Logo

Jordans højdepunkter

Med to hele dage i Petra

Et magisk øjeblik ... Anderledes kan man ikke beskrive det første syn af Petra. Man går gennem en lang, smal slugt. Klipperne rejser sig lodret på begge sider. Slugten snævres ind. Spændingen stiger. Og pludselig, efter et lille knæk på stien, ser man Skatkammeret foran sig. Få minutter senere står man i den storslåede hovedstad fra oldtiden. Petra. Det var herfra stammefolket nabatæerne kontrollerede handelen med røgelse og krydderier gennem århundreder.

Det magiske øjeblik bliver ikke ringere af, at byen var glemt i mange hundrede år. Først i 1812 lykkedes det schweizeren Johann Burckhardt at finde byen igen ved at forklæde sig og blande sig med de lokale. Vi har god tid til at udforske Petra, der på et tidspunkt har haft op mod 40.000 indbyggere, men blev delvist ødelagt af et jordskælv i år 363.

Se dagsprogram
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan
8 dage Pris Rejseleder Status Information
17. okt 21 til
24. okt 21
12.590 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg
31. okt 21 til
7. nov 21
10.990 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg
14. nov 21 til
21. nov 21
11.490 kr Ruth Hansen Udsolgt Forespørg
19. dec 21 til
26. dec 21
12.490 kr Suzanne Moll Garanteret afrejse Bestil rejse
30. dec 21 til
6. jan 22
11.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse
20. feb 22 til
27. feb 22
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse
6. mar 22 til
13. mar 22
11.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse
10. apr 22 til
17. apr 22
12.690 kr Bjarke Vestesen Få pladser tilbage Bestil rejse
24. apr 22 til
1. maj 22
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse

Se en flot video fra rejsen her:

"10 højdepunkter i Jordan. Billedpræsentation med musik"
- af Bent Birkebæk, deltager på rejse til Jordan november 2016.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Viktors Farmor har 20 års erfaring med rejser til Jordan
  • Verdensvidunderet Petra udforskes over to dage
  • Den hellenistisk-romerske storby Jerash beretter om områdets storslåede historie
  • Vi får en helt unik oplevelse, når vi er inviteret til middag hos en beduinfamilie og får serveret traditionelle retter tilberedt over åben ild
  • Vi oplever Wadi Rum fra åbne pick-up trucks. Ørkenens smukke klippeformationer er blevet brugt i store Hollywood produktioner
  • Rejsen udforsker Madaba og de antikke mosaik-kort over det hellige land

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra Kastrup til Amman. Afhentning i lufthavnen og indkvartering. Afhængig af ankomsttidspunktet er der aftensmad efter ankomst.

Vi har to overnatninger i Amman.

Dagens program starter med en lille byrundtur i Amman, hvor vi bl.a. ser Citadellet og Det romerske Teater. Citadelhøjen har restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid.

Herefter kører vi til dagens højdepunkt. Jerash, det bibelske Gerasa og et eksempel på en stor hellenistisk-romersk provinsby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer, torve og to teatre.

Læs mere om Jerash

Vi fortsætter til borgen Ajlun. Det ligger i 1200 højde med fantastisk udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.

Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin på grund af den strategiske beliggenhed i kampene mod korsfarerne. En lille perfekt borg sammenlignet med de mere bastante korsridderborge i landet. Den har et helt andet arabisk design og var en station for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer af brevduer som symbol på dette.

Vi er tilbage i Amman sidst på eftermiddagen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi besøger 3 ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet.

Qasr al Karanah står som et imponerende monument halvvejs mellem Amman og Azraq. Der er stadig diskussion om formålet med bygningsværket, men de fleste hælder til, at det har været en slags mødested for umayyadekalifferne. Her kunne de mødes med de lokale høvdinge for de forskellige stammer.

Jagtslottet Qasr Amra var et afslapningssted for kaliffen i Damaskus. Her ser vi fine eksempler på tidlig islamisk kunst og arkitektur og hører om en spændende epoke i landets historie. Fresker og stenudskæringer er inspireret af de persiske og græsk-romerske traditioner, og det hele er med til at illustreret livet, som det udspandt sig i det 8. årh.

I fæstningen al- Azraq opholdt Lawrence af Arabien sig i de kolde vintermåneder 1917-18. Det giver han selv en malende beskrivelse af i sin bog "Visdommens 7 søjler". Her forhandlede han med Rualla beduistammen i hvis territorie Azraq lå. Og det var her han planlagede angrebet på Deraa som førte til, at han kunne indtage Damaskus.

Herefter kører vi til Madaba. Byens historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster. David besejrede ammoniterne og aramæerne her. Og nabatæerne styrede den betydningsfulde by i det 1. årh. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Det store Madaba-kort i Skt. Georgskirkens gulv viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har identificeret 150 steder, heriblandt Det Døde Hav, de varme kilder ved Ma’in og Jordan-floden. I Jordanfloden ser man fisk, og i Det Døde Hav ses fragtbåde med korn eller salt. Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem med tydelige mure, gader og bygninger.

Vi har én overnatning i Madaba.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med at besøge "The Archaeological Park", hvor man har blotlagt et stykke af den gamle romerske hovedgade. Udstillingsområdet rummer bl.a. en kirke med velbevarede gulvmosaikker og “gulvtæppet” fra en hal i en villa, Hippolytos-hallen. Også andre mosaikker fra omegnen er udstillet her.
Mosaikhåndværket ser vi genoplivet i et af de mange værksteder på egnen.

Vi forlader Madaba og kører til Nebo Bjerget. Et gammelt kristent valfartssted, hvorfra Moses skuede ud over det forjættede land, inden han døde, hvilket er beskrevet i Biblen.

Herefter kører vi til "Lille Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. Stedet var en slags forstad til Petra, et knudepunkt for karavaneruterne mod nord og nord-vest. I nærheden er der også et vandreservoir, Bir al Arais. Det viser, hvordan nabatæerne opsamlede regnvand til senere brug. Et godt bevis på, hvordan de var bevidste om de sparsomme vandressourcer i ørkenen.

Om aftenen får vi en helt unik oplevelse. Vi er inviteret til middag hos en beduinfamilie. Siddende på madrasser og puder får vi serveret traditionelle retter tilberedt over åben ild, og får samtidig et indblik i deres dagligliv. Det bliver en magisk aften.

Vi har to overnatninger på hotel i Wadi Musa, som er byen lige ved siden af Petra. Vi bor i gåafstand til indgangen til Petra, hvorfra man nemt kan tage sine egne ture ind til den lyserøde by

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi bruger hele dagen i Petra. Denne sagnomspundne by blev bygget /udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Det er et spektakulært sted, som åbenbarer sig for os for enden af en snæver kløft.

Om formiddagen vandrer eller rider vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Undervejs kommer vi forbi kultnicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget. Så fremkommer byen pludselig for os med dens rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Forvent at dagens guidet vandretur vil være på ca. 8-10 km. t/r. i adstadigt tempo. Læs mere i de praktiske oplysninger for rejsen.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, eller vandre op til højtliggende grave og helligdomme.

Der er mulighed for at tage op til offerstedet, hvor nabatæerne ofrede dyr. Stedet ligger højt oppe på et bjerg, fordi nabatæerne troede på, at jo højere op, des kortere er der til Gud.

Læs mere om Petra her

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Det meste af dagen er afsat til at opleve Petra på egen hånd og gå mere i dybden med seværdighederne. Eller man kan tage på en vandretur. Rejselederen har forslag til, hvordan fridagen kan anvendes - både i Petra og i byen Wadi Musa.

Rejselederen anbefaler at begynde dagen tidligt med at tage op til ”Klostret”, hvor ikke alene klostret er imponerende, men også udsigten. Efter frokost kan man se nærmere på kongegravene eller vandre op til nogle af de andre bjerge.
Man kan også besøge de to museer ved indgangen.

Hen på eftermiddagen kører vi til Wadi Rum, et ørkenområde med utroligt smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Lawrence of Arabia rejste flere gange gennem Wadi Rum under den arabiske revolte mod osmannerne. En af Wadi Rums mest betagende klippeformationer har senere taget navn efter Lawrences berømte bog »The Seven Pillars of Wisdom« fra 1926, og storfilmen »Lawrence of Arabia« fra 1962 satte for alvor Wadi Rum på verdenskortet.

Vi overnatter i en stationær camp i hytter med senge samt bad og toilet. I vores camp har vi mulighed for at opleve både solnedgangen og solopgangen i ørkenen. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi udforsker Wadi Rum på en off-road tur. Mens vi bevæger os rundt i området, bliver det hurtigt indlysende hvorfor Wadi Rums klippeformationer, der henleder tankerne på det ydre rum, er blevet brugt som scene i en række Hollywood film. Efter et par timer rundt i åbne pick-up trucks, kører vi med bus tilbage til Madaba.

Undervejs begiver vi os ned til jordens laveste område, Det Døde Hav, og oplever hvordan temperaturen stiger i takt med at vi bevæger os ned i dalen. Der er mulighed for at flyde på vandet i en 33 % saltopløsning. En særpræget oplevelse. Husk badetøj og -håndklæde. Der er omklædningsrum og bruser.

Indkvartering i Madaba og afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Ammans lufthavn og begynder hjemrejsen.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
17. okt 21 til
24. okt 21
12.590 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg
31. okt 21 til
7. nov 21
10.990 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg
14. nov 21 til
21. nov 21
11.490 kr Ruth Hansen Udsolgt Forespørg
19. dec 21 til
26. dec 21
12.490 kr Suzanne Moll Garanteret afrejse Bestil rejse
30. dec 21 til
6. jan 22
11.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse
20. feb 22 til
27. feb 22
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse
6. mar 22 til
13. mar 22
11.990 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse
10. apr 22 til
17. apr 22
12.690 kr Bjarke Vestesen Få pladser tilbage Bestil rejse
24. apr 22 til
1. maj 22
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse