Hvad søger du?

Jordan og Israel

Rundrejse i to enestående nabolande

Vi begynder rejsen i Jordan. Her skal vi blandt andet opleve verdens-vidunderet Petra. Byen, der er hugget ud af sandstensklipperne, og engang var et centrum på handelsvejene i Mellemøsten. Wadi Rum ørkenen er en særlig stor oplevelse, og borgen Ajlun, bygget til forsvar mod korsridderne, er en lille perle på denne rejse. Vi besøger Jerash, hvor velbevarede ruiner giver et godt indtryk af den tidligere hellenistisk-romerske storby.

I Israel ligger de bibelske steder tæt på ruten: Jerusalem, Betlehem, Nazareth, Genesareth sø m.fl. Vi bruger en dag på at udforske det gamle Jerusalem med blandt andet Grædemuren, Gravkirken og Gethsemanehaven. Derudover besøger vi bl.a. Yad Vashem, mindesmærket for Holocaust. Vi skal en tur i Det Døde Hav, og vi skal op på Masada-klippen, hvor knap tusinde jøder holdt stand mod romerne i 3 år.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Jordan og Israel
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan Israel
12 dage Pris Rejseleder Status Information
1. mar 23 til
12. mar 23
19.990 kr Uffe Steffensen Udsolgt Forespørg
9. apr 23 til
20. apr 23
20.590 kr Uffe Steffensen Én plads tilbage Bestil rejse En mand ønsker at dele værelse
23. apr 23 til
4. maj 23
19.990 kr Per Heide Sørensen Ledige pladser Bestil rejse
3. maj 23 til
14. maj 23
21.390 kr Uffe Steffensen Udsolgt Forespørg Afrejse fra Billund
24. maj 23 til
4. jun 23
19.990 kr Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse
23. aug 23 til
3. sep 23
19.990 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
3. sep 23 til
14. sep 23
20.590 kr Pia Lund Poulsen Ledige pladser Bestil rejse
4. okt 23 til
15. okt 23
20.990 kr Glen Odgaard Garanteret afrejse Bestil rejse
25. okt 23 til
5. nov 23
20.990 kr Glen Odgaard Ledige pladser Bestil rejse
5. nov 23 til
16. nov 23
20.590 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
19. nov 23 til
30. nov 23
19.990 kr Knud Pilegaard Ledige pladser Bestil rejse
27. dec 23 til
7. jan 24
Afventer pris Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Nytårsrejse

Vi benytter 3-4-stjernede hoteller i Jordan og 3-stjernede hoteller i Israel.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi oplever Wadi Rum fra åbne jeeps med godt udsyn over den røde Mars-lignende ørken
  • Vi tager kabelbanen op til Masada og hører historien om jødernes stand mod romerne
  • Vi bruger en hel dag på at gå på opdagelse i den lyserøde by Petra
  • Vi besøger de bibelske steder i både Jerusalem, Betlehem og rundt omkring i Israel
  • Vi slapper af ved Det Døde Hav og flyder en tur i det salt- og mineralholdige vand

Max 22 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Flyrejse og ankomst til Amman, Jordans hovedstad. Indkvartering.

Vi flyver oftest med Royal Jordanian, Lufthansa eller Austrian Airlines. Afgangs- og ankomsttidspunkt varierer meget på rejserne, men typisk ankommer vi om eftermiddagen eller om aftenen. På nogle afgange dog først efter midnat.

Vi starter med en lille byrundtur, hvor vi ser Citadelhøjen. Citadelhøjen har restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid. Her er en flot udsigt over byen, både den romerske del og den moderne del af Amman.
Derefter kører vi til borgen Ajlun, der har en fantastisk beliggenhed 1200 m.o.h. med udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.
Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin. Borgen havde strategisk beliggenhed i kampene mod korsfarerne. Det er en lille perfekt borg, meget fascinerende og med et helt andet arabisk design, når man sammenligner med de mere bastante korsridderborge i landet. Den var vigtig for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og ved hjælp af bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer forestillende et par af brevduer. Gennem hele borgens historie har disse brevduer haft stor betydning.

Efter besøget her kører vi til dagens højdepunkt. Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer og torve og teatret.
Vi vender tilbage til Amman sidst på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Madaba er kendt for sine byzantinske mosaikker. Vi ser resterne af det store Madabakort i Georgskirkens gulv.

Vi kører herefter til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde. Vi gør også stop ved den 900 år gamle Shobak borg.

Derefter går turen sydpå til Wadi Musa ved Petra. Vi har to overnatninger på hotel i Wadi Musa.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi bruger hele dagen i ”den lyserøde by”, Petra. Om formiddagen vandrer eller rider vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Man kan levende forestille sig, hvor spændt den schweitziske opdager Burckhardt må have været, hver gang han fik øje på relieffer og tegn, der tydede på, at han var på den rette vej. Så åbner byen sig pludselig for os med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Forvent at dagens guidet vandretur vil være på ca. 8-10 km. t/r. i adstadigt tempo. Læs mere i de praktiske oplysninger for rejsen.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, besøge det lille museum eller klatre op til højtliggende grave og helligdomme.

Overnatning i Wadi Musa.

(På turen 11. okt køres sidst på eftermiddagen til Wadi Rum, hvor vi overnatter. Little Petra besøges på dag 3).

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen i "Little Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer.
Vi kører herefter til Wadi Rum, et ørkenområde, der er kendt for sine utrolig smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster.
Vi skal se området fra åbne jeeps på en off-road tur i ørkenen.

Herefter kører vi til kystbyen Aqaba, hvor vi overnatter på et resort udenfor Aqaba by i gåafstand fra havet

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til grænsen Arava Border. Efter grænseformaliteterne fortsætter turen nord på.

Nye typer frugter og grøntsager, kæmpe peberfrugter og tomater giver et fantastisk modspil til turen gennem Negev-ørkenen. I Arava regionen besøger vi Vidor besøgscentret, som er et spændende interaktivt museum, der giver et fantastisk indblik i, hvorledes avanceret teknologi giver mulighed for at dyrke jorden i den barske ørken, på trods af mangel på regn.

Herefter går turen til Det Døde Hav, som er det lavest beliggende sted i verden - ca. 400 m under jordens overflade. Jo længere vi kommer nedad, jo mere stiger temperaturen. Det Døde Hav er en del af The Great Rift Valley, som strækker sig langt ind i Afrika.

En af de mest utrolige legender i Israels historie bliver genopfrisket for os ved klippen Masada, hvor 967 jøder var belejret i 3 år af romerne. Vi kommer med kabelbane op til denne gamle fæstning. Vi ser resterne af murene, paladserne, synagoge, badehusene mm. Turen ned igen er også med kabelbane. 

Vi overnatter på kibbtuz-hotel ved det Døde Hav.

De første kibbutzer blev oprettet fra 1906, og kom hurtigt til at udgøre kernen i opbygningen af det jødiske samfund før statens oprettelse. Kibbutz (hebraisk: gruppe) er et kollektivt samfund, et lille samfund i samfundet, hvor folk bor og arbejder i fællesskab. Den grundlæggende solidariske tankegang har gennem tiden tiltrukket cirka 40.000 danskere, som for en periode som volontør ønskede at opleve denne rene kollektivisme.

I dag ligger der ca. 280 kibbutzer over hele Israel, hvis medlemmer lever af landbrug, industriproduktion og for manges vedkommende hotelvirksomhed.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Qumran for at se det område, hvor Dødehavsrullerne blev fundet i perioden 1945-56. Arkæologerne fandt 800 skriftruller med bibelske tekster i grotterne. Dødehavsrullerne bliver i dag opbevaret i Israel museet i Jerusalem. Vi besøger de arkæologiske udgravninger.

Herefter tager vi helt ned til Det Døde Hav. Her er der mulighed for at flyde på vandet i en 33 % saltopløsning. En særpræget oplevelse. Husk badetøj og -håndklæde. Der er omklædningsrum og bruser.

Vi har god tid ved Det Døde Hav, inden vi kører til Betlehem. Vi har tre overnatninger i Betlehem.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi har en hel dag til at opleve den gamle del af Jerusalem, hvor vi får et indtryk af den kristne arv og de jødiske rødder. Første stop er Oliebjerget med den fantastiske panoramaudsigt over byen. Vi kan se både den gamle bydel med Klippehelligdommens guldkuppel og det moderne Jerusalem i baggrunden. Efter at have nydt udsigten og fået peget de vigtigste steder ud, spadserer eller kører vi ned ad Oliebjerget til Gethsemanehaven og Alle Nationers kirke. På vejen passerer vi den russiske Maria Magdalena kirke. Resten af dagen bruges til fods i Jerusalems gamle by. Vi følger i Jesus' fodspor ad Via Dolorosa, og slutter ved Golgataklippen i Den Hellige Gravkirke. Kirken er det helligste sted for verdens kristne. Vi snor os gennem de små bazargader, passerer det kristne, det armenske og det jødiske kvarter og kommer ud ved jødernes helligste sted, Grædemuren. Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse at stå her ved resterne af Kong Salomons tempel. Her ses både de sortklædte ortodokse jøder med slangekrøllerne og de almindelige jøder, som i skøn forening beder ved Grædemuren. Ovenover Grædemuren ligger de to smukke bygninger, Klippehelligdommen med guldkuplen, og få meter derfra, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med at besøge Yad Vashem, mindesmærket for Holocaust. Yad Vashem er et
gribende og interessant sted, der betyder meget for Israel.
Vi ser derefter en model af den gamle by, som den så ud i den anden tempelperiode.
Vi fortsætter til ”Shrine of the Book”, hvor Dødehavsrullerne bliver opbevaret.

Om eftermiddagen kører vi til Betlehem, hvor vi besøger fødselskirken.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører først til Qasr al Yahud, der af mange formodes at være Jesus dåbssted. Herefter fortsætter vi langs Jordandalen til Beit She’an, hvor der er en interessant udgravning af en gammel romersk by.

Området langs med Jordanfloden er frugtbar, og der ses marker med grøntsager, frugtplantager og mange daddelpalmer. Israel eksporter bl.a. dadler, olivenolie, tomater, bananer og avokado, der hovedsageligt kommer fra dette område.

Vi fortsætter langs med Genesaret Sø til Tabgha, stedet hvor Jesus udførte underet i ørkenen, hvor en folkeskare blev bespist med fisk og brød. I Kapernaum ser vi ruinerne af en gammel synagoge.
Naturen i Israel er meget afvekslende, og området omkring Genesaret Sø regnes for at være det smukkeste i landet. Det oplever vi flere steder omkring søen, hvor vi kan nyde udsigten over søen

Vi overnatter i Tiberias.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med en sejltur på Genesarat søen. Turen giver en god fornemmelse af landskabet omkring søen.
Herefter ser vi en båd, der er blevet udgravet, og som stammer fra Jesus’ tid. Den blev fundet ved Kibbutz Ginosar.

Vi fortsætter til Nazareth, hvor vi besøger den store kirke, som er bygget over det sted, hvor man mener Ærkeenglen Gabriel fortalte Maria, at hun skulle føde Guds søn. Vi ser også St. Josefs værksted og Mariekilden. 

Derefter kører vi til Haifa, hvor vi nyder panoramaudsigten fra Carmels Bjerg ned mod De Persiske Haver og Bahai Templet. Haifa er Israels vigtigste havneby og det var her det berømte skib Exodus lagde til i 1947. Året efter udråbte David Ben Gurion staten Israel. 

Vi fortsætter til vores hotel i Tel Aviv.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

NB: Hotellerne som vi benytter os af i Tel Aviv, er valgt pga. deres favorable beliggenhed ved Jaffa og/eller strandpromenaden.

Vi kører til Ben Gurion Lufthavn, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
1. mar 23 til
12. mar 23
19.990 kr Uffe Steffensen Udsolgt Forespørg
9. apr 23 til
20. apr 23
20.590 kr Uffe Steffensen Én plads tilbage Bestil rejse En mand ønsker at dele værelse
23. apr 23 til
4. maj 23
19.990 kr Per Heide Sørensen Ledige pladser Bestil rejse
3. maj 23 til
14. maj 23
21.390 kr Uffe Steffensen Udsolgt Forespørg Afrejse fra Billund
24. maj 23 til
4. jun 23
19.990 kr Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse
23. aug 23 til
3. sep 23
19.990 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
3. sep 23 til
14. sep 23
20.590 kr Pia Lund Poulsen Ledige pladser Bestil rejse
4. okt 23 til
15. okt 23
20.990 kr Glen Odgaard Garanteret afrejse Bestil rejse
25. okt 23 til
5. nov 23
20.990 kr Glen Odgaard Ledige pladser Bestil rejse
5. nov 23 til
16. nov 23
20.590 kr Uffe Steffensen Ledige pladser Bestil rejse
19. nov 23 til
30. nov 23
19.990 kr Knud Pilegaard Ledige pladser Bestil rejse
27. dec 23 til
7. jan 24
Afventer pris Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Nytårsrejse