Hvad søger du?

Jordan rundrejse

Eventyr i et gæstfrit kongedømme

Et af verdens nye vidundere, Petra, ligger i Jordan. Vi har to hele dage til at udforske den storslåede hovedstad fra oldtiden.

Og landet rummer meget mere: Bibelske steder, islamisk kunst. Røde ørkener og Det Døde Hav. Beduiner i telte og moderne højhuse i glas.

Rundrejsen går i dybden med dette spændende kongedømme. Vi kommer steder, andre besøgende sjældent ser. Jagtslottet Qasr Amra med flotte fresker illustrerer livet, som det udspandt sig i det 8. århundrede.

Vi har god tid i eventyrlige Petra, tager på ørken-safari i Wadi Rum og bader i Det Døde Hav. Og i tilgift får vi en række oplevelser, der sætter Jordan i relief som et gæstfrit og venligt land.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Jordan rundrejse
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan
12 dage Pris Rejseleder Status Information
19. mar 23 til
30. mar 23
17.490 kr Lea Landsted Få pladser tilbage Bestil rejse Direkte Fly
2. apr 23 til
13. apr 23
17.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte Fly
16. apr 23 til
27. apr 23
16.990 kr Per Graugaard Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
17. sep 23 til
28. sep 23
16.990 kr Per Graugaard Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
8. okt 23 til
19. okt 23
17.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
15. okt 23 til
26. okt 23
18.990 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Rundrejsen giver et detaljeret og dybdegående billede af Jordan, hvor vi besøger Jordans store seværdigheder samt sjældent besøgte områder
  • Rejsens længde giver mulighed for at få et indgående kendskab til Jordan og jordansk kultur
  • Der er 2 hele dage i Petra, så verdens vidunderet kan blive udforsket grundigt
  • Madaba med sine fantastiske mosaikker giver os indblik i områdets lange og rige histori

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Ankomst til Amman, hvor vi overnatter.

Vi starter dagen med at se Citadelhøjen og det romerske amfiteater i Amman.
Herefter tager vi på byvandring i det centrale Amman, bl.a. gennem bazaren, hvor vi får noget at vide om de forskellige nødder, krydderier, frugt og grønt mm.


Efter frokost går turen til byen As-Salt, den tidligere provinshovedstad, der er kendt for sin smukke beliggenhed og de klassiske osmanniske huse. As-Salt ligger på den gamle hovedvej mellem Amman og Jerusalem. Vi går ad den farverige gade ”Badstuegaden” forbi Al-Ein Plaza, hvor mændene samles og spiller backgammon.


Romerne, byzantinerne og mamelukkerne har alle bidraget til byens vækst. Men den tog for alvor fart i slutningen af det 19. århundrede, hvor osmannerne etablerede en regional administrativ base i As-Salt. Efterhånden som byens status voksede, flyttede flere og flere handelsmænd til byen, og med deres øgede velstand byggede de fine huse, der stadig kan beundres i As-Salt i dag. Vi ser de prægtige ottomanske bygninger på vores lille slentretur i byen.


Vi kører videre til området omkring Ajlun
Vi overnatter i hytter i Ajlun Forest Reserve i den smukke natur, og der bliver tid til en lille vandretur gennem olivenlundene.


Ajlun Forest Reserve er et område på 13 km2. Her er et bakket landskab fra 600 til 1100 m.o.h. I skoven ses mange af de stedsegrønne egetræer foruden johannesbrødstræer og vilde pistacier. Gennem årene har disse træer haft betydning for befolkningen i området, både fordi de har brug for træ, men også fordi de har kendt til medicinske egenskaber af træer og planter. Af vilde blomster i området kan nævnes sorte iris, adskillige orkidéarter og vilde tulipaner. Dyrelivet er også værd at nævne. Her findes f.eks. vildsvin, ræve, ulve, sjakaler, stribet hyæne, hulepindsvin og persiske egern.


Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi står tidligt op til endnu en vandretur med mulighed for at spotte fugle.


Efter morgenmaden kører vi til borgen Ajlun, der har en fantastisk beliggenhed 1200 m.o.h. med udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.


Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin. Borgen havde en strategisk beliggenhed i kampene mod korsfarerne. Det er en lille perfekt borg, meget fascinerende og med et helt andet arabisk design, når man sammenligner med de mere bastante korsridderborge i landet. Den var vigtig for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer forestillende par af brevduer. Gennem hele borgens historie har disse brevduer haft stor betydning. Vi besøger en workshop, hvor der fremstilles sæber af olivenolie.


Efter besøget i Ajlun spiser vi en tidlig frokost hos en lokal familie, som har indrettet en lille café i tilknytning til deres bolig.


En kort køretur fører til dagens højdepunkt Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer, torve og teatret.


Læs mere om Jerash


Sidst på eftermiddagen kører vi til Madaba, hvor vi har tre overnatninger.


Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi besøger to ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet. Først kører vi til jagtslottet Qasr Amra, der har været afslapningssted for kaliffen i Damaskus. Her ser vi fine eksempler på tidlig islamisk kunst og arkitektur, og vi hører om en fascinerende epoke i landets historie. Fresker, og stenudskæringer er inspireret af de persiske og græsk-romerske traditioner, og det hele er med til at illustrere livet, som det udspandt sig i det 18. århundrede.


Derefter ser vi Kasr el Kharane, en monumental bygning i ørkenen, muligvis benyttet af kaliffen som mødested.


Herefter kører vi til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Madabas historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster, det var her Davids styrker besejrede ammoniterne og aramæerne. Også for nabatæerne havde Madaba betydning, idet de styrede byen i det 1. århundrede. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Efter at have beundret mosaikkerne i Madaba begiver vi os ned til jordens laveste område, Det Døde Hav, og oplever hvordan temperaturen stiger i takt med at vi bevæger os ned i dalen. Der er mulighed for at flyde på vandet i en 33 % saltopløsning. En særpræget oplevelse. Husk badetøj og -håndklæde. Der er omklædningsrum og bruser.


Vi ser resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv. Kortet viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har kunnet identificere 150 steder, heriblandt Jordan-floden, Det Døde Hav og de varme kilder ved Ma’in.
Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem, der ses med mure, gader og bygninger.


Vi skal besøge "The Archaeological Park", hvor man har blotlagt et stykke af den gamle romerske hovedgade. Udstillingsområdet rummer bl.a. en kirke med velbevarede gulvmosaikker og “gulvtæppet” fra en hal i en villa, Hippolytos-hallen. Også andre mosaikker fra omegnen er udstillet her.


Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi sydpå mod det eventyrligt smukke naturområde "Dana Natural Reserve". Undervejs passerer vi resterne af Mukawir Fort, der ligger på en konisk bakke. Fortet blev bygget af Herodes den Store, og her kan vi mærke historiens vingesus, idet det menes, at her var stedet, hvor Salome dansede, og hvor Johannes Døberens hoved blev bragt ind på et fad.


I Dana indkvarteres vi i gæstehus. Her er fælles bad/toilet. Sidst på dagen tager vi på en kort vandretur og ser lidt på landsbyen.


Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden er der igen mulighed for en ca. 2 timers vandretur. De der ikke ønsker at vandre kan tage en pause i gæstehuset, eller måske slentre en kortere tur. Dalen er omgivet af smukke bjerge, det er et af landets mest fantastiske naturområder.


Vi forlader Dana, og undervejs på dagens flotte køretur passerer vi Shobak fæstningen, højt beliggende på en bakketop.


Vi kører til "Lille Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. I nærheden er der også et vandreservoir, Bir al Arais, der demonstrerer nabatæernes enorme kyndighed i at udnytte de sparsomme vandressourcer.


Vi har 3 overnatninger på hotel i Wadi Musa, byen der ligger lige ved siden af Petra.


Måltider: Morgenmad og aftensmad

Rejsens højdepunkt er uden tvivl besøget i Petra.
Vi bruger hele dagen i Petra. Denne sagnomspundne by blev bygget /udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Det er et spektakulært sted, som åbenbarer sig for os for enden af en snæver kløft.


Om formiddagen vandrer eller rider vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Undervejs kommer vi forbi kult-nicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget. Så ligger byen pludselig foran os, med rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Forvent at dagens guidet vandretur vil være på ca. 8-10 km. t/r. i adstadigt tempo. Læs mere i de praktiske oplysninger for rejsen.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen eller vandre op til højtliggende grave og helligdomme.
Der er mulighed for at tage op til offerstedet, hvor nabatæerne ofrede dyr. Stedet ligger højt oppe på et bjerg, fordi nabatæerne troede på, at jo højere op, des kortere er der til Gud. Ønsker man at komme til offerstedet, bør man have en lokalguide med.


Læs mere om Petra her


Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er fri til at opleve Petra på egen hånd og gå mere i dybden med seværdighederne. Eller man kan tage på en vandretur. Rejselederen har forslag til, hvordan fridagen kan anvendes - både i Petra og i byen Wadi Musa.


Rejselederen anbefaler at begynde dagen tidligt med at tage op til ”Klostret”, hvor ikke alene klostret er imponerende, men også udsigten. Efter frokost kan man se nærmere på kongegravene, eller vandre op til nogle af de andre bjerge.


Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører tidligt fra Petra mod Wadi Rum, et ørkenområde, der er kendt for sine utrolig smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Vi skal se området fra toppen af åbne pick-up trucks på en ca. 3 timers off-road tur i ørkenen.


Vi overnatter i en stationær camp, så vi har mulighed for at opleve både solnedgangen og solopgangen i ørkenen. Der er to-personers hytter med senge samt bad og toilet.


I campen får vi en fyldig frokost og en lige så fin aftensmad med typiske jordanske retter denne dag.


Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter naturoplevelserne i ørkenen kører vi til Aqaba, hvor vi kører en panoramatur for at få et indtryk af byen. Vi slentrer en tur gennem bazaren i Aqaba, hvis den er åben. Her blander duften af friskmalet kaffe sig med duften af de mange orientalske krydderier.


Herefter går turen til Madaba med passende stop undervejs. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.


Måltider: Morgenmad og aftensmad

Kørsel til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
19. mar 23 til
30. mar 23
17.490 kr Lea Landsted Få pladser tilbage Bestil rejse Direkte Fly
2. apr 23 til
13. apr 23
17.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte Fly
16. apr 23 til
27. apr 23
16.990 kr Per Graugaard Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
17. sep 23 til
28. sep 23
16.990 kr Per Graugaard Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
8. okt 23 til
19. okt 23
17.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
15. okt 23 til
26. okt 23
18.990 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse