Logo

Smuttur til Jerusalem og Jordan

Otte dage i Mellemøsten

Et smut til Mellemøsten? Jo, hvorfor ikke! Det er nemlig utroligt, hvad man kan nå at se på 8 dage. Denne rejse med Israel og Jordan er en exceptionel kombination, hvor vi bogstaveligt talt vader rundt i steder, der har spillet en rolle i Bibelen eller i verdenshistorien: Jerusalem, Oliebjerget, Getsemane Have, Via Dolorosa, Gravkirken, Grædemuren, Betlehem, Fødselskirken.

8 dage Pris Rejseleder Status Information
6. mar 18 til
13. mar 18
12.600 kr Anna-Karin Guindy Få pladser tilbage Bestil rejse
17. apr 18 til
24. apr 18
11.900 kr Uffe Steffensen Få pladser tilbage Bestil rejse
9. okt 18 til
16. okt 18
12.900 kr (Afventer rejseleder) Bestil rejse
17. okt 18 til
24. okt 18
12.500 kr Pernille Andersen Bestil rejse
4. nov 18 til
11. nov 18
11.900 kr Tine Larssen Frier Bestil rejse
26. dec 18 til
2. jan 19
12.900 kr Glen Odgaard Bestil rejse
Vis alle ledige afgange Vis færre

Og meget mere. Der er Madaba med det fantastiske mosaik-kort over det hellige land. Og ikke mindst Petra, nabatæernes gamle hovedstad, der blev hugget ud af sandstensklipperne. Petra er udnævnt til at være blandt verdens 7 vidundere. Smutturen begynder i Tel Aviv og ender i Jordans hovedstad, Amman. Den er lagt på en årstid, hvor klimaet i Mellemøsten er behageligt.

Læs praktiske oplysninger om rejsen her

Max 20 deltagere.

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København. Ved ankomst til Tel Aviv kører vi til vores hotel i Betlehem, hvor vi har to overnatninger.

Jerusalem er måske den by i verden, der har haft den største betydning for verdenshistoriens gang. Byen anses for hellig af alle de tre store monoteistiske religioner jødedom, kristendom og islam, ligesom der er flere referencer til Jerusalem i både Biblen og Koranen. Skal man tro alle religionerne var det her kong David byggede sin hovedstad, her Jesus tilbragte sine sidste dage (prædikede, blev arresteret, korsfæstet, begravet, genopstod fra de døde og steg til himmels) og her profeten Muhammed på mirakuløs vis fløj fra Mekka til Jerusalem, hvor han for til himmels og mødte tidligere islamiske profeter. Men måske netop derfor har byen også en blodig historie. I løbet af dens lange historie er Jerusalem blevet ødelagt to gange, belejret 23 gange, angrebet 52 gange, erobret og generobret 44 gange.

Vi starter vores byrundtur på Oliebjerget øst for den gamle by og nyder den storslåede udsigt. Oliebjerget var stedet, hvor Jesus ifølge biblen for til himmels, og jøder har været begravet her siden gammel testamentlig tid.

Herefter bevæger vi os ned ad Oliebjerget, og undervejs kommer vi bl.a. til Getsemane Have, hvor Jesus sent skærtorsdag aften blev arresteret af romerske soldater. Ved bjergets fod ankommer vi til Jerusalems gamle by og følger i Jesus' fodspor ad Via Dolorosa, den vej Jesus hævdes at have gået med sit kors langfredag. Vi kommer også til Gravkirken, midt i den gamle bydel, som mindst 6 kirkelige retninger hævder er placeret der, hvor Jesus blevet begravet og genopstod fra de døde.

Vi snor os gennem de små bazargader, passerer det kristne, det armenske og det jødiske kvarter og kommer ud ved jødernes helligste sted, Grædemuren. Det er en fascinerende og uforglemmelig oplevelse, at stå her ved resterne af Kong Salomons tempel. Her ses både de sortklædte ortodokse jøder med slangekrøllerne og de almindelige jøder, som i skøn forening beder ved Grædemuren og begræder romernes ødelæggelse af kong Salomons tempel i år 70. Ovenover Grædemuren ligger de to smukke bygninger, Klippehelligdommen med guldkuplen og få meter derfra, Al Aqsa moskeen med sølvkuplen.

