ved den 900 år gamle Shobak borg.

Derefter går turen sydpå til Wadi Musa ved Petra. Vi har to overnatninger på hotel i Wadi Musa.

Vi bruger hele dagen i ”den lyserøde by”, Petra. Om formiddagen vandrer eller rider vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Man kan levende forestille sig, hvor spændt den schweitziske opdager Burckhardt må have været, hver gang han fik øje på relieffer og tegn, der tydede på, at han var på den rette vej. Så åbner byen sig pludselig for os med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, besøge det lille museum eller klatre op til højtliggende grave og helligdomme.

Overnatning i Wadi Musa.

Vi starter dagen i "Little Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer.
Vi kører herefter til Wadi Rum, et ørkenområde, der er kendt for sine utrolig smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster.
Vi skal se området fra åbne jeeps på en off-road tur i ørkenen.
Herefter kører vi til kystbyen Aqaba, hvor vi overnatter.

Vi kører til grænsen Arava Border. Efter grænseformaliteterne fortsætter turen nordpå til Timna Park. Her gør vi holdt for at se kobberminerne og Kong Salomons Søjler, og vi kan beundre de mangefarvede klippeformationer i dette fantastiske naturområde. Herefter går turen til Det Døde Hav, som er det lavest beliggende sted i verden - ca. 400 m under jordens overflade. Jo længere vi kommer nedad, jo mere stiger temperaturen. Det Døde Hav er en del af The Great Rift Valley, som strækker sig langt ind i Afrika. Her er der mulighed for at flyde på vandet i en 33 % saltopløsning. En særpræget oplevelse. Husk badetøj og -håndklæde. Der er omklædningsrum og bruser.
Vi overnatter på hotel ved det Døde Hav.

Efter morgenmaden kører vi til Masada. En af de mest utrolige legender i Israels historie bliver genopfrisket for os ved klippen Masada, hvor 967 jøder var belejret i 3 år af romerne. Vi kommer med kabelbane op til denne gamle fæstning. Vi ser resterne af murene, paladserne, synagoge, badehusene mm. Turen ned igen er også med kabelbane.
På vej til Jerusalem/Betlehem gør vi holdt i Qumran for at se det område, hvor Dødehavsrullerne blev fundet i perioden 1945-56. Arkæologerne fandt 800 papyrusruller med bibelske tekster i grotterne. D
ødehavsrullerne bliver i dag opbevaret i Israel museet i Jerusalem. Vi besøger de arkæologiske udgravninger.

Vi har tre overnatninger i Betlehem.

Vi har en hel dag til at opleve den gamle del af Jerusalem, hvor vi får et indtryk af den kristne arv og de jødiske rødder. Første stop er Oliebjerget med den fantastiske panoramaudsigt over byen. Vi kan se både den gamle bydel med Klippehelligdommens guldkuppel og det moderne Jerusalem i baggrunden. Efter at have nydt udsigten og fået peget de vigtigste steder ud, spadserer eller kører vi ned ad Oliebjerget til Gethsemanehaven og Alle Nationers kirke. På vejen passerer vi den russiske Maria Magdalena kirke. Resten af dagen bruges til fods i Jerusalems gamle by. Vi følger i Jesus' fodspor ad Via Dolorosa, og slutter ved Golgataklippen i Den Hellige Gravkirke. Kirken er det helligste sted for verdens kristne. Vi snor os gennem de små bazargader, passerer det kristne, det armenske og det jødiske kvarter og kommer ud ved jødernes helligste sted, Grædemuren. Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse at stå her ved resterne af Kong Salomons tempel. Her ses både de sortklædte ortodokse jøder med slangekrøllerne og de almindelige jøder, som i skøn forening beder ved Grædemuren. Ovenover Grædemuren ligger de to smukke bygninger, Klippehelligdommen med guldkuplen, og få meter derfra, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen.

Vi starter dagen med at besøge Yad Vashem, mindesmærket for Holocaust. Yad Vashem er et gribende og interessant sted, der betyder meget for Israel.
Vi ser derefter en model af den gamle by, som den så ud i den anden tempelperiode. 
Vi fortsætter til ”Shrine of the Book”, hvor Dødehavsrullerne bliver opbevaret.
Om eftermiddagen kører vi til Betlehem, hvor vi besøger fødselskirken.

Vi kører langs Jordandalen til Beit She’an, hvor der er en interessant udgravning af en gammel romersk by. Vi fortsætter til Nazareth, hvor vi besøger den store kirke, som er bygget over det sted, hvor man mener Ærkeenglen Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn. Vi ser også St. Josefs værksted og Mariekilden. Vi overnatter i Tiberias.

Naturen i Israel er meget afvekslende, og området omkring Genesaret Sø regnes for at være det smukkeste i landet. Det oplever vi fra Saligprisningernes Bjerg, som er stedet for bjergprædikenen, og med udsigt over søen. 
Herefter tager vi på en sejltur på søen, og ser efterfølgende en båd, der er blevet udgravet, og som stammer fra Jesus’ tid. Den blev fundet ved Kibbutz Ginosar.
Vi fortsætter til Tabgha, stedet hvor Jesus udførte underet i ørkenen, hvor en folkeskare blev bespist med fisk og brød. I Kapernaum ser vi ruinerne af en gammel synagoge. 

Derefter kører vi til Haifa, hvor vi nyder panoramaudsigten fra Carmels Bjerg ned mod De Persiske Haver og Bahai Templet. Haifa er Israels vigtigste havneby og det var her det berømte skib Exodus lagde til i 1948. Kort tid efter udråbte David Ben Gurion staten Israel.

Dagens sidste stop er i den tidligere romerske by Cæsarea med det imponerende amfiteater. Her fra byen regerede Pontius Pilatus. Byens hippodrom kunne rumme 20.000 mennesker. Byen er også kendt for, at det var her Paulus sad i fængsel. Vi fortsætter til vores hotel i Tel Aviv, hvor aftensmaden venter.

Vi kører til Ben Gurion Lufthavn, og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
28. aug 18 til
8. sep 18
15.500 kr Tine Larssen Frier Bestil rejse
2. okt 18 til
13. okt 18
15.900 kr (Afventer rejseleder) Bestil rejse
4. okt 18 til
15. okt 18
14.900 kr Pernille Andersen Én plads tilbage Bestil rejse
11. okt 18 til
22. okt 18
14.900 kr Anna-Karin Guindy Udsolgt Forespørg
17. okt 18 til
28. okt 18
15.900 kr Tine Larssen Frier Bestil rejse
29. okt 18 til
9. nov 18
15.900 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse
6. nov 18 til
17. nov 18
14.900 kr Uffe Steffensen Garanteret afrejse Bestil rejse
19. mar 19 til
30. mar 19
Afventer pris (Afventer rejseleder) Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede