Logo

Omans Højdepunkter

Natur og folkeliv

Det kan siges meget enkelt: Oman er det venligste land på Den Arabiske Halvø. Det er veludviklet, men har alligevel en umiskendelig duft af Arabien og røgelse over sig. Der bor kun 3 millioner mennesker i Oman. De har en baggrund som beduiner og søfarere, og er med rette stolte af deres land, der har klaret rejsen fra bibelsk tids røgelses-karavaner til nutidens oliefelter.

Regioner: Mellemøsten
Lande: Oman
11 dage Pris Rejseleder Status Information
6. jan 18 til
16. jan 18
18.800 kr Steen Ramsgaard Garanteret afrejse Bestil rejse
8. feb 18 til
18. feb 18
18.800 kr Kirsten Greiffenberg Garanteret afrejse Bestil rejse
27. dec 18 til
6. jan 19
18.800 kr Kirsten Greiffenberg Bestil rejse Nytårsrejse

Og så har landet en vaskeægte sultan. Da han kom til magten i 1970 var der 5 kilometer asfalt og 3 skoler i Oman. I dag er landet rigt og velordnet. Der er en natur, der har tryllebundet rejsende gennem århundreder. Alexander den Store, Vasco da Gama, Marco Polo, Lawrence of Arabia og Wilfred Thesiger er blandt dem, der har beskrevet ørkenlandet.

Et særligt eventyr på denne rejse er en nat i hytter i Wahiba Sands ørkenen. Og eventyr er det også, når vi tager til Ras al Juneiz i ly af mørket for at se havskildpadder gå i land. Idylliske oaser, betagende bjerge og rødgyldne sand-ørkener gør Oman til et af verdens mest spændende frilandsmuseer.

Læs praktiske oplysninger om rejser til Oman

Max 19 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra Kastrup. Typisk via Istanbul eller Doha.

Vi ankommer til Muscat, og indkvarterer os i hjertet af den charmerende bydel Muttrah, hvorfra Cornichen strækker sig tre kilometer langs havnen. Motiver fra landets historie og tradition er hugget ind i granitplader langs promenaden. Husene er hvide og beige.

Det er en arabisk drøm at gå rundt her. På cafeerne kan man nyde de nye omgivelser med kaffe, te, mynte eller limejuice. Mutrah har meget smukke, gamle købmandshuse, og vi fortaber os på en formiddags-slentretur i suq´en, byens gamle bazar, hvor krumsabler, sandeltræssæbe, røgelse og farverigt tøj skaber en stemning af 1001 Nats Eventyr.

Eftermiddagen er til fri disposition.

Klik her for at se Viktors Farmors anbefalinger til en halv fridag i Muscat.

NB: Hotellet i Muscat er turens mest simple og er valgt pga. dets favorable beliggenhed i den skønne bydel, Muttrah, som man når at føle sig hjemme i.

Vi starter med at besøge fiskemarkedet, som ligger lige ved cornichen skråt over for hotellet. (Dette kan også gøres en af de andre dage afhængigt af forholdene) Her kommer fiskebådene ind med deres fangst, ofte meget store, farverige fisk. Vi skal herefter se den store og enormt overvældende Grand Mosque, med sin karakteristiske Swarovski-lysekrone og et af verdens største persiske tæpper.

Efter et besøg på Naturhistorisk Museum, hvor vi får indtryk af dyrelivet i Oman, begiver vi os mod vores strandhotel ved Ras Al Hadd, hvor vi har to nætter. Der bliver undervejs tid til at bade i en lille bugt med fin sandstrand, ligesom vi ser et flot jordskredshul med helt klart vand. Vi spejder efter flamingoer, ørne og flyvefisk på vores vej til Arabiens østligste punkt. Det er i det hele taget en imponerende flot tur langs kysten.

Vi kører til Sur, engang berygtet for slavehandel. her besøger vi bådebyggeriet, hvor de traditionsrige træbåde, dhows, bliver fremstillet og repareret.

I et fattigt kvarter lidt uden for Sur, opsøger vi en væver, der væver flotte stribede silkestoffer af den slags, mændene bruger under deres lange klædning. Det er dog ikke altid han er hjemme, når vi kommer. Vi ser det flot restaurerede gamle fyrtårn i Sur, inden vi kører til den smukke Wadi Shab. Her skal vi først krydse wadien i både og siden gå gennem slugten.

Om aftenen er der gode chancer for at se store havskildpadder gå i land for at lægge deres æg i sandet. Vi skal på udflugt og forsøge at se de imponerende store skildpadder. Hvis guiden vurderer, der er størst chance for at se dem om aftenen, tager vi straks afsted. Ellers venter vi til tidlig morgen.

Før solen står op kører vi til Ras al Juneiz – med mindre vi har været der om aftenen. Uanset om vi er der aften eller morgen, er det en stor oplevelse at følge skildpadderne. Om morgenen er der også chance for at se nyudklækkede små skildpadder, der stiler lige mod solen, når den stiger op over havet.

Vi kører til Wadi Beni Khalid, hvor det er muligt at få en dukkert. Her er tid til at gå en tur ind i kløften og ind i hulerne. Eller slappe af ved vandet i wadien. Her spiser vi picnic.

