Logo

Tunesiens højdepunkter

Tunesien er tilbage!

Det lille land med marineblåt Middelhav, hvidkalkede huse og blomstrende bougainvillea har været glemt og gemt i nogle år, men åbner sig nu atter mod verden. Landet har meget mere end sandstrande og høj sol at byde på.

Sagnomspundne Karthago for eksempel. Mon ikke blot navnet sætter gang i erindringer om Hannibal, elefanter over Alperne, puniske krige og en romersk senator, der udtalte ”I øvrigt mener jeg, Karthago bør ødelægges”. Det blev den i år 146 før Kristus, men i dag kan vi stadig opleve historiens vingesus i Karthago. Fascinerende Sahara er en stor del af Tunesien, og vi ser solnedgang i Douz, som også kaldes ”porten til Sahara”.

Se dagsprogram
8 dage Pris Rejseleder Status Information
21. sep 19 til
28. sep 19
9.900 kr Joachim Jacobsen Ledige pladser Bestil rejse
28. sep 19 til
5. okt 19
9.900 kr Jens-Arne Sørensen Ledige pladser Bestil rejse
12. okt 19 til
19. okt 19
9.900 kr Niels Bjøl Ledige pladser Bestil rejse
14. okt 19 til
21. okt 19
10.400 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse
6. mar 20 til
13. mar 20
Afventer pris Jens-Arne Sørensen Ledige pladser Bestil rejse
3. apr 20 til
10. apr 20
Afventer pris Niels Bjøl Ledige pladser Bestil rejse
25. sep 20 til
2. okt 20
Afventer pris Steffen Dam Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
9. okt 20 til
16. okt 20
Afventer pris Shahla Torkipour Ledige pladser Bestil rejse
Vis alle afgange Vis færre

Ikke langt derfra kommer vi til oasen Tozeur, som er omgivet af 200 kilder og derfor er grobund for 400.000 dadelpalmer. Tozeur har også et sjovt lille museum, indrettet i et palads og ejet af byens borgmester.

A propos museer, så ser vi det verdenskendte Bardo museum i hovedstaden Tunis. Tæt derved kan vi nippe myntete og udsigt over den tunesiske golf fra en cafe i kunstnerbyen Sidi Bou Said, der er malerisk i andalusisk stil.

Star Wars filmene er dels optaget i Tunesien, og vi ser kulisser fra optagelserne i et fantastisk naturområde. Vi kommer dertil enten med tog eller i 4-hjuls trækkere.

Kairouan dukker op i okker og beige farver, og vi er nødt til at bruge tid i byen, for den er det åndelige center for alle tunesere. Kairouan er den fjerde i rækken af hellige byer i Islam: Mekka, Medina, Jerusalem, Kairouan.  Der bliver tid til et besøg i byens eventyrlige medina med den hellige brønd Bir Barouta, som siges at stå i direkte forbindelse med Zam Zam-brønden i Mekka.

Et af verdens største amfiteatre, frokost i en hulerestaurant og en fridag i Sousse er andre punkter på rejsen, der har helpension.

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Vi afhentes i lufthavnen og køres til hotellet.

Måltider: Aftensmad

Vi starter dagen med at besøge ruinerne af det sagnomspundne Karthago. Der er dog kun spredte rester tilbage af punernes gamle hovedstad, en af oldtidens mest betydningsfulde byer. Romerne ødelagde den grundigt i den tredje puniske krig 146 f.Kr. Dog er det muligt at opleve historiens vingeslag i ruinerne af de romerske termer.

Efter besøget i Karthago kører vi til den smukke andalusiske kunstnerby Sidi Bou Said. Byen er meget malerisk med hvidvaskede mure og huse og blå skodder og døre. Byen har været hjemsted for mange kunstnere i nyere tid. Der er mange kunstgallerier og traditionelle gadecaféer, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt over Tunesiens golf, mens man nipper til et glas myntete. Eller man kan nyde en kop café turc med en skål pinjekerner på balkonen på den berømte Café des Nattes. Her var både Alexandre Dumas og Guy de Maupassant stamgæster.

Efter frokost er vi hurtigt tilbage i Tunis. Der køres direkte til Bardo Museet. Det er indrettet i den sidste tunesiske monarks palads. Bey’en blev afsat i 1956 samtidig med at Tunesien løsrev sig fra det franske protektorat. Bardo Museet er en stor oplevelse – også hvis, man ikke er arkæologisk interesseret. Her findes verdens største samling af romerske mosaikker. Her er også marmorstatuer fra romerske templer, og der er eksempler på unikke manuskripter og meget andet. Paladset er en oplevelse i sig selv med den smukke arkitektur og de rige dekorationer i de forskellige sale.

