Vi besøger 3 ørkenfæstninger i den nordøstlige del af landet.
Qasr al Karanah står som et imponerende monument halvvejs mellem Amman og Azraq. Der er stadig diskussion om formålet med bygningsværket, men de fleste hælder til, at det har været en slags mødested for umayyadekalifferne. Her kunne de mødes med de lokale høvdinge for de forskellige stammer.
Jagtslottet Qasr Amra var et afslapningssted for kaliffen i Damaskus. Her ser vi fine eksempler på tidlig islamisk kunst og arkitektur og hører om en spændende epoke i landets historie. Fresker og stenudskæringer er inspireret af de persiske og græsk-romerske traditioner, og det hele er med til at illustreret livet, som det udspandt sig i det 8. årh.
I fæstningen al- Azraq opholdt Lawrence af Arabien sig i de kolde vintermåneder 1917-18. Det giver han selv en malende beskrivelse af i sin bog "Visdommens 7 søjler". Her forhandlede han med Rualla beduistammen i hvis territorie Azraq lå. Og det var her han planlagede angrebet på Deraa som førte til, at han kunne indtage Damaskus.
Herefter kører vi til Madaba. Byens historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster. David besejrede ammoniterne og aramæerne her. Og nabatæerne styrede den betydningsfulde by i det 1. årh. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.
Det store Madaba-kort i Skt. Georgskirkens gulv viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har identificeret 150 steder, heriblandt Det Døde Hav, de varme kilder ved Ma’in og Jordan-floden. I Jordanfloden ser man fisk, og i Det Døde Hav ses fragtbåde med korn eller salt. Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem med tydelige mure, gader og bygninger.
Vi har én overnatning i Madaba.
Måltider: Morgenmad og aftensmad