Hvad søger du?

Jordans højdepunkter

Med god tid i den skjulte by, Petra

Et magisk øjeblik ... Anderledes kan man ikke beskrive det første syn af Petra. Man går gennem en lang, smal slugt. Klipperne rejser sig lodret på begge sider. Slugten snævres ind. Spændingen stiger. Og pludselig, efter et lille knæk på stien, ser man Skatkammeret foran sig. Få minutter senere står man i den storslåede hovedstad fra oldtiden. Petra. Det var herfra stammefolket nabatæerne kontrollerede handelen med røgelse og krydderier gennem århundreder.

Det magiske øjeblik bliver ikke ringere af, at byen var glemt i mange hundrede år. Først i 1812 lykkedes det schweizeren Johann Burckhardt at finde byen igen ved at forklæde sig og blande sig med de lokale. Vi har god tid til at udforske Petra, der på et tidspunkt har haft op mod 40.000 indbyggere, men blev delvist ødelagt af et jordskælv i år 363.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Jordans højdepunkter
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan
8 dage Pris Rejseleder Status Information
19. feb 23 til
26. feb 23
12.990 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg Direkte fly
5. mar 23 til
12. mar 23
12.990 kr Ruth Hansen Udsolgt Forespørg Direkte fly
26. mar 23 til
2. apr 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg Direkte fly
2. apr 23 til
9. apr 23
13.790 kr Susanne Behrens Udsolgt Forespørg Direkte fly
9. apr 23 til
16. apr 23
11.990 kr Pernille Andersen Udsolgt Forespørg Direkte fly
23. apr 23 til
30. apr 23
12.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
30. apr 23 til
7. maj 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
4. maj 23 til
11. maj 23
11.990 kr Mie Ellen Gynther Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
7. maj 23 til
14. maj 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
17. sep 23 til
24. sep 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
24. sep 23 til
1. okt 23
12.390 kr Ruth Hansen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
1. okt 23 til
8. okt 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
5. okt 23 til
12. okt 23
12.990 kr Pernille Andersen Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
15. okt 23 til
22. okt 23
13.490 kr Per Heide Sørensen Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
22. okt 23 til
29. okt 23
12.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
5. nov 23 til
12. nov 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
12. nov 23 til
19. nov 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
19. dec 23 til
26. dec 23
13.990 kr Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Julerejse
28. dec 23 til
4. jan 24
13.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Nytårsrejse

Se en flot video fra rejsen her:

"10 højdepunkter i Jordan. Billedpræsentation med musik"
- af Bent Birkebæk, deltager på rejse til Jordan november 2016.

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Viktors Farmor har 20 års erfaring med rejser i Jordan
  • Vi er din garanti for en tryg og velplanlagt rejse
  • Verdensvidunderet Petra udforskes over to hele dage
  • Vi oplever Wadi Rum fra åbne pick-up trucks
  • Drikkepenge til guider og chauffør er inkluderet i prisen

Max 22 deltagere

Vis alle dage Skjul alle dage

Fly fra Kastrup til Amman. Afhentning i lufthavnen og indkvartering. Afhængig af ankomsttidspunktet er der aftensmad efter ankomst.

Vi har to overnatninger i Amman.

Dagens program starter med, at vi besøger Citadelhøjen, der har restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid. Amman blev oprindelig bygget på 7 høje, og Citadellet ligger flot på den ene af disse høje. Her er fin udsigt over den hvide by og også ned over det romerske teater.

Mange store civilisationer har sat deres præg på Citadellet, men det mest imponerende er det ufuldendte Herkules Tempel fra 2. årh e.Kr., med enorme fritstående søjler og fragmenter af en kolossalstatue liggende på jorden ved siden af.

Ved siden af Herkules Templet er der et lille, men meget interessant, arkæologisk museum. Siden 1920'erne har både jordanske og udenlandske arkæologer arbejdet på stedet, men en stor del af Citadellet er endnu ikke udgravet.

Vi begiver os herefter ned til det romerske teater enten til fods eller med bussen. I en sidebygning til teatret er der en lille udstilling med forskellige dragter, våben og husgeråd.

Efter at have beundret romernes flotte arkitektur tager vi på byvandring i det centrale Amman. Turen fører os bl.a. gennem bazaren, hvor vi får noget at vide om de forskellige nødder, krydderier, frugt og grønt. Vi holder frokostpause i den gamle bydel, hvor der er mange udmærkede lokale restauranter og også flere hyggelige folkloristiske caféer, som f.eks. Jafra Café, der serverer småretter.

Efter frokost tager vi til det nyindrettede Jordan Museum. Foruden vigtige arkæologiske fund, fortælles her bl.a. om beduinernes liv, den nabatæiske historie og Jordans geografi. Et særligt klimakontrolleret rum er viet til fundet af dødehavsrullerne. Disse religiøse tekstruller blev fundet af beduiner i 1947. De var i en hule i Qumran, der dengang hørte til Jordan.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi forlader Amman og kører direkte til dagens højdepunkt; Jerash, der på bibelsk tid var kendt som Gerasa. Her har vi et imponerende et eksempel på en stor hellenistisk-romersk provinsby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer, torve og to amfiteatre.

Læs mere om Jerash her.

Vi fortsætter til borgen Ajlun. Den ligger i 1200 meters højde med fantastisk udsigt udover Jordan-dalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager.

Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin på grund af den strategiske beliggenhed i kampene mod korsfarerne. En lille perfekt borg sammenlignet med de mere bastante korsridderborge i landet. Den har et helt andet arabisk design og var en station for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer af brevduer som symbol på dette.

Herefter kører vi til Madaba. Byens historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster. David besejrede ammoniterne og aramæerne her. Og nabatæerne styrede den betydningsfulde by i det 1. årh. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Det store Madaba-kort i Skt. Georgs-kirkens gulv viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har identificeret 150 steder, heriblandt Det Døde Hav, de varme kilder ved Ma’in og Jordan-floden. I Jordanfloden ser man fisk, og i Det Døde Hav ses fragtbåde med korn eller salt. Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem med tydelige mure, gader og bygninger.

Vi har én overnatning i Madaba.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen med at besøge "The Archaeological Park", hvor man har blotlagt et stykke af den gamle romerske hovedgade. Udstillingsområdet rummer bl.a. en kirke med velbevarede gulvmosaikker og “gulvtæppet” fra en hal i en villa, Hippolytos-hallen. Også andre mosaikker fra omegnen er udstillet her.
Mosaikhåndværket ser vi genoplivet i et af de mange værksteder på egnen.

Vi forlader Madaba og kører til Nebo Bjerget. Et gammelt kristent valfartssted, hvorfra Moses skuede ud over det forjættede land, inden han døde, hvilket er beskrevet i Biblen.

Herefter kører vi til "Lille Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. Stedet var en slags forstad til Petra, et knudepunkt for karavaneruterne mod nord og nord-vest. I nærheden er der også et vandreservoir, Bir al Arais. Det viser, hvordan nabatæerne opsamlede regnvand til senere brug. Et godt bevis på, hvordan de var bevidste om de sparsomme vandressourcer i ørkenen.

Vi har to overnatninger på hotel i Wadi Musa, som er byen lige ved siden af Petra. Vi bor i gåafstand til indgangen til Petra, hvorfra man nemt kan tage sine egne ture ind til den lyserøde by

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi bruger hele dagen i Petra. Denne sagnomspundne by blev bygget /udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Det er et spektakulært sted, som åbenbarer sig for os for enden af en snæver kløft.

Om formiddagen vandrer eller rider vi ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Undervejs kommer vi forbi kultnicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget. Så fremkommer byen pludselig for os med dens rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Forvent at dagens guidet vandretur vil være på ca. 8-10 km. t/r. i adstadigt tempo. Læs mere i de praktiske oplysninger for rejsen.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, eller vandre op til højtliggende grave og helligdomme.

Der er mulighed for at tage op til offerstedet, hvor nabatæerne ofrede dyr. Stedet ligger højt oppe på et bjerg, fordi nabatæerne troede på, at jo højere op, des kortere er der til Gud.

Læs mere om Petra her

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Det meste af dagen er afsat til at opleve Petra på egen hånd og gå mere i dybden med seværdighederne. Eller man kan tage på en vandretur. Rejselederen har forslag til, hvordan fridagen kan anvendes - både i Petra og i byen Wadi Musa.

Rejselederen anbefaler at begynde dagen tidligt med at tage op til ”Klostret”, hvor ikke alene klostret er imponerende, men også udsigten. Efter frokost kan man se nærmere på kongegravene eller vandre op til nogle af de andre bjerge.
Man kan også besøge de to museer ved indgangen.

Hen på eftermiddagen kører vi til Wadi Rum, et ørkenområde med utroligt smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Lawrence of Arabia rejste flere gange gennem Wadi Rum under den arabiske revolte mod osmannerne. En af Wadi Rums mest betagende klippeformationer har senere taget navn efter Lawrences berømte bog »The Seven Pillars of Wisdom« fra 1926, og storfilmen »Lawrence of Arabia« fra 1962 satte for alvor Wadi Rum på verdenskortet.

Vi overnatter i en stationær camp i hytter med senge samt bad og toilet. I vores camp har vi mulighed for at opleve både solnedgangen og solopgangen i ørkenen. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi udforsker Wadi Rum på en off-road tur. Mens vi bevæger os rundt i området, bliver det hurtigt indlysende hvorfor Wadi Rums klippeformationer, der henleder tankerne på det ydre rum, er blevet brugt som scene i en række Hollywood film. Efter et par timer rundt i åbne pick-up trucks, kører vi med bus tilbage til Madaba.

Undervejs begiver vi os ned til jordens laveste område, Det Døde Hav, og oplever hvordan temperaturen stiger i takt med at vi bevæger os ned i dalen. Der er mulighed for at flyde på vandet i en 33 % saltopløsning. En særpræget oplevelse. Husk badetøj og -håndklæde. Der er omklædningsrum og bruser.

Indkvartering i Madaba og afskedsmiddag.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Ammans lufthavn og begynder hjemrejsen.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
19. feb 23 til
26. feb 23
12.990 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg Direkte fly
5. mar 23 til
12. mar 23
12.990 kr Ruth Hansen Udsolgt Forespørg Direkte fly
26. mar 23 til
2. apr 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Udsolgt Forespørg Direkte fly
2. apr 23 til
9. apr 23
13.790 kr Susanne Behrens Udsolgt Forespørg Direkte fly
9. apr 23 til
16. apr 23
11.990 kr Pernille Andersen Udsolgt Forespørg Direkte fly
23. apr 23 til
30. apr 23
12.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
30. apr 23 til
7. maj 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
4. maj 23 til
11. maj 23
11.990 kr Mie Ellen Gynther Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
7. maj 23 til
14. maj 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
17. sep 23 til
24. sep 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
24. sep 23 til
1. okt 23
12.390 kr Ruth Hansen Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
1. okt 23 til
8. okt 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
5. okt 23 til
12. okt 23
12.990 kr Pernille Andersen Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
15. okt 23 til
22. okt 23
13.490 kr Per Heide Sørensen Garanteret afrejse Bestil rejse Direkte fly
22. okt 23 til
29. okt 23
12.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
5. nov 23 til
12. nov 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
12. nov 23 til
19. nov 23
11.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Direkte fly
19. dec 23 til
26. dec 23
13.990 kr Trine Straarup Delé Ledige pladser Bestil rejse Julerejse
28. dec 23 til
4. jan 24
13.990 kr Tine Larssen Frier Ledige pladser Bestil rejse Nytårsrejse