Hvad søger du?

Jordan rundrejse

Eventyr i et gæstfrit kongedømme

Et af verdens nye vidundere, Petra, ligger i Jordan. Vi har to hele dage til at udforske den storslåede hovedstad fra oldtiden.

Og landet rummer meget mere: Bibelske steder, islamisk kunst. Røde ørkener og Det Døde Hav. Beduiner i telte og moderne højhuse i glas.

Rundrejsen går i dybden med dette spændende kongedømme. Vi kommer steder, andre besøgende sjældent ser. Jagtslottet Qasr Amra med flotte fresker illustrerer livet, som det udspandt sig i det 8. århundrede. Og fæstningen Al-Azraq er beskrevet af Lawrence of Arabia efter et langt ophold.

Vi har god tid i eventyrlige Petra, tager på ørken-safari i Wadi Rum og bader i Det Døde Hav. Og i tilgift får vi en række oplevelser, der sætter Jordan i relief som et gæstfrit og venligt land.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Jordan rundrejse
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan
12 dage Pris Rejseleder Status Information
9. okt 22 til
20. okt 22
15.790 kr Ruth Hansen Få pladser tilbage Bestil rejse På forespørgsel
16. okt 22 til
27. okt 22
15.990 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg Direkte fly
12. mar 23 til
23. mar 23
17.490 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte Fly
19. mar 23 til
30. mar 23
17.490 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse Direkte Fly
2. apr 23 til
13. apr 23
16.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte Fly
16. apr 23 til
27. apr 23
17.590 kr Per Graugaard Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
23. apr 23 til
4. maj 23
17.490 kr Kirsten Gynther Holm Ledige pladser Bestil rejse Direkte Fly

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Rundrejsen giver et detaljeret og dybdegående billede af Jordan, hvor vi besøger Jordans store seværdigheder samt sjældent besøgte områder
  • Rejsens længde giver mulighed for at få et indgående kendskab til Jordan og jordansk kultur
  • Der er 2 hele dage i Petra, så verdens vidunderet kan blive udforsket grundigt
  • Vi oplever Jordan indefra når vi bliver inviteret på mad hos en lokal familie i Amman
  • Madaba med sine fantastiske mosaikker giver os indblik i områdets lange og rige historie
  • Vi går i Lawrence af Arabiens fodspor når vi besøger fæstningen Al-Azraq

Max 20 deltagere! (22 i 2023)

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Ankomst til Amman, hvor vi bor i to nætter.

Vi starter dagen med at se Citadelhøjen og det romerske amfiteater i Amman.
Herefter tager vi på byvandring i det centrale Amman, bl.a. gennem bazaren, hvor vi får noget  at vide om de forskellige nødder, krydderier, frugt og grønt  mm. 

Efter frokost går turen til det kongelige automobilmuseum. Det er en imponerende udstilling, og foruden de smukke biler vises der korte interessante videoer af de tidligere konger i forskellige historiske sammenhænge.

Om aftenen spiser vi en lækker middag hos en privat familie, der vil fortælle lidt om deres dagligliv.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi starter dagen med at køre til byen As-Salt, der ligger på den gamle hovedvej mellem Amman og Jerusalem. Romerne, byzantinerne og mamelukkerne har alle bidraget til byens vækst. Men den tog for alvor fart i slutningen af det 19. århundrede, hvor osmannerne etablerede en regional administrativ base i As-Salt. Efterhånden som byens status voksede, flyttede flere og flere handelsmænd til byen, og med deres øgede velstand byggede de fine huse, der stadig kan beundres i As-Salt i dag. Vi ser de prægtige ottomanske bygninger, Al-Ein-Plaza samt den store Moske, Det Evangeliske Hospital, Qaquish Huset, Jomfru Marias Ortodokse Kirke.  

Vi kører herefter til borgen Ajlun, der har en fantastisk beliggenhed 1200 m.o.h. med udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.

Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin. Borgen havde en strategisk beliggenhed i kampene mod korsfarerne. Det er en lille perfekt borg, meget fascinerende og med et helt andet arabisk design, når man sammenligner med de mere bastante korsridderborge i landet. Den var vigtig for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer af brevduer. Gennem hele borgens historie har disse brevduer haft stor betydning.

Efter besøget her kører vi til dagens højdepunkt. Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer, torve og teatret.

Læs mere om Jerash

Vi kører til Madaba sidst på eftermiddagen, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi besøger to ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet. Først kører vi til jagtslottet Qasr Amra, der har været afslapningssted for kaliffen i Damaskus. Her ser vi fine eksempler på tidlig islamisk kunst og arkitektur, og vi hører om en fascinerende epoke i landets historie. Fresker, og stenudskæringer er inspireret af de persiske og græsk-romerske traditioner, og det hele er med til at illustrere livet, som det udspandt sig i det 18. århundrede.

Derefter ser vi fæstningen al-Azraq, hvor Lawrence af Arabien opholdt sig i de kolde vintermåneder 1913-14, hvilket han giver en malende beskrivelse af i sin bog "Visdommens 7 søjler".

Herefter kører vi til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Madabas historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster, det var her Davids styrker besejrede ammoniterne og aramæerne. Også for nabatæerne havde Madaba betydning, idet de styrede byen i det 1. århundrede. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Vi ser resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv. Kortet viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har kunnet identificere 150 steder, heriblandt Jordan-floden, Det Døde Hav og de varme kilder ved Ma’in.
Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem, der ses med mure, gader og bygninger.

Vi skal besøge "The Archaeological Park", hvor man har blotlagt et stykke af den gamle romerske hovedgade. Udstillingsområdet rummer bl.a. en kirke med velbevarede gulvmosaikker og “gulvtæppet” fra en hal i en villa, Hippolytos-hallen. Også andre mosaikker fra omegnen er udstillet her.

Vi kører nu mod det eventyrligt smukke naturområde Dana Natural Reserve. Sidst på dagen tager vi på en kort vandretur i det flotte terræn. Vi overnatter i gæstehus. Her er fælles bad/toilet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden er der igen mulighed for en 2-3 timers vandretur. De der ikke ønsker at vandre kan tage en pause i det lille gæstehus, eller måske slentre en kortere tur. Dalen er omgivet af smukke bjerge, det er et af landets mest fantastiske naturområder.

Vi kører til "Lille Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. I nærheden er der også et vandreservoir, Bir al Arais, der demonstrerer nabatæernes enorme kyndighed i at udnytte de sparsomme vandressourcer.

Vi har 3 overnatninger på hotel i Wadi Musa, byen der ligger lige ved siden af Petra.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Rejsens højdepunkt er uden tvivl besøget i Petra.
Vi bruger hele dagen i Petra. Denne sagnomspundne by blev bygget /udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Det er et spektakulært sted, som åbenbarer sig for os for enden af en snæver kløft.

Om formiddagen vandrer eller rider vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Undervejs kommer vi forbi kult-nicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget. Så ligger byen pludselig foran os, med rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Forvent at dagens guidet vandretur vil være på ca. 8-10 km. t/r. i adstadigt tempo. Læs mere i de praktiske oplysninger for rejsen.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, besøge det lille museum eller vandre op til højtliggende grave og helligdomme.
Der er mulighed for at tage op til offerstedet, hvor nabatæerne ofrede dyr. Stedet ligger højt oppe på et bjerg, fordi nabatæerne troede på, at jo højere op, des kortere er der til Gud.

Læs mere om Petra her

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er fri til at opleve Petra på egen hånd og gå mere i dybden med seværdighederne. Eller man kan tage på en vandretur. Rejselederen har forslag til, hvordan fridagen kan anvendes - både i Petra og i byen Wadi Musa.

Rejselederen anbefaler at begynde dagen tidligt med at tage op til ”Klostret”, hvor ikke alene klostret er imponerende, men også udsigten. Efter frokost kan man se nærmere på kongegravene, de to museer, vandre op til nogle af de andre bjerge.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører tidligt fra Petra mod Wadi Rum, et ørkenområde, der er kendt for sine utrolig smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Vi skal se området fra toppen af åbne jeeps på en off-road tur i ørkenen.

Vi overnatter i en stationær camp, så vi har mulighed for at opleve både solnedgangen og solopgangen i ørkenen. Der er to-personers hytter med senge samt bad og toilet. 

I campen får vi en fyldig frokost og en lige så fin aftensmad med typiske jordanske retter denne dag.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Efter naturoplevelserne i ørkenen kører vi til Aqaba, hvor vi indkvarteres på hotel. Vi slentrer en tur gennem bazaren i Aqaba. Her blander duften af friskmalet kaffe sig med duften af de mange orientalske krydderier

Vi kører ud og får et indtryk af den store containerhavn, før vi indkvarteres på vores hotel. 

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Aqaba og kører mod Madaba.

Undervejs gør vi holdt ved Det Døde Hav. Her er der mulighed for at flyde på vandet i en 33 % saltopløsning. En særpræget oplevelse. Husk badetøj og -håndklæde. Der er omklædningsrum og bruser.

Vi fortsætter til Madaba, hvor vi overnatter. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Kørsel til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
9. okt 22 til
20. okt 22
15.790 kr Ruth Hansen Få pladser tilbage Bestil rejse På forespørgsel
16. okt 22 til
27. okt 22
15.990 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg Direkte fly
12. mar 23 til
23. mar 23
17.490 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte Fly
19. mar 23 til
30. mar 23
17.490 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse Direkte Fly
2. apr 23 til
13. apr 23
16.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte Fly
16. apr 23 til
27. apr 23
17.590 kr Per Graugaard Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
23. apr 23 til
4. maj 23
17.490 kr Kirsten Gynther Holm Ledige pladser Bestil rejse Direkte Fly