Logo

Pigetur til Jordan

En gruppe kvinder åbner andre døre

Et fantastisk form- og farvespil møder os i ørkenområdet Wadi Rum – ”Månens Dal”. Vi ser enestående natur fra åbne jeeps på en off-road tur i ørkenen. Om natten sover vi i en god teltlejr. Vi ser solen gå ned og indtager aftensmad under den flotte stjernehimmel. Og for de friske er der solopgang og morgenstund med guld i mund.

Rejsen starter med en byrundtur i Jordans hovedstad Amman. Vi besøger det romerske amfiteater, Citadelhøjen med skønne søjler og et lille museum, og vi kommer helt ind under huden på samfundet ved et møde med den internationalt kendte journalist og forfatter Rana Husseini.

Se dagsprogram
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Rana deler sin fortælling - i årevis har hun kæmpet mod æresdrab og uværdig behandling af kvinder. Vi møder hende en aften i Amman og både lytter og stiller spørgsmål.

Kaffe og krydderier pirrer vores lugtesans på bazaren i Aqaba. Vi forkæler ganen med hjemmelavet jordansk mad – adskillige måltider indtager vi i private hjem. Køkkenet består af krydrede retter baseret på gode og friske råvarer. I ”Petras Køkken” skal vi selv ud i madlavningens ædle kunst. En professionel kok tilbereder aftensmad sammen med os i en hyggelig og uformel atmosfære. Opskrifterne får vi selvfølgelig med hjem.

En frodig og øde dal huser et kvindekooperativ. De 41 kvinder viser os, hvordan de producerer håndlavet papir, håndvævet stof, keramik og fødevarer. Ved Det Døde Hav har vi mulighed for at flyde på vandet i en 25 % saltopløsning.

Den lyserøde by Petra åbenbarer sig for os som et af verdens syv vidundere. Bibelske steder fra det sjette århundrede toner frem på det byzantiske mosaikkort i Madaba. Fra Nebobjerget kører vi til Dana Natural Reserve med rød-hvide sandstensklipper og frodig bevoksning. Her guider en ranger os gennem det naturskønne terræn på en 2-timers vandretur.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til Amman Lufthavn og transport til hotellet i Amman.

Måltider: Aftensmad

Besøg i Amman, Jordans hovedstad, en fascinerende by hvor kontrasterne mødes. Vi besøger det romerske teater fra det andet århundrede. Her finder man også Jordans folklore museum som bl.a. udstiller kulturgenstande fra det traditionelle liv i Jordan.

Herefter kører vi 24 km. sydvest for Amman gennem en øde og frodig dal til Iraq Al Amir. Området er kendt for Qasr Al Abed (”Slavepaladset”), en imponerende og helt speciel bygning fra det andet århundrede f.Kr. Herefter besøger vi Iraq Al Amir kvindekooperativet, som blev grundlagt af Noor Al-Hussein Foundation i 1994 med støtte fra den schweiziske regering. Projektet har 41 kvinder ansat i produktionen af forskellige ting, som f.eks. håndlavet papir, håndvævet stof, keramik/lertøj samt fødevarer. Vi skal nyde en traditionel frokost tilberedt af de lokale kvinder fra Iraq Al Amir.

Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet i Amman. Vores sidste aften i Amman bliver helt speciel af to grunde. Vi skal besøge et privat hjem og spise hjemmelavet jordansk mad. Desuden har vi været så heldige at få et møde i stand med den internationalt kendte journalist og forfatter Rana Husseini. Hun arbejder for The Jordan Times og har kæmpet en årelang kamp imod æresdrab og uværdig behandling af kvinder. Det har hun beskrevet i sin bog ”Murder in the Name of Honour”. En engageret, modig og inspirerende person.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til byen As-Salt, hvor vi starter besøget med en ”Harmony Trail” vandring herunder besøg på det arkæologiske museum ”Historical Old Salt Museum” (Abu Jaber House). Vi ser Al-Ein-Plaza  samt flere interessante bygninger såsom den store Moske, Det Evangeliske Hospital, Qaquish Huset, Jomfru Marias Ortodokse Kirke.  Vi holder frokostpause med mulighed for at smage den lokale mad på et af byens mange små spisesteder og ser derefter den lille Moské.

