Logo

En uge i Istanbul

Byzantium. Konstantinopel. Istanbul.

Kært barn har mange navne. Og Istanbul er et kært barn, som fortryller mange besøgende. Når man står ved bredden af Bosporus-strædet ved solnedgang og ser det røde aftenlys skinne på de slanke minareter på den modsatte bred, forstår man, hvorfor så mange gennem tiden valgte at slå sig ned og bygge imperier netop her.

Istanbul har været hovedstad i det romerske, det byzantinske og det osmanniske rige, og byen er en fascinerende blanding af fortid og nutid, gammelt og nyt, traditionelt og moderne. Museer, paladser, moskeer og kirker er unikke. Hagia Sophia er det flotteste eksempel på byzantinsk arkitektur. Det var verdens største katedral i 1000 år.

Tyrkiet er et fascinerende land, og denne rejse til Istanbul pirrer alle sanser.

Se dagsprogram
Regioner: Mellemøsten
Lande: Tyrkiet
8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. okt 21 til
23. okt 21
10.790 kr Tea Tougaard Ledige pladser Bestil rejse
26. mar 22 til
2. apr 22
10.990 kr Steffen Dam Ledige pladser Bestil rejse
10. apr 22 til
17. apr 22
11.490 kr Steffen Dam Ledige pladser Bestil rejse Påskerejse

Ved siden af seværdighederne er der hele stemningen i byen. Pulsen er høj, der er et vibrerende handels- og udeliv. Verdens største overdækkede bazar er i Istanbul. Vi besøger også den egyptiske bazar, hvor krydderier og dufte straks leder tankerne mod Østen.

Man spiser godt i Istanbul. Beliggenheden på kanten mellem Vest og Øst har medført inspiration fra alle sider. Kebab, meze og friskfanget fisk er byens signatur-retter. Der er en sejltur på Bosporus-strædet, og tid på egen hånd i denne port til Orienten.

Afhængig af museernes åbningstider, kan der godt blive brug for at bytte om på de enkelte elementer i dagsprogrammerne.

Højdepunkter på denne rejse:

  • Hagia Sophia – Verdens største byzantinske bygning
  • Bosperus-strædet – Vi sejler på strædet der deler Istanbul imellem Europa og Asien
  • Den Store Bazar – Kom indenfor i et af verdens største overdækkede markeder
  • Det imponerende Dolmabache Palads smukt beliggende udenfor byen
  • Muséer – Vi besøger både det arkæologiske museum samt museet for tyrkisk og islamisk kunst

Max 20 deltagere!

Vis alle dage Skjul alle dage

Afrejse fra København og ankomst til Istanbul. Efter indkvartering på centralt beliggende hotel slentrer vi en tur for at få det første indtryk af byen.

Måltider: aftensmad

Vi starter dagens sightseeing med at besøge Topkapi paladset, der var det administrative palads i det osmanniske dynasti, der herskede på tre kontinenter fra 15. til 19. århundrede. I disse overdådige omgivelser levede og regerede sultaner og holdt hof.

Vi besøger derefter Sultan Ahmet moskeen, kendt som Den Blå Moske, fordi det indvendige af moskéen skinner med storslåede kakler i blå farver. Den har seks minareter og meget fine kupler. Den blev bygget af arkitekten Mehmet mellem 1609 og 1616.

Efter besøget i Den Blå Moské slentrer vi rundt om den antikke hippodrom, som var skueplads for stridsvogne-løb og centrum for det byzantinske folkelige liv. Hippodromen stod i det åbne rum foran Den Blå Moske.

Senere besøger vi Cisterne Basilikaen eller vi gemmer dette besøg til senere på ugen.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi besøger Suleymaniye moskéen, Suleyman den Stores moské, hvor han og hans kone Hurrem Sultan er begravet. Den blev bygget mellem 1550 og 1557 af den berømte arkitekt Sinan. Opført på toppen af en bakke er den iøjnefaldende pga sin store størrelse, som er understreget af fire minareter, en i hvert hjørne af gården. Inde i moskéen ser vi den fine mihrab (bedeniche der viser retningen mod Mekka) og mimbar (høj stol til læsepræsten), som er af fint udskåret hvid marmor, og vi ser de smukke farvede ruder.

Vi besøger museet for tyrkiske og islamisk kunst, der ligger lige ved Sultanahmet Pladsen i Fatihdistriktet. Det er konstrueret i 1524, bygningen var tidligere Damad İbrahim Pashas palads. Han var den første storvesir for Süleyman Den Store, og desuden gift med sultanens søster. Samlingen omfatter fine eksempler på islamisk kalligrafi, kakler og tæpper samt etnografiske udstillinger af forskellige kulturer i Tyrkiet, især nomade grupper. Disse udstillinger er genskabte værelser eller boliger fra forskellige tidsperioder og regioner.

Sidste punkt på dagens program er den store overdækkede bazar, verdens største overdækkede marked. Disse labyrinter af gader og passager huser mere end 4000 butikker. Bazaren er stadig det kommercielle centrum i den gamle by.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Vi går til Eminonu, en tur på et kvarter, for at gå om bord på båden, som skal vise os Istanbul fra vandsiden. Bosporus er en vandpassage, der spænder over 36 km mellem Sortehavet og Marmarahavet og er 700 meter bred på det smalleste sted.

På dette sted, på begge sider af sundet, står de to middelalder borge bygget af de osmanniske tyrkere for at de kunne erobre byen Anadolu Hisari (14. århundrede) i Asien, og lige overfor Rumelihisari bygget i det 15. århundrede.

Efter sejlturen, der varer et par timer, besøger vi Den Egyptiske Basar, som med sine farver og dufte sender fantasier til det mystiske Østen. Duften af alle typer af krydderier og parfumer fylder luften. Her er også meget smukke tekstiler til salg.

Måltider: Morgenmad og frokost.

Om morgenen besøger vi det arkæologiske museum, som ligger i udkanten i den første gård i Topkapi-paladset. Museet indeholder en meget rig samling af klassiske antikviteter, bl.a den berømte Alexander sarkofag og Athena templet fra Assos. Den antikke orientalske samling udstiller antikviteter fra sumeriske, babyloniske, assyriske, hatti og hittit civilisationer. Vi besøger Chora Kirken, hvor væggene prydes af en enestående samling byzantinske mosaikker.

Vi fortsætter med at besøge Taksim Beyoglu. Vi vil gå ad Pera (Istiklal) gågaden.

Måltider: Morgenmad og frokost

Om morgenen besøger vi Dolmabahce Paladset, bygget midt i det 19. århundrede af Sultan Abdulmecit. Et storslået og overdådigt bygningsværk fra Det Osmanniske Riges storhedstid. Det har en imponerende 600 meters front ud mod vandet. Den vigtigste del er den enorme receptionssalon med 56 søjler og en stor lysekrone med 75 lamper, en gave fra dronning Victoria. Arkitekturen i paladsets haremsafdeling står i skarp kontrast til resten af ​​paladset. Fuglepavillonen, hvor fugle fra hele verden engang blev holdt, er unik for dette palads.

Den kongelige familie forlod det middelalderlige Topkapi Palads for at flytte til Dolmabahce Paladsets mere overdådige rammer.

Ataturk, grundlæggeren af ​​den tyrkiske republik, døde her november 1938. Efter besøget her er der fritid til at opdage Istanbul på egen hånd.

Måltider: Morgenmad

Vi skal i dag opleve et af turens højdepunkter: et besøg i den store Hagia Sophia - der nu bliver kaldt "Ayasofya Museum", og som er et helt unikt bygningsværk. Den er en af de fineste bygninger gennem tiden. Bygget af Konstantin den Store og rekonstrueret af Justinian i det 6. århundrede. Dens enorme kuppel rejser sig 55 meter over jorden og dens diameter spænder over 31 meter. Vi vil nyde den majestætiske ro, som dette bygningsværk udstråler, og beundre de fine byzantinske mosaikker.

Der bliver lidt fritid til egne aktiviteter, inden vi om aftenen spiser en lækker afskedsmiddag på en restaurant under Galata Broen.

Måltider: Morgenmad og aftensmad.

Vi kører vi til lufthavnen og hjemrejsen begynder.

Måltider: Morgenmad

Alle planlagte afgange

8 dage Pris Rejseleder Status Information
16. okt 21 til
23. okt 21
10.790 kr Tea Tougaard Ledige pladser Bestil rejse
26. mar 22 til
2. apr 22
10.990 kr Steffen Dam Ledige pladser Bestil rejse
10. apr 22 til
17. apr 22
11.490 kr Steffen Dam Ledige pladser Bestil rejse Påskerejse