Vi besøger Tunis’ medina, hvor vi får et indtryk af det "gamle Tunesien”. Tunis var oprindelig en lille berberby. Efter Karthagos fald fik den større betydning, og i det 11. årh. blev byen landets hovedstad.

I mere end 700 år har medinaen været det historiske hjerte i Tunis, og denne fine gamle bydel er da også kommet på UNESCOs verdensarvsliste. Vores vandring fører os forbi Zaitouna-moskéen, Sidi Mehrez- moskéen og Husainides-prinsens mausoleum.

Herefter går turen til Sousse, vores næste indkvarteringssted, en tur på 140 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Efter morgenmad besøger vi den spændende medina i Sousse. Sousse er den trediestørste by i Tunesien, grundlagt af fønikerne i det 9. årh. f.Kr. Den er en vigtig havneby. Her er meget at se og opleve, og i slutningen af rejsen bliver der da også en hel dag i Sousse.

Vi kører videre mod Monastir. Her besøger vi mausoleet for Habib Bourgiba. Han var Tunesiens første præsident efter uafhængigheden og anses for at være nationens fader.

Vi fortsætter til El Djem, hvor vi oplever et af verdens største og mest spektakulære amfiteatre. Teatret blev bygget i år 238, og det rummer op mod 35.000 tilskuere. Det illustrerer det romerske imperiums storhed og omfang.

I nærheden et museum, der huser nogle fine mosaikker og resterne af nogle for nylig udgravede luksusvillaer.

Vi besøger herefter Gabès, den største af en række af oasebyer langs kysten. Disse oasebyer har været beboet siden forhistorisk tid. Byen blev grundlagt som en fønikisk havn, og tovværk, bøjer, både og net forbliver et vigtigt samlingspunkt for befolkningen. Gabès blev en rig by i det 14. århundrede, hvor byen var den vigtigste station for kamelkaravanerne, der bragte guld fra Vestafrika og slaver fra Sudan.

Dernæst besøger vi berberlandsbyen Matmata, en af de lokationer, hvor Star Wars-filmene blev indspillet. Flere af indbyggerne bor i huler, såkaldte troglodyter. Der er mere end 700 huler i klipperne, og berberne har boeboet dem stort set uforandret i over 3000 år. Landsbyen er opkaldt efter berberstammen, der bor i området. Vi besøger berber museet i Tamezret.

Vi spiser frokost i en hulerestaurant og kører herefter til Douz, som er en lille by, der synes at være skudt op midt i klitterne, der er kendt som "porten til Sahara". I oldtiden var stedet et vigtigt stop på karavaneruterne tværs over Sahara. Douz selv er et oaseområde, og stadig et lokalt handelscentrum med et livligt marked.

Middag og indkvartering på hotel i Douz. Dagens køretur er på ca. 450 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Vi står tidligt op, så vi kan opleve solopgangen over ørkenen. Derefter er der morgenmad og kamelridning i ørkenen.

Vi kører herefter mod Tozeur, og der bliver et stop for foto i Chott El Jerid, ”Djævelens badekar”, et stort sletteområde, i virkeligheden en kæmpemæssig død saltsø, glitrende af salt og kvarts-krystaller. Det er et meget spektakulært naturområde. Den hårde solbagte jordoverflade, der består af en skorpe af salt, skjuler nogle underjordiske kilder, og området har en levende rød farve på grund af det høje indhold af jern. Her kan man opleve fatamorgana i horisonten  -  spejlinger som skove og sære formationer over glitrende vand.

Lige på den anden side ligger Nordafrikas rigeste oaseområde med byen Tozeur som et frodigt paradis af blomster, ferskner, dadler og figner.

Vi spiser frokost i Tozeur, der er omgivet af 200 kilder. Det giver grobund for en palmeplantage på mere end 1000 ha - omkring 400.000 palmer, og de verdenskendte dadler, også kendt som deglet nour, som betyder "fingre af lys".

Efter frokost besøger vi medinaen og museet ”Dar Cherait”. Dette museum er et af de mest fascinerende museer i det sydlige Tunesien. Det er ejet af borgmesteren i Tozeur, Abderrazak Cherait, hvis mål var at skabe et museum omhandlende både byen Tozeur og Sahara. Museet har til huse i et palads, en kopi af et stort rigmandshus.

Middag og indkvartering på hotel i Tozeur, hvor vi har to overnatninger. Dagens køretur er på ca. 250 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Metlaoui, og herfra stiger vi på det legendariske tog Red Lizard (hvis det er tilgængeligt den dag). Togbanen blev åbnet i 1899 af bey’en af Tunis. Togvognene er fra det tidlige 20. årh. Vi kører i adstadigt tempo gennem smalle passager og tunneler gravet ind i kløfterne. Vi kører gennem den 15 km lange Seldja Kløft. Selve togturen tager omkring 1½ time.

Efter frokost kører vi i 4-hjulstrækkere til bjergoaserne Chebika og Tamerza, der ligger i et fantastisk naturområde. Vi kommer til Ong Jawel, hvor vi kan se kulisserne fra filmen Star Wars. (Hvis Red Lizard ikke er tilgængelig, kører vi ørkenturen i 4-hjulstrækkere om formiddagen). Dagens køretur er på ca. 130 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Efter morgenmaden kører vi til Sbeïtla via Gafsa. Sbeïtla, der i romertiden hed Sufetula, havde en strategisk beliggenhed, og byen spillede en stor rolle i antikken. Her er storslåede ruiner, bl.a. det bedst bevarede romerske forum i Nordafrika, ligeledes en fin triumfbue og templer for Jupiter, Juno og Minerva. Et af badehusene har velbevarede mosaikker med fiskemotiver.

Vi kører videre til Kairouan, et af de hellige steder i islam og det åndelige center for alle tunesere.
Selve byen stiger op som en drøm i okker og beige farver, og her finder vi 13 århundreder af islamisk kultur. Arkitekturen i byens moskeer er en symfoni af søjler, buer og udsøgte delikatesser i stenarbejdet.

Kairouan er den fjerde i rækken af hellige muslimske byer. I rækkefølge hedder de Mekka, Medina, Jerusalem og Kairouan. Det hævder i hvert fald tuneserne! Kairouan er hovedsædet for Islam i Nordafrika. Vi besøger Den Store Moské, Sidi ben Nafi fra det 7. og 8. århundrede og Sidi Sahib, også kaldet Barberens Moské fra det 16.århundrede.

Der bliver tid til et besøg i byens eventyrlige medina med den hellige brønd Bir Barouta, som siges at stå i direkte forbindelse med Zam Zam-brønden i Mekka. Her trækker en kamel et brøndhjul rundt og henter vand op til byens pilgrimme.

Vi besøger Sidi Sahbi Mausoleum, hvor en af profeten Mohammed's venner, kendt som barberen, er gravlagt.

Vi spiser frokost på en restaurant i medinaen. Sidst på eftermiddagen fortsætter vi til Sousse, hvor vi har to overnatninger. Dagens køretur er på ca. 370 km.

Måltider: Morgenmad, frokost, aftensmad

Sousse er et spændende sted til en fridag, og der er mange muligheder.

Byen er centreret omkring en stor plads, Place Farhad Hached. Den gamle medina ligger sydvest for pladsen og havnen ligger øst for pladsen. Nord for pladsen fører en vej ud til strandområderne.

Sousse er omgivet af en kraftig 8 m høj bymur. I forbindelse med medinaen er der en fæstning, Ribat, og der er den store moské. Ribat er et ret enestående bygningsværk, bygget gennem det 8. og 9. århundrede, en tid hvor der var konstant trussel fra invaderende kristne fra Italien. Bygningen er omgivet af 13 m høje mure, og det bastante vagttårn er 27 m højt.

Der er et interessant arkæologisk museum i Sousse. Museet er i den gamle kasbah (befæstet byområde), et meget imponerende bygningsværk. Her er en meget interessant samling mosaikker. En af disse viser en flok gladiatorer, der er ved at arrangere transport af vilde dyr, der skal fragtes til Rom. En anden mosaik viser den romerske vingud Bacchus i en vogn foran en parade af satyrer (græske fabelvæsner med hesteben og hestehale).

Måltider: Morgenmad og aftensmad

Vi kører de 140 km til Tunis, og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad og frokost

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
21. sep 19 til
28. sep 19
9.900 kr Joachim Jacobsen Ledige pladser Bestil rejse
28. sep 19 til
5. okt 19
9.900 kr Jens-Arne Sørensen Ledige pladser Bestil rejse
12. okt 19 til
19. okt 19
9.900 kr Niels Bjøl Ledige pladser Bestil rejse
14. okt 19 til
21. okt 19
10.400 kr (Afventer rejseleder) Ledige pladser Bestil rejse
6. mar 20 til
13. mar 20
Afventer pris Jens-Arne Sørensen Ledige pladser Bestil rejse
3. apr 20 til
10. apr 20
Afventer pris Niels Bjøl Ledige pladser Bestil rejse
25. sep 20 til
2. okt 20
Afventer pris Steffen Dam Ledige pladser Bestil rejse Afrejse fra Billund
9. okt 20 til
16. okt 20
Afventer pris Shahla Torkipour Ledige pladser Bestil rejse
Viktors Farmor baggrundsbillede