Logo

Tunesiens højdepunkter

Tunesien er tilbage!

Det lille land med marineblåt Middelhav, hvidkalkede huse og blomstrende bougainvillea har været glemt og gemt i nogle år, men åbner sig nu atter mod verden. Landet har meget mere end sandstrande og høj sol at byde på.

Sagnomspundne Karthago for eksempel. Mon ikke blot navnet sætter gang i erindringer om Hannibal, elefanter over Alperne, puniske krige og en romersk senator, der udtalte ”I øvrigt mener jeg, Karthago bør ødelægges”. Det blev den i år 146 før Kristus, men i dag kan vi stadig opleve historiens vingesus i Karthago. Fascinerende Sahara er en stor del af Tunesien, og vi ser solnedgang i Sahara.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
25. mar 21 til
1. apr 21
11.990 kr Rikke Haugbølle Ledige pladser Bestil rejse
15. okt 21 til
22. okt 21
11.990 kr Rikke Haugbølle Ledige pladser Bestil rejse

Ikke langt derfra kommer vi til oasen Tozeur, som er omgivet af 200 kilder og derfor er grobund for 400.000 dadelpalmer. Tozeur har også et sjovt lille museum, indrettet i et palads og ejet af byens borgmester.

A propos museer, så ser vi det verdenskendte Bardo museum i hovedstaden Tunis. Tæt derved kan vi nippe myntete og udsigt over den tunesiske golf fra en cafe i kunstnerbyen Sidi Bou Said, der er malerisk i andalusisk stil.

Star Wars filmene er dels optaget i Tunesien, og vi ser kulisser fra optagelserne i et fantastisk naturområde. Vi kommer dertil enten med tog eller i 4-hjuls trækkere.

Kairouan dukker op i okker og beige farver, og vi er nødt til at bruge tid i byen, for den er det åndelige center for alle tunesere. Kairouan er den fjerde i rækken af hellige byer i Islam: Mekka, Medina, Jerusalem, Kairouan.  Der bliver tid til et besøg i byens eventyrlige medina med den hellige brønd Bir Barouta, som siges at stå i direkte forbindelse med Zam Zam-brønden i Mekka.

Et af verdens største amfiteatre, frokost i en hulerestaurant og saltsletten Chott El Jerid er andre punkter på rejsen, der har helpension.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi afhentes i lufthavnen og køres til hotellet.

Måltider: Middag 

Vi starter dagen med at besøge ruinerne af det sagnomspundne Karthago. Der er dog kun spredte rester tilbage af punernes gamle hovedstad, en af oldtidens mest betydningsfulde byer. Romerne ødelagde den grundigt i den tredje puniske krig 146 f.Kr. Dog er det muligt at opleve historiens vingeslag i ruinerne af de romerske termalbade, samt ved teatret og det puniske havneanlæg.

Efter besøget i Karthago kører vi til den smukke kunstnerby Sidi Bou Said. Byen er meget malerisk med hvidvaskede mure og huse og blå skodder og døre. Byen har været hjemsted for mange kunstnere i nyere tid. Der er mange kunstgallerier og traditionelle gadecaféer, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt over Tunesiens golf, mens man nipper til et glas myntete. Eller man kan nyde en kop café turk med en skål pinjekerner på balkonen på den berømte Café des Nattes. Her var både Alexandre Dumas og Guy de Maupassant stamgæster.

Efter frokost er vi hurtigt tilbage i Tunis. Der køres direkte til Bardo Museet. Det er indrettet i den sidste tunesiske monarks palads. Bey’en blev afsat i 1956 samtidig med at Tunesien løsrev sig fra det franske protektorat. Bardo Museet er en stor oplevelse – også hvis man ikke er arkæologisk interesseret. Her findes verdens største samling af romerske mosaikker. Her er også marmorstatuer fra romerske templer, og der er eksempler på unikke manuskripter og meget andet. Paladset er en oplevelse i sig selv med den smukke arkitektur og de rige dekorationer i de forskellige sale.

Vi besøger Tunis’ medina, hvor vi får et indtryk af det "gamle Tunesien”. Tunis var oprindelig en lille berberby. Efter Karthagos fald fik den større betydning, og i det 11. årh. blev byen landets hovedstad.

I mere end 700 år har medinaen været det historiske hjerte i Tunis, og denne fine gamle bydel er da også kommet på Unescos verdensarvsliste. Vores vandring fører os forbi Zaitouna-moskéen, Sidi Mehrez- moskéen og Husainides-prinsens mausoleum.

Herefter går turen til Kairouan, vores næste indkvarteringssted, en tur på 200 km.

NB: Afhængigt af rejsedato kan butikkerne i Tunis’ medina være lukkede. Vi går dog stadig en tur igennem den flotte medina.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Kairouan er den fjerde i rækken af hellige muslimske byer. I rækkefølge hedder de Mekka, Medina, Jerusalem og Kairouan. Det hævder i hvert fald tuneserne! Derfor er Kairouan hovedsædet for Islam i Nordafrika og det åndelige center for alle tunesere. 

Selve byen stiger op som en drøm i okker og beige farver, og her finder vi 13 århundreder af islamisk kultur. Arkitekturen i byens moskeer er en symfoni af søjler, buer og udsøgte delikatesser i stenarbejdet. Vi besøger Den Store Moské, Sidi ben Nafi fra det 7. og 8. århundrede og Sidi Sahib, også kaldet Barberens Moské fra det 16.århundrede.Vi besøger Sidi Sahib mausoleum, hvor ​​en af ​​profeten Mohammed's venner, kendt som barberen, er gravlagt.

Efter frokost kører vi til Sbeïtla. Sbeïtla, der i romertiden hed Sufetula, havde en strategisk beliggenhed, og byen spillede en stor rolle i antikken. Her er storslåede ruiner, bl.a. det bedst bevarede romerske forum i Nordafrika, ligeledes en fin triumfbue og templer for Jupiter, Juno og Minerva. Et af badehusene har velbevarede mosaikker med fiskemotiver.

Vi kører herefter mod Tozeur, der er en verdensberømt oase. Den er omgivet af 200 kilder. Det giver grobund for en palmeplantage på mere end 1000 ha - omkring 400.000 palmer, og de verdenskendte dadler, også kendt som deglet nour, som betyder "fingre af lys".

Indkvartering og middag på hotel. Vi har 2 overnatninger i Tozeur.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

 

Efter morgenmad kører vi i 4-hjulstrækkere til bjergoaserne Chebika, Tamerza og Midés, der ligger i et fantastisk naturområde. Vi er tilbage i Tozeur til frokost, og om eftermiddagen kører vi til Ong Jawel, hvor vi kan se kulisserne fra filmen Star Wars. Her nyder vi desuden solnedgangen fra sandklitterne. Middag på hotellet i Tozeur. 

Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Vi sætter kurs mod Douz, som er en lille by, der synes at være skudt op midt i klitterne. Byen benævnes ofte som "porten til Sahara". I oldtiden var stedet et vigtigt stop på karavaneruterne tværs over Sahara.

Et fint foto-stop er Chott El Jerid, der er et meget spektakulært naturområde. Den hårde solbagte jordoverflade, der består af en skorpe af salt, skjuler nogle underjordiske kilder, og området har en levende rød farve på grund af det høje indhold af jern. Vi kroner stoppet med en adstadig tur på kamelryg gennem klitterne.

Dernæst besøger vi berberlandsbyen Matmata, en af de lokationer, hvor Star Wars-filmene blev indspillet. Vi besøger et berbermuseum i Tamezret.

Traditionelt har mange berbere boet i huler, såkaldte troglodyter. Det er stadig tilfældet nogle steder i Tunesien. Vi spiser frokost på en restaurant, der er indrettet i en hule, og besøger derefter en troglodyte-landsby, opkaldt efter berberstammen, der bor i området.

Middag og indkvartering på hotel i Sfax. Dagens køretur er på ca. 400 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Vi kører til El Djem, hvor vi oplever et af verdens største og mest spektakulære amfiteatre. Teatret blev bygget i år 238, og det rummer op mod 35.000 tilskuere. Det illustrerer det romerske imperiums storhed og omfang.

I nærheden ligger et museum, der huser nogle fine mosaikker og resterne af nogle for nylig udgravede luksusvillaer.

Frokost i en restaurant i El Djem.

Vi kører videre mod Monastir. Her besøger vi mausoleet for Habib Bourgiba. Han var Tunesiens første præsident efter uafhængigheden og anses for at være nationens fader.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel i Sousse, hvor vi har 1 overnatning.  

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

 

Efter morgenmad besøger vi den spændende medina i Sousse. Sousse er den tredjestørste by i Tunesien, grundlagt af fønikerne i det 9. årh. f.Kr. Sousse er omgivet af en kraftig 8 m høj bymur. I forbindelse med medinaen er der et befæstet islamisk kloster, Ribat, som vi ser, inden vi kører videre mod Hammamet.

Hammamet var den første by i Tunesien, hvor strand-turismen slog igennem. I dag er der en kystlinje med hoteller, men bag bymuren er stadig en medina, man kan gå på opdagelse i. Så det gør vi.

Indkvartering på hotel i Hammamet, og om aftenen er der dækket op til fiske-menu på en restaurant i marinaen. 

Måltider: Morgenmad, middag

Vi kører de 140 km til Tunis, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Afhængig af afrejsetidspunkt.

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
25. mar 21 til
1. apr 21
11.990 kr Rikke Haugbølle Ledige pladser Bestil rejse
15. okt 21 til
22. okt 21
11.990 kr Rikke Haugbølle Ledige pladser Bestil rejse