Logo

Jordan Rundrejse

Eventyr i et gæstfrit kongedømme

Et af verdens nye vidundere, Petra, ligger i Jordan. Og landet rummer meget mere: Bibelske steder og islamisk kunst. Røde ørkener og Det Døde Hav. Beduiner i telte og moderne højhuse i glas.   Rundrejsen går i dybden med dette spændende kongedømme. Vi kommer steder, andre besøgende sjældent ser. Jagtslottet Qasr Amra med flotte fresker illustrerer livet, som det udspandt sig i det 8. århundrede. Og fæstningen Al-Azraq er beskrevet af Lawrence of Arabia efter et langt ophold. Et marskland med åer og vådområder lyder som et fata morgana i ørkenlandet Jordan. Men den er god nok: Vi besøger Azraq Wetland Reserve. Vi har god tid i eventyrlige Petra, tager på ørken-safari i Wadi Rum og bader i Det Døde Hav. Og i tilgift får vi en række oplevelser, der sætter Jordan i relief som et gæstfrit og venligt land.

Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan
12 dage Pris Rejseleder Status Information
20. mar 18 til
31. mar 18
14.900 kr Fahmy Almajid Garanteret afrejse Bestil rejse
18. apr 18 til
29. apr 18
14.900 kr Tine Larssen Frier Bestil rejse
6. maj 18 til
17. maj 18
14.900 kr (Afventer rejseleder) Bestil rejse
6. okt 18 til
17. okt 18
14.900 kr Trine Straarup Delé Bestil rejse
24. okt 18 til
4. nov 18
14.900 kr Ruth Hansen Bestil rejse
Vis alle ledige afgange Vis færre

Madaba er kendt for sit fantastiske mosaikkort over Det Hellige Land. Vi bliver længere tid i byen med de hyggelige gader, gode spisesteder og værksteder, der laver mosaikker. I hovedstaden Amman besøger vi et par interessante kunstgallerier.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Jordan her

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Ankomst til Amman, hvor vi bor i tre nætter.

Vi kører til borgen Ajlun, der har en fantastisk beliggenhed 1200 m.o.h. med udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.

Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin. Borgen havde en strategisk beliggenhed i kampene mod korsfarerne. Det er en lille perfekt borg, meget fascinerende og med et helt andet arabisk design, når man sammenligner med de mere bastante korsridderborge i landet. Den var vigtig for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer af brevduer. Gennem hele borgens historie har disse brevduer haft stor betydning.

Efter besøget her kører vi til dagens højdepunkt. Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer, torve og teatret.

Vi vender tilbage til Amman sidst på eftermiddagen.

Læs mere om Jerash

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Om formiddagen kører vi til byen Salt, hvor vi ser det historiske ”Old Salt Museum”, der er indrettet i et smukt gammelt hus, Abu Jaber House. Byen, som i byzantinsk tid hed Saltus, var sæde for ærkebiskoppen. På det tidspunkt blev byen anset for at være den vigtigste by på østsiden af Jordanfloden. Vi ser flere interessante gamle huse. Vi følger ”Salt heritage trail” og kommer ud på Shari’al Hammam (Badhusgade). Der er ikke længere fungerende badehuse i denne gade, men den er stadig en livlig og vigtig gade i Salt.

Efter besøget i as-Salt kører vi til Daret Al Fnoun, et sted for kunstnere, en platform for visuel kunst fra den arabiske verden. Det er en non-profit sammenslutning.

Vi fortsætter med et besøg i galleriet Dar Al Anda, hvor en af de ansatte vil forklare om de forskellige kunstarter og events, som de står for.

Sidst på dagen besøger vi Citadelhøjen og det romerske amfiteater i Amman.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi besøger to ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet. Først kører vi til jagtslottet Qasr Amra, der har været afslapningssted for kaliffen i Damaskus. Her ser vi fine eksempler på tidlig islamisk kunst og arkitektur, og vi hører om en fascinerende epoke i landets historie. Fresker, og stenudskæringer er inspireret af de persiske og græsk-romerske traditioner, og det hele er med til at illustrere livet, som det udspandt sig i det 18. århundrede.

Derefter ser vi fæstningen al-Azraq, hvor Lawrence af Arabien opholdt sig i de kolde vintermåneder 1913-14, hvilket han giver en malende beskrivelse af i sin bog "Visdommens 7 søjler".

Herefter går turen til Madaba, hvor vi har to overnatninger.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Madabas historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster, det var her Davids styrker besejrede ammoniterne og aramæerne. Også for nabatæerne havde Madaba betydning, idet de styrede byen i det 1. århundrede. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Vi ser resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv. Kortet viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har kunnet identificere 150 steder, heriblandt Jordan-floden, Det Døde Hav og de varme kilder ved Ma’in.
Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem, der ses med mure, gader og bygninger.

Vi skal besøge "The Archaeological Park", hvor man har blotlagt et stykke af den gamle romerske hovedgade. Udstillingsområdet rummer bl.a. en kirke med velbevarede gulvmosaikker og “gulvtæppet” fra en hal i en villa, Hippolytos-hallen. Også andre mosaikker fra omegnen er udstillet her.

Vi får mulighed for at se, hvordan mosaikhåndværket er genoplivet i et af de mange værksteder på egnen.

Herefter kører vi til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi sydpå til Dana Village, der er beliggende i et helt fantastisk naturområde, ”Dana Natural Reserve”. Her tager vi på en ca. 2-3 timers vandretur med lokal ranger. De, der ikke ønsker at vandre, kan tage en pause i det lille gæstehus, og måske senere slentre en tur gennem landsbyen. Indkvartering på den smukt beliggende Feynan Lodge.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Feynan Dalen er omgivet af smukke bjerge. Vi møder de lokale folk, og vi ser deres små boder og værksteder med kunsthåndværk.

Vi kører til "Lille Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. I nærheden er der også et vandreservoir, Bir al Arais, der demonstrerer nabatæernes enorme kyndighed i at udnytte de sparsomme vandressourcer.

Vi har 3 overnatninger på hotel i Wadi Musa, byen der ligger lige ved siden af Petra.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Rejsens højdepunkt er uden tvivl besøget i Petra.
Vi bruger hele dagen i Petra. Denne sagnomspundne by blev bygget /udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Det er et spektakulært sted, som åbenbarer sig for os for enden af en snæver kløft.

Om formiddagen vandrer eller rider vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Undervejs kommer vi forbi kult-nicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget. Så ligger byen pludselig foran os, med rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, besøge det lille museum eller vandre op til højtliggende grave og helligdomme.

Der er mulighed for at tage op til offerstedet, hvor nabatæerne ofrede dyr. Stedet ligger højt oppe på et bjerg, fordi nabatæerne troede på, at jo højere op, des kortere er der til Gud.

Læs mere om Petra her

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Dagen er fri til at opleve Petra på egen hånd og gå mere i dybden med seværdighederne. Eller man kan tage på en vandretur. Rejselederen har forslag til, hvordan fridagen kan anvendes - både i Petra og i byen Wadi Musa.

Rejselederen anbefaler at begynde dagen tidligt med at tage op til ”Klostret”, hvor ikke alene klostret er imponerende, men også udsigten. Efter frokost kan man se nærmere på kongegravene, de to museer, vandre op til nogle af de andre bjerge.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører tidligt fra Petra mod Wadi Rum, et ørkenområde, der er kendt for sine utrolig smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Vi ser området fra åbne jeeps på en off-road tur i ørkenen. Vi spiser en fyldig og meget lækker frokost i en stationær camp.

Efter naturoplevelserne i ørkenen kører vi til Aqaba, hvor vi indkvarteres på hotel.

Der er tid på egen hånd i Aqaba. En slentretur gennem bazaren kan anbefales. Her blander duften af friskmalet kaffe sig med duften af de mange orientalske krydderier.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader Aqaba efter først at have kastet et blik på den imponerende containerhavn.

Undervejs til Amman gør vi holdt ved Det Døde Hav. Her er der mulighed for at flyde på vandet i en 33 % saltopløsning. En særpræget oplevelse. Husk badetøj og -håndklæde. Der er omklædningsrum og bruser.

Vi fortsætter til Madaba, hvor vi overnatter. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Kørsel til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

12 dage Pris Rejseleder Status Information
20. mar 18 til
31. mar 18
14.900 kr Fahmy Almajid Garanteret afrejse Bestil rejse
18. apr 18 til
29. apr 18
14.900 kr Tine Larssen Frier Bestil rejse
6. maj 18 til
17. maj 18
14.900 kr (Afventer rejseleder) Bestil rejse
6. okt 18 til
17. okt 18
14.900 kr Trine Straarup Delé Bestil rejse
24. okt 18 til
4. nov 18
14.900 kr Ruth Hansen Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede