Hvad søger du?

Tunesiens højdepunkter

Smukke Sahara, frodige oaser og verdenshistorie

Det lille land med marineblåt Middelhav, hvidkalkede huse og blomstrende bougainvillea har meget at byde på. Fascinerende Sahara er en stor del af Tunesien, og vi ser solnedgangen i sanddynerne. Den knastørre ørken står i skarp kontrast til de skønne, tunesiske oaser, hvor man finder nogle af verdens lækreste dadler.

I Tunis går vi på opdagelse i det sagnomspundne Karthago og på det verdenskendte Bardo-museum. Vi oplever den hellige muslimske by Kairouan, og vi udforsker det velbevarede romerske amfiteatret El Djem. Vi tager os også tid til at udforske de labyrintiske gamle medinaer og drikke myntete på små hyggelige caféer side om side med de gæstfrie og nysgerrige tunesere.

Se dagsprogram
Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os

Vælg denne rejse med Viktors Farmor fordi:

  • Vi ser solnedgangen i Sahara og rider på kameler
  • Vi oplever historiens vingesus i Karthago, ved El Djem-amfiteatret og på flere museer.
  • Vi spiser en traditionel berber-frokost i en kølig hulerestaurant
  • Vi bliver nostalgiske over en STAR WARS kulisse, der stadig er at finde i ørkenen.
  • Vi kører i firehjulstrækker igennem både ørkenen og en række smukke oaser.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi flyver fra Kastrup Lufthavn, medmindre andet er angivet. Vi afhentes i lufthavnen og køres til hotellet.

Måltider: Middag 

Vi starter dagen med at besøge ruinerne af det sagnomspundne Karthago. Der er dog kun spredte rester tilbage af punernes gamle hovedstad, en af oldtidens mest betydningsfulde byer. Romerne ødelagde den grundigt i den tredje puniske krig 146 f.Kr. Dog er det muligt at opleve historiens vingeslag i ruinerne af de romerske termalbade, samt ved teatret og det puniske havneanlæg.

Efter besøget i Karthago kører vi til den smukke kunstnerby Sidi Bou Said. Byen er meget malerisk med hvidvaskede mure og huse og blå skodder og døre. Byen har været hjemsted for mange kunstnere i nyere tid. Der er mange kunstgallerier og traditionelle gadecaféer, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt over Tunesiens golf, mens man nipper til et glas myntete. Eller man kan nyde en kop café turk med en skål pinjekerner på balkonen på den berømte Café des Nattes. Her var både Alexandre Dumas og Guy de Maupassant stamgæster.

Efter frokost er vi hurtigt tilbage i Tunis. Der køres direkte til Bardo Museet. Det er indrettet i den sidste tunesiske monarks palads. Bey’en blev afsat i 1956 samtidig med at Tunesien løsrev sig fra det franske protektorat. Bardo Museet er en stor oplevelse – også hvis man ikke er arkæologisk interesseret. Her findes verdens største samling af romerske mosaikker. Her er også marmorstatuer fra romerske templer, og der er eksempler på unikke manuskripter og meget andet. Paladset er en oplevelse i sig selv med den smukke arkitektur og de rige dekorationer i de forskellige sale.

Vi besøger Tunis’ medina, hvor vi får et indtryk af det "gamle Tunesien”. Tunis var oprindelig en lille berberby. Efter Karthagos fald fik den større betydning, og i det 11. årh. blev byen landets hovedstad.

I mere end 700 år har medinaen været det historiske hjerte i Tunis, og denne fine gamle bydel er da også kommet på Unescos verdensarvsliste. Vores vandring fører os forbi Zaitouna-moskéen, Sidi Mehrez- moskéen og Husainides-prinsens mausoleum.

Herefter går turen til Kairouan, vores næste indkvarteringssted, en tur på 200 km.

NB: Afhængigt af rejsedato kan butikkerne i Tunis’ medina være lukkede. Vi går dog stadig en tur igennem den flotte medina.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Kairouan er den fjerde i rækken af hellige muslimske byer. I rækkefølge hedder de Mekka, Medina, Jerusalem og Kairouan. Det hævder i hvert fald tuneserne! Derfor er Kairouan hovedsædet for Islam i Nordafrika og det åndelige center for alle tunesere. 