Efter besøget i As-Salt kører vi til Madaba ”mosaikbyen”,  og besøger byens hovedattraktion St. George Græsk Ortodokse Kirke, hvor man kan se det berømte byzantinske mosaikkort fra det sjette århundrede over bibelske steder.

Madabas historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster. David besejrede ammoniterne og aramæerne her. Og nabatæerne styrede den betydningsfulde by i det 1. årh. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Det store Madaba-kort i Skt. Georgskirkens (fra 6. årh.) gulv viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har identificeret 150 steder, heriblandt Det Døde Hav, de varme kilder ved Ma’in og Jordan-floden. I Jordanfloden ser man fisk og fiskerbåde. Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem med tydelige mure, gader og bygninger.

Overnatning på hotel i  Madaba.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Mount Nebo, stedet hvor Moses menes at være begravet. Herefter kører vi sydpå til ”Dana Natural Reserve”, der er et helt fantastisk naturområde med rød-hvide sandstensklipper og frodig bevoksning. Her tager vi på en 2-timers vandretur med ranger i det flotte terræn.

Vi kører videre til Kerak, centrum for Jordans nationalret, Mansaf. Vi lærer om ingrediensen ”Jameed” og spiser ”Mansaf” til frokost. Vi besøger Keraks korstogsborg som blev opført i det 12. århundrede på en bakketop ca. 1000 meter over havet og som er omgivet dale på tre sider. Vi fortsætter til den arabiske nations mest spændende by, Petra, som har eksisteret i 2000 år. Overnatning på hotel i Petra.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Den meget gamle nabatæiske by Petra blev for nylig kåret som et af verdens syv vidundere. I 1985 kom Petra på UNESCO’s liste for verdensarv.

Vi bruger hele dagen i Petra. Denne sagnomspundne by blev bygget /udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Det er et spektakulært sted, som åbenbarer sig for os for enden af en snæver kløft.

Om formiddagen vandrer eller rider vi igennem den snævre klippeslugt, Siq'en. Undervejs kommer vi forbi kultnicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget. Når man nærmer sig den sidste del af Siq, kommer Petras første og største monument langsomt til syne, det berømte monument “Al Khazneh”. Så fremstår byen pludselig for os med dens rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed.

Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, besøge det lille museum eller vandre op til højtliggende grave og helligdomme.

Vi slapper af på hotellet indtil kl. 19.00 og begiver os derefter til ”Petras køkken” som har en hyggelig og uformel atmosfære. Her skal vi sammen tilberede et aftensmåltid under vejledning af en professionel kok. Aftensmåltidet består af typiske jordanske retter. Overnatning i Petra.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Afgang til naturområdet Wadi Rum ”Månens dal”, et enestående sted, helt anderledes end hvad man hidtil har set.

Dette ørkenområde byder på utrolig smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Her levede Lawrence of Arabia sammen med beduiner under den arabiske revolte mod osmannerne.

Vi ankommer til landsbyen Rum, hvor vi får frokost. Vi skal møde de lokale beduiner som fordeler os i mindre biler. Vi oplever den enestående natur fra åbne jeeps på en off-road tur i ørkenen. Kørsel til en stationær teltlejr med fine faciliteter. Man sover i rigtige senge, og der er toilet og brusebad til hvert telt. Aftensmaden indtages i lejren under den flotte stjernehimmel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til Aqaba, hvor vi slentrer en tur gennem bazaren, der især er kendt for kaffe og krydderier. En herlig duftoplevelse. Vi kører videre, og  første holdt bliver ved Lots hule, et af de bibelske steder landet har så mange af. Vi vandrer fra landevejen  gennem et ørkenlandskab til hulen, en tur på ca. en halv time. På stedet er der et lille interessant museum, der fortæller om området og især om Det Døde Hav.

Senere gør vi holdt ved Det Døde Hav. Her er der mulighed for at flyde på vandet i en 25 % saltopløsning. En særpræget oplevelse.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag. Overnatning i Madaba.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os
Viktors Farmor baggrundsbillede