Logo

Pigetur til Jordan

En gruppe kvinder åbner andre døre

Et fantastisk form- og farvespil møder os i ørkenområdet Wadi Rum – ”Månens Dal”. Vi ser enestående natur fra åbne jeeps på en off-road tur i ørkenen. Om natten sover vi i en god teltlejr. Vi ser solen gå ned og indtager aftensmaden bestående af typiske jordanske retter. Og for de friske er der solopgang og morgenstund med guld i mund.

Pigeturens helt unikke højdepunkt er, at vi kommer helt ind under huden på samfundet ved et møde med Rana Husseini. Den internationalt kendte journalist og forfatter deler sin fortælling. I årevis har hun kæmpet mod æresdrab og uværdig behandling af kvinder. Vi møder hende en aften i Amman og både lytter og stiller spørgsmål.

Se dagsprogram
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan
8 dage Pris Rejseleder Status Information
21. nov 21 til
28. nov 21
12.990 kr Mie Ellen Gynther Udsolgt Forespørg
17. apr 22 til
24. apr 22
12.990 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi besøger et kvindekooperativ i en frodig og øde dal. Her ser vi de 41 kvinders keramikværksted og deres produkter af håndlavet papir m.m.
  • Rana Husseini møder os og fortæller om hendes kamp mod uværdig behandling af kvinder
  • Vi dufter til kaffe og krydderier på bazaren i Aqaba. Vi forkæler ganen med hjemmelavet jordansk mad
  • Den lyserøde by Petra åbenbarer sig for os som et af verdens syv vidundere
  • Vi oplever Dana Nature Reserve, hvor en ranger guider os gennem det naturskønne terræn på en 2-timers vandretur

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Ankomst til Amman Lufthavn og transport til hotellet i Amman.

Måltider: Aftensmad

Besøg i Amman, Jordans hovedstad, en fascinerende by hvor kontrasterne mødes. Vi besøger det romerske teater fra det andet århundrede. Her finder man også Jordans folklore museum som bl.a. udstiller kulturgenstande fra det traditionelle liv i Jordan.

Herefter kører vi 24 km. sydvest for Amman gennem en øde og frodig dal til Iraq Al Amir. Området er kendt for Qasr Al Abed (”Slavepaladset”), en imponerende og helt speciel bygning fra det andet århundrede f.Kr. Herefter besøger vi Iraq Al Amir kvindekooperativet, som blev grundlagt af Noor Al-Hussein Foundation i 1994 med støtte fra den schweiziske regering. Projektet har 41 kvinder ansat i produktionen af forskellige ting, som f.eks. håndlavet papir, håndvævet stof, keramik/lertøj samt fødevarer. Vi skal nyde en traditionel frokost tilberedt af de lokale kvinder fra Iraq Al Amir. Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet i Amman.

Vores sidste aften i Amman bliver helt speciel. Vi har været så heldige at få et møde i stand med den internationalt kendte journalist og forfatter Rana Husseini. Hun arbejder for The Jordan Times og har kæmpet en årelang kamp imod æresdrab og uværdig behandling af kvinder. Det har hun beskrevet i sin bog ”Murder in the Name of Honour”. En engageret, modig og inspirerende person.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi kører til byen As-Salt, den tidligere provinshovedstad, der er kendt for sin smukke beliggenhed og de klassiske osmanniske huse. Vi går ad den farverige gade ”Badstuegaden” forbi Al-Ein Plaza, hvor mændene samles og spiller backgammon, og vi besøger det historiske Old Salt Museum, der har til huse i et gammelt rigmandshus, Abu Jaber House. Vores vandring fører os forbi flere bemærkelsesværdige bygninger, moskeer og kirker, inden vi finder tilbage til bussen.

Fra as-Salt kører vi til et jordansk hjem, der har åbnet dørene for os til en frokost med hjemmelavet jordansk mad og mulighed for at møde familien.

Efter frokost kører vi til Madaba ”mosaikbyen”, og besøger byens hovedattraktion St. George Græsk Ortodokse Kirke, hvor man kan se det berømte byzantinske mosaikkort fra det sjette århundrede over bibelske steder.

Madabas historie går mere end 3500 år tilbage. Byen nævnes flere steder i bibelske tekster. David besejrede ammoniterne og aramæerne her. Og nabatæerne styrede den betydningsfulde by i det 1. årh. I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.
Det store Madaba-kort i Skt. Georgskirkens (fra 6. årh.) gulv viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst. Man har identificeret 150 steder, heriblandt Det Døde Hav, de varme kilder ved Ma’in og Jordan-floden. I Jordanfloden ser man fisk og fiskerbåde. Den mest detaljerede del af kortet afbilder Jerusalem med tydelige mure, gader og bygninger.

Overnatning på hotel i Madaba.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Mount Nebo, stedet hvor Moses menes at være begravet. Herefter kører vi ad den historiske Kongevej

Sydpå til Karaks korstogsborg som blev opført i det 12. århundrede på en bakketop ca. 1000 meter over havet og som er omgivet dale på tre sider. Derefter er det tid til at spise Mansaf, Jordans nationalret. Nu går turen videre mod syd til ”Dana Nature Reserve”, der er et helt fantastisk naturområde med rød-hvide sandstensklipper og frodig bevoksning. Her tager vi på en 2-timers vandretur med ranger i det flotte terræn.   Vi fortsætter til den arabiske nations mest spændende by, Petra, som har eksisteret i 2000 år.

Overnatning på hotel i Petra.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Den meget gamle nabatæiske by Petra blev for nylig kåret som et af verdens syv vidundere. I 1985 kom Petra på UNESCO’s liste for verdensarv.

Vi bruger hele dagen i Petra. Denne sagnomspundne by blev bygget /udhugget i klipperne af nabatæerne. Et handelsfolk, der slog sig ned i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Det er et spektakulært sted, som åbenbarer sig for os for enden af en snæver kløft.
Om formiddagen vandrer eller rider vi igennem den snævre klippeslugt, Siq'en. Undervejs kommer vi forbi kultnicher, som oldtidens besøgende og beboere har udhugget.
Når man nærmer sig den sidste del af Siq, kommer Petras første og største monument langsomt til syne, det berømte monument “Al Khazneh”. Så fremstår byen pludselig for os med dens rosafarvede templer og grave udhugget i sandsten. Et fantastisk område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Eftermiddagen er til fri disposition. Her kan man udforske grave i dalen, vandre op til højtliggende grave og helligdomme. besøge det lille museum eller besøge museet udenfor Petra.

Overnatning i Petra.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Aqaba, hvor vi slentrer en tur gennem bazaren, der især er kendt for kaffe og krydderier. En herlig duftoplevelse. Bagefter spiser vi frokost på en fiskerestaurant.

Afgang til naturområdet Wadi Rum ”Månens dal”, et enestående sted, helt anderledes end hvad man hidtil har set.

Dette ørkenområde byder på utrolig smukke naturpanoramaer. Der er et fantastisk form- og farvespil mellem klipperne, sandet og de grønne vækster. Her levede Lawrence of Arabia sammen med beduiner under den arabiske revolte mod osmannerne.
Vi ankommer til landsbyen Rum, hvor vi skal møde de lokale beduiner, som fordeler os i mindre biler. Vi oplever den enestående natur fra åbne pick-up trucks på en off-road tur i ørkenen. Kørsel til en stationær teltlejr med fine faciliteter. Man sover i rigtige senge. Toiletter og bad er i en bygning for sig. Aftensmaden indtages i lejren under den flotte stjernehimmel.

Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad

Vi forlader vores lejr i ørkenen og kører til Lots hule, et af de bibelske steder, landet har så mange af. Vi vandrer fra landevejen gennem et ørkenlandskab til hulen, en tur på ca. en halv time. På stedet er der et lille interessant museum, der fortæller om området og især om Det Døde Hav.

Senere gør vi holdt ved Det Døde Hav. Her er der mulighed for at flyde på vandet i en 33%saltopløsning. En særpræget oplevelse.

Om aftenen spiser vi afskedsmiddag. Overnatning i Madaba.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til lufthavnen, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
21. nov 21 til
28. nov 21
12.990 kr Mie Ellen Gynther Udsolgt Forespørg
17. apr 22 til
24. apr 22
12.990 kr Lea Landsted Ledige pladser Bestil rejse