Hvad søger du?

Oman: Langs kysten til Salalah

En adventurerejse for naturelskere

Oman har meget at byde på: Bjerglandsbyer, der klynger sig til klipperne, farverige bazarer, imponerende borge, rigt fugleliv, ørkner, oaser, mennesketomme steppeområder, bizarre bjergformationer, wadi'er og kilometerlange sandstrande. Her kommer de store havskildpadder for at lægge æg. Omanierne er ualmindeligt imødekommende og med rette stolte over deres flotte og varierende land.

På denne rejse overnatter vi bl.a. i en skøn ørken-camp og har flere nætter i selvopslåede telte, mens vi begiver os ned langs kysten fra Muscat til Salalah i firehjulstrækkere. 

Se dagsprogram
16 dage Pris Rejseleder Status Information
5. jan 23 til
20. jan 23
31.990 kr Nette Kornerup Garanteret afrejse Bestil rejse
16. nov 23 til
1. dec 23
31.990 kr Nette Kornerup Ledige pladser Bestil rejse

Rejs med Viktors Farmor til Oman fordi:

  • Vi oplever Omans mange nuancer og forskellige landskaber fra nord mod syd.
  • Vi besøger små kystbyer, hvor der sjældent kommer turister.
  • Vi overnatter i smukke omgivelser bl.a. en nat i ørkenen.
  • Vi oplever Omans dyreliv som f.eks. de store havskildpadder, ørkenens kameler og det rige fugleliv.
  • Vi ser smukke forte, vandrer igennem skønne wadier og mærker gæstfriheden i Oman.

Max antal deltagere: 19

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi ankommer tidligt om morgenen til Muscat og indkvarterer os på et lille hotel beliggende ved strandpromenaden. Med det samme sanser vi den rolige og venlige atmosfære i Oman. Cornichen er tre kilometer lang og flot. Motiver fra landets historie og tradition er hugget ind i granitplader langs promenaden.
Vores bydel hedder Muttrah, og den består af små bugter og små kvarterer. Husene er hvide og beige. Det er en arabisk drøm at gå rundt her. På cafeerne kan man nyde de nye omgivelser med kaffe, te, mynte eller limejuice.

Om formiddagen går vi forbi de smukke, gamle købmandshuse til suq´en, hvor krumsabler, sandeltræssæbe, røgelse og farverigt tøj skaber en stemning af 1001 Nats Eventyr.

Eftermiddagen er til fri disposition. Se forslag her

NB: Hotellet i Muscat er turens mest simple og er valgt pga. dets favorable beliggenhed i en skøn bydel, som man når at føle sig hjemme i.

Måltider: Måltider på fly samt aftensmad

Efter et besøg på Naturhistorisk Museum, hvor vi får indtryk af dyrelivet i Oman, kører vi mod Nizwa, den vigtigste og største by i den sydlige del af Jebel Akhdar-området (Omans største bjergkæde). Byen var i det 6. og 7. årh. Omans hovedstad. Den nyder i dag anseelse som hellig by.

Et stort fort fra det 17. årh. rager op over byen tillige med en nyere moské. Fortet, der er bygget under Sultan Ibn Saif, anses for at være et af de smukkeste islamiske bygningsværker i landet.
Den farverige suq er berømt for landets fineste beduinsmykker i sølv samt for kobberarbejder.

Efter besøg i suq’en og på Nizwa Fort køres til fæstningen Jabreen (17. årh.), en flot restaureret bygning med bemalede trælofter og fint udskårne døre i cedertræ. Bygningens rum er møblerede, og man får en fin fornemmelse af det liv, der har udspillet sig på stedet. Vi har to overnatninger i Nizwa.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad

Vi kører ad en bjergvej til den lille landsby Misfa, der ligger smukt op ad bjergvæggen. For de, der har lyst, er der mulighed for at vandre gennem en slugt og op til landsbyen, en meget smuk tur på ca. en time. Her kan man på tæt hold studere falaj-vandingssystemet. Byen er ganske idyllisk og har mange spændende bygninger. Mellem husene ses bananpalmer og citrustræer.

NB: I og omkring Misfa skal man klæde sig mere konservativt: Kvinder i tøj til anklerne og dækkede skuldre. Mænd i lange bukser og som minimum korte ærmer, gerne skjorte.

Dernæst er der bjergkørsel til Jebel Shams (Solens Bjerg), 3000 m, det højeste bjerg i Jebel Akhdar bjergkæden.
Turen op er storslået. Vi kommer til et plateau, og ved randen her er der vidt udsyn over en stor slugt.

Vi kører ned fra højderne, og bilerne kører os ud så langt det er muligt i den smukke Wadi Ghul, der er dagens maleriske picnic-sted. På en vandretur kommer vi forbi meget store sten med forhistoriske helleristninger. Der er huler i de stejle klipper, og vegetationen er frodig. Dybt inde i oasen ligger en forladt by. Men jorden dyrkes stadigt - af bjergbeduiner.

De lokale, vi træffer her, er ofte beskæftiget med at væve de traditionelle tæpper i røde, sorte og brune farver. Det er stærke tæpper, vævet af gedehår. De er meget flotte. Og de lokale vil gerne sælge.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad

Vi begiver os mod den flotte ørkencamp i Wahiba Sands. Ved ørkenranden, i byen Mintirib, bliver der et ophold, da der skal lukkes luft ud af dækkene, før bilerne er klar til ørkenkørsel.

Wahiba Sands strækker sig 180 km fra nord til syd og 80 km fra øst til vest. Her findes nogle af verdens største sandklitter af rødgyldent sand. De kan blive op til 100 m høje. Der ses spredte beduintelte og mange fritgående kameler.
Vores chauffører er øvede i ørkenkørsel, men alligevel hænder det af og til, at en bil kører fast i sandet på vej til vores ørkencamp.

Vi ser solnedgangen fra en sandbanke, og når solen er gået ned, nyder vi et godt måltid i campens restaurant. Bagefter kan man tage et spil skak eller synke ned i de store puder med en god bog. Der er flere nicher i campen, hvorfra man kan nyde aftenen og stjernehimlen, før vi går til ro. En uforglemmelig oplevelse. 

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad

Vi forlader ørkenen og kører efter nogle få km til en meget smuk wadi, Wadi Bani Khalid. På vejen dertil passeres flere interessante små landsbyer i oaser i det golde landskab. Køreturen fører gennem nogle imponerende klippelandskaber.

I wadi'en vil der være tid til en vandretur og eventuelt en dukkert, inden vi kører videre og sætter kursen mod Rass Al Hadd (Ras betyder "fremspring" eller "forbjerg"). Ras al Hadd er en lille fiskerby, hvor der igen er mange af de smukke dhows. Her er der også lejlighed til at se havfugle, blandt andet sorthovedet måge samt terner (bl.a bergius og bengalsk).

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi skal på tur til Sur, hvor vi bl.a. skal se byens fyrtårn og skibsværftet i Sur. Det er her de traditionsrige træbåde, dhow's, bliver fremstillet.
Vi vil også se Sur Museum, et ganske lille museum, der udelukkende handler om træskibene, der i mange generationer er blevet fremstillet i Sur.

Vi tilbringer eftermiddagen på vores hotel, der ligger ved en dejlig sandstrand.

Om aftenen tager vi på udflugt, hvor der er gode chancer for at se store havskildpadder gå i land for at lægge deres æg i sandet. 

NB: Det kan variere fra tur til tur, om vi tager på denne udflugt dag 6 eller dag 7. Det kan også variere, om vi ser den om aftenen eller om morgenen. Uanset om vi er der aften eller morgen, er det en stor oplevelse at følge skildpadderne.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Efter en god morgenmad pakker vi bilerne, og nu begynder den lange, men spændende køretur langs det Indiske Ocean til Salalah.
Dagen byder på en flot køretur, dels gennem ørken og dels på selve stranden, hvis tidevandet er tilstrækkelig lavt.

Vi stiler efter at nå til Ras al Ruweis, men det kommer helt an på vejforholdene. Noget af strækningen køres i sanddynerne, idet ørkenen Wahiba Sands på en stor strækning går helt ud til kysten. Det giver nogle fantastiske naturscenerier, men det kan også give problemer for bilerne.

Vi camperer på stranden ved en af de mange små velegnede bugter.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad

Vi skal igen på ørkenkørsel. Vi gør holdt i fiskerbyen Khaluf. Her køber vi friskfangede fisk til aftensmaden.
Strandene omkring Khaluf er ofte et godt sted at spotte delfiner.
Vi slår vores telte op i læ af smukke klippeformationer på stranden i nærheden af Khaluf.

Om aftenen samler vi brænde og tænder bål.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

På dagens køretur gør vi en afstikker til Wadi Shuram. Hvis man kører nogle få km ind i wadien og parkerer der, kan man efter en klatretur på ca. 20 min. nå op til en storslået udsigt ud over ørkenen på den anden side.

Vi kører til Duqm, hvor der er mulighed for at spise frokost på en lille restaurant. Landskabet skifter, og vejen skærer sig igennem lave bakker og klipper. Her ses nogle af de ældste klippelandskaber i Oman. Sorte dolomitter giver en flot kontrast til den lyserøde sandsten og strandskallerne. Vejen går gennem en lille oase med palmer og rislende vand. Vi slår teltene op ved Ras Madraka. En fantastisk kombination af sorte klipper, hvidt sand og det blå hav. Et måneagtigt landskab.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

På dagens køretur kommer vi til Khaur Dhiris, også kaldet "Three Palm Tree Lagoon", med flamingoer og andre vadefugle.
Vi gør holdt i den lille ørkenby Qahal.

Området omkring Qahal er kendt for dets laguner. Vi spiser picnic og går en tur langs en af disse laguner. Vi kører herefter gennem golde områder med mange løsgående kameler. Vi slår vore telte op på den fine strand nær landsbyen Shuwaimia. Aftensmaden spiser vi i Shuwaimia. Vi sidder ved borde ude på gaden, måske mens omstrejfende kameler nysgerrigt ser til.

Nogle af byens kvinder går med masker for ansigterne, og det er i det hele taget kontrast at være her i forhold til det nordlige Oman, som vi er kommet fra. De kommer gerne hen for at tilbyde deres hjemmeflettede kurvevarer.

På bakkerne bag strandene kan man være heldig at se gazeller.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Et paradisisk landskab venter os i dag.

Vi starter dagen med kørsel ind i Wadi Shuwaymiyah. Her er fantastiske naturscenerier i en canyon med stejle skrænter i hvid og gylden kalksten. Mod klipperne ses små palmelunde, der omgiver vandhuller med ferskvand. Vi tager på en vandretur op i wadien, en stor naturoplevelse. Et sted kan vi efter klatring på ca. en halv time nå op til en lille sø i klipperne, omgivet af frugtbar vegetation. Her tager vi en dukkert, før vi vandrer nedad til dalbunden, hvor bilerne venter.

Hvis vi er heldige, ses gazelle, stenbuk, hyæne og den lille kaninlignende klippegrævling.

Vi kører videre mod Salalah, hvor vi indkvarterer os på et hotel beliggende direkte på den hvide sandstrand. Her har vi fire overnatninger. Sidst på eftermiddagen kører vi ind til Salalah for at opleve den helt specielle stemning, der er ved aftenstid med de mange små boder med røgelse og myrrah. Vi spiser middag på en fortovsrestaurant, før vi kører tilbage til hotellet. Her tager vi afsked med vore chauffører, idet turene fra Salalah foregår med bus i stedet for 4-hjulstrækkere. 

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad

Vi køber ind til picnic, hvorefter vi kører til fiskerbyen Taqa, der er malerisk beliggende ved en bugt. Vi vil se fæstningen i Taqa. Det er en lille, meget charmerende fæstning, der er indrettet med møbler og forskellige brugsgenstande. Dernæst besøges, hvis tiden tillader det, det hvide gravmæle for Akhmed Bin Ali.

Vi kører herefter til ruinerne af det antikke Sumhuram, der engang var den vigtigste røgelseshavn, og som desuden udgjorde starten på røgelsesvejen gennem Wadi Hadramaut til Marib (hovedstad i det sabaæiske rige).

Sumhuram ligger i nærheden af i Khor Rori-bugten, hvor vi vil gøre ophold for at spise picnic. Lige bag bugten er der fuglereservat, hvor vi kan være heldig at spotte ørne, skestorke og flamingoer.

Vi ser også det lille, spændende museum i Sumhuram.

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører ca. 40 km mod vest til Mughsail-bugten, et tropisk paradis, hvor vind og vejr har formet de porøse kalkstensklipper til bizarre figurer. Her er der bade- og picnic-pause. Ved Khor Mughsail er der mange forskellige vadefugle.

Vi kører herefter ud for at se på røgelsestræer. Røgelse fra Sydarabien var en mærkevare i oldtiden. Handelen med røgelse blomstrede især mellem det 7. århundrede før Kristus og det 2. århundrede efter. Karavanerne fragtede røgelse fra Oman og Yemen op til Middelhavet, sammen med myrra, krydderier, ædelstene, perler og silke, for en bred handelsvej mellem Indien og Europa gik gennem Den Arabiske Halvø. Røgelse blev anvendt i store mængder i datiden. For eksempel ved Jesu fødsel, ifølge Matthaus-evangeliet. Det satte Grundtvig på vers i 1845: ”Og Østens vise ofred´ der, guld, røgelse og myrra skær”. Røgelse er en harpiks, der udvindes af træet Boswellia sacra.

Vi besøger også Jobs/Ayubis museum hvor en tavle skildrer profeterne i koranen.

Eftermiddagen er til fri disposition. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Fridag i Salalah. Rejselederen skal nok være behjælpelig med at komme med gode forslag. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Tidligt om morgenen går rejsen hjemad mod København.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

16 dage Pris Rejseleder Status Information
5. jan 23 til
20. jan 23
31.990 kr Nette Kornerup Garanteret afrejse Bestil rejse
16. nov 23 til
1. dec 23
31.990 kr Nette Kornerup Ledige pladser Bestil rejse