Hvad søger du?

Omans højdepunkter

Golfens venligste land

Idylliske oaser, grønklædte palmelunde og rødgyldne sandørkener gør Oman til et af verdens mest spændende rejselande. Oman har tryllebundet rejsende gennem århundreder. Alexander den Store, Vasco da Gama, Marco Polo, Lawrence of Arabia og Wilfred Thesiger er blandt dem, der har beskrevet ørkenlandet.

Og den dag i dag støder vi på boder, der sælger sølvsmykker, krumknive og røgelse, når vi går i byernes souk. Beduiner møder vi også, når vi kører i 4WD i ørkenen.

Jo - Oman er fuld af oplevelser. Men rejsens største højdepunkt er dog de venligsindede omanere, der gerne byder på kaffe og dadler i skyggen.

Se dagsprogram
Du er her: Rejser Omans højdepunkter
Regioner: Mellemøsten
Lande: Oman
11 dage Pris Rejseleder Status Information
26. dec 22 til
5. jan 23
23.290 kr Steen Ramsgaard Udsolgt Forespørg
20. jan 23 til
30. jan 23
21.990 kr Aino Stokkendahl Få pladser tilbage Bestil rejse
17. feb 23 til
27. feb 23
22.990 kr Sadhia Mengal Ledige pladser Bestil rejse Opgraderet hotel i Nizwa: 3 nætter på Golden Tulip
3. nov 23 til
13. nov 23
Afventer pris Aino Stokkendahl Ledige pladser Bestil rejse
17. nov 23 til
27. nov 23
Afventer pris Aino Stokkendahl Ledige pladser Bestil rejse
27. dec 23 til
6. jan 24
Afventer pris Sadhia Mengal Ledige pladser Bestil rejse

At Oman samtidigt er et moderne og rigt land, oplever vi i Grand Mosque, der har et af verdens største, håndknyttede tæpper.

Et særligt eventyr på denne rejse er en nat i Wahiba Sands ørkenen. Eventyr er det også, når vi tager til Ras al Juneiz i ly af mørket for at se havskildpadder gå i land for at lægge æg. 

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi ser havskildpadder lægge æg, som de har gjort i millioner af år
  • Vi har en overnatning i en dejlig camp i Wahiba Sands ørkenen
  • Vi bor i Muscats gamle bydel Muttrah ved promenaden og i gåafstand fra bazaren
  • Vi kører i 4-hjulstrækkere gennem bjerglandskaber og wadier
  • Vi har god tid i Nizwas særprægede bazar, der om fredagen byder på gedemarked

Max 19 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet. Typisk via Istanbul eller Doha.

Vi ankommer til Muscat om aftenen eller om morgenen på dag 2. 

Måltider på flyet.

I Muscat indkvarterer vi os i hjertet af den charmerende bydel Mutrah, hvorfra Cornichen (havnepromenaden) strækker sig tre kilometer langs havnen. Motiver fra landets historie og tradition er hugget ind i granitplader langs promenaden. Husene er hvide og beige.

Det er en arabisk drøm at gå rundt her. På cafeerne kan man nyde de nye omgivelser med kaffe, te, mynte eller limejuice. Mutrah har gamle købmandshuse, og man kan nemt fortabe sig på en slentretur i souken, den gamle bazar, hvor krumsabler, sandeltræssæbe, røgelse og farverigt tøj skaber en stemning af 1001 Nats Eventyr. 

Over middag tager vi på busrundtur i Muscat. Her ser vi bl.a. Muscats operahus og Sultan Haitham bin Tariqs palads, Al Alam. Som en del af denne busrundtur besøger vi også Nationalmuseet, hvor der er tid til at udforske Omans historie, klædedragter og skikke. Herefter kører vi tilbage til hotellet på promenaden.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi starter med at besøge fiskemarkedet, som ligger lige ved cornichen skråt over for hotellet. (Dette kan også gøres en af de andre dage afhængigt af forholdene) Her er fiskebådene meget tidligt kommet ind med deres fangst, ofte meget store, farverige fisk. Vi ser herefter se den overvældende Grand Mosque, med sin karakteristiske Swarovski-lysekrone og et af verdens største persiske tæpper, håndknyttet af kvinder med 1,7 milliarder knuder. Moskéen er verdens næststørste arealmæssigt og har plads til 20.000 bedende. 

Efter et besøg på Naturhistorisk Museum, hvor vi får indtryk af dyrelivet i Oman og den unikke geologi, begiver vi os mod vores strandhotel ved Ras Al Hadd, hvor vi har to nætter.

Undervejs gør vi holdt og ser et jordfaldshul med helt klart vand i Hawiyat Najm Park. Stikker man fødderne i vandet og holder dem helt stille, vil man opleve, at små doktorfisk samler sig omkring ens fødder og nipper til huden. En spøjs og kildende oplevelse.

Vi spejder efter dromedarer på vores vej til Arabiens østligste punkt. Det er i det hele taget en imponerende tur langs kysten. 

Om aftenen tager vi på udflugt, hvor der er gode chancer for at se store havskildpadder gå i land for at lægge deres æg i sandet. 

Læs mere om mødet med havskildpadderne her

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører til Sur, engang berygtet for slavehandel. Her besøger vi bådebyggeriet, hvor de traditionsrige træbåde, dhows, bliver fremstillet og repareret.

Vi ser også det restaurerede, gamle fyrtårn i Sur, inden vi kører til flodlejet Wadi Shab.   

Vi skal på en kort bådtur for at komme til Wadi Shab. Afhængig af tiden beslutter rejselederen hvor langt ind i wadien vi går i dag. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

I dag går vi over i 4WD, da de næste dage byder på kørsel i både ørken og bjerge. Vi kører i firhjulstrækkerne resten af rejsen indtil Muscat.

Vi kører til Wadi Beni Khalid, en populær oase blandt de lokale. Her kan man enten slappe af med en kaffe i hånden eller gå en tur ind til wadiens ende og tage en svømmetur i det klare vand (badetøj med korte ærmer og korte ben). Her finder vi også doktorfisk. Vi spiser picnic i wadien.

Bilerne kører nu mod sandørkenen Wahiba Sands. Ved landsbyen Mintirib lukker chaufførerne lidt luft ud af dækkene, så vi bedre kan køre i sand. Så går turen ind i ørkenen med de høje, rødgyldne sandklitter. De kan være op til 100 m høje. Vi passerer beduintelte og fritgående dromedarer. Efter 30 km når vi frem til vores lejr. Stilen er umiskendeligt arabisk. Man kan eventuelt vælge at opleve ørkenen fra dromedar-ryg ved at leje en dromedar (for egen regning).

Vi ser solnedgangen fra en sandbanke, og når solen er gået ned nyder vi et godt måltid i campens åbne restaurant. Bagefter kan man tage et spil skak eller synke ned i de store puder med en god bog. Der er flere nicher i campen, hvorfra man kan nyde aftenen og stjernehimlen, før vi går til ro.

En nat i ørkenen er en uforglemmelig oplevelse. 

Se Lone Vestergaard Andersens video fra Wahiba Sands her  

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vælger du at komme tidligt ud af fjerene i dag, bliver du belønnet med en gylden solopgang over ørkenen.

Vi kører ud af ørkenen og mod Nizwa. Undervejs gør vi holdt i Ibra, hvor vi ser den gamle by. Ibra var i mange år et handelscentrum med stor velstand.

Senere på køreturen gør vi holdt ved nogle 5000 år gamle bikubeformede grave ved byen Zukait.

Nizwa er den vigtigste og største by i den sydlige del af Jebel Akhdar-området (Omans største bjergkæde). Byen var i det 6. og 7. årh. Omans hovedstad. Den nyder i dag anseelse som hellig by. Nizwa har en dansk vinkel, for souken blev gennemgribende renoveret i 1992 af det danske ingeniørfirma COWI, der har vundet flere priser for restaureringen.

Vi har tre overnatninger i Nizwa.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad.

Vi skal i dag være vidner til et vaskeægte gedemarked, når vi tidligt tager til souken til det legendariske, ugentlige fredagsmarked. Køer, geder og får er tøjlet med reb, når de præsenteres i indercirklen på gåturen rundt. Det er et livligt og interessant leben at skue, og auktionarius styrer handlen med rutineret hånd. 

Den farverige souk i Nizwa er berømt for beduinsmykker i sølv samt for kobberarbejder.

Her handles desuden med alt fra våben til kæledyr.

Vi ser det imponerende Nizwa Fort fra det 17. årh., som rager op over byen tillige med en nyere moské. Fortet, der er bygget under Sultan Ibn Saif, anses for at være et af de smukkeste islamiske bygningsværker i landet. I dag er det omdannet til et moderne museum med interaktive udstillinger og tekstforklaringer. Fra toppen af fortet er der en flot udsigt over byen og daddelplantagerne, der omkranser Nizwa. 

Herefter kører vi ud i naturen til Jabreen Castle, et af de største og smukkeste slotte i hele Oman. Fra de flotte vagttårne kan du beundre den fabelagtige udsigt til de store daddel-lunde og høje bjerge, der præger det omkringliggende landskab.  Det er en flot, restaureret bygning med bemalede trælofter og fint udskårne døre i cedertræ. Bygningens rum er møblerede, og man får en fin fornemmelse af det liv, der har udspillet sig på stedet.

NB: Afhængigt af rejsedato kan fredagsmarkedet ligge en anden dag eller ikke være muligt. Under alle omstændigheder besøges Nizwas souk: På afgangen d. 26. december 2022 er vi ikke i Nizwa på dagen for fredagsmarkedet.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad.

Vi kører til den lille landsby Misfa, der ligger klinet op ad bjergvæggen. For de, der har lyst, er der mulighed for at vandre gennem en slugt op til landsbyen, en meget smuk tur på ca. en time. (Denne tur er valgfri, og man kan køre med chaufførerne til opsamlingstedet, hvis man ønsker). Her kan man på nært hold studere falaj-vandingssystemet, der er et kendetegn for Oman. Faktisk er Omans ældgamle vandingssystemer optaget på Unescos kulturarvsliste. Byen har flere spændende bygninger. Mellem husene ses bananpalmer og citrustræer.

NB: I og omkring Misfa skal man klæde sig mere konservativt: Kvinder i tøj til anklerne og dækkede skuldre. Mænd i lange bukser og som minimum korte ærmer, gerne skjorte.

Vi kører nu så langt det er muligt ud i flodlejet Wadi Ghul, der er dagens maleriske picnic-sted. Her får vi mulighed for at gå en vandretur længere ind i wadien med de høje og rødlige klippesider.

Vi kommer forbi en meget stor sten med forhistoriske helleristninger. Der er huler i de stejle klipper, og vegetationen er frodig. Dybt inde i oasen ligger en forladt by. Men jorden dyrkes stadig - af bjergbeduiner. Udover dyrkning af de overrislede marker, er flere beskæftiget med at væve tæpper i røde, sorte og brune farver. Det er stærke tæpper, vævet af gedehår - og bjergboerne vil gerne sælge.

Efter frokost er der bjergkørsel til Jebel Shams (Solens Bjerg), 3.000 m, det højeste bjerg i Jebel Akhdar bjergkæden. Vi kommer til et plateau, og ved randen her er der vidt udsyn over en stor slugt. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører tilbage til Muscat. Undervejs gør vi et kort ophold i den maleriske landsby Birket al Mauz, som er på UNESCOS liste over verdens naturarv. Denne by blev delvis ødelagt og forladt, da indbyggerne var med i et oprør mod den gamle sultan i 1950-erne. Den er nu igen beboet, og vi kan her se eksempler på falaj-vandingssystemet.

Vi fortsætter i bilerne og kører af ad en grusvej ind i terrænet. Efter ca. 20 min. kørsel off-road kommer vi til flodlejet Wadi Muaydin, med stejle klipper og en forladt landsby på bjergsiden. Vi spiser vores picnic på stedet og går en tur ind i oasen. Vi kører herefter til Muscat.

Måltider: Morgenmad og enten frokost eller aftensmad.

I dag kan man slappe af eller fx. tage på delfinsafari eventuelt i kombination med en snorkeltur med mulighed for at se havskildpadder og blæksprutter samt mange flotte fisk på koralrevet.

Eller man kan besøge Museet Bait al Zubair, som opsummerer rejsen på bedste vis.

Se øvrige forslag til aktiviteter ved at klikke her.

Om aftenen mødes vi til afskedsmiddag. 

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi flyver hjem til Danmark.

Måltider: Morgenmad og måltid i flyet.

Alle planlagte afgange

11 dage Pris Rejseleder Status Information
26. dec 22 til
5. jan 23
23.290 kr Steen Ramsgaard Udsolgt Forespørg
20. jan 23 til
30. jan 23
21.990 kr Aino Stokkendahl Få pladser tilbage Bestil rejse
17. feb 23 til
27. feb 23
22.990 kr Sadhia Mengal Ledige pladser Bestil rejse Opgraderet hotel i Nizwa: 3 nætter på Golden Tulip
3. nov 23 til
13. nov 23
Afventer pris Aino Stokkendahl Ledige pladser Bestil rejse
17. nov 23 til
27. nov 23
Afventer pris Aino Stokkendahl Ledige pladser Bestil rejse
27. dec 23 til
6. jan 24
Afventer pris Sadhia Mengal Ledige pladser Bestil rejse