Bilerne kører nu mod sandørkenen Wahiba Sands. Ved landsbyen Mintirib lukker chaufførerne lidt luft ud af dækkene, så vi bedre kan køre i sand. Så går turen ind i ørkenen med de høje, rødgyldne sandklitter. De kan være op til 100 m høje. Vi passerer beduintelte og fritgående dromedarer. Efter 30 km når vi frem til en lejr med små hytter. Stilen er umiskendeligt arabisk. Man kan eventuelt vælge at opleve ørkenen fra dromedar-ryg ved at leje en dromedar (for egen regning). Når solen er gået ned sidder vi under stjernerne og nyder et godt måltid i campens åbne restaurant. Bagefter kan man tage et spil skak eller synke ned i de store puder med en god bog. En nat i ørkenen er en uforglemmelig oplevelse.

NB: I nat er det en god idé at have en lygte liggende ved sengen, da lyset ikke kan tændes om natten.

Kørsel til Nizwa. Undervejs gør vi holdt i Ibra, hvor vi ser den gamle by. Ibra var i mange år et handelscentrum, og især de gamle og meget charmerende trædøre bærer præg af, at der har været meget velstand i byen.

Senere på køreturen gør vi holdt ved nogle 5000 år gamle bikubeformede grave ved byen Zukayt.

Nizwa er den vigtigste og største by i den sydlige del af Jebel Akhdar-området (Omans største bjergkæde). Byen var i det 6. og 7. årh. Omans hovedstad. Den nyder i dag anseelse som hellig by. Nizwa har en dansk vinkel, for suq´en blev gennemgribende renoveret i 1992 af det danske ingeniørfirma COWI, der har vundet flere priser for restaureringen.

Vi har tre overnatninger i Nizwa.

Vi skal i dag være vidner til et vaskeægte gedemarked, når vi tidligt tager til suq'en til det legendariske, ugentlige fredagsmarked. Den farverige suq er berømt for landets fineste beduinsmykker i sølv samt for kobberarbejder.
Her handles desuden med alt fra våben til kæledyr.

Vi ser det imponerende Nizwa Fort fra det 17. årh., som rager op over byen tillige med en nyere moské. Fortet, der er bygget under Sultan Ibn Saif, anses for at være et af de smukkeste islamiske bygningsværker i landet.

Herefter kører vi ud i naturen til Jabrin Fort: Det er en flot, restaureret bygning med bemalede trælofter og fint udskårne døre i cedertræ. Bygningens rum er møblerede, og man får en fin fornemmelse af det liv, der har udspillet sig på stedet.

Vi kører til den lille landsby Misfa, der ligger smukt op ad bjergvæggen. For de, der har lyst, er der mulighed for at vandre gennem en slugt op til landsbyen, en meget smuk tur på ca. en time. Her kan man på tæt hold studere falaj-vandingssystemet. Byen er ganske idyllisk og har mange spændende bygninger. Nogle af dem minder i arkitekturen om de yemenitiske huse. Mellem husene ses bananpalmer og citrustræer.

Vi kører nu så langt det er muligt ud i den smukke Wadi Ghul, der er dagens maleriske picnic-sted. Vi kommer forbi en meget stor sten med forhistoriske helleristninger. Der er huler i de stejle klipper, og vegetationen er frodig. Dybt inde i oasen ligger en forladt by. Men jorden dyrkes stadig - af bjergbeduiner. Udover dyrkning af de overrislede marker, er flere beskæftiget med at væve tæpper i røde, sorte og brune farver. Det er stærke tæpper, vævet af gedehår. De er meget flotte. Og bjergboerne vil gerne sælge.

Efter frokost er der bjergkørsel til Jebel Shams (Solens Bjerg), 3000 m, det højeste bjerg i Jebel Akhdar bjergkæden. Turen op er storslået. Vi kommer til et plateau, og ved randen her er der vidt udsyn over en stor slugt.  Hvis tiden tillader det kan man tage på en vandretur på bjerget, inden vi vender tilbage til vores hotel i Nizwa.

Vi kører tilbage til Muscat. Undervejs gør vi et kort ophold i den maleriske landsby Birket al Mauz. Denne by blev delvis ødelagt og forladt, da indbyggerne var med i et oprør mod den gamle sultan i 1950-erne. Den er nu igen beboet, og vi kan her se fine eksempler på falaj-vandingssystemet.

Bag det flot restaurerede fort fører en grusvej ind i terrænet. Efter ca. 20 min. kørsel off-road kommer vi til et meget flot naturområde, Wadi Muaydin, med stejle klipper og en forladt landsby på bjergsiden. Vi spiser vores picnic på stedet og tager en vandretur i den spændende oase, der har et rigt dyreliv. Vi kører herefter til Muscat.

I dag kan man slappe af eller fx. tage på delfinsafari.

Se øvrige forslag til aktiviteter ved at klikke her.

Tidlig afrejse fra Muscat.

Alle planlagte afgange

11 dage Pris Rejseleder Status Information
6. jan 18 til
16. jan 18
18.800 kr Steen Ramsgaard Garanteret afrejse Bestil rejse
8. feb 18 til
18. feb 18
18.800 kr Kirsten Greiffenberg Garanteret afrejse Bestil rejse
27. dec 18 til
6. jan 19
18.800 kr Kirsten Greiffenberg Bestil rejse Nytårsrejse
Viktors Farmor baggrundsbillede