Logo

Omans højdepunkter

Golfens venligste land

Idylliske oaser, betagende bjerge og rødgyldne sandørkener gør Oman til et af verdens mest spændende rejselande. Oman har tryllebundet rejsende gennem århundreder. Alexander den Store, Vasco da Gama, Marco Polo, Lawrence of Arabia og Wilfred Thesiger er blandt dem, der har beskrevet ørkenlandet.

Et særligt eventyr på denne rejse er en nat i Wahiba Sands ørkenen. Eventyr er det også, når vi tager til Ras al Juneiz i ly af mørket for at se havskildpadder gå i land. Samt når vi udforsker de gamle citadeller, storslåede moskéer og hektiske bazarer.

Oman er fuld af oplevelser. Men rejsens største højdepunkter er dog de venligsindede omanere, der gerne byder på kaffe og dadler i skyggen.

Se dagsprogram
Regioner: Mellemøsten
Lande: Oman
11 dage Pris Rejseleder Status Information
26. nov 21 til
6. dec 21
20.990 kr Nette Kornerup Garanteret afrejse Bestil rejse
27. dec 21 til
6. jan 22
22.990 kr Steen Ramsgaard Udsolgt Forespørg Nytår i ørkenen
7. jan 22 til
17. jan 22
19.990 kr Nette Kornerup Udsolgt Forespørg
21. jan 22 til
31. jan 22
20.990 kr Nette Kornerup Ledige pladser Bestil rejse
4. feb 22 til
14. feb 22
20.990 kr Aino Stokkendahl Ledige pladser Bestil rejse

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi ser havskildpadder lægge æg, som de har gjort i millioner af år
  • Vi sover under stjernerne i beduintelte i Wahiba Sands ørkenen
  • Vi bor i Muscats gamle bydel Muttrah lige med bazar og havnefront
  • Vi kører i 4-hjulstrækkere gennem bjerglandskaber og wadier
  • Vi har god tid i Nizwas særprægede bazar, der fredag byder på gedemarked

Max 19 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet. Typisk via Istanbul eller Doha.

Vi ankommer til Muscat om aftenen eller om morgenen på dag 2. 

Måltider på flyet.

I Muscat indkvarterer vi os i hjertet af den charmerende bydel Mutrah, hvorfra Cornichen (havnepromenaden) strækker sig tre kilometer langs havnen. Motiver fra landets historie og tradition er hugget ind i granitplader langs promenaden. Husene er hvide og beige.

Det er en arabisk drøm at gå rundt her. På cafeerne kan man nyde de nye omgivelser med kaffe, te, mynte eller limejuice. Mutrah har meget smukke, gamle købmandshuse, og man kan nemt fortabe sig på en slentretur i souken, byens gamle bazar, hvor krumsabler, sandeltræssæbe, røgelse og farverigt tøj skaber en stemning af 1001 Nats Eventyr. 

Over middag tager vi på busrundtur i Muscat. Her ser vi bl.a. Muscats operahus og Sultan Haitham bin Tariqs palads, Al Alam. Som en del af denne busrundtur besøger vi også Nationalmuseet, hvor der er tid til at udforske Omans historie, klædedragter og skikke. Herefter kører vi tilbage til hotellet på Cornischen.

NB: Hotellet i Muscat er valgt pga. dets favorable beliggenhed i den skønne bydel, Muttrah, som man når at føle sig hjemme i.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi starter med at besøge fiskemarkedet, som ligger lige ved cornichen skråt over for hotellet. (Dette kan også gøres en af de andre dage afhængigt af forholdene) Her er fiskebådene meget tidligt kommet ind med deres fangst, ofte meget store, farverige fisk. Vi skal herefter se den store og enormt overvældende Grand Mosque, med sin karakteristiske Swarovski-lysekrone og et af verdens største persiske tæpper, håndknyttet af kvinder med 1,7 milliarder knuder. Moskéen er verdens næststørste arealmæssigt og har plads til 20.000 bedende. 

Efter et besøg på Naturhistorisk Museum, hvor vi får indtryk af dyrelivet i Oman og den unikke geologi, begiver vi os mod vores strandhotel ved Ras Al Hadd, hvor vi har to nætter. Der bliver undervejs tid til at bade i en lille bugt med en strand ligesom vi ser et flot synkehul med helt klart vand i Hawiyat Najm Park. Stikker man fødderne i synkehullet og holder dem helt stille, vil man opleve, at små doktorfisk samler sig omkring ens fødder og nipper til huden. En spøjs og kildende oplevelse.

Vi spejder efter gazeller, geder og dromedarer på vores vej til Arabiens østligste punkt. Det er i det hele taget en imponerende flot tur langs kysten.

Om aftenen er der gode chancer for at se store havskildpadder gå i land for at lægge deres æg i sandet. Vi skal på udflugt og forsøge at se de imponerende, store skildpadder. NB: Det kan variere fra tur til tur, om vi ser skildpadder på dag 3 eller dag 4. Det kan også variere, om vi ser den om aftenen eller om morgenen. Uanset om vi er der aften eller morgen, er det en stor oplevelse at følge skildpadderne.

Læs mere om mødet med havskildpadderne her

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører til Sur, engang berygtet for slavehandel. Her besøger vi bådebyggeriet, hvor de traditionsrige træbåde, dhows, bliver fremstillet og repareret.

I et fattigt kvarter lidt uden for Sur, opsøger vi en væver, der væver flotte stribede silkestoffer af den slags, mændene bruger under deres lange klædning. Det er dog ikke altid han er hjemme, når vi kommer. Vi ser det flot restaurerede gamle fyrtårn i Sur, inden vi kører til den smukke Wadi Shab. 

På vejen til wadien gør vi holdt ved mausoleet for dronning Bibi Maryam, der regerede over byen Qalhat fra 1311 efter sin mands død. Qalhat var et af datidens centre for handelen på den arabiske halvø, den havde bymure og flotte markeder, men blev totalt ødelagt af portugiserne i 1500-tallet. Mausoleet står dog tilbage.  

Vi skal på en kort bådtur for at komme til Wadi Shab. Afhængig af tiden beslutter rejselederen hvor langt ind i wadien vi går i dag. 

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad.

I dag går vi over i 4WD, da de næste dage byder på kørsel i både ørken og bjerge. Vi kører i firhjulstrækkerne resten af rejsen indtil Muscat.

Vi kører til Wadi Beni Khalid, en smuk og populær oase blandt de lokale. Her kan man enten slappe af med en kaffe i hånden eller gå en tur ind til wadiens ende og tage en svømmetur i det klare vand. Her finder vi også doktorfisk. Vi spiser picnic i wadien.

Bilerne kører nu mod sandørkenen Wahiba Sands. Ved landsbyen Mintirib lukker chaufførerne lidt luft ud af dækkene, så vi bedre kan køre i sand. Så går turen ind i ørkenen med de høje, rødgyldne sandklitter. De kan være op til 100 m høje. Vi passerer beduintelte og fritgående dromedarer. Efter 30 km når vi frem til vores lejr. Stilen er umiskendeligt arabisk. Man kan eventuelt vælge at opleve ørkenen fra dromedar-ryg ved at leje en dromedar (for egen regning). Når solen er gået ned nyder vi et godt måltid i campens åbne restaurant. Bagefter kan man tage et spil skak eller synke ned i de store puder med en god bog. Der er mange spændende nicher i campen, hvorfra man kan nyde stjernehimlen. Vi ser solnedgangen fra en sandbanke, før vi går til ro i vores arabiske telte. En nat i ørkenen er en uforglemmelig oplevelse. 

Se Lone Vestergaard Andersens video fra Wahiba Sands her

NB: I nat er det en god idé at have en lygte liggende ved sengen, da lyset ikke kan tændes om natten.  

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vælger du at komme tidligt ud af fjerene i dag, bliver du belønnet med en smuk og fredfyldt solopgang over ørkenen.

Efter morgenmaden kører vi videre i Wahiba Sands ørkenen og besøger en beduinlejr. Måske smager vi deres stærke kaffe og søde dadler. 

Vi kører til Nizwa. Undervejs gør vi holdt i Ibra, hvor vi ser den gamle by. Ibra var i mange år et handelscentrum med stor velstand.

Senere på køreturen gør vi holdt ved nogle 5000 år gamle bikubeformede grave ved byen Zukait.

Nizwa er den vigtigste og største by i den sydlige del af Jebel Akhdar-området (Omans største bjergkæde). Byen var i det 6. og 7. årh. Omans hovedstad. Den nyder i dag anseelse som hellig by. Nizwa har en dansk vinkel, for souken blev gennemgribende renoveret i 1992 af det danske ingeniørfirma COWI, der har vundet flere priser for restaureringen.

Vi har tre overnatninger i Nizwa.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad.

Vi skal i dag være vidner til et vaskeægte gedemarked, når vi tidligt tager til souken til det legendariske, ugentlige fredagsmarked. Køer, geder og får er tøjlet med reb, når de præsenteres i indercirklen på gåturen rundt. Det er et livligt og interessant leben at skue, og auktionarius styrer handlen med rutineret hånd. 

Den farverige souk i Nizwa er berømt for landets fineste beduinsmykker i sølv samt for kobberarbejder.

Her handles desuden med alt fra våben til kæledyr.

Vi ser det imponerende Nizwa Fort fra det 17. årh., som rager op over byen tillige med en nyere moské. Fortet, der er bygget under Sultan Ibn Saif, anses for at være et af de smukkeste islamiske bygningsværker i landet. I dag er det på smagfuld vis omdannet til et moderne museum med interaktive udstillinger og tekstforklaringer. Fra toppen af fortet er der en flot udsigt over byen og daddelplantagerne, der omkranser Nizwa. 

Herefter kører vi ud i naturen til Jabreen Castle, et af de største og smukkeste slotte i hele Oman. Fra de flotte vagttårne kan du beundre den fabelagtige udsigt til de store daddel-lunde og høje bjerge, der præger det omkringliggende landskab.  Det er en flot, restaureret bygning med bemalede trælofter og fint udskårne døre i cedertræ. Bygningens rum er møblerede, og man får en fin fornemmelse af det liv, der har udspillet sig på stedet.

NB: Afhængigt af rejsedato kan fredagsmarkedet ligge en anden dag eller ikke være muligt. Under alle omstændigheder besøges den flotte souk.

På afgangen d. 27. december 2021 er vi ikke i Nizwa til at se fredagsmarkedet.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad.

Vi kører til den lille landsby Misfa, der ligger smukt op ad bjergvæggen. For de, der har lyst, er der mulighed for at vandre gennem en slugt op til landsbyen, en meget smuk tur på ca. en time. (Denne tur er valgfri, og man kan køre med chaufførerne til opsamlingstedet, hvis man ønsker). Her kan man på nært hold studere falaj-vandingssystemet, der er et kendetegn for Oman. Faktisk er Omans ældgamle vandingssystemer optaget på Unescos kulturarvsliste. Byen er ganske idyllisk og har mange spændende bygninger. Mellem husene ses bananpalmer og citrustræer.

Vi kører nu så langt det er muligt ud i den smukke Wadi Ghul, der er dagens maleriske picnic-sted. Her får du mulighed for at gå en utrolig naturskøn vandretur længere ind i wadien med sine høje og rødlige klippesider.

Vi kommer forbi en meget stor sten med forhistoriske helleristninger. Der er huler i de stejle klipper, og vegetationen er frodig. Dybt inde i oasen ligger en forladt by. Men jorden dyrkes stadig - af bjergbeduiner. Udover dyrkning af de overrislede marker, er flere beskæftiget med at væve tæpper i røde, sorte og brune farver. Det er stærke tæpper, vævet af gedehår. De er meget flotte. Og bjergboerne vil gerne sælge.

Efter frokost er der bjergkørsel til Jebel Shams (Solens Bjerg), 3000 m, det højeste bjerg i Jebel Akhdar bjergkæden. Turen op er storslået. Vi kommer til et plateau, og ved randen her er der vidt udsyn over en stor slugt.  Hvis tiden tillader det kan man tage på en vandretur på bjerget, inden vi vender tilbage til vores hotel i Nizwa.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører tilbage til Muscat. Undervejs gør vi et kort ophold i den maleriske landsby Birket al Mauz, som er på UNESCOS liste over verdens naturarv. Denne by blev delvis ødelagt og forladt, da indbyggerne var med i et oprør mod den gamle sultan i 1950-erne. Den er nu igen beboet, og vi kan her se fine eksempler på falaj-vandingssystemet.

Vi fortsætter i bilerne og kører af ad en grusvej ind i terrænet. Efter ca. 20 min. kørsel off-road kommer vi til et meget flot naturområde, Wadi Muaydin, med stejle klipper og en forladt landsby på bjergsiden. Vi spiser vores picnic på stedet og tager en vandretur i den spændende oase. Vi kører herefter til Muscat.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad.

I dag kan man slappe af eller fx. tage på delfinsafari eventuelt i kombination med en snorkeltur med mulighed for at se havskildpadder og blæksprutter samt mange flotte fisk på koralrevet.

Se øvrige forslag til aktiviteter ved at klikke her.

Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi flyver hjem til Danmark.

Måltider: Morgenmad og måltid i flyet.

Alle planlagte afgange

11 dage Pris Rejseleder Status Information
26. nov 21 til
6. dec 21
20.990 kr Nette Kornerup Garanteret afrejse Bestil rejse
27. dec 21 til
6. jan 22
22.990 kr Steen Ramsgaard Udsolgt Forespørg Nytår i ørkenen
7. jan 22 til
17. jan 22
19.990 kr Nette Kornerup Udsolgt Forespørg
21. jan 22 til
31. jan 22
20.990 kr Nette Kornerup Ledige pladser Bestil rejse
4. feb 22 til
14. feb 22
20.990 kr Aino Stokkendahl Ledige pladser Bestil rejse