Vi starter tidligt om morgenen og besøger fødselskirken i Betlehem, Jesu fødested. Herefter tager vi rundt i Betlehem og ser krybbepladsen og hyrdernes mark inden vi igen kører mod grænsen. Efter grænseformaliteterne, der godt kan tage nogen tid, fortsætter vi til Jordans hovedstad Amman, hvor vi har én overnatning.

Vi starter dagen med en lille byrundtur, hvor vi bl.a. ser Citadellet og Det romerske Teater. Citadelhøjen har restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid.

Herefter kører vi til dagens højdepunkt, Jerash, det bibelske Gerasa, der er et imponerende eksempel på en hellenistisk-romersk storby. Vi vandrer igennem søjlekolonnader, ser templer og torve og teatret.

Vi fortsætter til borgen Ajlun, der har en fantastisk beliggenhed 1200 m.o.h. med udsigt udover Jordandalen og Det Døde Hav. Vejen dertil snor sig gennem olivenplantager. Ajlun blev bygget i 1185 af en nevø til Saladin. Borgen havde en strategisk beliggenhed i kampene mod korsfarerne. Det er en lille perfekt borg, meget fascinerende og med et helt andet arabisk design, når man sammenligner med de mere bastante korsridderborge i landet. Den var vigtig for udveksling af budskaber ved hjælp af brevduer og ved hjælp af bål på højdedragene. Over en af borgens døre er der relieffer forestillende par af brevduer. Gennem hele borgens historie har disse brevduer haft stor betydning.

Vi slutter dagen i Madaba, hvor vi har én overnatning. 

Læs mere om Jerash

En dag med meget forskelligartede oplevelser.

Vi starter i den charmerende lille by Madaba, hvis historie går mere end 3500 år tilbage. Madaba nævnes flere steder i bibelske tekster. Det var her Davids styrker besejrede ammoniterne og aramæerne. Også for nabatæerne havde Madaba betydning, de styrede byen i det 1. årh. e.Kr.

I dag er Madaba mest kendt for sine byzantinske mosaikker.

Vi skal se resterne af det store Madaba-kort i Georgskirkens gulv. Kortet viser det hellige land og dets omgivelser. Middelhavet ses mod vest og Jordans ørkenområder mod øst.

Man har kunnet identificere 150 steder, heriblandt Jordan-floden, Det Døde Hav og de varme kilder ved Ma’in. Den mest detaljerede del af kortet omhandler Jerusalem, der ses med mure, gader og bygninger.

Vi kører herefter til Nebobjerget, et gammelt kristent valfartssted. Herfra skuede Moses ifølge den bibelske beretning ud over det forjættede land, inden han døde.

Efter besøget i Madaba kører vi til det Døde hav, hvor der er mulighed for at svømme og slappe lidt af. Det er en helt speciel oplevelse at flyde på vandet i en 33% saltopløsning. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Petra, hvor vi har to overnatninger. 

Vi bruger det meste af dagen i ”den lyserøde by”, Petra. Vi vandrer eller rider ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Man kan levende forestille sig, hvor spændt den schweitziske opdager Burckhardt må have været, hver gang han fik øje på relieffer og tegn, der tydede på, at han var på den rette vej. Så åbner byen sig pludselig for os med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i sandstensklippen. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed. Efter gennemgang af de vigtigste monumenter i Petra bliver der god tid på egen hånd.

Artikel om Petra

Dagen er fri til at opleve Petra på egen hånd. Der er mulighed for at gå mere i dybden med seværdighederne i Petra, eller man kan tage på en vandretur.

Midt på eftermiddagen kører vi til Madaba. Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Vi kører til Ammans lufthavn, og hjemrejsen begynder.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
6. mar 18 til
13. mar 18
12.600 kr Anna-Karin Guindy Få pladser tilbage Bestil rejse
17. apr 18 til
24. apr 18
11.900 kr Uffe Steffensen Få pladser tilbage Bestil rejse
9. okt 18 til
16. okt 18
12.900 kr (Afventer rejseleder) Bestil rejse
17. okt 18 til
24. okt 18
12.500 kr Pernille Andersen Bestil rejse
4. nov 18 til
11. nov 18
11.900 kr Tine Larssen Frier Bestil rejse
26. dec 18 til
2. jan 19
12.900 kr Glen Odgaard Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede