Hvad søger du?

Vandreferie i Jordan

Gennem historie og natur

Kongeriget Jordan ligger som en historisk grænsepost mellem den kristne og muslimske verden på den arabiske halvø. Naturen har også skarpe grænser i Jordan med frugtbare dale langs Jordan-floden og enestående naturreservater og knastør ørken langs Det Døde Hav.

På denne vandreferie går vi både gennem tidlig kristen og gammel-testamentlig historie og gennem smukke landskaber, dale og slugter med springende kildevæld og spændende dyreliv – bl.a. ved vandringer i Dana Nature Reserve og i ørkenen Wadi Rum.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Vandreferie i Jordan
Regioner: Mellemøsten
Lande: Jordan
9 dage Pris Rejseleder Status Information
16. apr 23 til
24. apr 23
Afventer pris Bjarke Vestesen Ledige pladser Bestil rejse
22. okt 23 til
30. okt 23
Afventer pris Ruth Hansen Ledige pladser Bestil rejse

Jordans smukke natur opleves bedst med Viktors farmor fordi:

  • Vi har flere dage til at udforske den eventyrlige klippeby Petra
  • Sammen med pilgrimme vandrer vi op på Aarons bjerg, der er et af de helligste steder i Jordan
  • Vi vandrer i naturreservatet Ajloun, gennem stedsegrøn egetræsskov
  • I Jerash mærker vi historiens sus i verdens bedst bevarede hellenistisk-romerske provinsby
  • Wadi Rums fascinerende rødlige landskab opleves både på fod og fra åbne pick-up trucks

Max 16 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Efter ankomst kører vi til vores hotel i Amman, hvor vi har én overnatning.

Vi kører til Jerash, det bibelske Gerasa, og ser verdens bedst bevarede hellenistisk-romerske provinsby. Her skal vi vandre igennem søjlekolonnader, se templer og torve samt teatret.
Turen fortsætter til naturreservatet Ajloun. Klimaet er subtropisk og her lever mange fugle og bl.a. rådyr. Vi vandrer gennem åben stedsegrøn egetræsskov, en tur med mange flotte udsigtspunkter. Vi kommer forbi kilder samt oliven, vindrue og frugtfarme. Vandring ca. 3 timer

Vi har én overnatning på lodge i Ajloun. Her er fælles bad/toilet.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Om morgenen vandrer vi 1,5 time i naturreservatet. Herefter kører vi til Dana naturreservatet, hvor vi har én overnatning på lodge. Her er fælles bad/toilet.

Dana er et fantastisk naturområde, der dækker 308 km2. Om eftermiddagen tager vi på en 1,5 times vandretur. Forrevne klippeplateauer, dybe wadier og skov-bevoksede skrænter venter på os. Vi får vi et godt indtryk af geologien og økologien i området. Måske er vi heldige at se persiske nattergale, tårnfalke og gåsegribbe. Om dagen kan man få et glimt af en adræt stenbuk, og om natten dukker grævlinger og hyæner frem. Dyrearter fra Afrika, Asien og Europa trives i Danas mange forskellige klimazoner.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Petra, hvor vi har tre overnatninger på hotel i gåafstand fra indgangen til Petra. 

Vi bruger resten af dagen i ”den lyserøde by”, Petra, der var nabatæernes hovedstad. Disse nabatæere var et arabisk nomadefolk, og de indfandt sig allerede i det 6. årh. f.Kr. på dette sted. Det blev efterhånden en blomstrende by med et netværk af kanaler og cisterner. Petra blev velstående på grund af karavanehandlen. Her gjorde karavanerne holdt. De var lastede med røgelse, silke, krydderier og andre eksotiske varer.

Vi vandrer ca. 800 m ned til den snævre klippeslugt, Siq'en. Herfra vandres der ca. 1200 m gennem Siq’en. Man kan levende forestille sig, hvor spændt den schweitziske opdager Burckhardt må have været, hver gang han fik øje på relieffer og tegn, der tydede på, at han var på den rette vej. Pludselig, efter et lille knæk på stien ser vi Skatkammeret foran os. Så åbner byen sig for os med dens mangefarvede templer og grave, der er udhugget i de rosafarvede sandstensklipper. Det er et fantastisk, kæmpemæssigt område, hvor natur og arkitektur går op i en højere enhed.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi starter dagen i "Little Petra" - en lille snæver dal i nærheden af Petra. I klipperne har nabatæerne udhugget bygninger med deres karakteristiske dekorationer. Herfra tager vi tager vi på en spændende vandretur forbi høje sandstensbjerge og op til klostret Al-Deir, der sammen med Skatkammeret er den mest imponerende struktur i Petra. Kæmpestor, imponerende velbevaret og ganske overvældende. Fra udsigtspunkterne ved klostret kan vi nyde udsigten, dels ned mod Jordan-dalen, og dels ned over Petra-området.
Resten af dagen er fri til at opleve Petra på egen hånd og gå mere i dybden med seværdighederne. Man kan f.eks. se nærmere på kongegravene, de to museer, vandre op til nogle af de andre bjerge, bl.a. op til offerpladsen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

I dag skal vi på en lidt hård heldags vandretur til Aarons bjerg. Det er det helligste sted i Petra, og et af de helligste steder i Jordan, og mange pilgrimme vandrer op på bjerget. Ifølge sagnet døde Aaron, Moses bror, her på toppen af bjerget. Og det var også her han blev begravet. I det 14. århundrede blev der bygget en lille moské på toppen af bjerget. Fra toppen af bjerget er der en flot udsigt.

Der er ca. 4 timers vandring op til toppen. Vi giver os god tid deroppe, inden vi vandrer ca. 3 timer ned igen.  

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter morgenmad kører vi til Wadi Rum. I det fascinerende landskab af brune, gule og rosa farver hæver forvitrede klippemassiver sig mod den altid blå himmel. På afstand virker landskabet livløst, men Wadi Rum huser trods sine høje dagtemperaturer og ofte kolde nætter et rigt dyre- og planteliv. I sandet ses spor af slanger, biller og firben. Efter solnedgang kommer gazeller, sandkatte og klippegrævlinger frem. Flere steder springer kølige kilder frem fra den porøse sandstensklippe.
Wadi Rum bebos af Howeitat-stammen, der hævder at nedstamme fra både profeten Muhammed og fra Nabatæerne, som byggede Petra og kontrollerede Mellemøstens karavaneveje i flere århundreder. Vi tager på en 2 timers vandrertur i området, hvorefter vi spiser frokost. Om eftermiddagen tager vi på endnu en vandretur. Vi får en god fornemmelse af en vaskeægte ørkenvandring og forstår, hvor hårdføre beduinerne har måttet være i tusinder af år for at klare sig i dette ufremkommelige landskab. 

Vi spiser traditionel arabisk middag og nyder den flotte solnedgang. Når der bliver mørkt kan vi opleve den fantastiske stjernehimmel, som ikke ser sin lige mange steder. Vi har én overnatning i stationære telte med eget bad/toilet i Wadi Rum.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører til Amman, hvor vi tager på en byrundtur. Vi ser bl.a. Det romerske teater samt Citadelhøjen, der har restaurerede bygningsværker fra romersk, byzantinsk og islamisk tid. Her er en flot udsigt over byen, både den romerske del og den moderne del af Amman.
Om aftenen spiser vi afskedsmiddag.

Vi har én overnatning i Amman.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

9 dage Pris Rejseleder Status Information
16. apr 23 til
24. apr 23
Afventer pris Bjarke Vestesen Ledige pladser Bestil rejse
22. okt 23 til
30. okt 23
Afventer pris Ruth Hansen Ledige pladser Bestil rejse