Selve byen stiger op som en drøm i okker og beige farver, og her finder vi 13 århundreder af islamisk kultur. Arkitekturen i byens moskeer er en symfoni af søjler, buer og udsøgte delikatesser i stenarbejdet. Vi besøger Den Store Moské, Sidi ben Nafi fra det 7. og 8. århundrede og Sidi Sahib, også kaldet Barberens Moské fra det 16.århundrede.Vi besøger Sidi Sahib mausoleum, hvor ​​en af ​​profeten Mohammed's venner, kendt som barberen, er gravlagt.

Efter frokost kører vi til Sbeïtla. Sbeïtla, der i romertiden hed Sufetula, havde en strategisk beliggenhed, og byen spillede en stor rolle i antikken. Her er storslåede ruiner, bl.a. det bedst bevarede romerske forum i Nordafrika, ligeledes en fin triumfbue og templer for Jupiter, Juno og Minerva. Et af badehusene har velbevarede mosaikker med fiskemotiver.

Vi kører herefter mod Tozeur, der er en verdensberømt oase. Den er omgivet af 200 kilder. Det giver grobund for en palmeplantage på mere end 1000 ha - omkring 400.000 palmer, og de verdenskendte dadler, også kendt som deglet nour, som betyder "fingre af lys".

Indkvartering og middag på hotel. Vi har 2 overnatninger i Tozeur.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

 

Efter morgenmad kører vi i 4-hjulstrækkere til bjergoaserne Chebika, Tamerza og Midés, der ligger i et fantastisk naturområde. Vi er tilbage i Tozeur til frokost, og om eftermiddagen kører vi til Ong Jawel, hvor vi kan se kulisserne fra filmen Star Wars. Her nyder vi desuden solnedgangen fra sandklitterne. Middag på hotellet i Tozeur. 

Måltider: Morgenmad, frokost, middag

Vi sætter kurs mod Douz, som er en lille by, der synes at være skudt op midt i klitterne. Byen benævnes ofte som "porten til Sahara". I oldtiden var stedet et vigtigt stop på karavaneruterne tværs over Sahara.

Et fint foto-stop er Chott El Jerid, der er et meget spektakulært naturområde. Den hårde solbagte jordoverflade, der består af en skorpe af salt, skjuler nogle underjordiske kilder, og området har en levende rød farve på grund af det høje indhold af jern. Vi kroner stoppet med en adstadig tur på kamelryg gennem klitterne.

Dernæst besøger vi berberlandsbyen Matmata, en af de lokationer, hvor Star Wars-filmene blev indspillet. Vi besøger et berbermuseum i Tamezret.

Traditionelt har mange berbere boet i huler, såkaldte troglodyter. Det er stadig tilfældet nogle steder i Tunesien. Vi spiser frokost på en restaurant, der er indrettet i en hule, og besøger derefter en troglodyte-landsby, opkaldt efter berberstammen, der bor i området.

Middag og indkvartering på hotel i Sfax. Dagens køretur er på ca. 400 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

Vi kører til El Djem, hvor vi oplever et af verdens største og mest spektakulære amfiteatre. Teatret blev bygget i år 238, og det rummer op mod 35.000 tilskuere. Det illustrerer det romerske imperiums storhed og omfang.

I nærheden ligger et museum, der huser nogle fine mosaikker og resterne af nogle for nylig udgravede luksusvillaer.

Frokost i en restaurant i El Djem.

Vi kører videre mod Monastir. Her besøger vi mausoleet for Habib Bourgiba. Han var Tunesiens første præsident efter uafhængigheden og anses for at være nationens fader.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel i Sousse, hvor vi har 1 overnatning.  

Måltider: Morgenmad, frokost, middag.

 

Efter morgenmad besøger vi den spændende medina i Sousse. Sousse er den tredjestørste by i Tunesien, grundlagt af fønikerne i det 9. årh. f.Kr. Sousse er omgivet af en kraftig 8 m høj bymur. I forbindelse med medinaen er der et befæstet islamisk kloster, Ribat, som vi ser, inden vi kører videre mod Hammamet.

Hammamet var den første by i Tunesien, hvor strand-turismen slog igennem. I dag er der en kystlinje med hoteller, men bag bymuren er stadig en medina, man kan gå på opdagelse i. Så det gør vi.

Indkvartering på hotel i Hammamet, og om aftenen er der dækket op til fiske-menu på en restaurant i marinaen. 

Måltider: Morgenmad, middag

Vi kører de 140 km til Tunis, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Afhængig af afrejsetidspunkt.

Alle planlagte afgange

Ingen fastsatte datoer - ring og hør nærmere     Kontakt os